HP ENVY x2 – notebooknak látszó tablet

Bevezetés

A Windows 8 és RT megjelenésével új lendületet kapott a Windows-alapú eszközök világa, köszönhetően inkább az x86-kompatibilis Windows 8-nak, mint az RT-nek. Az érintőképernyővel megáldott (egyesek szerint inkább megvert) notebookok és a klasszikus tabletek között rengeteg érdekes átmenet születik, melyek életképessége hosszú távon ugyan kérdéses még, mégis a legtöbb neves márka kínálatában ott vannak. Tesztalanyunk, a HP ENVY x2 alapvetően a tablethez van közelebb: lényegében egy olyan 11,6 hüvelykes táblagép, amihez egy billentyűzettel és akkuval ellátott dokkolót adnak.

Első látásra viszont kimondottan notebook, vagy még inkább Ultrabook benyomását kelti a HP masinája, ugyanis a tabletet nagyon szépen egybegyúrták a dokkolóval, sokkal inkább egy egész két részeként érzékeltük, mint két különálló dolog párosításának, ahogy ez a legtöbb konkurensénél lenni szokott.

Két titka is van ennek a kompaktságnak, az egyiknek örülni lehet, a másiknak nem igazán. Örvendetes, hogy a tabletet tartó retesz és zsanér nagyon stabil, a bedokkolt tablet nem remeg benne, nincs komoly holtjátéka, és a ki-be dokkolás mégis komoly erőfeszítés nélkül történik. Persze cserébe a notebookoknál megszokottnál kicsit nagyobb erő kell a kinyitáshoz.

Fontos szerepe van a kompaktságban a képernyő mögött – tehát notebookállásban a fedélben – rejlő hadvernek. Hogy az ENVY x2 légiesen vékony tudjon maradni, Intel Atom Z2760 rendszerchipet kellett beépíteni, ami tablet feladatokhoz elég erős, de a készülék Windows 8-ból fakadó előnyeit nem lehet igazán jól kihasználni vele.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés