Acer Veriton 6620G kisméretű asztali PC-k vállalati környezetbe

Az Acer bemutatta legújabb SFF (small form factor) számítógép szériáját, a 6620G-t, amelyet elsősorban üzleti felhasználásra, kormányzati szektorba és az oktatásba szánnak. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az új gépeket ezekbe az infrastruktúrákba különösebb erőfeszítés nélkül be lehessen integrálni. Az Active Management Technology (AMT) 7.0-val megtámogatott Intel vPro minden új Veriton modell alapvető képessége, de a gyártó megannyi saját megoldást is kínál a legkülönfélébb feladatok minél gyorsabb és hatékonyabb elvégzése érdekében.

Acer Veriton X6620G
Acer Veriton X6620G [+]

Az Acer Veriton ControlCenter olyan szolgáltatásokat nyújt, mint az eLock Management, eSettings Management, a QuickMigration és a SmartBoot, amelyek főleg a távoli felügyeletben, beavatkozásban és a gyors hibaelhárításban lehetnek hasznosak. Az Acer Proshield Security egy titkosított, rejtett meghajtón tárolja az értékes adatokat, de a végleges, visszaállíthatatlan adatmegsemmisítésről is ez az alkalmazás gondoskodik. Végül, de nem utolsósorban érdemes még megemlíteni a One-Button Recovery (OBR) funkciót, amely lényegesen leegyszerűsíti a biztonsági mentések készítését és az esetleges visszaállítási műveleteket.

Maga a hardverkiépítés erősen függ a megrendelő igényeitől, de a középpontban Intel Ivy Bridge (Core i3/i5/i7) processzorok teljesítenek szolgálatot. Alapesetben a CPU-ba integrált IGP végzi a megjelenítést, de egy szabad PCI Express 2.0 x16, egy PCI Express 2.0 x1, valamint az M6620G esetében egy hagyományos PCI sín több bővítőkártya befogadására is alkalmassá teszi a kompakt méretű számítógépeket. A két DisplayPort és a DVI videokimenetnek köszönhetően a 6620G külön videokártya nélkül is képes három monitor meghajtására. A rendszermemória nagysága 4 és 16 GB között választható, amelyek a dupla DIMM bővítőrésben foglalnak helyet. Az adatok tárolására egy 500 GB-os SATA merevlemez áll rendelkezésre, valamint egy DVD-író is helyet kap a konfigurációkban. A M6620G házban két 5,25”-es, és nem kevesebb mint hat 3,5”-es meghajtóhely található, a képen is látható X6620G belsejében persze korlátozottabbak a lehetőségek.

Összesen 6 x USB 2.0 és 4 x USB 3.0 portot vonultat fel, az előlapi kivezetések között viszont két olyan USB 3.0 szabványú kapu szerepel, amelyek nagyobb étvágyú mobil eszközök gyors feltöltésére is alkalmasak. Vételárát nem konkretizálták, hiszen ez erősen függ az adott kiépítéstől.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés