A 2243NW egy 2243BW csak DVI nélkü, 8e Ft-al olcsóbban.
Csak akkor vedd meg, ha biztos vagy benne, hogy nincs és nem is lesz DVI a gépeden... Máskülönben ökörség nem DVI-on hajtani egy ilyen monitort.
Privátban keress!

A 2243NW egy 2243BW csak DVI nélkü, 8e Ft-al olcsóbban.
Csak akkor vedd meg, ha biztos vagy benne, hogy nincs és nem is lesz DVI a gépeden... Máskülönben ökörség nem DVI-on hajtani egy ilyen monitort.
Privátban keress!

1680*1050ban még a HD 2600XT is kevés pl. a NFS Pro Street-hez
[ Szerkesztve ]
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>
Sziasztok!
Új vagyok itt és hát nem igazán szeretném mind a 9000 hozzászólást átböngészni,így felteszem a kérdésemet,ha nem haragszotok.Egy Asus VW222S monitort néztem ki magamnak,de elég vegyes értékelést olvastam máshol.Mit gondoltok,jó beruházás lenne,vagy tegyek le róla?Ha az utóbbi akkor úgy 20"-22" milyen monitort ajánlanátok filmnézéshez illetve játékokhoz?
http://heartless.battlefield.hu/ Origin: Lorifiu Steam: bundilolo

végül is, csak PC-n keresztül fogom hajtani az lcdt, videokártya pedig marad és van HDTV kimenete (ha nem tévedek), de ennek az lcdnek nem látom h lenne HDTV ? v ez h is van ?! egyáltalán mennyire bevált a 2243NW ??? v senkise ien hülye és inkább kiaad többet egy 2243BWért ?
sokkal rosszabb DVI nélkül a képminőség 22" méretben, és csak D-subon jonne????
apropo csak egy 2002-es kiadásu játékot nyomnák, csak az a baj h 1024,1280,1600,2048x1536-os felbontásokat kinálja, de amúgy sztem elég lenne a kártya h ne akadjon. Újabb játékok pedig azt hiszem kimaradnak, v csak kevés ideig játszanám, és sztem kibirhato kissebb felbontásban =p.
És még egy utolsó béna kérdés, úgye nem nagyon valószinu h pixelhibás lesz az lcd?
░▒▓█ - Lesz itt rend ! - mondta a nagymama, majd berúgta a sz@rt az ágy alá. █▓▒░

Az biztos de viszon egy 8800gts 640-es amit nemrég adtam el az már elég volt 1920x1200-hoz is és nem egy egetverő összegű kártya...( 25-30K )
...
és hát nem igazán szeretném mind a 9000 hozzászólást átböngészni,
Akkor használd a keresőt.
Aztán olvasd át, mit válaszoltak az előtted kérdezőknek.
primus inter pares

úgy néz ki a 2232BW-t választom, mivel lehet rosszabb a 2243BW-nál? (ez már ki megy a keretből) DVI nélkül pedig sztem nem éri meg venni lcd-t, vmi hozzászolás? 
░▒▓█ - Lesz itt rend ! - mondta a nagymama, majd berúgta a sz@rt az ágy alá. █▓▒░

Thx. Azota már sikerült lebeszélnem magam rola. 2253bw lesz, remélem nem járok rosszul vele. Helyben meg is tudom venni, ára se vészes. Kivánjatok majd sok szerencsét. Persze elöbb jöjjön meg a fizu.
8800gt-vel se számitok nagy dolgokra. Szerintem 1680-ban egy 8800gt is határeset 1-2 game esetében maxon. A régebbi 8800gt tesztet most nem néztem meg, ott megtudnám mennyire gáz a helyzet, de nem izgat nagyon. Honapokon belül beszerzek ugyanis egy 4850-et az már a neccesebb témát is tutira viszi rendesen (kiv crysis).
[ Szerkesztve ]
Quantic Dream is back!!! http://href.hu/x/hd0g
Köszi Rover 

2243bw rosszabb játékra mint a 2232bw. Pár hsz-el feljebb volt rola szo.
2243bw inkább irodai használatra lett tervezve (pivot-netezésre, olvasásra, meg a csupán 5ms nem zavaro ha nem játszol vele). Játékra egyértelmü hogy 2232bw. Viszont csak akkor ha bejön a designja. Képeken nekem tetszett élöbe saturnban viszont nagyon nem jött be és azért nem azt veszem.
"Alacsonyabb a válaszideje-és igenis számit ha player vagy. lehet látni a különbséget 5 és 2 között. hülyeség hogy nem.., a bevilágítása minimális, könnyebb, a kontrasztaránya kissebb..-elvileg gyártó honlapján még dinamikus kontrasztot se jeleznek. Amivel több hogy van tco2003, ami végülis semmit nem jelent az ég világon, csak egy minősítés.+van ilyen falra akasztáshoz való valamije"

én nem nagyon adok arra h h néz ki, sztem nem ronda, de nem is a legszebb, vagyis megfelel
Vmivel olcsobb is lesz beszerelni mint a 43-t, apropo az ien kalibrálásokat kivel v mivel kell elintézni? v csak elnézek egy oldalra, letöltöm a blu eye prot s megcsinálom magam? (mert nem kaptam)

anno 7900gs + 4200+ X2 kombó hajtotta az 1650es felbontást, az még épp el-elvitte élvezhető módon, az ezalatti vga-k hurkák ha a játék áll középpontban
xXx ||| Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=zolynet&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

Blu eye pro?
Én azt se tudom mi az. szerk: Jaa. Az nem csak szoftver részböl áll ám. Ahhoz meg kéne venni a cuccost is amit a moncsira teszel. Már ha jol értem hogy arra gondoltál. Én tft témával eddig nem nagyon foglalkoztam. Hardveres kalibrálással meg nem is fogok. Nemtudom mennyibe kerül a cucc de nem is nagyon érdekel mert tudom hogy nekem annyit nem ér meg.
Szerintem itt a userek nagy része szemmel kalibrája be. Kontraszt, fényerö-t mindenki magának belövi ahogy neki a tetszik. Aztán hogy ezeken kivül mi mást lehet buherni egy tft-n nemtom. De én crtmen lehet külön az R-G-B szineket is állitani. Azt is magamnak löttem be. Ahogy jonak találtam ennyi.
[ Szerkesztve ]

hát ja; kb. azóta mondom, h ha játék akkor konzol
nem éri meg PC-re gyúrni
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

A hardveres kalibrálással kapcsolatban csak annyit, hogy nem elég hozzá a szoftveres program, mivel kell hozzá egy koloriméter (amit jól írt az "ez_meg_emaz", csak...), amivel a panelod színtelítetségét, színegyensúlyát stb., de ..."olvasgasd" el ezt és főleg ezt nézd meg!!!
Én már vagy 8 éve, hogy használok kalibrátort (és jó minőségűt, ami 100e körül mozog), és nagyon sok helyre eljárok kalibrálni is, csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy ezekkel a hardveres kalibrátorokkal a végeredmény magáért beszél, ég és föld a szemre való beállításhoz!
Ha elolvasod amit ajánlottam, és megnézed, akkor szvsz megváltozik a vélemény a "tescos-szemre" való kalibrálásokról!
Mostanság, már nem csak a grafikusok, CAD-esek és képfeldolgozók igénylik a hardveres kalibrálást, hanem egyre több helyen (mivel gyárilag katasztrófális a panelok megjelenítése), és igen sokan igénylik ezt a műveletet a monitorukkal, hogy kihozzanak belőle mindent, amit csak lehet - "a szép színdús/szinkorrekciós, élesség/kontrszt és színtelítetség, stb., a teljes monitorunk színhűségének" eléréséhez!
Hidd el, megéri mindíg hardveresen be-kalibráltatni - tapasztalatból írom és mondom!
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

Szerintem a samsungot vedd meg.
Nokia Lumia 800 - Smoked by Windows Phone
Szerintem meg legyen a ViewSonic.Nagyon megbízható!Tapasztalatból mondom.

Szerintem meg nézd meg ezt a linket.
Ahogy látom, kb kiegészítik egymás apró hibáit...

kössz szépen, bunkó létemre elöször irtam, és csak azután néztem utána a dolgoknak
, de mindenképpen jól jött ez a megerősités, viszont én soha nem költenék még ienre is
. De ahol veszem a moncsit, nem lennének kötelesek bekalibrálni rendesen, ha megkérem szépen őket ?? Ha azt se tudják miről beszélek, akkor muszáj lesz előkapjam az ien [link] , [link] jóó szemezős technologiát
, amúgy lehet itt erdélybe drága lesz ez a monitor, de nekem minél hamarabb kell
, remélem nem csinálok hueséget h 2232BW-t veszek, me minden második évbe nem lesz ienre pénzem
kössz a helpet! 
(#9022) ez_meg_emaz válasza old_artist (#9016) üzenetére

Persze bekalibráltatni jo.
De szerintem nem sok embernek ér 100-at egy olyan cucc. Ha olyan izére lenne vkinek pénze nem 60ért venne és nem TN paneleset. Ha elmész bekalibrálni vkihez megértem hogy fizet érte x összeget. De 100k...
egy átlag usernek...egy vicc.

Sziasztok!
22"-os TFT-t szeretnék venni, elsősorban játékra!!! ,elvétve filmnézésre és szövegolvasásra szeretném használni!! Szövegolvasásban jó lenne az éles kép, h ne homályos karaktereket keljen olvasnom.
Ezeket a típusokat néztem, Asus és a 226BW tűnik a legjobb választásnak, kérem a szakértőket h segítsenek!! Árkategóriát azt hiszem belőttem, 50 - 65e ig, annál többen nemnagyon szánnék rá!
Asus MW221U
LG L225WS-SF
LG L226WTQ-PF
Samsung 2253LW
Samsung 2253BW
Samsung 226BW
Előre is köszi a segítségeteket!!!
►► Eladó cuccok: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=boogie84&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

A 2253LW-t inkább irodai monitornak szánták, a 2253BW-t pedig otthoninak. Ha a külsővel nincs gond, akkor a 2232BW-t is beteheted a listába, de lehet pont ezért zártad ki egyből.... Az LG, és Asus monitorokhoz nem tudok szólni, majd más megteszi. A 3 Samsung közül szerintem bármelyiket választhatod, nekem 226BW van, de inkább a 2253BW-t választanám, ha most kellene vásárolnom, csak azért, mert újabb

Nem tudom szoktál e játszani, de kíváncsi lennék h milyenek a tapasztalataid, játék közben milyen képe van a 226BW-nek? utánhúzás elmosódás??
►► Eladó cuccok: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=boogie84&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
Samsung mellett:
- 10 fokkal jobb látószög.
- Pixel garancia
Viewsonic mellett:
- Hosszú élettartam (40 ezer óra)
- Sokkal kevesebb fogyasztás
- TCO'03 and ENERGY STAR® díjnyertes
- A cég több mint 2000 díjat kapott világszerte
- Nagyobb kontrasztarány
Akkor viewsonic?
www.profitalouzlet.com

Azt hiszem UT2004ben hirtelen forgáskor érzékelni lehet, de azzal régebben játszottam, és nem tudom már, hogy ha bekapcsoltam az RTA-t, akkor megoldódott-e, de azt hiszem igen. RTA - Response Time Accelrator, ettől lesz 2ms-es, mert alapból 5ms-es a panel. Autósjátékokban meg ha gyorsan mész, úgyis van elmosódás a játék miatt.
B-L-A-C-K mondta, hogy Ő CoD 2-ben, vagy 4-ben a 226BW-jén a gránát dobásán látta csak az utánhúzást, az újabb, de már csak volt 2493HM-jén már azt sem.
Összegezve semmi probléma nincs játékok terén a válaszidővel. A 226BW-nek annyi előnyét tudom felhozni, hogy valaki bekalibrálta egy nvidia kártyájához neten, így van ICC profil, ami sokkal jobb, mint az alapbeállítás. 4 féle kontraszthoz van bekalibrálva, 25-50-75-100, mindegyiknél más, és más RGB értékekkel. Ez is több a semminél, a 2253asoknál nem tudom hogy van-e icc profil a neten, és hogy milyenek az alapbeállításai.
[ Szerkesztve ]

Az egyik nekem linkelt tesztben nagyon jol szerepelt a 226bw. Föleg utánhuzása nagyon kicsi a többi tft-hez képest. Legalábbis azok alapján amiket ott irtak illetve azokhoz képest amik ott voltak.
Meg utánhuzása az itteni phs tesztben is a legjobb volt 2ms-en. Láthatoan jobb mint a többi (szintén a teszben lévökre értem) tft-nek.
Ha lenne györbe lehet megfontolnám a 226bw-t.
A link fantasztikus......

Az az igazság, hogy csak annak éri meg megvenni a kalibrátort, aki munkája révén fonkcionálisan is ki tudja használni, mivel én is grafikai tervezéssel, typográfiával és színbontással foglakozom, nekem elengedhetetlen.
Viszont nem értem azokat a cégeket, akik gusztustalanul elkérnek (20-55e Ft+áfát + esetleg 5e Ft kiszállást) egy kalibrációért, ami, ha nagyon sok mindent kell állítgatni, akkor is max. 30-40 perc alatt elkészülhetnek a művelettel. Mivel én (van amikor havonta) negyedévente ellenőrzöm a színhűséget az EIZO monitorjaimon, nem érte meg, hogy állandóan e gusztustalan összegért kihívjam őket, ezért érte meg a befektetés egy kalibrátorba!
S ha vállalok is vele kalibrációt, akkor ennek a harmadáért teszem! 
Igen, nagyon jó lenne, ha a kereskedők is rendelkeznének koloriméterrel, s ott helyben az üzletben elvégeznék "x?" (mindenki számára elérhető árban) összegért a monitorok átlagos hardveres kalibrálását, de a legjobb, ha a mindenki saját VGA kártyájára történne meg ez a művelet, mert hisz érzékeli a videojelkibocsátást is a műszer!
Igen, sajnos jelen esetben, a linkek alapján, meg esetleg még ez! alapján kénytelen vagy beállítani a monitorodat!
Egy monitor egyszer kell meggondolni, hogy mire és funkcionálisan melyiket válassza a felhasználó, de szerintem a Samsung SM2232BW: 2ms g2g, 22"WS Samsung TN Film panelos jó választásodnak tűnik, amire használni fogod!
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
(#9031) old_artist válasza ez_meg_emaz (#9022) üzenetére

Erre utaltam a #9016 és a #9030-as hozzászólásomban, hogy meg kell fontolni a kalibrátor megvételét, mert csak annak éri meg, aki funkcionálisan is ki tudja használni!
Amúgy, a TN paneleseket is elég szépen be lehet kalibrálni hardveresen, de szemre az említett és ajánlott linkek alapján, viszont a leg-megbízhatóbban - és elérhetőbb anyagilag is -, ha elhív valakit az ember bekalibráltatni a monitorját.

én is Győrben szeretném venni, de úgysem lesz olyan áron h meg tudnám, uh valami netes rendelés lesz... hogy hol azt még nem tudom...
Azt hiszem maradok a Samsung 2253BW-nél, ha más szakértő nem tud valami jót felhozni az Asus MW221U vagy az LG L226WTQ-PF melett.

Na megvettem a 2253LW-met. Akit érdekel nagyjából mit is tud a kicsike az lessen el ide plz, itt leírtam jópár dolgot róla. Azért nem logout-ra mutat a link, mert nem rendelkezem megfelelő skillel ahhoz, hogy elég színvonalasat írjak 
Röviden egyébként annyit, hogy nekem nagyon-nagyon megérte a pénzt 
"Finally i'll be able to play a Crysis game without making my PC match the specs of the machine where God runs creation.exe on"

2253bw-t akarsz nem?(Énis) Akkor ne fárasszál már. Extreme digital Lajta uton.
65k. Ha peströl rendeled akkor meg 61k+3k futár. (majdnem)Ugyan ott vagy. Itt meg legalább metod nézni helybe hogy pixeles-e. Ha rendeled és pixelhibás akkor már küldheted is vissza. Amugy a garanciafutár miatt ipon-bol venném ha itt györbe nem lenne. Kérdés a pixelgarisat is hozzá-viszik e ingyen.
wardred: OMG. 55k? Hoool? Fakk hogy nem vagyok énis pesti.
Csak ienkor bánom de nagyon. Ja és thx hogy megosztottad a véleményed. 
[ Szerkesztve ]

Edigital lesz... egyébként ha nem lenne akkor valszeg én is iponból rendelném... 
méregettem kicsit ,megnévzve a paramétereit a Samsung 2253BW-nek... az nem lenne hátrány ha a magasságát is lehetne állítani.. :S
van olyan példány a Samsungnál amelyiknél lehet állítani a magasságot ??
[ Szerkesztve ]

2243bw magasság + jobbra, le fel, + pivot(azaz 4 way). De az irodába lett tervezve. Válaszidö 5ms, asszem GTG. Szal lassu. Engem hamar lebeszéltek rola. Tesztet is néztem ott se szerepelt jol a játékokban az utánhuzás miatt.
[ Szerkesztve ]

értem, marad a 2253BW (győrben ill az edigitalban 65.900 Ft) , már csak egy Radeon 4870-re várok 
[ Szerkesztve ]

Elvagy eresztve látom.
Nekem aláírásomban lévö konfig a cél. A lényeg hogy még idén meglegyen. De emelett veszek tft-t ugye, meg x360-at. Nem lesz olcso muri. Ráadásul haver kinézte már a tükörrefis gépét. Lassan nekem is kéne majd 1 de csak ha belefér a karácsonyi kiadásaimba. Tul sokat akarok asszem.
Lehet felet meg se tudom majd venni.
Na de OFF vége.

Szisztok!Sokat számít a monitoroknál,hogy d-sub-os vagy dvi-os?Nagy a különbség a képminőségben?
Köszi a válaszokat előre is!!!
GIGABYTE P31-DS3L CORE2DUO E4500@9x333+Hyper TX2 Kingston 2x2 GB/800MHz DDR-II PC2-6400 HyperX Black Edition ,Gigabyte HD6850,SAMSUNG +320GB Toshiba Staellite C660- 1mm

Mert lenne egy 2ms-es ASUS VW222S D-subbal.De lenne egy ACER P221WD ami 5ms és DVI-D-s ezért nem tudom eldönteni,hogy a válaszidő szerint vagy a csatlakozás szerint döntsem el,hogy melyiket vegyem.Játékra és filmre kellene elsősorban,meg böngészni,msn-ezni.
Szerinted melyik a jobb?
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE P31-DS3L CORE2DUO E4500@9x333+Hyper TX2 Kingston 2x2 GB/800MHz DDR-II PC2-6400 HyperX Black Edition ,Gigabyte HD6850,SAMSUNG +320GB Toshiba Staellite C660- 1mm

sztem akkor válassz mást hogyha teheted, 5ms nem a legjobb játékra, és hogyha a videokártyádnak van DVI kimenete, mindenképpen érdemes DVI-t használni! Én is ebben a gondban voltam, de mostmár megvan h mit veszek, nekem is szintén arra kell amire neked: Samsung Syncmaster 2232BW vagy 2253BW az NW-t ne válaszd mert az azt jelenti h csak D-Sub van!

Sziasztok!
Az Asus VW222U monitor milyen választás?Otthoni felhasználásra kell,mozizásra nem,de játékra,autoCAD-re(csak vonalas 2D) és a szokásos progikhoz használnám. A betekintési szög mekem nem túl lényeg,így nem baj hogy TN,sőt játék miatt csak jobb.De amúgyis max 60E-t szánok rá.Van esetleg jobb ennyiért?Új géphez lesz így mindenképp dvi-set akarok.
Esetleg még Samsung 226BW-n gondolkodok,de az kicsit drágább.
Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

Hello!
Az Asus,amit kinéztél ha jól tudom DVI-os és 2ms a válaszidő,szóval amire szükséged van,arra tökéletes.Lesd meg EZT is szerintem.Én pont ma vettem egy ilyet és mondhatom tökéletes,nem csak a kép szép és gyors,de a monitor is gyönyörűen mutat a gép mellettNem az a szokványos téglalap alakú cucc.
[ Szerkesztve ]

Hello!
Ha jól emlékszem akkor egy 22"-os wide monitor ugyanakkora magasságban, mint egy 19"-os sima (4:3) monitor.
Jól emlékszem?

jol emlekszel... itt....
[ Szerkesztve ]

Most én is gondolkozok, egy 22"-os wide-on, de ahogy a fórumban láttam képeket...
Főként netezek, ott meg csak idegesítene a nagy fehér sáv...
Nagyfelbontású filmet meg nem szoktam PC-n nézni.
Játékban lenne jó egyedül.
Azt hiszem marad a 19"-os...
Mi a velemenyetek az LG W2242T-rol?
Fokent programozasra, netezesre, filmnezesre hasznalnam, a jelenlegi 19"-es Dell CRT-met cserelnem le. Amit fontosnak tartok, hogy viszonylag jo szinei legyenek, de legalabb lehessen jol beallitani, adjon eles kepet, valamint neha-neha jatszok ( ezert is tetszik a 4:3-as trukk ). Amit fontosnak tartok meg, hogy linux alatt hasznalnam, de a manual alapjan minden elerheto OSD-bol, ugyhogy azt hiszem ez nem jelent akadalyt.
Esetleg mas, hasonlo ar/ertek aranyu monitort ( esetleg jobbat ) tudtok ajanlani?
The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX
Nem kell a bongeszot teljes kepernyore huzni es nem lesz feher sav....