Acer blog@New York: Acer Iconia One 8 és Tab 10 érzékeny érintőkijelzővel

Az Acer Iconia B1 sorozatából avanzsált One 8 androidos táblagép legújabb változata, a B1-820 az elődjéhez képest látszólag nem sok újdonsággal kecsegtet, ám a tíz „trendi” (sic!) színben érkező tablet kijelzőjét felruházták a Precision Plus technológiával. Ennek hatására a továbbra is 8”-es képátlójú, 1280x800 képpontos Zero Air Gap IPS érintőkijelző sokkal érzékenyebb és pontosabb, így akár írhatunk és rajzolhatunk rá akár egy hagyományos ceruzával is, no persze a legjobb eredmény az Acer Accurate Stylus-szal érhető el. A megoldás némi késleltetést leszámítva egyébként jól működik, ám arra figyelni kell, hogy írás és rajzolás közbe öklünkkel ne érjünk a kijelzőhöz, akkor ugyanis a bevitel nem működik.


[+]

A B1-810-hez képest a B1-820 vastagsága és a tömege minimálisan nőtt, előbbi 9,5 milliméterre, utóbbi 355 grammra. A központi egység marad az Intel Atom Z3735G, a RAM pedig 1 GB, míg a tárhelykapacitás 16 és 32 GB lehet továbbra is, valamint meghagyták az 5 megapixeles hátlapi és 0,3 megapixeles előlapi kamerát. Az operációs rendszer viszont szintet lépett Android 5.0-ra, és az üzemidő is 8,5 órára nőtt a korábbi 7 óráról. A szoftver kiegészítették az Iconia Suite csomaggal, ami számos kis eszközt foglal magában, mint például az EZ Note (jegyzetelésre, vázlatok rajzolásra stb alkalmas alkalmazás), EZ WakeUP (érintésre vagy dupla koppintásra ébresztés), EZ Snap (háromujjas képernyőmentés) stb.


[+]

Az Acer Iconia One 8 180 eurós kezdőáron lesz elérhető, és számos színes gumis tok is kapható lesz hozzá, amivel még jobban feldobható a gép külseje az extra védelem mellett.

Hasonló Precision Plus megoldással látták el az oktatási szektorba szánt, A3-A30 kódnév alatt futó 10,1”-es Tab 10-et is, aminek Full HD IPS kijelzőjét a negyedik generációs Gorilla Glass takarja és ujjlenyomatokat csökkentő védelemmel is ellátták. Nem csak a kijelző, de maga a műanyag ház is kapott extra védelmet, azaz számos ponton megerősítették, hogy jobban ellenálljon a tanulók nyúzásának.


[+]

Ez a táblagép valamivel többet tud, mint az egy kategóriával lejjebb versenyző One 8, kezdve a már említett kijelzőfelbontással. Teljesítményben csak kicsi köztük a különbség, ugyanis a SoC majdnem egyforma, ám a Tab 10 az Intel Atom Z3735F típusú chipet kapta, ami 2 GB rendszermemória kezelésére képes, ezt pedig a gyártó ki is használta ennél a modellnél.


[+]

Nem csak a RAM mérete nagyobb, de opcionálisan a tárhelykapacitás is nagyobb lehet, azaz a 16 és 32 GB-os modellek mellett a 64 GB-os verzió is fellelhető lesz a választékban. Nem hiányzik a dupla kamera, amiből az előlapi 2, a hátlapi 5 megapixeles. A 9,7 milliméter vastag és 540 grammos masina beépített akkumulátora 7,5 órás üzemidőre képes a gyártó mérései alapján.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények