Több hibát is korrigál az új Radeon Software

A 18.1.1-es eszközillesztő, AMD által aláírt verziója tartalmazza a soron kívüli, DirectX 9-es játékokat érintő javítást is.

Az AMD elérhetővé tette a 18.1.1-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely igazából csak hibajavítást kínál, főleg amiatt, mert a decemberi frissítés igen sok újítást bevezetett, és ez általában új gondok megjelenéséhez szokott vezetni. Az új szoftvercsomag tartalmazza a 18.1.1-es alpha eszközillesztő soron kívüli javítását, ami újra játszhatóvá tesz bizonyos DirectX 9-es játékokat. Ez a modul úgy néz ki, hogy jól működik, így akinek csak ez az egy problémája volt, lényegében maradhat az alpha meghajtónál, legalábbis az új csomag nem változtat a DirectX 9-es eszközillesztőn.

Más javítást viszont bevezet a frissítés, így többek között FreeSync mellett nem fog többet akadozni a játékok futtatása, ha a felhasználó használja a teljesítménykijelzést a Radeon Overlay szolgáltatáson belül, illetve ugyanettől nem lesznek többet színtorzulások bizonyos alkalmazásokban. Jól fog működni a keretkompenzáció az Eyefinity konfigurációkon, a Radeon Wattman is mindig a kért értéket állítja majd be a ventilátorra vonatkozóan egy mentett profil betöltése után, illetve az Enhanced Sync mostantól biztosan aktiválható lesz a Vulkan API-n futó játékokra létrehozott Radeon Settings profilokban.

Specifikusan alkalmazásokat érintő javítások is érkeztek, így a Starcraft 2 több GPU-s módban nem fog többet grafikai hibákat generálni, ahogy egy ugyanilyen több GPU-s konfigurációnál nem lesz problémás a PlayerUnknown's Battlegrounds menüjének megjelenítése. Ezek mellett a CLINFO program is jól olvassa majd ki a több GPU-s kiépítésre vonatkozó adatokat.

A videolejátszás során is sikerült pár hibát javítani, így a védett videotartalmak nem fognak többet huzamosabb időre megakadni vagy leállni, illetve normál videók lejátszásánál sem jöhet elő üres képernyő, és ez igaz lesz az Edge böngészőre, ahol az alvó módból való visszatérés utáni következhetett be ilyen hiba.


[+]

A 18.1.1-es verziójú, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.1.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés