Hirdetés

2019. május 27., hétfő

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Újabb Radeont hoz Kínának az AMD

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A Radeon RX 560 XT ugyanakkor a korábbi, keleti piacra szánt modellekkel ellentétben nem is tűnik rossz megoldásnak.

Az AMD az utóbbi években jellemzően készített külön Radeonokat Kínának, ami a piac jellegét tekintve nem számít túl nagy dolognak. Ezek a termékek azonban inkább csak az eredeti modellek butításai voltak, leginkább azért, hogy az adott terület jellegzetességeire reagáljanak.

Hirdetés

Most azonban érkezik a Radeon RX 560 XT, amelyben jóval több lesz, mint amire a neve utal. A friss fejlesztés nem a Radeon RX 560-as család által használt Polaris 21-es lapkára épít, hanem a Polaris 10-re, vagyis sokkal közelebb áll a Radeon RX 470-hez. Utóbbi VGA-tól abban fog különbözni, hogy 2048 shader processzor helyett 1792-t tartalmaz, a 4 GB-os GDDR5-ös memória effektív órajele 6,6 GHz, a PowerTune órajel pedig 1206 helyett 1073 MHz lesz. Technikailag tehát egy lassabb Radeon RX 470/570-ről van szó, amelynek a TBP-je 150 watt, így egy darab 6 tűs tápcsatlakozó lesz a termékeken.

Információink szerint a Radeon RX 560 XT teljesítménye nagyjából 15-20%-kal gyengébb a Radeon RX 570-nél, viszont az áráról még nincs hivatalos adat. Ugyanakkor ezzel kapcsolatban vannak már olyan pletykák, hogy nagyjából félúton lesz a Radeon RX 560 és 570 között, vagyis az új VGA célja egy olyan ár/teljesítmény arány biztosítása lehet, amilyet az aktuális megoldások nem kínáltak fel. Ráadásul pont az említett két VGA között van egy viszonylag fájó rés, ami már régóta arra vár, hogy betömjék.

Azt szokás szerint nem tudni, hogy a Radeon RX 560 XT eljut-e a nyugati piacokra. Hivatalosan a termék Kínának készült és ott is kerül forgalomba, de a szürkeimport – főleg Európa keleti felén – opció lehet. A korábbi, Kínának szánt opciókkal szemben ennek a VGA-nak még örülni is lehetne.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.