Acer Travelmate P6 notebook, a robusztus üzleti útitárs

Az Acer itthon és világszerte továbbra is komoly munkagépekkel kívánja ellátni az üzleti szegmensben dolgozókat, ezért bejelentette a TravelMate P6 notebook szériát, amely a rugalmasság, a mobilitás és a teljesítmény egy ígéretes elegye. Megjelenése letisztult, egyszerűen elegáns, kívül-belül fekete színű. A sorozat 13,3, 14 és 15,6 hüvelykes képátlóval is elérhető, így mindenki kiválaszthatja az igényeihez és munkájához leginkább megfelelő darabot.


[+]

A Travelmate P6 modelljei természetesen az új Ivy Bridge processzor köré épülnek, mellé legfeljebb 8 GB memória igényelhető. Az adatok tárolása egy 750 GB kapacitású merevlemezen vagy egy 256 GB-os SSD-n történhet. Kategóriáját tekintve nem meglepő, hogy nem rendelkezik diszkrét grafikus kártyával (választható opció szintjén sem), de a szokásos vállalati alkalmazások és a mindennapi feladatokkal kapcsolatos programok többségének elég lesz az integrált HD Graphics 4000 is. A kijelzőt nem variálták túl, mérettől függetlenül mindegyik modellbe 1366x768 pixel felbontású, LED-es háttérvilágítású panel kerül.

Az alapfelszereltségnek része az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 4.0+HS modul, a Gigabit Ethernet és az univerzális kártyaolvasó. Lévén üzleti modellről van szó, dokkoló (Acer ProDock) is vásárolható hozzá, ezzel is könnyebbé téve a helyileg elkülönülő munkaállomások közötti ingázást, és a helyi eszközökhöz való csatlakozást. A magnézium-alumínium váz, a megerősített zsanérok és a cseppálló billentyűzet mind azt szolgálják, hogy megbízható munkatárs legyen a masina.


[+]

A TravelMate P6 számos szoftveres és hardveres biztonsági megoldással van ellátva. Nem hiányzik a korábbról jól ismert Acer ProShield Security, mely egy biztonsági és kezelési eszközcsomag, egy egységes kezelőfelületre integrálva. Az Acer ProShield a BIOS szinttől az alkalmazás szintig védelmezi a számítógépet; például tartalmaz rendszerindulás előtti azonosítást (pre-boot authentication – PBA). Ezenkívül lehetőséget nyújt egy személyes biztonsági lemez (Personal Secure Drive – PSD) létrehozására, így még ha a notebookot ellopják, az adathoz nem lehet hozzáférni. A nem kívánt fájlok vagy mappák végleges, visszaállíthatatlan kitörlése a File Shredder programmal végezhető el.

Ezek kiegészülnek még az Intel Anti-Theft technológiával, amely egy hardveres biztonsági mechanizmus, mely megvédi a PC-t még akkor is, ha azt ellopják vagy elvész, miközben az Absolute Data Protection (ADP) lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyomon kövessék „elkóborolt” laptopjukat. Ezekkel a megoldásokkal a fedélzeten például lehetőség van fájlok, vagy az összes adat távoli törlésére, vagy a gép blokkolására. Mindez kombinálva az ujjlenyomat-leolvasóval komoly, többszintű védelmet kapunk. Az Acer Magyarországon, mint minden Travelmate notebookra, úgy a P6 sorozat tagjaira is 3 év gyártói garanciát biztosít, azonban a sorozat megjelenési dátuma és vételára egyelőre ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés