Acer blog: itthon is kapható az Iconia Tab W500 3G-s változata, a W501

Az Acer első körben a 3G nélküli androidos Iconia Tab A500 és windowsos W500 táblagépeket mutatta be idén, míg a natív mobilinternetes változatokat későbbre ígérte. A W500 esetében a szolgáltatók által biztosított USB-s külső modemek használata nem okozott fejfájást, addig az A500-on csak "okosítással", nem egészen hivatalos úton lehetett egyes USB-s modemeket életre kelteni.

Valójában először az A500-at vártuk integrált 3G modemmel, de a W500 beelőzte, ami természetesen nem probléma. A források korábbi értesülései alapján lehetett rá számítani, hogy a 3G-s változat típusszámozása el fog térni a pusztán Wi-Fi vezérlővel szerelt variánstól, ám akkor azt gondoltuk, hogy ez idehaza nem fog bekövetkezni, csupán kapnak egy 3G utótagot és ezzel el van intézve. Tévedtünk. A 3G miatt mindegyik eszköz számozása egyesre végződik, így a W500-ból W501 lett, míg az A500-ból pedig A501 lesz, ha végre befut.

A W501 viszont már kapható, ami egyébként árát és a 3G modul meglétét leszámítva semmiben sem különbözik a W500-tól, a W500-on ugyanis már rajta volt a SIM kártya nyílás is, csupán integrálni kellett a vezérlőt és magát a SIM modult.

A W500 ára jelenleg elég nagy szórást mutat, nyilvánvalóan attól függően, hogy ki honnan szerzi be a terméket. Szeretnénk pártatlanságunkat megőrizni a boltok irányába is, ezért konkrét árakat inkább nem mondanánk, csak azt említenénk meg, hogy a W500 és W501 ára között nagyjából 25 ezer forint különbség van, tehát a W500 vásárlása előtt mindenki szabadon mérlegelheti, hogy megéri-e a beépített 3G modul ennyi pénzért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények