Alcatel One Touch Evo7 – csepp a belépő tabletek tengerében

Lassan tényleg minden nevesebb gyártó felsorakozott az olcsó, 7”-es tabletek hadrendjébe, az ASUS, az Acer, az MSI és a Hyundai mellett egy újabb ismerős név ütötte meg a fülünket. Az Alcatel belépő táblagépe, a One Touch Evo7 ugyan már egy ideje a levegőben lóg, most azonban az FCC is lencsevégre kapta, vagyis már igen közel van a megjelenés.

A specifikáció fontosabb részei is ismertté váltak, így nagyjából elhelyezhető az igen népes tömegben. A kijelző 1024x600 pixeles felbontású, pontos paneltípusról még nem esett szó, de szinte biztos, hogy egy egyszerűbb, alacsonyabb minőségű egység teljesít szolgálatot a kávában. Alatta a SoC 1 GHz-en teker egyetlen árva processzormaggal, mellette pedig 1 GB memória található, ebből a szempontból is a totális szürkeség jellemzi a masinát. A 4 GB-os háttértár még ebben a kategóriában is soványnak mondható, ehhez szinte kötelező volt microSD memóriakártyás bővítést kínálni.

További részletekre nem derült fény, egy előlapi kamera és egy Wi-Fi modul azért borítékolható, valamint azt is lehet tudni, hogy Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszerrel érkezik, vagyis tényleg nem egy ropogós darabról van szó, de valószínűleg piacra lépését frissítés is követi majd.

A GPS és a Bluetooth modulról nincs adat, de ezek igazából nem is perdöntőek ebben a kategóriában, legalábbis a legtöbb vásárló számára. A történethez hozzátartozik, hogy One Touch Evo7-nek egy HD változata is érkezőben van, ami 1,6 GHz-es kétmagos processzort, 1280x800 pixeles IPS panelt, GPS és Bluetooth modult kap, valamint 3G és 4G mobil kommunikációra felkészített variánsok is lesznek. Utóbbi vételára 179 dollártól indul, így ha az Alcatel One Touch Evo7 150 dollárnál magasabb árcédulával érkezik, akkor nem csak a konkurenciával szemben fog elbukni, de még házon belül is akad sokkal jobb alternatívája. Azonban ha a 130-150 dolláros árszinten gondolkodik a cég, akkor talán még létjogosultsága is lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés