Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)

(#851) L@co

L@co
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Szeretnék TFT monitort venni. Elsődleges szempont a játék. De természetesen néha filmnézés és netezés is van:). Szélesvásznú v. sima TFT jobb a játékokhoz? Ha jól hallottam megnövelhető a látószög a játékokban és többet látunk szélesvásznú monitoron, mint a normál TFTken.
Mivel játékra lesz, ezért a legfontosabb a válaszidő, ha jól sejtem. 40-45ezer körüli áron nézelődtem, és szinte minden márkának van 19''os szélesvásznú TFT-je, aminek a válaszideje 5ms v. még kisebb. Van amelyiken D-Sub, van amelyiken DVI kimenet van. Betekintési szögek általában 160/160fokosak. Kontraszt is különböző 700-800:1 általában. Mi alapján kellene választani? Elsőre h. végignéztem az AG Neovo K-A19 lenne a befutó (3ms, 850:1, 300cd/m2, 170/160, Analog), de nem tudom, mennyire megbízható stb....

L@co

(#852) detri válasza kano (#850) üzenetére

detri
(senior tag)

Kösz! Az nekem nem jó, TN paneles monitort nem szeretnék.
Szal ilyen tuttijó S-IPS kellene, csak 4:3-ban. Még az sem kell, hogy dell legyen, mindegy a márka. A panel a lényeg.

üdv!
d.

(#853) Vistaboy válasza vante (#819) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak DVI-VGA-ról tudok. De lehet hogy van az ellenkezője is... :DDD
Mondjuk a TFT-k digitális jelekkel dolgoznak, amelyiken nincsen DVI, abban kell hogy legyen valamilyen átalakító-féle. De különállót nem tudok.

L@co: Ha játékra kell elsősorban, akkor jó lesz egy TN-paneles is. Mondjuk Én személy szerint Samsung-ot ajánlanék (205BW, vagy 206BW), utóbbi 2ms-es, előbbi 6ms-es de olcsóbb. Szélesvásznú jobb játékhoz is (Hacsak nem tolsz sok régi játékot, de a legtöbb driver-ben benne van a képarány fixálása), filmekhez nem kérdés, hogy wide kell. A DVI-re is figyelj, mivel a képarány-fixálás csak ilyen monitorokon működik.

Ui.: Ha nem favorizálod a Samsung-ot, akkor próbálhatsz mást is. Én azért ajánlottam, mert Nekem már régóta az van (205BW), és semmi baja nincsen.

[Szerkesztve]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#854) L@co válasza Vistaboy (#853) üzenetére

L@co
(senior tag)
LOGOUT blog

Értem köszi a segítséget, tehát a DVI-s kell mindenképp, mert különben szenvedhetek a felbontásokkal? Amúgy most Samsung CRT-m van és tökéletesen elégedett vagyok vele ;)

L@co

(#855) Trak válasza ALI_G (#843) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

A pivot-os monitorokhoz szoktak mellékelni egy pivot programot (jellemzően a Pivot Pro nevű csodát) , amit ha felinstallálsz, akkor beállítható, hogy elforgatáskor automatikusan állítsa át a képet is.
Program nélkül lehet még trükközni a videókártya driverével is, de az macerás.

Volt már otthon 2 pivotos monitorom is, de a kipróbáláson kívül nem túl sokszor használtam ki a funkciót :B

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#856) ALI_G válasza Trak (#855) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

aham. hát én a CD-n nem sok midnent találtam amit használok... :U bár ez a pivot engem sem hoz lázba. de legalább a később jövőknek megvan a megoldás.

(#857) vittuka

vittuka
(fanatikus tag)

De hogy állít automatikusan képet amikor semmiféle összeköttetés nincsen? Legalábbis a 2007wfp esetében teljesen elképzelhetetlennek tartom ezt, fizikai képtelenség. Az a program elvileg egy gomb amit kipakolsz a képernyôre és megnyomod ha állítottad a monitort.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vittuka | Ha lehet privit vagy emailt írjatok, a hirdetés hozzászólásokat ritkábban nézem!

