CES 2016: csodaszép vékony notebookok a HP-től

Hirdetés

Nem akármilyen vékony notebookarzenállal vonult fel a HP a CES-en. A legnagyobb felhajtást a vállalti vonalon bemutatkozó EliteBook Folio kapta. Ezzel a géppel megmutatta a HP, hogy ők is tudnak olyan vékony és légies, szinte hihetetlen, csupa alumínium laptopot csinálni, mint amilyen a 2015-ös MacBook. A mindössze 12,4 milliméter vastag, kevesebb mint egy kilós eszköznek 12,5 hüvelykes Full HD vagy 4K felbontású kijelzője lehet, központi egysége az Apple üdvöskéjéhez hasonlóan Core m, de már a Skylake generációból.

EliteBook Folio
EliteBook Folio [+]

Természetesen alaplapra forrasztott a 8 GB memória, ami mellé akár 512 GB-os SSD is társulhat. Az első videók alapján a billentyűzet korrektebb az Apple megoldásánál, akkuidő kapcsán tízórás aktív használatot emlegetnek a Full HD-s kijelzős verziónál. Csatlakozók terén sikerült lenyomni az Apple-t, ugyanis a HP EiteBook Foliónak két USB Type-C aljzata van, ezen felül viszont már csak egy jack hangkimenetet kapunk.

Spectre x360 két méretben
Spectre x360 két méretben [+]

Nagyon csinos a teljesen körbeforgatható HP Spectre x360-as párosa is, amiből a 13,3 és 15,6 hüvelykes modell sem teljesen új, de mind a kettő kapott említésre méltó frissítést. A 13,3-as Spectre x360 fő érdekessége a QHD felbontású OLED kijelző. Meghajtására természetesen hatodik generációs Core i processzorokat, Core i5-ösöket és i7-eseket vetettek be, és hogy a rengeteg pixel kezelésével nem legyen gond, komolyabb kiépítésű Iris Pro IGP-vel szerelt lapkákat is tettek a kínálatba. Kijelzőben erősít a nagyobbik, 15,6 hüvelykes Spectre x360 is, nála a Full HD mellett 4K felbontású panelt kérhetünk. Mindkét modell Bang & Olufsen hangszórókat, valamint érdekes, különösen széles touchpadet kapott, és aktív toll is rendelhető hozzájuk.

Tizenkét hüvelykes Pavilion x2
Tizenkét hüvelykes Pavilion x2 [+]

Megnőtt és megerősödött a HP Pavilion x2 nevezetű hibridje is, ami nagyjából fél éve mutatkozott be tízhüvelykes kijelzővel és Bay Trail alapú Atommal. A CES-en már 12 hüvelykes méretben feszített Full HD felbontású IPS panellel. A kijelző mögött nem csak a legújabb Cerry Trail Atom, hanem akár sokkal potensebb, Skylake alapú Core m processzor is lehet 128 vagy 256 GB-os SSD társaságába. Csatlakozók terén teljes a kínálat, az USB 2.0 és micro HDMI mellett USB Type-C csatlakozót is kapunk. Az HP újdonságai várhatóan márciusban érkeznek majd a jelentősebb európai piacokra, hazai megjelenési idejükről egyelőre nincs információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés