Acer blog: extra kiegészítők az Iconia W4 tablethez

A tabletek mellé általában számos gyártó árul kiegészítőket, kezdve a mindenféle védőfóliáktól az egyszerű tokokon át a billentyűzetekig, de sokszor maguk a tabletek gyártói is gondoskodnak a legfontosabbakról. Amikor az Acer bejelentette az idei Iconia tableteket, köztük W4-et, már akkor említést tettünk róla, hogy Crunch fantázianevű kiegészítők sorával egészíthetjük majd ki ezeket. A W4 tesztpéldányhoz megkaptunk egy párat, így ezeket vesszük most sorra.

A Crunch Cover nem más, mint egy egyszerű, kihajtható fedeles tok, mely egy integrált műanyag bölcsővel rendelkezik. A fedél igény szerint visszahajtható a hátlapra, így az egykezes használatnál sincs útban. A bölcső szilárdan tartja a gépet, és minden kezelőszervéhez hozzáférni, illetve a hátoldali kamerának is hagytak egy kivágást.


[+]

A Crunch Cover a W4-hez 7000 forintba kerül majd.

A másik kiegészítő, amit kipróbálhattunk, a Crunch Keyboard, azaz egy vezeték nélküli (Bluetooth), saját akkumulátorral rendelkező, USB-ről tölthető billentyűzet. Ez szintén egy tokban kap helyet, melynek fedele összehajtogatható, azaz állványt formázhatunk belőle, használat után pedig egyszerűen csak elcsomagolhatjuk.


[+]

A Crunch Keyboard önmagában nem szolgál tablettokként, de mentségére legyen mondva, hogy akár az előbb bemutatott Crunch Coverrel együtt is képes megtámasztani a készüléket – akár fektetve, akár állítva. Maga a billentyűzet persze nem egy csúcskategóriás, mechanikus gombokkal ellátott egység, inkább egyfajta szükségmegoldás, azaz a gépelési érzetet és a touchpad hiányát erősen szokni kell.


[+]


[+]

A Crunch Keyboard 17 000 forintot kóstál, és lokalizált verzió nem várható belőle.

Végül a sort kijelzőre szerelhető matt védőfilm (Protective film), melyet 3000 forintért szerezhetünk be. Mindössze pár lépésből álló felhelyezése kézügyességtől és rutintól függően nagyjából 5-10 percet vesz igénybe, ami persze nem jelenti azt, hogy nem lehet elrontani. Akit idegesít a fényes kijelző tükröződése, annak erősen ajánlott ez a kiegészítő, mely némileg ugyan csökkenti a fényerősséget és természetesen a kép élességből is elvesz valamennyit, de cserébe jelentősen csökkenti a tükröződéseket, amit az alábbi videó is bizonyít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények