Kiszivárgott az új Amazon Kindle, ami az Oasis nevet kapta

Véletlen vagy sem, a kínaiaknál bukkant fel az Amazon múlt héten beígért, de még bejelentés előtt álló új e-könyv-olvasója, ami a hírek szerint az Oasis nevet viseli majd. Számos részlet még nem ismert, így például a kijelző képátlója sem, de a közzétett információk és képek alapján egyértelmű, hogy a cég egy aszimmetrikus, legvékonyabb és legvastagabb pontján 3,4 és 8,5 milliméter vastagságú Kindle olvasót tervezett, amire a lapozósáv helyett újból felkerültek a fizikai lapozógombok.


[+]

Igaz, a kialakításból fakadóan ebből csak kettőre futotta, így az eszközt áttéve a másik kézbe meg is kell fordítani, ha azt akarjuk, hogy a gombok megint kézre essenek. Ez talán nem annyira szerencsés kialakítás a kétkezes használatot figyelembe véve, de legalább a kép automatikusan elfordul a beépített érzékelőnek köszönhetően. A tömege viszont 131 gramm lesz, ami 25 százalékkal könnyebb, mint a Kindle Voyage.


[+]

Az E-Ink kijelző képpontsűrűsége 300 dpi lesz, tehát nagy változás ezen a téren nincs, de csavarnak a világításon, ami "60%-kal több fényt" ígér a korábbihoz képest, de hogy ez a fényerőre vagy fényforrás számára vonatkozik az egyelőre nem tisztázott.


[+]

Lesz viszont új alvó mód, ami még kevesebb energiát igényel, és az új tokok között olyan, amiben még egy akkumulátor elfér, és ez plusz üzemidőt jelent. A leírás szerint a tokba helyezett Oasis töltésekor mindkét, tehát a belső és a tokban lévő akkumulátor is töltődik, míg a töltőről leválasztott állapotban a tok akkumulátora merül elsőként (avagy tartja teljes töltöttségen a beépített akkut, amíg tudja).


[+]

Noha úgy tűnik valóban az új Kindle információi szivárogtak ki, a fent leírtakat a bejelentésig nem érdemes készpénznek venni vagy komolyabb ítéletet mondani. Már csak azért sem, mert – mint említettük – sok részletet, így a hardvert, a kijelző méretét, az akkumulátor kapacitását, az elérhető üzemidőt és az esetleges új szolgáltatásokat teljes homály fedi, így ezekkel kénytelenek leszünk megvárni a hivatalos prezentációt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés