Sziasztok
[link]
Erről mi a véleményetek? Van valakinek ilyen?
Ma szeretném megvenni...
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Tacsika
(tag)

wwhy
(PH! addikt)
Vegyed
márciusban egyik haverom vásárolt ilyet, és semmi baja, elégedett, stb.
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

Tacsika
(tag)
Kösz
Én szivesebben vennék 206 WTQ-t (látom Neked is olyan van), csak nem tudom az *uchan-ban lehet-e kapni...

wwhy
(PH! addikt)
Az enyém vadiúj, és (még mindig) eladó
lásd lentebb (már 226wtq-m van)
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

Tealc
(újonc)
Hali!
De szoktam tevékenykedni a ''nagy Csillagkapus'' fórumban csak nem ezen a néven és elég ritkán. Én Pécs környéki vagyok és pár hónapja sikerült megszerezni mind a 10 évadot és végignézni. A kedvenc karakterem Teal'c, és nagyon sajnálom, hogy végetért a sorozat (nagyon várom a követő filmeket).
Az jó, hogy az a04-es, cseh sorozatban csak S-ISP panelt használnak, mert infók szerint azok jobbak mint az S-PVA. A közeljövőben eldől, hogy lesz-e pénzem nekem is a ketyerére ás akkor én is megrendelem(addig hátha még olcsóbb is lesz egy kicsivel). Bár még nem tudtam dönteni a wide vagy 4:3 kérdésben. Ha sima FP-t veszek akkor tuti innen veszem [link], mert itt van olyan, hogy Garanciafutár. Ami jó dolog mert, ha elromlik és garos akkor ingyen hozzák és viszik a cuccot garis javíttatásra. A pixelgarira a megrendelés előtt kérdezz rá(mert azért nem ártana, ha az első 3 napban minden pixelhibára - még subpixelre is - cserélnének egyből)!
Üdv.
nekem is az egyik kedvencem Teal'c és én is bánom, hogy vége. De atlantis is tetszik.
Akkor ezt elfogadom, hogy a csehek S-IPS-t gyártanak. Nagyszerű, akkor valszeg meg is rendelem.
Ez az ipon jónak néz ki, írtam is nekik e-mailt.
Majd szólok itt, hogy ha megrendelem, meg ha véletlen megérkezik 

Tacsika
(tag)
Amúgy észrevette már valaki hogy ez a két tipus nem szerepel az LG honlapján?
LG L206WTQ-WF és L206WTQ-SF

Tacsika
(tag)
Bocsánat az utolsó két karaktert nem kell hozzáadni...

wwhy
(PH! addikt)
ugyan már, ne viccelj
szinte minden nyelvű oldalon ott van. A végződések a színekre utalnak, ha nem esik nehezedre, olvass vissza pár hozzászólást 
[link]

Tacsika
(tag)
Mielőtt összevesznénk kopizd be ezt:L206WTQ-SF, vagy WF utána menj ide [link]. Nem a Te hírdetésedre reagáltam 

wwhy
(PH! addikt)
Semmi köze a hirdetésemnek/hez!
A global oldalon szinte ''természetes'', hogy nincs semmi
nem is értem, jobban megy neked az angol, mint a magyar ?
de ha a gugliba is keresnél rá, még akkor is kidobja a magyar oldalt.

Tealc
(újonc)
Én beszéltem az Iponnal és azt mondták, hogy ami náluk kapható DELL 2007FP az tuti Samsung S-PVA-s. Azért megnéznék egyet.

mzalai
(újonc)
Hali!
Szeretném, ha valaki segítene.
Először is valaki hozzáértő véleménye kellene a ViewSonic n1900w monitorról. Mennyire alkalmas film nézésre, tv-zésre vagy akár mindennapos számítógépes munkára?
Mi az általános vélemény a Viewsonic-okról (megbízhatóság, garancia, ...mert itt nem sok szó esett róluk).
Továbbá: ennek a monitornak a felbontása 1440*900. Kérdésem az, hogy tudja-e kezelni ezt a videókártyám (ATI R 9550 - 128 CTD).
Köszi
szerintem a videókártyával nem lesz gondod, de a Viewsonic-ról olvasnék pár cikket mielőtt mellette döntök. Én csak alsó kategóriásakat láttam eddig tőlük.

Veron
(senior tag)
Hi!
Megtetszett az LG 196 WTQ monitor. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Ha van, kérem ossza meg velünk!
A hisztéria olyan betegség amit csak nők kaphatnak el, de férfiak halnak bele..

Fatal1tyUSER
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni! 2 hete van egy Samsung 226BW (22'' wide) monitorom.
A panelje ''C'' jelű, azaz se nem ''S'' se nem ''A''. (De ugye ez csak kicsomagolásnál derült ki itthon, ráadásul nem hiszem, hogy tudtak volna más panelest adni, gondolom egyféle van a kisebb üzletekben csak ezekből a monitorokból...) 
Nem tudom ez a panel mennyire jó (vagyis inkább rossz), valahol úgy olvastam, hogy ha manuálisan beállítjuk a színeket rajta meg amit kell, akkor ugyanolyan jó lesz mint az eredeti samsug panelesek. Vagy semmiképp nem lett volna szabad megvenni? 
Nagyjából meg vagyok elégedve a monitorral, kivéve, ami eléggé zavaró, próbáltam megszokni a mai napig, de nem igazán sikerült még azóta sem, hogy ha sötét kép van rajta, akkor elég erősen vilásosabb részek látszanak a képernyőn. Főleg akkor látszik, ha sötét van a szobában, és mondjuk sima fekete képkímélőre állítom a monitort. Ekkor felül végig bevilágít (függőleges csíkban, azaz a monitor felső pereme alatt végig), amit olvastam, hogy ez a TN techn. velejárója, de ami nem tudom mennyire természetes, hogy kb a monitor közepén egy tenyérnyi nagyságú világosabb folt is van. Na ez az ami filmek alatt is zavaró tud lenni nagyon, ugyanis simán látszik, hogy ott világosabb a kép, ha sötét jelenet van, vagy jelenetváltás. Ezt a kontraszt és világosság lehető legkisebbre állításával próbáltam minél kevésbé észrevehetővé tenni, de így (hogy sötét eléggé a kép) is látszik rendesen. Szóval nem tudom mennyire normális ez a középen látható csúnya világos folt. Szerintetek? 
Aztán ami miatt most megfájdult a fejem, hogy előjött a mai nap egy (minden jel szerinti) pixelhiba a képernyő bal alsó sarka felé, ami fehér háttérnél látszik, pici világosszürke négyzet, (látszik rajta, hogy 1 pixel méretű). Ugye ez a jelenség pixelhibára utal szerintetek is?? És simán előfordulhatott, így hogy 2 hét után jött csak elő magától, igaz?? 
Garanciába vissza lehet / kéne vinnem, mit gondoltok? A pixelhibára csak 3 napos gari volt?? (De akkor még nem volt rajta, most jött elő!
) Vagy bármikor míg garis a monitor vissza lehet ezzel a hibával is vinni? Bár mondjuk a másik hiba (a nagy világos folt) sem természetes sztem, szal így a 2 együtt már hátha elég ok... Szóval mit gondoltok ha visszavinném elküldenének a fenébe? 
Amúgy igen jó lenne a monitor,
ha ezek a problémái nem lennének (gondolom ha S-es panelt kaptam volna akkor azzal nem lenne semmi ilyen gond).
Köszi a válaszokat előre is! 
A világos folt a képernyő közepén nem normális dolog, Nekem a 205BW-n nincs semmi ilyesmi, pedig az is TN-paneles. A bevilágítás az alacsony betekintési szög velejárója, sajnos ez tényleg a TN-el jár.
A fehér háttéren látható szürke pont egy ún. sub-pixelhiba. A színes LCD képernyőn látható pixelek mindegyike gyakorlatilag 3 darab téglalap alakú sub-pixelből áll. Ez a három sub-pixel képviseli a piros, zöld és kék színt, melyek összemosódva fehér színt adnak. Ha hiba van az LCD-n, akkor általában nem a teljes pixel (azaz sub-pixel hármas) hibás, hanem rendszerint csak valamelyik színösszetevő, azaz sub-pixel.![]()
A gyártón múlik, hogy cserélik-e garanciában a sub-pixelhibás monitort, általában 5-6 sub-pixel és 3 teljes pixel-hiba esetén szokták. De a felső kategóriás monitoroknál egy sub-pixelhiba esetén is szokták.
[Szerkesztve]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

Aranygyerek
(fanatikus tag)
Szia
Nekem ViewSonic 19''crt-m van 5 éves folyamatossan megy,semmi baja. Nincs szivem lecserélni. Én nekem a köv tft-m is ViewSonic lesz láttam is 22''-ost.
Privire válaszolni illik.http://s4.sfgame.hu/index.php?rec=14577

lorand99
(kvázi-tag)
Csáó! Én ilyen monitort használok már 3 hete (fekete keret fehér káva) és teljesen meg vagyok vele elégedve. gyönyörű képe van, számomra meghatározó volt a 3000:1-es kontrasztarány, illetve a 2ms-os késleltetési adatok..és emellett persze a brutto 46ezer Ft-os ár.
beszereztem hozzá egy DVI kábelt, mert gyárilag sajnos D-subbal jött..igaz azzal is nagyon szépen muzsikált. egyenlőre semmi gond nem volt vele, pixelhiba még nincs (kopp-kopp-kopp) 
[Szerkesztve]

lorand99
(kvázi-tag)
miért hülyeség? nem a 3 színből ''keveri'' ki a fehéret? én is úgy tudtam... de ha azt mondod hülyeség akkor hogyan keletkezik a fehér szín? és sztem ha belegondolok a pixel sub-pixel hiba esetén akkor lesz piros zöld vagy kék színű ha a 3 ból kettő tönkrement.. ha csak egy akkor kettő subpixel még keveri a színeket sztem..nyílván nem áll rendelkezésre a teljes színskála, vagy torzított színek lesznek, de ezért lesz észrevehető. ez az én véleményem. attól még lehet hogy hibás...

WolfByte
(fanatikus tag)
Én is meguntam a várakozást az LG L226*** modellekre. Az én választásom a Samsung SyncMaster 225MW TFT-re esett. Tudásban közel azonos az L226WA-SN típussal.
Az eltérés pusztán annyi, hogy a válaszideje 2ms helyett 5ms, illetve ezen van TV tuner is, meg szinte mindenféle csatlakozó.
Kívül tökéletesen fekete, egyszerűen gyönyörű látványt nyújt. Pláne, hogy nincsenek rajta gombok, hanem érintőpaneles. Csak megsimogatom a power kapcsoló helyét, és felizzik a kék led. Hihetetlen élmény 
Nagyon kényelmes megoldás, hogy egy helyre van kötve a PC, a PS2 és a TV, pláne kép a képben/kép mellett funkciókkal.
Árban egy 20-assal van az LG felett, de a látvány, az összhang és az extrák miatt nekem bőven megérte. Ráadásul új termékhez képest minimális a várakozási idő.
[Szerkesztve]
♂

lorand99
(kvázi-tag)
kösz a választ!egyetértek. 

kano
(PH! addikt)
''red, green, blau'' = red, green, blue 
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
Ezt a levelet kaptam a Dell-től: (csak részlet)
A Dell monitorokra a szabvány ISO Class II-es garancia érvényes azaz 7 alpixel hiba, vagy 3 pixelhiba fölött a termék cserés ezalatt sajnos nem, de tapasztalatból azt tudjuk mondani hogy ezekre nem igen jellemző a pixelhiba, eddig egyetlen Dell monitor sem volt pixelhibás.

rol33
(tag)
hali
sajna nincs időm visszaolvasgatni s ezért a segítségeteket kérném.
szal nemigazán értek én az ilyen-olyan panel típusokhoz a lényeg h le szeretném jelenlegi 17'' tft monitoromat cserélni egy 19'' wide-ra. a monitor főleg játékra, netezésre lenne, filmnézésre nemigen használnám. ami még fontos h dvi-s legyen.
tehát milyet tudnátok ajánlani?
thx
r

kano
(PH! addikt)
Én is ilyen levelet kaptam a pécsi számtech boltomtól (ahonnan szoktam vásárolni):
''A pixelgarancia az sajnos nem olyan kedvező mint LG v. Samsung márkáknál – 6 pixelhiba / szubpixelhiba esetén cserélik a készüléket.''
Nyilván ez is az ISO Class II-t fogja jelenteni.
Csak nekem az a problémám, hogy a származási országról semmit nem tudtak mondani csak, hogy A04-es monitorok. A panel tipusát meg nyilván nem mondták meg. Azért ez elég gáz, hogy kiadik 100+k-t és nem tudom, hogy mit kapok érte.
Az Ipon meg azt mondta, hogy az övékben csak S-PVA panel van, amit meg nem hiszek el. Szerintem az övéké is A04 és szinte kizárt, hogy ne cseh gyártmány legyen.
Nem tudom, de biztosan nem fogok kiadni 100+ -t egy olyan monitorért amiben nem az van amit szeretnék.
a cseh az elvileg S-IPS ha A04. Szerintem csak onnan hoznak magyaro-ra. Ezt az ICSMEDIA írta, hogy nekik csak cseh van, A04-es.
De én is ezen szakadok, hogy 100k felett van és ennyire utána kell járni, hogy mit kapok a pénzemért.
Megrendeltem online a Dell 2007 WFP-t az ICSMEDIA-tól, 2-3 nap a kiszállítás. Ha megjött akkor tudok válaszolni kérdésekre 

Reno7
(tag)
üdv
Samsung 940BW monitorja van valakinek?Érdemes ilyet venni?Valami tapasztalat?(42k)
előre is kösz
''My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.''
Haj,
belebolondultam a widescreen monitorokba. Az lenne a kérdésem, ha vennék egy 1680x1050-es felbontású 20.1 colos monitort, akkor az milyen kisebb wide felbontásokat tud megjeleníteni? 8800gts kártyám van, szóval elképzelhető, hogy menne a gyáriban is még csak a későbbiekre tekintettel kérdezem. Például tudja-e a kisebb 16:10-es felbontásokat, hogy wide maradhasson a felbontás egy játékban, ne pedig széthúzás legyen.
Köszi
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
sztem simán, de ez nem tapasztalatból mondom. még 

littlemole
(senior tag)
Azzal mi a helyzet ha most veszek egy 22 es monitort és mondjuk 2 év múlva hozzáveszek egy másikat?
Így már azért elég tisztességes képernyőméretet el lehet érni. A mai videókártyákon meg ott van a két DVI.
A videókártyák, programok mennyire támogatják a dual monitoros megjelenítést?
Game TODAY OR wait forever
múltkor voltam előadáson, egy laptopról nyomtak valahogy 2 TFT-re és egy projektorra...azt, hogy hogy, nemtom.
De már az én R9800se canyon márkájú vidkarim is tudja a 2 monitort, a driverben lehet választani, hogy külön asztal, vagy kiterjesztett asztal. A játékok meg videók már szerintem problémásabbak lehetnek.

kano
(PH! addikt)
''...a veszükk már nem is számít előtte?''
Ezt nem is írtam, mert én is szoktam elírni dolgokat(1-1 betű kimarad/felcserélődik). És nekem is az RGB-re a Red, Green, Blau ugrik be elsőre.
No de azért ne sértsük már meg az angolokat a blau-val. 

littlemole
(senior tag)
Játékoknál szerintem is problémásabb lehet.
Viszont filmeknél mi kellene hozzá? Az hogy a videólejátszó program tudja a két képernyőn való megjelenítést? Ott még annyira nem is lenne zavaró szerintem a monitor széle, mivel messzebbről néznénk alapból.
Pedig milyen szép lenne ha ez jobban elterjedne, és a videókártya gyártók rágyúrnának erre is a driverekben.
Költséghatékonyabb (méret/ár) lenne mint venni most 24 es monitort. Itt konkrétan errre gondolok:Samsung 24'' LCD Syncmaster 245B .Igaz TN paneles de árban ''csak'' 130-140k
Ha belegondolok hogy 2 éve majdnem ennyi volt a 19 es monitorom is. ![[kép] [kép]](http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/konfus/a035.gif)
Game TODAY OR wait forever

Veron
(senior tag)
hi!
kösz a választ! nincs olyan RTA hibához hasonló jelenség a 2 ms miatt, mint (egyes) Samsungoknál? nem tudja valaki milyen pixelgaranciája van LG-nek? (mintha olyasmit olvastam volna, hogy egy pixelhibát sem engednek.)
A hisztéria olyan betegség amit csak nők kaphatnak el, de férfiak halnak bele..

Trak
(PH! addikt)
3 napon belül minden pixelhibára csere (alpixelre is), utána szabvány.
Akárcsak a Samsungnak.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

Tealc
(újonc)
Na jó de most kinek írnál, a réginek vagy már az újnak? ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]

vittuka
(fanatikus tag)
Most milyen panellel is szeretnéd a 2007wfp-t? 
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vittuka | Ha lehet privit vagy emailt írjatok, a hirdetés hozzászólásokat ritkábban nézem!

Fatal1tyUSER
(lelkes újonc)
Vistaboy köszi a választ!!
De azt gondoltam más is mond valami véleményt, senkinek sincs Samsung 226BW monitora C paneles??
A monitor közepén (pontosabban vmivel feljebb és balra a közepétől, csakhogy mégcsúnyább legyen) ennek a tenyérnyi méretű világosabb résznek akkor semmiképp nem szabadna lennie, igaz?
Szerintetek visszavihetem a monitort emiatt 3 hét múlva gariba?? Köszi!

kano
(PH! addikt)
Azt hiszem, hogy 2007FP-t szeretnék S-IPS panellel. Remélem, hogy a cseh A04-es ilyen.
A következő típusú monitort forgalmazza a Dell magyarországi képviselete így mi is ezt a típust tudjuk csak jelen pillanatban beszerezni:
DELL Monitor 20'' 2007FP An/Dig TFT LCD
Paramétereit illetve:
Cikkszám: DLL 2007FP87150
Garancia: 3 év szervizben
Gyártó DELL
Képernyő átmérő 20,1 ''
Képpontméret 0,264 mm
Felbontás 1600x1200 (UXGA)
Tanúsítvány TCO-99
Súly 6,9 kg
Fényerő - LCD 300 cd/m2
Kontrasztarány 800:1
Színek száma 16,7
Válaszidő 16 ms
DVI csatlakozó igen
Pivot (forgatható) nem
TV-Tuner nem
Szín fekete
Egyéb csatlakozók komponens+kompozit+S-Video
Egyéb Nincs
Touch-screen (érintős) nem
Állítható magasság igen
Beépített tápegység igen
Multimédiás nem
USB elosztó nem
aláírásodra válasz: microsoft word save as...
windowsban tényleg semmi.
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

Trak
(PH! addikt)
És te hiszel annak a nagykernek? ![;]](/dl/s/v1.gif)
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''