2006 júliusára várható az Intel pálfordulása

A DigiTimes új információkat tett közzé az Intel két, 2006-ban érkező termékcsoportjának megjelenési dátumáról. A Broadwater kódnéven emlegetett i965 lapkakészletcsaládot mindeddig a jövő év második negyedére vártuk, míg az asztali processzorok egy teljesen új generációját képviselő Conroe kódnevű CPU jó ideje csak "2006 második fele" megjelöléssel szerepelt az Intel hivatalos prezentációiban.

A tajvani lap szerint a gyártó összehangolja a két termékcsalád piacra dobását – a Conroe ezek szerint már a második félév elején, júliusban bemutatkozhat, a Broadwater pedig ehhez igazodva csúszik néhány hetet. Az Intel döntését természetesen az alaplapgyártók is üdvözölték, hiszen az új chipsetek köré épülő termékeik könnyebben eladhatók akkor, ha már a fejlettebb processzorok is piacon vannak.


Paul S. Otellini az őszi IDF-en – forrás: Golem.de

Arról nem szól a hír, hogy a júliusi premier csak az asztali gépekbe szánt Conroe processzorra vonatkozik-e, vagy a rokon architektúrájú Merom mobil és Woodcrest szerverprocesszor érkezésére is számíthatunk a nyár folyamán. Az új generáció bemutatkozásával egyes spekulációk szerint a Pentium márkanévnek is befellegzik; a már a küszöbön toporgó Yonah kódnevű mobil processzorok mindenesetre Core Duo és Core Solo néven debütálnak, így nem valószínűtlen a váltás az asztali PC-k szegmensében sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés