3D-s OLED tévé 2011-ben?

Sokáig úgy tűnt, hogy az OLED kijelzők szegmensében a Sony diktálja majd a trendeket, azonban a japán gyár visszakozott, és helyüket az LG vette át. Jelenleg a koreai vállalat tekinthető a nagyobb méretű OLED kijelzők élharcosának, többek között azért, mert tavaly szeptemberben, Berlinben bemutatták 31 hüvelyk képátlójú tévéjüket.

Az a készülék sajnos kicsit eltűnt az óriások, így például egy 180 colos plazma prototípus mellett, ám a jelek szerint az LG továbbra is lát fantáziát az eljárásban, hiszen azt csiripelik a madarak, hogy még idén piacra dobják. A modell természetesen képes a Full HD-s felbontás megteremtésére, állítólag sohasem látott kontrasztarány mellett. 600 hertzes képfrissítési technológiával rendelkezik, és 179,5 fokos szögből is nézhető anélkül, hogy torzulnának a színek. A 0,11 hüvelyk, azaz körülbelül 2,9 milliméter „vastag” televízióról az a hír járja, hogy már tavasszal a boltokba kerülhet, viszont a pletykák szerint nem lesz olcsó mulatság, mert közel 9000 dollárt kell érte lerakni az asztalra.

Mindenesetre épp itt az ideje tovább lépni, az OLED kezd beleragadni a mocsárba, amiből lehet, hogy a koreai konszern fogja kirántani. Az LG terveiben nagyobb modellek is szerepelnek, így egy 55 hüvelyk képátlóval rendelkező tévét már jövőre bemutatnak, amit 2014 táján dobnának piacra. Ahhoz viszont mindenképpen szükséges a költségek lenyomása, mert ennyi pénzért az emberek nem fognak ekkora tévét vásárolni, nyújtsanak azok bármilyen minőségű képet, vagy legyenek bármennyire innovatívak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés