A 7”-es olcsó ASUS tablet mégsem Nexus lett

Az utóbbi időben számos példát láthattunk már arra, hogy a nevesebb tablet gyártók is megpróbálják magukat reprezentálni az olcsó, belépő szegmensben, amely kategória talán nem kecseget termékenként olyan nagy profittal, viszont az értékesített példányszámuk lényegesen magasabb lehet mindet egy közép vagy felsőkategóriás modell esetében.


[+]

Korábban már felröppentek a pletykák egy 99 dolláros ASUS gyártmányú tábláról, amit sokan a következő, eddigi legolcsóbb Google Nexusnak véltek, azonban a mai napon kiderült, hogy a várakozásokkal ellentétben egy ízig-vérig ASUS tabletet takartak a „kiszivárgott” információk. A 7”-es MeMO Pad vételára 149 dollár, vagyis mondhatni közvetlen kihívója a néhány napja debütált Acer B1-nek, amelynek célközönsége és árcédulája is azonos.


[+]

A 10 pontos érintőkijelző 1024x600 pixel felbontású, a panel 140 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, valamint 350 cd/m² fényerőt biztosít, hogy világosabb fényviszonyok között is jól látható maradjon. Még decemberben arról is szó volt, hogy VIA rendszerchippes ASUS tablet érkezik kifejezetten a kínai piacra, amit a gyártó gyorsan cáfolt is, azonban a híresztelés mégis csak tartalmazott részigazságokat. Az új termék belsejében ugyanis egy 1 GHz-es VIA WM8950 SoC lapul fedélzetén egy Mali-400-as IGP-vel, vagyis ebből a szempontból gyengébb, mint az Acer B1 1,2 GHz-es duplamagosa, cserébe annak 512 MB memória helyett itt 1 GB-ot kapunk.


[+]

Tárterület szempontjából 8 vagy 16 GB-tal szerelik, ami szerencsére microSD memóriakártyával 32 GB-ig szabadon bővíthető, ráadásul 5 GB ASUS WebStorage felhőalapú adattár is a csomag részét képzi. 1 megapixeles előlapi kamera (720p@30 fps videofelvétel) és IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi van, a Bluetooth és GPS kompatibilitást viszont kispórolták belőle, csakúgy mint a HDMI kimenetet, bár ezek nem feltétlenül lételemei a belépő szintnek, pláne ha másodlagos tabletként, esetleg a fiatalabb korosztály használja.


[+]

A 196,2 x 119,2 x 11,2 mm-es és 370 grammos ASUS MeMO Pad forgalmazása a mai naptól indul, előtelepített Android 4.1 operációs rendszerrel érkezik, a választható színvariációk pedig a fehér (Sugar White), a szürke (Titanium Gray) és a rózsaszín (Cherry Pink).

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés