Acer blog: kezünkben a Bay Trail platformos Iconia W4 tablet

Korábban már többször megírtuk, hogy az Acer első generációs, kisméretű, x86 platformra épülő Windows 8-as tabletje, a W3 nem volt éppen sikertermék, amiért java részben az Intel is felelős volt, hiszen az előző generációs Atom nem volt valami fényes eresztés, de az Acer is hibázott, hiszen voltak olyan pontjai a terméknek, melyek nem sikerültek valami jól (például a kijelzője). Javítani persze mindig lehet, és az Acer ki is használta ezt a lehetőséget, és úgy tűnik, most nem is hibáztak.


[+]

Az Iconia család legújabb 8 colos tagja ugyanis roppant minőségi darab, és annak ellenére, hogy a hozzánk érkezett gép még magán viselte a "sample", azaz mintapéldány jelzést, sehol egy nyekkenés, recsegés-ropogás, illesztési hiba, anyagminőségből fakadó probléma pedig egy szál sem. Noha a hátlap minden híresztelés ellenére nem szálcsiszolt alumínium, hanem megtévesztésig arra hasonlító műanyag, ennek ellenére nagyon jó érzés a W4-et megfogni. Tömege 415 gramm, vastagsága pedig valamivel 10 milliméter felett (10,75) van, de a kategóriájába ezek az adatok általánosnak mondhatók.


[+]

Az Acer is ragaszkodott az álló tájoláshoz, azaz a Windows gomb így az egyik rövidebb oldalra került, a márkajelzés pedig a másikra. A kijelző körüli keretet is próbálták minél keskenyebbre hagyni, de összességében a W3 dizájnja köszön vissza ezüstben, ami tehát azt is jelenti, hogy maga a kijelző egy picit kiemelkedik a keretből. Apropó, kijelző! A 1280x800 pixeles felbontás maradt, de a panelt lecserélték egy borotvaéles, nagy betekintési szöget kínáló IPS-es darabra, ami továbbra is ötujjas érintést tesz lehetővé. Összességében véve egy minőségi ugrásnak lehetünk szemtanúi, ami a tükröződést leszámítva kültéren is kiválóan olvasható ebben a borongósabb időben.


[+]

És persze a hardverről se feledkezzünk meg, a szokásosnak mondható, 2 GB RAM-mal megtámogatott Intel Atom Z3740 (Bay Trail-T) ebben a masinában is remekül teljesít. A tesztgépben 32 GB-os eMMC tároló kapott helyet, de 64 GB-os változat is jön. Emellett persze elérhető lesz a microSD foglalat is, ami vész esetén lehet jó megoldás. A W4 18,6 Wh-s, kétcellás lítiumion akkumulátort kap, ami nagyjából 10 órás netezést (Wi-Fin természetesen) és legfeljebb 8 órányi videózást tesz lehetővé.


[+]

A tesztpéldány a kétsávos Wi-Fi és Bluetooth vezérlő mellett 3G-s képességgel is rendelkezik, és ehhez microSIM foglalatot biztosít. A beépített szenzorok között gyorsulásmérő, fénymérő, közelségérzékelő (ennek a toknál lesz szerepe), e-iránytű és giroszkóp kapott helyet. Mindezek mellett találunk még rajta micro HDMI képkimenetet is, ha külső megjelenítőt akarnánk csatlakoztatni, illetve a micro USB-t OTG kábellel az USB-s eszközök csatlakoztatása sem lehetetlen.


[+]

A gyors próba során meglehetősen pozitív kép alakult ki bennünk a W4-ről. A platformot már jól ismerjük persze, azzal eddig sem volt gond, de az Acer által tálalt körítés is jól sikerült végre, és tulajdonképpen ez az, amire legfőképpen kíváncsiak voltunk most. És ha már körítés, meg kell említeni, hogy a W4 mellé számos kiegészítő jár, tok, billentyűzet, védőfólia, melyekről majd a következő bejegyzésben számolunk be.

Az Acer Iconia W4-820 a hazai piacon márciusban lesz elérhető 32 és 64 GB-os tárolóval rendre bruttó 99 000 és 109 000 forintos áron, míg a 3G-vel kiegészített W4-821 32 GB-os kiadása 119 000 forintot kóstál, 64 GB-os tárolóval pedig 129 000 forintba fog kerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények