Acer blog: az Iconia A500 is Android 3.1-re vált (frissítve!)

A Google az I/O 2011 konferencián jelentette be, hogy ebben az évben érkezik majd az Ice Cream Sandwich kódnevű operációs rendszer, azonban addig sem ülnek a babérjaikon: a tabletekre hamarosan jön a 3.1-es Android, mely érdekes módon továbbra is a Honeycomb nevet viseli majd. Arra persze senki sem gondolt, hogy a bejelentés után ilyen hamar megjelennek az első frissítések, kivéve a Motorola Xoomot, ami az első készülék volt, melyre elérhető volt az új rendszer.

 

Ami az Iconia A500-ast illeti, az Acer táblagépével kapcsolatban is az a hír járta, hogy leghamarabb nyáron (pontosabban júniusban) jöhet a frissítés, ám a bekapcsolt és internetre csatlakoztatott eszközök már a tegnapi napon felkínálták a frissítési lehetőséget, mely számos fontos javítást és extrát tartogat a tulajdonosok számára (update: időközben a frissítés elérhetetlenné vált, helyette a 3.0.1 jött, a hivatalos 3.1-et későbbre ígérik). A hibajavításokon kívül optimalizálták a teljesítményt, illetve az energiatakarékos funkciókon is reszeltek, ami a tabletek esetében létfontosságú.

Az első és legfontosabb újítás lesz, hogy az USB csatlakozóra különféle perifériákat csatlakoztathatunk (USB host funkció), így például egeret, billentyűzetet, de akár joystickot, gamepadet vagy kormányt is. Utóbbiak a különféle játékoknál tehetnek jó szolgálatatot, mint például a gyárilag telepített Need For Speed Shift, vagy számos más letölthető komolyabb alkalmazás.

Ha már programok és letöltés, akkor meg kell említenünk, hogy az Android Market is kényelmesebb felületet kap, ami megkönnyíti a keresést. Az A500-on található és letölthető widgetek mérete végre állítható, így a számunkra fontosabb alkalmazásokat nagyobbra vehetjük, a kevésbé fontosakat pedig összehúzhatjuk, hogy ne vonják el a figyelmet. Az Android 3.1 már támogatja a Picture Transfer Protocolt, amivel fényképeinket akár egy érintéssel bemásolhatjuk tabletünkre.


[+]

Változtattak a Wi-Fi energiagazdálkozás sémáján is, így most már a képernyő kikapcsolását követően aktív maradhat a kapcsolat, ami webrádiók hallgatásánál mindenképpen hasznos funkció. Az internetes és internettel kapcsolatos programok sem maradtak érintetlenül: gyorsult az e-mailek kezelése és a beépített Google böngészőt felgyorsították. Természetesen van Flash támogatás, valamint megkönnyítik a felhasználók jelszavainak kezelését is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények