Az MSI is az olcsóbb tabletpiacot kóstolgatja

Az utóbbi hetekben-hónapokban szemtanúi lehettünk, hogy a nevesebb gyártók konstatálták, hogy bár a prémiumkategóriás tableteken nagyobb haszonnal lehet túladni, az igazán nagy nyüzsgés viszont az alsóbb régiókban történik, ahol lényegesen nagyobb darabszámú értékesítésre van lehetőség. Ugyanakkor ez az egyik legzsúfoltabb szegmens is, így egy új eszköznek patikamérlegen kell kimérni képességeihez társított árcéduláját, hogy valós esélyekkel indulhasson a konkurencia ellen. A körvonalazódó trend a jelek szerint még messze nem állt meg, az Acer B1 és az 7”-es ASUS MeMO Pad mellett most az MSI is felsorakozott.

A WindPad Enjoy 71 természetesen szintén 7”-es kijelzővel bír, a panel felbontása 1024x600 pixel, viszont típusát tekintve IPS. A tábla 8,9 mm vastag, burkolata fém, amit kézbe véve biztosan kellemesebb érzést nyújt, mint egy leheletvékony műanyag, de szerencsére tömege így is csak 299 gramm. A lelkét egy duplamagos, 1,5 GHz-es Amlogic AML8726-MX SoC képzi, amely az ARM Cortex-A9 alapú magok szomszédságában egy Mali-400 (MP2) GPU-t is magában foglal. A rendszermemória méretét nem fukarkodták el, az 1 GB RAM mellett viszont csak 8 GB háttértár kapott helyet, ami szerencsére microSD memóriakártyával 32 GB-ig bővíthető.

IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi adapter, valamint egy előlapi (0,3 MP) és egy hátlapi (2 MP) kamera sem hiányzik a felhozatalból, ráadásul sok más kategóriatársával ellentétben mini HDMI kimenettel is rendelkezik, GPS-nek és Bluetoothnak azonban hűlt helye. Beépített akkumulátorának kapacitása 3200 mAh.

Pontos európai megjelenést még nem említettek, de a híresztelések 130 eurós árcéduláról szólnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés