Tabletújdonságok az Acer műhelyéből

Megújult Iconia táblagépekkel és új masinákkal bővítette kínálatát az Acer az IFA-n. A három bejelentett masina közül az Iconia Tab 8 W az egyetlen Windows 8.1 operációs rendszert futtató masina, a Tab 10 és a One 8 ugyanis az Android 4.4-es verzióját kapta meg. A Tab 8 W lényegében az Iconia sorozat W4-es típusához hasonlítható (ám leváltójának nem nevezhető) de ahhoz képest sokkal karcsúbb, megújult külsővel és módosított belsővel kíván a tabletpiacon sikert aratni. A gyártónak nem volt oka leváltani az Atom központi egységet, így most is egy Bay Trail alapú SoC adja az erőt, ám ezúttal a Z3735G jelzésű típus, ami mellé most csak 1 GB RAM és 32 GB-os tároló jár, de ez utóbbi most is bővíthető MicroSD kártyával. A 8”-es, 1280x800 pixeles IPS érintőkijelző is maradt, ami alapvetően meghatározza a gép méretét, de a vastagságot sikerült 9,75 milliméterre csökkenteni a tömeget pedig 370 grammig faragni, miközben a kijelző körüli keretet is visszafogták 7 milliméteresre.

Acer Iconia Tab 8 W
Acer Iconia Tab 8 W [+]

A letisztult megjelenésű, 8 órás üzemidő kínáló 8 W-ből nem hiányoznak a kötelező elemek (Wi-Fi, sztereó hangszóró, dupla kamera stb) és lesz hozzáillő opcionális Crunch billentyűzet a kényelmesebb használat érdekében, valamint alapból jár mellé az Office 365 Personal irodai programcsomag is, mindez előreláthatólag 150 euró környékén.

A másik x86-os versenyzőt az Iconia One 8-at szintén 8”-es, 1280x800-as IPS érintő kijelzővel és Atom Z3735G SoC-cal szerelték, sőt még az árcédulája is megegyezik a 8 W-vel, de ahogy említettük, ez a masina az Android 4.4-nek hódol. Lényegében a tavasszal bemutatott One 7 nagyobbik, modernebb testvérének tekinthető, csúszásgátló hátlappal és ujjlenyomatoknak ellenálló előlappal szerelt gép mindössze 8,5 milliméter vastag és tömege nem haladja meg a 340 grammot.

Acer Iconia One 8
Acer Iconia One 8 [+]

A zsebben és táskában könnyen hordozható, rengeteg színben érkező Iconia One 8 esetében újra visszakapjuk a gesztusokkal való ébresztést is, azaz a nyomógomb megnyomása nélkül, az alvó állapotban lévő kijelzőn végrehajtható gesztusokkal ébreszthetjük a tabletet és a mozdulatsorból függően akár ezzel egyidőben indítja a mozdulatnak megfelelő előre beprogramozott alkalmazást is.

Az Android 4.4-es masinák között szintén friss az Iconia Tab 10, amit a gyártó a One sorozatnál feljebb pozicionál, és 10,1”-es, Gorilla Glass-szal borított, ujjlenyomatok ellen védett Full HD kijelzőjének hála inkább multimédiás felhasználásra ajánl. Ezt erősíti a sztereó hangrendszer is, amit elláttak Dolby Digital Plus technológiával is, amellyel a jobb minőség mellett saját ízlésünkre konfigurálva élvezhetjük a megszólalást. Nem maradt le a micro HDMI kimenet sem, így a táblagépet akár tévéhez, projektorhoz is csatlakoztathatjuk.

Acer Iconia Tab 10
Acer Iconia Tab 10 [+]

A gyártó hivatalosan egyelőre nem kommunikálta a technikai paramétereket, de az IFA-n kiállított gépekben négymagos MediaTek MTK8127 SoC dolgozott 2 GB RAM-mal, a tárhely pedig 16 vagy 32 GB lehet, ami microSD-vel tovább bővíthető. Az viszont biztos, hogy 200 euró körüli áron kerül majd a boltokba fekete és fehér színben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények