Hirdetés

AOpen barebone-ok több méretben

Az AOpen a Computexet használta új vagy valamilyen módon megújított termékei egész sorának bemutatására; korábban lapunk is hírt adott a Pandora kódnevű mini-PC-ről, új multimédiás rendszerekről és három friss házról. Most barebone rendszerek következnek, de annyit elárulunk, az újdonságoknak még ezzel sem szakad vége. Az alább bemutatott rendszerek a mini-PC-khez hasonlóan alapszolgáltatásokkal érkeznek (ház, tápegység, alaplap, interfészek, hűtés, integrált grafika), a többi komponensről a vásárlónak kell gondoskodnia. Az AOpen közkedvelt XC Cube sorozatától elsősorban nagyobb méretük – s így bővíthetőségük – különbözteti meg őket, bár a hagyományos házakhoz képest azért ezek is kisebb helyigénnyel dicsekedhetnek.

A Slim A2 Tower széria első tagja a H340-es házcsalád egyik szemrevalóbb példányába öltözött. Grafikus vezérlőt is tartalmazó SiS 661FX + 964L chipset köré épül, s legfeljebb 800 MHz-es rendszerbuszon kommunikáló egymagos Pentium vagy Celeron processzorokat fogad. Az alaplapon egy AGP 8x és három PCI aljzat található, USB 2.0 portból hat van kivezetve. A rendszert egy Fast Ethernet interfésszel és egy hatcsatornás audiokodekkel látják el, az áramot egy 200 wattos tápegység szolgáltatja.

A Slim A8 Tower sorozat a csendes működés jegyében 400 MHz-es FSB-vel üzemelő, 479 tűs Pentium M processzorokat támogat. A mobil processzort az Intel 855GME + ICH4-M chipsetje szolgálja ki, az integrált grafika bővítéséhez itt csak egy AGP 4x szabványú sín biztosított. Emellett van három PCI foglalat, 5.1 csatornás audio, hat USB 2.0 és két Firewire port, két IDE-csatorna és két SATA interfész, valamint Gigabit Ethernet vezérlő. A H360-as (állítva vagy fektetve használható) házban egy 250 wattos tápegység kapott helyet.

Hasonló megjelenésű, de nagyobb a KA50 házba épített Middle C8 Tower, amelybe LGA775 tokozású, maximum 800 MHz rendszerbusz-sebességű Intel processzorok illeszthetők. Az alaplap az i915G + ICH6 chippárosra épül, melynek révén az integrált GMA900 grafika egy PCI Express x16 csatolójú videokártyával is kiváltható. További bővítésre két PCI és egy PCIe x1 aljzat ad módot. Ebből a rendszerből már nem hiányzik a 7.1 csatornás hang, és az egyetlen IDE-csatornát négy SATA port egészíti ki; a hálózati interfész 10/100 megabites. A toronyház táplálásáról egy 350 wattos egység gondoskodik.

A gyártó közlése szerint a konfuciánus filozófia jegyében tervezték a Mini M3 Tower sorozatot – hogy ez pontosan miben nyilvánul meg, nem tudjuk, de valószínűleg sokak ízlésével találkozik a fektetve és állítva is használható H420 házba épített gép. A gyártó honlapján feltüntetett régebbi, VIA KM400A + VT8237 vezérlőchipekre alapozó rendszer kilóg az eddigiek közül, hiszen az AMD által gyártott, ma már lassan igazi unikumnak számító Athlon XP vagy Sempron processzorokat fogadja Socket A foglalatában. A Computexen ugyanebben az öltözetben látható volt a modellfrissítés is, amely a Slim A2 Towerrel egyező jellemzőkkel, ám több meghajtóhellyel bír.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés