2017. október 18., szerda

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

A UMC-re is kiterjeszti a POP IP-t az ARM

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A változtatással a vállalat a kínai lapkagyártóknak szeretne kedvezni.

Hirdetés

Az ARM bejelentette, hogy kiterjesztik a POP IP-t, amely eddig a TSMC kedveltebb 28 nm-es node-jaira volt elérhető. A POP, azaz a Processor Optimization Pack segítségével, illetve a kapcsolódó dokumentációkkal a licencelők egyszerűbben implementálhatnak SoC dizájnokat, ami a költségek és a vállalt kockázat szempontjából előnyös. Ráadásul a POP IP az ARM több komponensére is elérhető, tehát az egyes lapkák megtervezése radikálisan leegyszerűsíthető.

A TSMC mellett azonban egyre több vállalat a UMC 28 nm-es node-jaira hagyatkozik, amelyre a POP IP még nem érhető el, viszont az igények miatt az ARM úgy döntött, hogy a Cortex-A7 és a Cortex-A53 jelzésű processzormagok ilyen formában is licencelhetők lesznek a UMC 28 nm-es HPCu node-jára.

Ennek leginkább a kínai partnerek fognak örülni, mivel jellemzően ők gyártanak a UMC-nél, és az ARM újításával csökkenthetők az egyes új lapkák fejlesztési költségei, illetve akár öt-nyolc hónappal korábban piacra dobható, mintha egyedi tervezésű dizájn készülne.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.