Hirdetés

Final Fantasy XII profillal jött az új Radeon Software

A 18.2.1-es eszközillesztő két FreeSync technológiára vonatkozó hibát is korrigál.

Az AMD elérhetővé tette a 18.2.1-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely a Final Fantasy XII: The Zodiac Age című, PlayStation 2-re jó régen megjelent, de PC-re csak most eljutó játékhoz kínál profilt. Itt igazából egy felújításról van szó, elvégre az említett cím kapott már PlayStation 4-es portot, és ebből született meg a PC-s verzió.

Hirdetés

Szokás szerint pár hibát is korrigál a meghajtó, többek között a Radeon Chill és a Radeon Overlay biztosan működni fog a Vulkan API-t futtató játékokon, emellett a Need for Speed Payback, illetve az Hyperdimension Neptunia Re;Birth3 V Generation című játékok grafikai hibái is megszűnnek, továbbá a Sid Meier's Civilization V is elindul DirectX 9-es módban a szoftveres átkapcsolással dolgozó hibrid grafikát alkalmazó gépeken.

A FreeSync technológiára vonatkozóan két hibajavítás került a friss csomagba. Az egyik a Samsung CF791-es kijelzőjére vonatkozóan eliminálja az esetlegesen előjövő fekete képernyőt, míg a másik az egy kijelzős konfigurációkon megszünteti a frissítés frekvencia drasztikus váltásait és az ezzel járó apróbb akadásokat.

A 18.2.1-es verziójú, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.2.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés