A Sharptól vesz LCD paneleket a tévéibe a Samsung

Szükség van a kijelzőkre, mert jövőre már nem gyárt ilyesmit a Samsung.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Samsung úgy határozott, hogy 2021-től beszünteti a hagyományos LCD panelek gyártását, és helyette a QLED, valamint az OLED megjelenítőkre fókuszálnak majd.

Mindez pedig egyben azt is jelenti, hogy komoly gondot akasztott a saját nyakába a dél-koreai konszern, hiszen azért ilyen típusú kijelzőkre épülő, olcsóbb tévékből és monitorokból nyilván ugyanannyit (vagy többet) akarnak eladni, mint eddig, tehát valahonnan pótolni kell a kiesést.

A jelek szerint a megoldást a Sharp jelentheti, hiszen Display Supply Chain Consultants (DSCC) nevű piackutató cég szerint a két vállalat megegyezett erről egymással. Ez a történet azért pikáns, mert amikor a Sharp 2013-ban komoly pénzügyi válságba került, a Samsung felvásárolta a részvények 3 százalékát, amivel pillanatnyi mentőövet nyújtott a japán holdingnak. Azonban a megmeneküléshez ez sem volt elég, és végül a tajvani Foxconn felvásárolta a Sharpot. Ezt követően a két cég hamar elhidegült egymástól, ugyanis a Foxconn egykori első embere, Guo Tai-ming 2012-ben azt jelentette ki, hogy az élete célja tönkretenni a Samsungot.

Miután Guo Tai-ming pozíciói meggyengültek és hátrébb lépet, némi enyhülés következett be a Sharp és a Samsung kapcsolatában is, de ez ahhoz még kevés volt, hogy konkrét üzleti megállapodásokat kössenek. 2020-ban viszont a jelek szerint megtört a jég, és ezzel a Sharp csatlakozik a BOE, Innolux, AUO és CSOT kijelzőgyártó cégekhez a Samsung beszállítói hálózatában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés