T220at én semmiképp nem vennék... (max akkro ha ebben tuti Samu panel van, dehát ezsem tuti asszem)
A 2232 és 2253-hoz képest a +10ezer Ft csakis a desing miatt van (bár meg kell hagyni nekemis tetszik a T sorozat desing-ja) tudásban úgy néz ki egyáltalán nemjobb ahogy olvasgattam a teszteket az utóbbi pár hétben.
A 2253 olyan normál monitor forma, a 2232-esnek viszont "LCD TV-s" desingja van, ha fontos a design akkor inkább ilyet sztem.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Eladó 3db SCSI Hp hdd"2x36Gb,1x18Gb" 1k/db,vagy cserélhető 12cm pwm ventikre.
AMD Athlon X2 félkonfig: 6000+; ASRock ALiveNF5-eSATA2+; Be quiet! Straight Power BQT E5-400W
HP ProBook 4510s (matt:1600x900, c2d @ 2.2ghz, 500gb @7200rpm, Ati HD 4330M, 3gb ram, win7) csere is
e5200 Dual Core (2x2.5Ghz 2MB) + gyári hűtőjével Dobozos (3400-et lazán viszi feszemelésnélkül)
Hirdetés
Chamber
(újonc)

rhen
(fanatikus tag)
szerintem nagyon jó eredmény egy ilyen bevilágítás ebben az árkategóriában, engem meggyőzött.
máshol is ajánlják a 2232-est ahogy néztem.
csak még egy kérdés:
milyen fényerővel készült ez a kép?
Pulse - um840 rom

ez_meg_emaz
(őstag)
Igen, sry. Tényleg 1000:1-hez a kontraszt. Én tudtam rosszul.
A design meg szerintem eléggé relativ. Sok embernek nem tetszik a 2232bw lcd design-ja. De akinek bejön vegye azt. Ha jol tom 2253bw és 2232bw között ugy sincs más különbség csak forma (ja meg a dinamikus kontraszt amit ugyse fog használni).
Panel szemponjábol is az uccso 2 ember aki megnézte a 2232bw-jét az samus volt.
[ Szerkesztve ]
Quantic Dream is back!!! http://href.hu/x/hd0g
(#10004) Sir Maxwell válasza old_artist (#9999) üzenetére

Sir Maxwell
(lelkes újonc)
hm
csak ennek az ára már 90ezer környékén mozog
akkor nem lenne érdemesebb venni egy 245B+ t?
az is ezen az áron van, szintén 1920x1200, de már 24es, és kicsit szebb a design

boogie84
(PH! addikt)
a döglöttrókás képen az egy pixelhiba?
►► Eladó cuccok: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=boogie84&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
(#10006) old_artist válasza Sir Maxwell (#10004) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
A Samsung SM245B 5ms, 24"WS Samsung TN (LTM240CT01) panelos, ha komoly mediacentered van, akkor egy fim nézéshez nem ajánlanék ilyen 24"-osat.
Ha a nagyságot (col-t) nézed, és nem a minőséget, akkor jó választás a 245B. 
A lenovo lcd-tft design-a nekem se tetszik, kimondottan "pocsék"
, igénytelen, gusztustalan kínai termék, de hisz mit vársz egy igénytelen kínaitól!
Viszont ami a külső mögött van, az BestBuy, nagyon jó/kiváló S-PVA panel, egy nagyon jó/kiváló ár/érték/tudás-t képviselő kijelző, bárcsak a külső is ezekkel büszkélkedhetne!
Tulajdonképpen én sohasem a külsőt "nézem", hanem a kijelző adta vizuális élményt!
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

Chamber
(újonc)
Nah, csináltam még pár képet a bevilágítás témához.
Ahol kéknek néz ki a képernyő az sötétben készült, ahol nem ott felkapcsoltam a villanyt 
A világító folt a képernyő közepén az egérkurzor.
Fényerő az elején 50 volt, az utolsó 2nél felhúztam a 100-ra (contrast meg 87en volt, "Game" beállításhoz annyira rakta az intelligens magic color kütyü).
A döglött rókás kép nemtom mekkora fényerővel készült, de a monitor pixel - és suxpixel - hiba mentes! Minden ami pixelhibának néz ki azért fényképező okolható 
Képek: [1] [2] [3] [4] [5]
[ Szerkesztve ]
Végül ASUS VW222U-t vettem.
22" 2ms, 2000:1. Vettem rögtön 2-t mert a haveromnak is kellett. Rögtön ki is próbáltam mind 2t. Pixel és subpixelhibamentesek voltak a panelek. Alapbeállításon gyönyörü képe van. Szövegmegjelenítése eddig az egyik legjobb volt amit láttam. a Játékok meg 2ms-nál olyan gyorsak mint a régi CRT monitoromnál, nincs utánhúzás. 720p-s filmet néztem eddig rajta és az nagyon szép volt. Splendid ügyes funkció, de nem kényelmes lehetne szoftveres úton is mükődtetni. Hamarosan bekötöm a másik jelforrásomat is, kíváncsi leszek hogy a 2 forrás között hogy lesz a váltás. Egy source gombot szívesen láttam volna az elején még.
10-es skálán talán 9-es 
"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!
(#10009) Sir Maxwell válasza old_artist (#10006) üzenetére

Sir Maxwell
(lelkes újonc)
mediacenterként azt értettem, hogy egy full hd-s lcd tv lesz kötve a gépre
szóval filmezésre annyira nem használom majd ezt
nekem most 206bw.m van, és ezzel meg vagyok elégedve teljesen
nem tud hogy minőségileg az emlitett 24es mennyiben másabb?!

