Acer blog: Iconia Tab 8 tablet – lesz is meg nem is

Az Iconia One-nál feljebb pozicionált Tab család 8"-es tagjáról, az A1-840-ről még a nyáron adott hírt az Acer, így most már ideje volt, hogy elkezdjenek szállingózni az első darabok; mi is kézhez kaptunk egy dobozos mintapéldányt, ami csak az olcsóbb, "HD" azaz 1280x800 képpont felbontású modell 1 GB RAM-mal és 16 GB-os (MicroSD-vel bővíthető) tárhellyel, illetve Intel Atom Z3735 SoC-cal.


[+]

Már ez utóbbiból is látszik, hogy az előd A1-830-hoz képest lényeges változások vannak, hiszen az Intel-féle régi központi egységet felváltotta a négymagos Bay-Trail Atom, míg a 4:3 arányú, 1024x768 pixeles érintőkijelző helyett 16:9-es képarányt kapunk több képponttal, ezúttal Full HD (egészen pontosan 1920x1200) opcióval – ehhez pedig plusz 1 GB RAM is jár. A panel egyébként IPS, így a minőség rendben van, csupán fényerőveszteséget kell elkönyvelni a betekintési szögek növekedésével, színtorzulás nincs.


[+]

Ami a külsőt illeti, az új modell a képarány kényszerítette változásokon felül nem sokban tér el elődjétől. Megmaradt a fehér és ezüst kombinációja, a hátlap továbbra is alumínium, hangsúlyosabb lett a kamera, illetve megmaradt a hátulra helyezett hangszóró is, ami sajnos továbbra sem fektetett pozícióban támogatja a sztereó hangzást. Az előlap viszont egy hangyányit kevésbé fényes, így az ujjlenyomatokat is egy leheletnyivel kevésbé gyűjti.


[+]

A méretek nem változtak számottevően, de az éleken teljesen körbefutó alumínium masszívabbá tesz a gépet, ha nem is szupermasszívvá, viszont az előd hátlap mögül hallatszó kattanása már a múlté.


[+]

A gép az Android 4.4.4 operációs rendszer futtatja, mondhatni hibátlan sebességgel. Az Acer a "stock" Androidot nem kavarta meg túlságosan, persze jutott bele pár egyedi megoldás, mint a Touch WakeApp és az IntelliSpin, illetve vannak előre telepített alkalmazások is, de a Google Play áruház most is rendelkezésre áll a tárházunk bővítéséhez.


[+]

Visszatérve a gép tempójára, ezzel az alkalmazások alatt sem volt gond, de alaposabban nem teszteltük a gépet, ugyanis a végére hagytuk a rossz hírt: a vállalat döntése értelmében itthon nem lesz kapható ez a masina nem lesz kapható hivatalos forrásból, tehát a Tab 8 megmarad csupán egyfajta érdekességnek. Hogy ez változik-e a jövőben, arról egyelőre nincs információ, de a Tab 8 ha többnek nem is, de egy ráncfelvarrásnak nem rossz, bár a 4:3 képarányt valószínűleg sokan hiányolnák.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények