icc profilt hogy lehet felrakni?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Tepla
(lelkes újonc)
Hali! De akkor most S-IPS paneles amit vettél mer ha az akko én is rendelem??

Kakumix
(senior tag)
Szia!
Egyrészt magasabb az EU vám a DVI-os monitorokra, másrészt nem nagyon van olyan monitor amin csak DVI csati lenne, ezért azt a plusz áramkört amit írtál egyébként is beleépítik a monitorokba.
Amit írtam az nem feltétlenül az univerzum teljes igazsága, csak annak egy általam ismertnek hitt szelete.
[Szerkesztve]
Legyen szép napod!

Tealc
(újonc)
Szia!
De jó, hogy megjött!! 
Mi az, hogy sérült a garjegy? Hogyan sérült(eltépődött, lekopott valami, stb.)?
Milyen paneles a drágaszág? 
Üdv.: Tealc
u.i.: Mennyi volt végülis a moncsi?
Nem tudom milyen paneles, mert ezt kérdeztem, hogy hogy lehet megállapítani? A dobozon a sorozatszám le van ragasztva, ill a vége van leragasztva, vmi fontosnak látszó papírral, ezért nem merem leszedni. De most jut eszembe, hogy rajta kell legyen a moncsin is.
Azt az ICC profilt hogy tudom felrakni? Mi kell hozzá?
Mivel nézzem meg, hogy van-e rajta pixel hiba?
L betűre végződik a sorozatszáma, és ahogy ezt már korábban megtaláltam: [link] S-IPS paneles!!! 
Lőttem pár képet, felrakom mindjárt (sorozatszámról is csinálok egyet)
[Szerkesztve]

Tealc
(újonc)
Tesztelni ezzel tudod. [link]
Beléphetsz a szerviz menüjébe és ott is meg tudod nézni a számokat.
Belépés: a monitort kikapcsolod, menü és + gomb lenyomás együtt, majd monitor bekapcs és a - gomb.
A03-ra érvényes volt:
Ha egy A03-as 2007WFP panelkódja RT803, akkor LG-Philips LM201W01 S-IPS panel található benne. Ha viszont a panelkód PM330, akkor Samsung LTM201M1 S-PVA.
De az A04-nél passz.
4 kép, 887k, zippelve: [link]
a képek a dobozról, magáról a moncsiról, a garjegy és a sorozatszámról.
[Szerkesztve]

Tepla
(lelkes újonc)
Na az király akko én is veszek!!! 
itt vannak teszt programok, ezekkel meg tod nézni pixelhibát [link]
nem találtam semmi hibát, se pixel, se subpixel. ja a garjegy 3 napos cserét is ad.
tealc: bejön a szervízmenü úgy ahogy írtad, de nem írja a sorozatszámot, csak a típust.
ICC profilt mivel tudom megnyitni?
[Szerkesztve]

Tealc
(újonc)
Tehát akkor a HRP-től hozzák. Szerintem a garjegy sérülése ilyen módon, az nem gáz.
Szerinted akkor ez most milyen paneles, mert én nem látom normálisan a sorozatszámát. 
Gratula a moncsihoz, nagyon jól néz ki. 
Szóval azt mondod, hogy neked a szervizmenü tetejének jobb oldalán nincs semmi kód írva?
[link]
[Szerkesztve]

Padisha
(kvázi-tag)
hi
icc profil: asztalon jobb gomb/tulajdonságok/beállítások/speciális/színkezelés és itt nyomsz egy hozzáadást és kitallózod az icc fájlt. vagy windows/system32/spool/drivers/color mappába bemásolod, de utána előbb leírtakban ki kell választani majd, hogy melyiket akarod használni.
mindez win XP-re értendő.

Tacsika
(tag)
Sziasztok
Ha valakinek van LG L206WTQ írja meg lsz hogy mik vannak tételesen a dobozában, mert holnap hozzák és a nagy kapkodásban nehogy elkeveredjen valami...
(Azon kívül hogy 1 db monitor
)
Köszi!

wwhy
(PH! addikt)
Kérlek szépen: DVI és D-SUB kábel, 2 CD (forte Manager és Digital ez LG), 1 zöld színű monitortörlő-kendő, egy gyors használati utasítás (Easy Setup Guide = 1 db. A3-as karton kettéhajtva), és ennyi. Tehát nincs (nekem nem volt) kézikönyv, a szokásos LG-s világgarival a végén, de a kisker számlán ott van, h 3 év
Ja és a monitort nem védi semmi (mint pl. az Asusnál) csak úgy bele van bújtatva abba a fehér izébe 
ja és tápkábel ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

Tacsika
(tag)
(Most jött meg a vihar)
Köszi, nem vígasztaltál meg, este hozzák, ha egész nap hurcolásszák...

Tealc
(újonc)
Hali!
Nagyon próbálgatod a monitorodat mert nem nagyon írogatsz a fórumba.
Mennyi volt a moncsi? Láttad, hogy a mai árlistákban már más ára van a monitornak. 
Emberek!!!!!! 100k alá került ez a szuper 2007WFP monitor!!!!!!! 
Remélem, hogy ez nem azt jelenti, hogy a HRP S-PVA-s szállítmányt kapott.

wwhy
(PH! addikt)
miért kellett volna megvigasztaljalak? vagy azt vártad, h 1 torta is lesz benne? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>
Kicsit homályos a kép, de szerintem látszódik az utolsó betű.
köszönöm a gratulációt, tényleg gyönyörű és óriási. A szervízmenüre meg már nem emléxem (most nem a moncsi előtt vagyok), de mintha lett volna olyan. Majd beírom, hogy mik azok, de csak hétfőn tudom.
ó bazz, nem lehet igaz
Egyébként elképzelhető, hogy új szállítmány, de szerintem panel nem változott.
ui: most nem az albiban vagyok, ahol a moncsi is. Csak hétfőn fogom megint használni.

Tealc
(újonc)
...61NL az utolsó pár karakter? Akkor az jót jelent!!

igen, én is így látom a képről
Az L ha minden igaz, akkor S-IPS, ahogy fentebb is írtam 

Tealc
(újonc)
Nem túl alacsony a monitor magassága? Fórumokban a betűmérete nem túl kicsi? Még mindig nem tudom eldönteni, hogy wide vagy 4:3. 

Tacsika
(tag)
Torta nem volt benne, igaz törlőkendő sem 
Amúgy minden rendben van idáig...

wwhy
(PH! addikt)
Akkor OK. SF vagy WF? mert én a WF-ről írtam 
sejtem h SF mert az ezüst kávát nem kell törölni/fényesíteni míg a WF zongoralakk-feketéjét igen ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
A magassága?! Az állítható, sőt minden irányba tekerhető elég nagy tartományban, fel le jobbra balra előre hátra. Kell még vmi? 
fórum kicsi volt elsőre, de ha továbbra is zavarni fog, akkor nagyítok a fontokon és kész.

Trak
(PH! addikt)
Nem arra gondolt, hanem a wide miatti magasságkülönségre a normállal szemben.
Azaz arra, hogy a 20''-os monitorod ''csak'' 17'' magas.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

vante
(senior tag)
Sziasztok
Tudom nem szeretitek, de kellene segítség nekem. Wide-os monitoromat 4:3-asban szeretném használni, film, játék, stb szóval minden alatt. Tehát inkább két fekete csík legyen oldalt.
6600-as Nvidiám van (93.71-es driver), de szerintem az utolsó az én kártyámhoz a 94.24. Na most azokat a Fixed ratio, stb, meg amik be lettek írkálva régebben ezekre a kérésekre, én bizony nem találom. Bocsi, én még mindig ott tartok, hogy Nvidia Control Panel. Ha tudna valaki lépésről-lépésre segíteni, hol, mit stb, talán még képekkel is... Azt nagyon megköszönném.
Nvidia Control Panel -> Display -> Change Flat Panel Scaling -> Use Nvidia scaling with fixed aspect ratio.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

Tacsika
(tag)
SF és a listában van a clear rongy, de annyi baj legyen.
A nagyobb baj a maszek egészségügyi problmám a szememmel: nem bírom az erős kontrasztot/fényt ezért azzal kell kezdenem beállítani az LCD-éket hogy lebutítom, tompítom és 1024-ben használom az asztalt. Meg lehet szokni... Nativban nem látom a betűket. Filmre viszont tök jó. Vagy a pl. Titan Quest widében is tök jó. Desktopban most jól látom a betűket, csak hát ugye a képek torzítása egy kicsit. Régen -úgy 10 éve- bőszen CorelDrawoztam, aztán Flasheztem stb most igencsak állítgatnom kellene profilokba, merthogy ha összehúzom méretarányosra változik a fény/kontr./gamma is. Azért el leszek vele...
Egyébként biztos jól raktad össze? Olvastam hogy nálad mozog. Nálam nem.
Filmre, játékra a prog. beállításait használom, úgy kimondottan szép és jó.
(Lejátszásra nagyon ajánlom a KMPlayer--t, kivételesen jó a hun fordítása is. Szerintem ma a legjobb lejátszó)
[Szerkesztve]
már értem. Nekem jó. 17''-os magassága elég nekem.

wwhy
(PH! addikt)
Szerintem az összerakást nem lehet elrontani
meg hat az asztalfelulet (ami nem kicsi) adja át a rezgéseket. Probald meg, hogy alulrol felfelé mutatóujjal picit megütöd a kávát a bekapcs. gombnál, és utána láthatod, hogy rezeg 1 picit. Legalábbis az enyém.

Tacsika
(tag)
Nálam ha megszakadok sem rezeg 
Igaz 3.5 cm vastag tölgyfa asztallapom van.

wwhy
(PH! addikt)
Én (is) sokáig hezitáltam. Több mint 15 évig használtam CRT-t (a monokróm zöld és sárgától egészen a nagyokig
, de aztán a munkám miatt viszonylag egyszerű volt a wide melletti döntés. Ha tördelsz, rajzolsz, szerkesztesz meg ilyenek, akkor nem kell 2 monitor egymás mellé
Kicsit furcsa volt, hogy IE alatt egyes weboldalak csak amonitor bal oldalát vagy a közepét töltik ki, és jobb oldalon vagy két oldalt ott a nagy fehérség
Aztán megtaláltam, hogy az IE -nek jobb oldalt lent van egy olyan, hogy xx%,és felteszed 125%-ra, és akkor már OK
/a rend kedvéért: ne tessék ajánlai a Firefoxot, az is van / 
[Szerkesztve]

wwhy
(PH! addikt)
Az a jó
és így könnyű
nekem meg 1,9-es bútorlap 
[Szerkesztve]

vante
(senior tag)
Nem jutottam tovább... :/ itt most melyik display-re gondoltál?
[link]
[Szerkesztve]

vante
(senior tag)
Közben egy ilyet találtam a Screen Resoultions & Refresh Rates > Advenced Timing
-ban : [link] De nekem ez szürke.
Tedd fel az új ForceWare-t, amiben benne van az új Control Panel: [link]
Az Új Control Panel-ben benne van ez a menüszerkezet.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

gyerpi
(fanatikus tag)
Helló!
Vettem egy ASUS VW192 LCD monitort és az volna a bajom, hogy ha inditom a gépet akkor az eleje nem jon / kiirja milyen alaplap stb/ be sőt a vindows kérem várjon logó sem jön be ez normális mert még eze az első LCD-m?. Meg persze hogy fogom ujrarakni a windowst ha nem jön be a bios amugy minden jól megy windows játék stb.
Köszi
XFIRE : gyerpi steam:gyerpi543

vante
(senior tag)
Ott kell lennie. Biztosan nem CRT-d van? A Change Flat Panel Scaling csak TFT-vel működik...
Küldök egy képet E-Mailben, ott megnézheted.

vante
(senior tag)
Asus VW192S LCD
Időközben találtam egy képet neten. De nekem ilyen nincs Digital Flat ... nincs 
[link]

vante
(senior tag)
Esetleg más tweaker progiban vagy valahol nem lehet állítani?
Azt már nem tudom, Nekem idáig nem volt ilyen, hogy hiányzott ez a funkció.
Tedd fel a Vistát...
(Abban benne van, láthatod...
) Csak vicc... 
Mod: Esetleg tegyél fel egy driver-t a monitor-hoz, mert mintha azt láttam volna, hogy Plug&Play Monitor-ként van írva.
[Szerkesztve]

vante
(senior tag)
Fent van mindkettő, xp és vista is. Vista alatt is megnéztem, ott sincs ez a funkció
Pedig lennie kellene neki.
És milyet tegyek fel?
Nincs fent a gyártó honlaplján semmilyen driver?

vante
(senior tag)
Szerintem nincs neki, én legalábbis nem találtam. Ezért kellene valami jó kis progi, amivel lehetne állítani ezt a ratiot.
Nemtom. Próbáld meg a RivaTuner-t, állítólag sokmindent lehet állítgatni a driver-ben. Addig utánanézek Neked, hogy találok-e valamit? 
Na, az Nvidia fórumán írták, hogy csak DVI-vel működik a dolog. Ha van DVI-d és még sincsen ott az opció, akkor nézd meg, hogy engedélyezted-e a HDTV-módokat? Ha igen, akkor tiltsd le. Ennyit találtam. [link]

vante
(senior tag)
D-Subos csak :/ akkor nem lehet... akkor ehetem a tibi csokit tovább