Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)

(#451) Red@Arc válasza Avicularia (#450) üzenetére

Red@Arc
(lelkes újonc)

Nem. Fórumon olvastam, hogy pl. paint-tel készítsünk egy sima fekete képet, amit ha kivetítünk teljes képernyőre jól látható a bevilágítás.

HTC Sensation

(#452) wwhy

wwhy
(PH! addikt)

Én a képernyőkímélőt állítottam ''üres''-re, az tök fekete :D igaz nem lehet lelopni, de ellenőrzéshez tökéletes.

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#453) Drizzt válasza Red@Arc (#449) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azzal, hogy beszúrsz egy tökfekete képet, csak azt tudjuk eldönteni, hogy a mi monitorunknak milyen a feketéje.... :D

(#454) Red@Arc válasza Drizzt (#453) üzenetére

Red@Arc
(lelkes újonc)

Szerintem nincs igazad, mert amit Te látsz, az egy kvázi fénykép az én monitoromról. Bár lehet, hogy tévedek.

wwhy: Ha nincs képernyőkímélő, akkor nincs mit nézni. Nem inkább az asztalra gondoltál?

[Szerkesztve]

HTC Sensation

(#455) Motion_Blur válasza Red@Arc (#454) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Tévedsz :U

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#456) Red@Arc válasza Motion_Blur (#455) üzenetére

Red@Arc
(lelkes újonc)

OK! Akkor, hogy csináljam?

HTC Sensation

(#457) Gabás válasza Red@Arc (#456) üzenetére

Gabás
(őstag)

csinálj nem-kvázi fényképet a monitorról (amikor feket képet jelenít meg) :)

[ Szerkesztve ]

(#458) Mauzes válasza Gabás (#443) üzenetére

Mauzes
(senior tag)

Ilyen kodekek vannak fent:

Haali Media Splitter (MatroskaSplitter)
CoreAVC (elvileg bekerült az adatbázisba)
AC3Filter

És mondjuk egy ilyen fájl: Blade.720p.HDTV.x264-THOR.sample.mkv

A VideoInspector szerint nincsenek meg a megfelelő kodekek.

Ha BsPlayer-rel vagy Windows Media Player-rel próbálom, akkor lejátsza, de szaggat (ezek telepítése előtt nem is játszották le, error-t írtak ki).
Viszont KMPlayer-rel már a kodekek telepítése előtt lejátszotta szaggatásmentesen. :F

Szóval a procim úgy látszik elég, de még mindig nem tudom, hogy milyen kodekeket kellene felraknom hozzá. Azért lenne jó megoldani, mert nem nagyon szeretem a KMPlayer-t...

Lécci segítsetek, de ne CodecPack-eket ajánljatok, ha megoldható!

Köszi!

(#459) wwhy válasza Red@Arc (#454) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Nem, nem. Az asztal tulajdonsága - Képernyőkímélő-nél van olyan, hogy ''Üres'' ha ezt választod, akkor csak elsötétül azaz ''befeketedik'' a képernyő (XP SP'') :) így aztan konnyen kiszurhatók a pixel meg hasonló hibák.

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#460) -szabi- válasza Avicularia (#446) üzenetére

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Hy

Ne törd rajta a fejed vidd vissza.
Két pixelhiba plusz a folt középen.
Szerintem nem kérdés.
Ragaszkodj a cseréhez.
Egyébként itt van két kép a feketéről, amit fórumtársunk goreny_ [link] készített.

Red@Arc!
Az igy készült képek a monitorra érkező jelet rögzítik, de ez nem ugyanaz mint amit a monitor megjelenít.
Külsőleg fényképezővel csinálod akkor látszik, ahogy a monitor megjeleníti. ;)

Monitor tesztelő progik:
eizo test [link]
nokia test [link]

Üdv
szabi

[Szerkesztve]

(#462) fs-zsoci válasza Gabás (#448) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

A kérdésem előtt végigolvastam az ''eszik, vagy isszák'' cikket, de nem lettem tőle okosabb. Egyébként tudom, google a barátom :)
És újabb két cikket olvastam el róla.
De akkor most mi van? Ha fel akarok venni, vagy bótba veszek HD filmet, akkor ha nem támogatja a monitorom, + a vidkarim, akkor csak rondább minőségben tudom megnézni az ilyen filmeket?
Szerintem ez egy elég fontos téma. Nem tudom, hogy csak én vagyok ennyire tudatlan, vagy más sem vágja ezt az egészet. Dumcsizzunk már egy kicsit erről is pls! :)

Baromira megkavar ez az egész...most készülök monitort venni :O :F :(

Köszönöm

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#463) smc

smc
(tag)

Ezt a témát én sem nagyon vágom, és érdekelne is a lényege, persze lelkes újonc nyelvére lefordítva (mint ha egy ötéves gyereknek próbálnád elmagyarázni :D)
Ez csak a boltban vásárolt(:p) videókra érvényes?

(PC(G620-4GB-EAH4830)+(225BW).(D610(P1.6M-2GB-X300).(i9000)

(#464) fs-zsoci válasza smc (#463) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Fú, de örülök, hogy nem vagyok egyedül! :) Kicsit hülyének érzem magam emiatt, de végülis erre van a fórum, hogy megdumcsizzuk, ezért merek bátran kérdezni ilyen hülyeségeket. Szerintem ez tényleg kiba fontos!

(#465) Vistaboy válasza fs-zsoci (#464) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyszerűen annyi a lényeg, hogy ha a monitorod és a videókártyád nem támogatja a HDCP-t (High-bandwidth Digital Content Protection), akkor azt a számítógépen nem tudod lejátszani.
Ez azt jelenti, hogy be kell szerezned az ezzel kompatibilis meghajtókat és kijelzőket, személyi számítógép esetén grafikus kártyát és monitort. Ennek elmulasztása esetén gyakorlatilag le kell mondanod a nagy felbontás minőségéről, és a DVD-nél alig jobb felbontásban leszel kénytelen élvezni a filmeket.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#466) Troy.

Troy.
(őstag)

Ugye ezeken a widescreen monitoron is lehet tökéletesen filmezni? :D

''640 kb ought to be enough for anyone''(Bill Gates, Microsoft, 1981)

(#467) Vistaboy válasza Troy. (#466) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

20'' és az fölött. Inkább 24... :DDD (Amúgy tényleg jók.)

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#468) fs-zsoci válasza Vistaboy (#465) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Olvastam ezt a cikket. És akkor helyesen értelmeztem. Csak...ha ez tényleg így van...elég gáz...
Akkor ha törik, ha szakad, HDCP-s vidkari, és HDCP-s moncsi? Hogyha kívánok a jövőben minőségi filmeket nézni? :)
És megfelel erre a célra egy 205BW. Csak mert nagyon fájna a fogam egy 22'' monitorra, de sehogysem tudom árban összehozni. Acer-t meg nem merek venni :(

(#469) Vistaboy válasza fs-zsoci (#468) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na, speciel most ez jó kérdés volt! Ugyanis Nekem is PONT 205BW van! És hát ugye, van rajta egy szép kis matrica, hogy ''DVI with HDCP'', ami ugye azt jelenti hogy ismeri a HDCP-t.

DE!
PowerDVD BD Advisor-ja szerint viszont nem (Szép piros karikával kiemelve :DDD ).

Mondjuk, lehet hogy csak a VGA miatt mondta, és ha lenne egy 8800GTS a gépemben, akkor megjavulna, de ezt sajnálatos módon a közeljövőben nem tudom kipróbálni... :(

Mindegy, reménykedjünk. Nem véletlenül van rajta az a matrica sztem... :P

(#470) Gabás válasza Vistaboy (#465) üzenetére

Gabás
(őstag)

az optikai meghajtót se felejsd ám ki :)

[ Szerkesztve ]

(#471) Vistaboy válasza Gabás (#470) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem hagytam ki, nem általánosan mondta a gépre hogy nem kompatibilis. Külön fel volt sorolva, idézem:

''Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @2.40GHz Yes,
System Memory: 2048MB Yes,
Operating System: Windows Vista Yes,
Graphics Card: NVIDIA GeForce 7800 GTX Upgrade,
Graphics Card Driver: 7.15.11.5824 No,
Blue-ray Disc Drive: Not Found No,
Software Player: PowerDVD Ultra Yes,
Display Connection Type: Digital (without HDCP) No.''

Tehát itt ki is emeli külön a monitort, hogy nem kompatibilis. A monitor kézikönyve szerint viszont igen. Kinek van igaza? :F

Mod: Ja, bocs, most látom hogy a korábbi hsz-emre írtad, akkor ezt vedd tárgytalannak. Az előtted szóló f-zsoci-nak üzentem...bocs... :R

[Szerkesztve]

(#472) kano válasza Vistaboy (#471) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Az LG 206WTQ vajon HDCP kompatibilis?

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#473) wwhy válasza kano (#472) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Igen: legalábbis a tájékoztató szerint: ''Interface Digital DVI-D (HDCP)'' Nem akarod megvenni tőlem? :)

(#474) kano válasza wwhy (#473) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Akkor OK! :D
Az az igazság, hogy itt Pécsett is lehet kapni 62500-ért és, ha lehetne akkor nem messziről szeretném hozatni. (Hol laksz egyébként?) De még egyáltalán nem tudom, hogy milyet vegyek. Igazából, ha volna pénzem akkor egy Dell 2007(W)FP A04-et vennék, de mivel ennyi pénzem most nincs így marad az LG. De lehet, hogy meg kellene várnom a 22''-os verzióját. :F
A rosseb se tudja mi legyen. :O

[Szerkesztve]

(#475) fs-zsoci válasza Vistaboy (#471) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Basszus, ez nagyon szívás!
Egyik cikkben ugyan benne volt, hogy mindössze 10 ilyen monitor van...hm, nem tudom, asszem Mo.-on, és hogy másra is ráírják, hogy persze HDCP, és mégsem tudja, de marhára bíztam benne, hogy a 205bw nem ilyen :( :O
Kicsit kiábrándultam. Ilyen alapont akkor hogy döntse el az ember, hogy most támogatja, vagy sem? Ez ssszz.....uper.....

(#476) smc válasza fs-zsoci (#475) üzenetére

smc
(tag)

Ha jól emlékszem akkor a 225bw-m (samsung) dobozán is ott figyel a hdcp matrica, pedig ha jól tudom nem támogatja.
[egy igen határozott hozzászólást olvashattatok]

(#477) Vistaboy válasza fs-zsoci (#475) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De a legnagyobb baj az, hogy addig, amíg nem veszel egy Blu-ray meghajtót és egy olyan VGA-t, ami támogatja, addig nem is tudod meg, hogy mi az igazság.

Esetleg Valaki kölcsönadna egyet, hogy ki tudjam próbálni??? :DDD

Mod: smc: Jól tudod. Ott van a matrica. De ha nem támogatja, akkor mindek tették rá? Biztos arra gondoltak hogy Aki egy 8800GTS-t vesz, az úgysem 205BW-t vesz hozzá és akkor úgysem derül ki... :DDD

[Szerkesztve]

(#478) fs-zsoci válasza smc (#476) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

:DD
Hát, valahogy sejtettem ezt is, kiindulva a 205bw-ből, de köszönöm az infót. Esetleg biztosra nem tudod? :)

Felteszem a kérdést a nagynépnek:
-Egyáltalán melyik monitor tudja tényleg a HDCP-t? :F :F

(#479) fs-zsoci válasza Vistaboy (#477) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

És mi van akkor, ha én -természetesen 100%ig legálisan :DDD - internetről töltök le HD/Blu-ray, nevezzük akárminek, filmeket? :)
Akkor nincs szükségem bl-olvasóra, nem?
És akkor mi van a HDCP-vel? :F

(#480) Vistaboy válasza fs-zsoci (#478) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez tuti hogy tudja: [link] :DDD :D

Mod: vegyél HDMI-set, az tuti tipp... :DDD

Mod 2.: #479: Ha már eleve feltörik a másolásvédelmet, amikor felteszik a netre, akkor lehet hogy kiveszik belőle... (Mindent meg lehet oldani, tudod... ;) )

[Szerkesztve]

(#481) kano válasza Vistaboy (#480) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Ennyi pénzért tudja is!

(#482) smc válasza fs-zsoci (#478) üzenetére

smc
(tag)

Megnéztem a dobozt, még csak nem is matrica van rajta, hanem rá van írva, szóval nem véletlenül került oda. :S
A samsung oldalán viszont nem írják, hogy támogatná, nem értem miért került rá a dobozra..

(#483) Vistaboy válasza kano (#481) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért, csak annyit akart tudni, melyik tudja? Ez igen... :DDD Árat nem mondott... ;]

Mod: smc: a dobozokról már nem tudták leszedni... ;]

[Szerkesztve]

(#485) fs-zsoci válasza Vistaboy (#480) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Hát...eizo... :) Nem éppen egy szép darab, de legalább nagy. Ha 60ért árulnák, biztosan megvenném :))
HDMI, na, erről csak hallottam, tessék felvilágosítani, emmi pontosan, légyszi :)
Igen, persze, csak én attól parok, hogy most veszek monnyuk egy 7900gs-t, és egy 205bw-t, hogy majd jajjdenagyonbeházimozizok (sorry az egybeírásért), aztán letőtöm a blu-ray filmet, és randa lesz, szal ''lecsúnyítja'', mert monnyuk a moncsi nem tudja. Annyira bekavar ez az egész sz@rság most az életembe, de szerintem sokaknak okozhat fejfájást. És végülis akkor se a 205bw se a 225bw nem tudja, így jóformán tökmind1, B@ssssz.... :(((
Lehet marad a Fujitsu-Siemens 22''-os monitor...vagy valami ilyesmi, mert csak azért néztem ki a Samsungokat, mert HDCP.... :(
Nem értem...nem értem.... :W

(#486) smc válasza Vistaboy (#471) üzenetére

smc
(tag)

Ezt honnan idézted?

(#487) Trak

Trak
(PH! addikt)

Úristen milyen szenvedés megy itt... ;]

Ma megnéztem egy LG L245WP monitort.
A tudása a linken, de kinézetre teljesen fekete
[link]

Nem akarom elkiabálni, de nagyon jónak tűnt. Igazi felső kategóriás külső, talp, állvány. A képe is nagyon jó volt, holnap tesztelem filmmel, játékkal is. Nekem nagyon tetszett.

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#488) kano válasza fs-zsoci (#485) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Nem akarom reklámozni(mert már LG fun-nak vagyok kikiáltva :P ), de LG 206WTQ-t nézd meg vagy várd meg amíg megérkezik a 226WTQ.

(#489) fs-zsoci válasza smc (#482) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Én sem igazán...kiábrándító mindenesetre. És te is néztél valami progit, vagy nem tudom a kedves barátunk hogyan teszelte, hogy tudja-e a monitora, vagy sem?

(#490) fs-zsoci válasza debug (#484) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Így nézve, valóban, igazad van, fölösleges.
Semmilyen minőgégbeli romlást nem vettél így észre? (Nem tudom hogyan lenne viszonyítási alapod, de gondoltam megkérdezem :) )

Akkor lehet, hogy HD-out-os videokarit sem kellene vennem? :P

(#491) fs-zsoci válasza kano (#488) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Pont a 206WTQn gondolkodtam még a 205BW mellett :)
Nameg nézegettem nem HDCPs moncsikból 22''-osokat is.

(#492) fs-zsoci

fs-zsoci
(senior tag)

Szerintetek:

(1) 20'' +HDCP
(2) 22'' -HDCP

Ezen dilemmázok. Mivel ha debug kollegának igaza van...akkor nem éri meg jobban egy nagyobb, ami nem tudja azt az izét? De ugyebár mindenképpen -nagyon- ajánlott DVI csatolófelületűt vásáolni.

thx, jó8 :)

(#493) smc válasza fs-zsoci (#492) üzenetére

smc
(tag)

Pár percig tudod módosítani az előző kommentedet, nyugodtan beleírhatod ami később jut eszedbe, nem kell mindennek új komment. :)

(#494) Avicularia

Avicularia
(őstag)

ma reggel visszavittem a moncsit
Senorg-nál lett véve,teljesen korrekten álltak a dologhoz,szó nélkül cserélték :R ,csak vissza kellett menni mégegyszer,mivel nem volt raktáron és hozniuk kellett egy cseredarabot a nagykerből
ez eddig hibátlan,és fehér folt sincs a közepén

valszeg a másikban egy rossz panel lehetett

(#495) Vistaboy válasza smc (#486) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az Én gépemen futtattam le a PowerDVD BD Advisor-t.

Mod: Azért, hogy lássátok: a teszt tanulsága szerint a 205BW nem HDCP-kompatibilis DVI-porttal bír. Márpedig a sok matrica és doboz + füzetek mind ezt írják... :(

[Szerkesztve]

(#496) Vistaboy válasza fs-zsoci (#485) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

HDMI (High Definition Multimedia Interface) leírása: [link]

(#497) Vistaboy válasza fs-zsoci (#492) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha akarsz Blue-ray Drive-ot venni, akkor inkább a HDCP-set vegyed, de ha nem, akkor nem muszály szerintem...

(#498) Mauzes

Mauzes
(senior tag)

Mondjatok már lécci külföldi vagy magyar tesztoldalakat (de ne németet!), ahol sok monitort tesztelnek! Sehogyan sem tudok találni!

Köszi!

(#499) fs-zsoci válasza smc (#493) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Tudom, sorry, csak fél12kor már kihalnak az agysejtjeim :))

Vistaboy: HDMI: Danke, olvasok(k) :)
Előbb vagy utóbb mindenkinek lesz BL-drive-ja. Csak elképzelhetőnek tartom, hogy mire elérhető áron lesz, addigra már minden monitor HDCP-s lesz, és a feledés mezején fog úszkálni az összes 205BW és 225BW :)

Szóval megint meg vagyok kavarodva, hogy most 20'', vagy 22'', ilyen támogatás, olyan támogatás...igen, megy a szenvedés, de hát b**meg, nyár van, meleg van :DD

[Szerkesztve]

(#500) kano válasza fs-zsoci (#499) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Szerintem nézz meg egy 20'' és egy 22'' monitort működés közben és döntsd el melyik tetszik jobban.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.