(#858) Gabeee válasza wwhy (#847) üzenetére

Gabeee
(kvázi-tag)

Ja, tényleg, ezt benéztem. Úgy látszik, már mindenhol Samsungot látok! :D
Ma voltam a Média Markt-ban, hogy testközelből is szemügyre vegyem a jelölteket. (Persze nem ott veszem meg, mert hülye azért nem vagyok!) Hát mit is mondtatnék, bazi nagyok ezek a 22''-es moncsik, de hamar meg tudnám szokni! :DDD
Egyre inkább kezdek megbarátkozni egy Samsung SyncMaster 225BW-vel. Főleg a barátságos ára miatt. Meg hát egy Ph!-s tesztben is melegen ajánlották... :)

(#859) L@co válasza Vistaboy (#853) üzenetére

L@co
(senior tag)
LOGOUT blog

Nah végignéztem az összes szélesvásznú TFT-t ami szóba jöhetett 40e körül, és a Samsungon kívül csak a HannsGt és a viewsonic-ot találtam DVI kimenettel, amelyeknek rosszabb az többi adata. Tehát egyedül a 940BW maradt, ha van még más alternatíva akkor szóljatok lécci, v. szerintetek is ez a ''legjobb'' vétel ennyiért?

L@co

(#860) kano válasza detri (#852) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Dell 2007FP a te monitorod. ;) Ha A04 és cseh, illetve a gyári szám vége L akkor valószínűleg S-IPS paneles. Ez egy 4:3-as monitor és ugyan az a minőség mint a WFP. Én is ilyen 4:3-ast fogok venni valószínűleg. De ez olyan 100k körül van.
Itt nézz körül:
[link]
[link]

[Szerkesztve]

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#861) N3v3r7and

N3v3r7and
(kvázi-tag)

Valaki meg tudná mondani a Samsung 226BW talpának az átmérőjét?
Sajna kicsi asztalom van és szeretném tudni, hogy mennyi helyet foglal el.

(#862) smc válasza N3v3r7and (#861) üzenetére

smc
(tag)

[link]

''Szett (Sz x M x Mély)
mm (állvánnyal) 514.6*422.0*219.3''

Szóval 22cm.
[link]

[Szerkesztve]

(PC(G620-4GB-EAH4830)+(225BW).(D610(P1.6M-2GB-X300).(i9000)

(#863) Noodra válasza N3v3r7and (#861) üzenetére

Noodra
(tag)
LOGOUT blog

Mostanság akarok moncsit venni. 226bw-re gondoltam vagy a 225mw-re szerintetek melyik legyen?

Üdv.

+36303482592

(#864) flegos

flegos
(senior tag)

Udv Emberek!

Valaki meg tudja mondani, hogy ezek a monitorok Dell™ UltraSharp™ 2407WFP milyen panellal készülnek?

Köszi :R

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen http://www.flickr.com/photos/flegos/

(#865) Anthony28

Anthony28
(őstag)
LOGOUT blog

Segítségeteket kérném! :R

Vennék LCD monitort...olvasgattam itt a fórumon hogy okosodjak de vannak dolgok amikben nem lettem okosabb.
Miért van az hogy valakinek nem jön be a 16:9 képarány és jobban favorizálja a 4:3-at amikor elvileg jobb a 16:9?
Nem akarok úgy járni hogy veszek egy 22-est és megbánom. :F
Most 21-es CRT-t használok és bennem van ha váltok 16:9-re hogy fogom megszokni, mivel idáig csak 4:3 monitorokat használtam... :U
Ha már veszek akkor vagy ekkorát vagy nagyobbat de láthatóságban a 19-es TFT úgy tudom megfelel egy 21-es CRT-nek.
Ezeket a tipusokat néztem:

- 19'' Samsung 931BF LCD monitor 2ms DVI 48 800.-
- 22'' Iiyama E2200WSV-B LCD monitor 5ms WideScreen 71 900.- ezen nincs DVI !!
- 22'' Samsung 225BW LCD monitor 5ms DVI WideScreen 76 800.-

Szerintetek? :R

[Szerkesztve]

Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)

(#866) Vistaboy válasza L@co (#859) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Most így hirtelen nem néztem az árakat, de ha nem sokkal drágább, inkább a 20''-os 205BW-t vegyed meg. A 19''-os wide-monitorok vertikálisan csak egy 17''-esnek felelnek meg, erre majd figyelj! Én is azért vettem 20''-osat annak idején, mert nagyon kicsinek láttam a 19''-es monitort (A TESCO-ban láttam egyet kitéve, azt hittem, 17''-es... :DDD ). Ha sokkal drágább, vagy nem zavar a kis méret, akkor ez is jó lesz.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#867) Lotusz

Lotusz
(fanatikus tag)

üdv,
holnap valószinűleg én is Dell 2007WFP tulajdonos leszek :DDD
szerintetek a játékokban az 1024*768ról 1650*1080-ra váltás mennyire viseli meg a gépet? mert gondolom ha nem natív felbontásban használom akkor elég randán néznének ki a gamek.

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

(#868) Lotusz válasza Anthony28 (#865) üzenetére

Lotusz
(fanatikus tag)

azért mert mindenkinek más jön be, de sztem manapság sokkal előnyösebb egy szélesvásznú monitor mert most már nem csak a filmek készülnek szélesvászonra hanem a játékok is. csak meg kell szokni... egyébként nem 16:9, hanem 16:10 a widescreen monitorok képaránya.

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

(#869) Vistaboy válasza Lotusz (#867) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Legszebb kétségtelenül abban, de például már az 1280x800 is szép, és nem sokkal erőforrás-igényesebb, mint az 1024x768.

(#870) megya

megya
(újonc)

Asus vw192s nekem bejött, de ha rám hallgatsz olyat veszel amilyet akarsz :) !

(#871) Franticfox válasza Anthony28 (#865) üzenetére

Franticfox
(tag)

21''-es 4:3 után ne vegyél 19''-es wideot, szerintem csalódnál...

''Monas apó legyintett. Két kézzel is.''

(#872) vittuka válasza Lotusz (#868) üzenetére

vittuka
(fanatikus tag)

Ráadásul ha belegondolunk, hogy a 4:3-as monitor az 16:12-es képarány, nem is annyira durva a wide.. :)

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vittuka | Ha lehet privit vagy emailt írjatok, a hirdetés hozzászólásokat ritkábban nézem!

(#873) Vistaboy válasza Anthony28 (#865) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

21''-os CRT után minimum 22''-es wide-ot vegyél (De jobb a 24''-es). De ha nem zavar a kisebb magasság, akkor az is elég.

Mod: #874: Nagyon szívesen. Jók a Samsungok. Én a 205BW-vel teljesen meg vagyok elégedve... :R

[Szerkesztve]

(#874) Anthony28

Anthony28
(őstag)
LOGOUT blog

A 931BF az nem wide.Az sima 4:3. :)
Részben a ti véleményetek részben az ismerőseim véleménye alapján végül is a Samsung 225BW 22''-es wide-ot vettem! :))
Most üzemeltem be, gyönyörű képe van, részletesebb csekkoláshoz amúgy is több idő kell.Egyenlőre pixel hiba sincs, de sztem most 72 órát folyamatosan járatni fogom...

Köszönöm a segítségeteket. :R

(#875) L@co válasza Vistaboy (#866) üzenetére

L@co
(senior tag)
LOGOUT blog

Drágábbak a 20-asok:( Nekem most 17''os Samsung 763MB-m van és engem nem zavar, h. ekkora lesz a következő is. Na mostmár mindent átnézve 3 lehetőség van, amiken van DVI:
LG 194WT-SF 5ms 2000:1 300cd/m2 170/170 40k
LG 196WTQ-SF 2ms 3000:1 300cd/m2 170/170 46k
Samsung 940BW 4ms 500:1 300cd/m2 42k
Az LG-nek jobbak az adatai, de a samuban jobban bízok. Mennyire látszódik az 5ms/2ms különbség, illetve a 2000:1/3000:1 kontrasztarány közti különbség? A nagyobb LG-ben van EZ Zooming technológia, az mit takar?

L@co

(#876) Vistaboy válasza L@co (#875) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A fent említett kontraszt-arányok csak virtuálisak, legalábbis szerintem, mert azok csak a drágább panellel szerelt monitoroknál valós értékek. Az 5ms és a 2ms között már nincsen egetverő különbség. Nekem a 205BW 6ms-es, és játszok is vele. Néha észrevenni egy kis kép-törést, de nem vészes.

Az EZ-Zoomingról csak ezt a német meghatározást találtam, de mivel utálom a német nyelvet, lövésem sincs, mit jelent. Ha találok angolt, leírom:

''ez Zooming ist die Änderung der Auflösung mit nur einem Tastendruck''

Találtam angolt:

''ez Zooming Switch resolution modes with the touch of a button'', azaz az ''EZ Zooming'' annyit tesz, hogy felbontást válthatsz egy gombnyomással.

[Szerkesztve]

(#877) wwhy válasza L@co (#875) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Ez Zooming: az LG kitalálta, hogy egy gombnyomásra lehessen felbontást váltani :R pontosabban 1650-ből levált 14xx-be majd újabb pöccintésre vissza. Csúcs, nem? :))

Játékokon tesztelve: én nem éreztem különbséget már a 8/2ms között sem :D

[Szerkesztve]

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#878) vante válasza megya (#870) üzenetére

vante
(senior tag)

Jó az, de normál méretek neked nem hiányoznak? ... mert nem sikerült beállítani sehogy se, hogy tartsa a normál arányt (két fekete csík lenne olyankor a széleken) :F

(#879) detri válasza kano (#860) üzenetére

detri
(senior tag)

Huha, nem kevés egy 19''-os TFTért. :)
Kösz a segítséget!

(#880) L@co válasza Vistaboy (#876) üzenetére

L@co
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm a segítséget :R

Szerintem a kisebb LG tökéletes lesz. Az adatok alapján gondolom szebb a képe neki mint a Samsungnak, az az 1ms különbség meg már nem számít. 8ms-os TFT-n zavart az ''utánhúzás'', 4ms-os Samsungon (730BF) meg 2 perc után hozzászoktam, gondolom 5-nél sem lesz máshogy.

L@co

(#881) kano válasza detri (#879) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Nem 19''-os hanem 20-as. ;)

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#882) Anthony28

Anthony28
(őstag)
LOGOUT blog

Kipróbáltam a You Are Empty játékot milyen is egy wide monitoron...wide felbontást natívba is be tudtam kapcsolni(1680x1050),színek gyönyörűek, a kép folyamatos.Aki szereti a Resident Evil fííílinges 1st person shooter horror-t mindenképp próbálja ki.
Sztem jó vételt csináltam ezzel a Samsunggal mindenkinek tudom ajánlani... :C

(#883) smc

smc
(tag)

Tapasztalatot írnék le, azt is csak azért, mert én két db crt monitorról váltottam egy darab wide tft-re, hát ha érdekel valakit. :)
Szóval: volt egy samsung 17'' crt-m, amolyan lapos képernyős, nem tudom hogy hívják pontosan. :) Szép képe volt, meg voltam vele elégedve, aztán később mellé szegődött egy kissebb fajta deawoo (már azt sem tudom hogy kell írni. :SSS) az ő 15''-ával.
Így lett egy szép nagy desktopom, amit imádtam (2*1024*768-32bit/85hz), hihetetlen jó volt rajta ücsörögni.. (net az egyiken, másikon kisfilm(simpsons részek) éjjel nappal mentek amíg a gép is ment) mellé egy irc, és még egy msn ablak is elfért.

Aztán jött a hirtelen váltás: 22'' tft
Igaz hogy design-ban nem egy csúcs, hiszen csak egy 225bw-ről van szó, de a szememnek már ez is annyira szép, hogy nem volt szivem mellé tenni az öreg monitoraimat. :)
Így a 17-es került bátyjám gépéhez (nála most 2db 17''-os működik(samuk)) a 15 deawoo (még mindig nem tudom hogy kell írni..) pedig a szomszédos üres szoba alján porosodik.

Méret így is bőven rendben van, egyedül a kétmonitor adta kiváltságok hiányoznak(egyiken játék (vagy net), másikon hőfok everesttel, meg akár egy film is mehet, bár ez játékfüggő, némelyiknél nem megy a kettő együtt, de az irc-t is simán látom, msn-ről nem is beszélve)
Ezeket kárpótolja az asztalomon lévő hely.. El sem tudtam volna képzelni, hogy mennyivel több helyem lesz. :D Akkor ott van még maga a kinézet, ezerszer szebb így, mint két rusnya crt-vel. ;) Az asztalom sem izzad már a súly alatt. A monitor helyzetének egyedül a kábelek szabnak határt. Bár jó lenne ha kicsit könnyebb lenne és az ágyban a térdemre téve tudnék böngészni, olvasgatni, ilyesmik.. bár ez már csak amolyan marhaság, ami amúgy is felesleges. :) Majd veszek egy E-book-ot. :D
Méretről még: rászoktam a nem teljesképernyős netezésre, így elfér egy böngésző, egy kisfilm(már említettem), egy irc, és akár egy msn ablak is. Photoshop-pot is úgy használom, hogy mellette elfér egy kisfilm (jajj már megint, igen, éjjel nappal megy :D) és egy irc, köztük pedig egy-két ps menü. Mivel ugye wide monitor, eleinte féltem a tablet-tel való rajzolástól(szoktam, elég sokat, wacom graphire4, és nem wide.. így nem tudtam mit fognak szólni egymáshoz), de jól kijönnek, teljesképernyőre állítva a táblát alig lehet észrevenni a torzítást. Filmekhez eszméletlen jó. :D Mintha egy tv lenne a szobámban. A kisfilmjeimre szoktam elaludni, amik sajnos 4:3 arányúak, de kihúzva a széléig nem sok vész el és teljesen élvezhető marad.

Még egy kis történelem: monitor vásárlás előtt rengeteg ph-t olvastam, mellettük árlistákat nyaldostam, és kétmonitoros user lévén két 19-es wide mellett akartam letenni a voksom, de az már baromi lapos és veszettszéles asztal lett volna, amit nem tudtam volna igazán kihasználni, így döntöttem egy inkább nagyobb de egy db monitor mellett :)

Kicsit hosszúra sikerült, de hátha valaki hasonló cipőben jár..

ui.: Visszanézve a crt-re a színekben nem nagyon láttam különbséget (egyszerű user..), viszont az élesség botrány! Crt-t megnézve így két hónap használat után olyan érzésem támad, mintha szemüveges lennék, szemüveg nélkül. O.o

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(PC(G620-4GB-EAH4830)+(225BW).(D610(P1.6M-2GB-X300).(i9000)

(#884) Taci

Taci
(tag)

Tudom, hogy van fő topikja, de mégiscsak ez a fő topik, úgyhogy:
ha van valakinek akármilyen új infója a Dell 2407WFP-HC-ről, az írja már meg!

(#885) Khaal válasza detri (#879) üzenetére

Khaal
(őstag)

Ha mindenképp 19''-es kell, ajánlom figyelmedbe ezt a tesztet: [link]

Bár nem tudom ezekből melyik kapható még újonan, a Samsung 970P-re szokták mondani, hogy a 19''-es mezőny legjobbja, csak a felfüggesztésével szoktak problémák lenni (elkopnak a csuklók).

Itt egy frisebb teszt: [link]

Dell ultrasharpok, Viewsonic ''VP'' széria, FuSi ''P''-s monitorok, ezek általában nem TN-esek, de persze az áruk is magasabb.
Ha van rá pénzed érdemes a 20''-as Dell-re beruházni.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#886) andris1986 válasza ALI_G (#816) üzenetére

andris1986
(újonc)

Hali! Neked nincs némi sávosodásod a monitorodon? Én tegnap tettem szert egy ilyenre ez is s-ips monitor viszont írországban lett gyártva. Vagy csak nekem vannak magas elvárásaim egy vgakimenettől? mert jelenleg azon hajtom. A monitor felbontását nem tudod hogyan lehet az előírtra beállítani nem ati és nvdia vidkari esetén? Jelenleg egy intel 855ös laptopról menne a kedves és nem igazán szeretné az intel meghajtani a natív felbontásában.

(#887) flegos

flegos
(senior tag)

Erre valaki?

Udv Emberek!

Valaki meg tudja mondani, hogy ezek a monitorok Dell™ UltraSharp™ 2407WFP milyen panellal készülnek?

Köszi

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen http://www.flickr.com/photos/flegos/

(#888) vittuka válasza flegos (#887) üzenetére

vittuka
(fanatikus tag)

S-PVA az összes szvsz.

(#889) vittuka válasza andris1986 (#886) üzenetére

vittuka
(fanatikus tag)

andris csak desktop módban nincs sávosodás, ha gaming illetve multimedia modot használsz akkor az sávosodik sajnos :(

(#890) flegos válasza vittuka (#888) üzenetére

flegos
(senior tag)

Köszi

(#891) Touch

Touch
(újonc)

hali

lehet hogy rossz temaba irok de segitsegre lenne szuksegem.. pixel-hiba pontosan mit tesz? egy pixel mas szinü vagy ez hogy jelenik meg? esetleg van valami teszter erre? ha igen esetleg egy linket tudna valaki adni? bocsi a kerdesert de remelem valaki valaszol :F

(#892) CharlieDrop

CharlieDrop
(senior tag)

Üdv!

Bocsi, hogy 82123652-edszerre is felteszik a kérdést, de még enyhén bizonytalan vagyok. Olvastam, hogy a 40-45ös kategóriában Van Asus, LG és Samsung is :)
Mind1 melyiket veszem egyformák? (Többnyire, film, net, webfejlesztés, kevés grafika és játék amire használnám)
És még 1 fontos: hol érdemes vásárolni? Gáz a MM és a Saturn? vagy van vmi klafa hely ahol nem túl drága (akár 15K-s eltéréseket is láttam)

Kösz Charlie

[Szerkesztve]

''Ez itt az internet?'' Eladó HP ProBook: http://hardverapro.hu/apro/hp_probook_4320s/friss.html

(#893) Anthony28 válasza Touch (#891) üzenetére

Anthony28
(őstag)
LOGOUT blog

Google-be írd be hogy monitor test...ki fog adni elég sok oldalt.Az elején van egy letölthető montest.exe vagy valami hasonló.Asszem a 2. link. ;)

(#894) Drizzt válasza Anthony28 (#865) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem pár napig zavaró volt a 20'' wide sima 15'' crt után, de azóta szinte nem is nagyon szeretek mást használni, mint wide monitort, mindössze némelyik weblap zavaró, hogy csak a kép bal oldalán helyezkedik el, a kép másik fele meg tök üres.

(#895) Khaal válasza andris1986 (#886) üzenetére

Khaal
(őstag)

Powerstrip-el lehet hozzáadni felbontásokat, én is azt használtam a matrox kártyámhoz, de ilyen integrált csoda nem biztos, hogy bírni fogja az 1680x1050-et, nekem pl. Gef2-vel szagattak a videók natívban.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#896) Lotusz

Lotusz
(fanatikus tag)

üdv, na megvan a Dell 2007wfp-m, sztem nagyon tuti monitor. Iszonyat dizájnos és gyönyörű képe van. A HD filmek nagyon durván néznek ki rajta. A CSS egy picit még furi rajta crt-hez képest, de majd megszokom :R

(#897) Lotusz

Lotusz
(fanatikus tag)

üdv, a következő lenne a problémám/kérdésem:
vettem ugye egy Dell2007wfp-t szép és jó meg minden, bár be kell vallani nem fps játékokra találták ki. eddig egy 17'' samsung crt-m volt és nagyon megszoktam fps játékoknál. rákötöttem mindkét monitort a gépre, és azt szeretném, hogy a dell maradjon az elsődleges kijelző, de ha pl elindítok egy játékot és azt áthúzom a másik monitorra akkor ott teljesképernyőre tudjam tenni. ez filmeknél működik is, de játékoknál nemtom hogy kéne. most ilyen clone módban megy a két monitor, és azt szeretném hogy mindkettőnek legyen meg a saját natív felbontása, de ugyanakkor ugyanazt mutassák. lehetséges ez?

(#898) vittuka válasza Lotusz (#897) üzenetére

vittuka
(fanatikus tag)

Az elsôdleges kijelzôre fogja tenni az elindított alkalmazást, nem fogod tudni áthúzni a játékot mint filmek esetében.. Ennyire zavar fps játékokban? :) Mi zavar benne? Ha a 60hz=60fps dolog és hogy ha nincs vsync akkor töredezik a kép, akkor tudsz egy olyan megoldást, hogy analógon kötöd be, ott 75hz-ed lesz, talán jobb egy fokkal. Megpróbálhatod azt is, hogy dvi-on és analógon is bekötöd, majd átkapcsolsz, nem tudom müködik-e, de az elején én is gondolkoztam rajta. Nem a counter-strike 1.6 zavar téged?

Ja most látom, hogy a source zavar.. Pedig sokkal szebben megy mint az 1.6 én teljesen megszoktam, igaz már nem vagyok az a hardcore gamer mint annó... :)

[Szerkesztve]

(#899) L@co válasza CharlieDrop (#892) üzenetére

L@co
(senior tag)
LOGOUT blog

Én jövő héten veszek LG 194WT-t. 40k körül. A jövőre nézve csak DVI-set érdemes venni. A Samsung 940BW az LG 194WT és az LG 196WTQ DVI-s csak. Ezek közül szerintem mindegyik jó vétel, de mivel én csak pár napja nézem a topicot, nem vagyok nagy szakértő. Aki jobban benne van a témában remélem megerősít, v. kijavít.

L@co

(#900) tilbury

tilbury
(újonc)

Hali!
én azt kérdezném, hogy milyen panelosat érdemes venni? a DVI-s a mirét jobb, mint az analóg?
ja és nekem egy ősrégi Gerofce Ti4200-m van, ez a kártya tudja majd esteleg kezelni a wide monitort. 20''-ban gondolkozom, főleg rajzoláshoz kellene
előre is kösz, ha tud vki válaszolni
bye

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.