KIRKJE
(lelkes újonc)
Jó választás, használjátok egészséggel. 

attiati
(őstag)
szerintetek Fujitsu-Siemens milyen választás Samsunghoz képest?
ja és csatlakozóknál mi a különbség a DVI-D és DVI-I között?
[ Szerkesztve ]

bdav
(őstag)
áá. pedig már majdnem eldöntöttem 
na akkor utolsó kérdés. remélem 
Dell E228WFP
ASUS VW222U
Samsung 2253BW
netezés, programozás, játék, filmezés hármas, a játék kevésbé fontos, mert úgysincs annyira erős gépem hogy natívban menjen.
asus mellett érv hogy olcsó, dell mellett ez ellenérv. samsung közepes. elsősorban a képminőség és a betűk olvashatósága érdekelne, az hogy picit drágább mindegy, ha jobb amit kapok érte. plz help 
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

bdav
(őstag)
még1 
iyama monitorokról általános vélemény?
erről konkrétabban?
meg erről
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

boogie84
(PH! addikt)
na most jól összezavartál a Dell-el
(ja mégsem azt hittem ez olyan mint amilyet a m.helyen használunk, annak lehet állítani a magasságát, ezért zavarhatott meg a Dell, ennek viszont nem lehet, annál viszont jobb a Samu)
az én tervem játékra és egyránt office-ra a 2253,de úgyis te veszed meg... 
[ Szerkesztve ]
►► Eladó cuccok: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=boogie84&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

Chamber
(újonc)
Iyama-t [itt] játékra ajánlják. És neked pont nem az a fontos azt írtad.
Szerintem ASUS. Egy külföldi tesztben olvastam hogy a betű olvashatóság ennél a modellnél nagyon jó. Nekem bejött, este csinálhatok pár makró képet!
[ Szerkesztve ]
"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!

szaharin
(újonc)
Sziasztok!
Fokent jatekra szeretnek uj monitort venni, 22" vagy 24" 80k-100k korul. Samsung T220 -t neztem, velemeny?
[ Szerkesztve ]

Ti4x
(senior tag)
Üdv!
Próbálta valaki a ViewSonic VX2255wmb-t? Látom 62-63ról 51ezerre le van most leárazva a depon és itt a digitalversuson 5 csillagos , a behardware-en pedig recommended for all users címet kapott , színhűségére pedig azt írják , hogy az egyik legjobb a 22esek között... Akinek egy olcsó 22es kellene beépített hangfallal és webkamerával , annak jó válastás lehet.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...

Chamber
(újonc)

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Én a helyedben nem vennék T220-t, inkább nézd meg ezt a FullHD-s 22"-osat, ha már írtad, hogy 80-100e körüli az összeged, ezt most 83-95e körül megkapod, és még S-PVA-s is és nem TN-es!
szvsz én a helyedben elgondolkodnék rajta, nagyon jó ár/érték/teljesítmény/tudás szintű kis monitor, BestBuy a maga 22"-os mezőnyében!!!
Ezzel szinte mindent "gyönyörűen" meg tudsz jeleníteni, és játékra is nagyon-nagyon kiváló!
[ Szerkesztve ]
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

szaharin
(újonc)
Szia!
Mar korabban olvastam ezt a hozzaszolasod, jo is lenne, de a design eleg pocsek, es az is szamit
[ Szerkesztve ]

old_artist
(PH! addikt)
Hááát igen, de valamit (design), valamiért (ár/érték/tudás-S-PVA)! 

grunge
(PH! addikt)
erröl vélemény? SAMSUNG 2253LW 51-52k körül már lehet kapni...
I heard, the truth was built to bend..

Lacusch69
(tag)
"...és játékra is nagyon-nagyon kiváló!"
Én elhiszem, hogy qrva jó grafikai munkára, de legalább ezt ne...
Egy Volvóval ütközni teljesen veszélytelen. Ha egy Saabban ülsz...
1280X800-as wide TFT-ből milyet? 17 colos is jó
azért ilyet mert kisfelbontáshoz elég gyengébb gép is hogy fussanak maxon a játékok(ill értékállóbb a VGA)
szal van vmi fincsi kisfelbontású wide?
ill van valakinek hasonló 1280X800-as? vélemény?
úgy gondolom ha recés rátolom az élsimítót 
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

Eagle16
(PH! addikt)
Én még nem is láttam olyan 17"-os wide tft-t, aminek 1280x800 a natív felbontása. Persze ettől még lehet hogy létezik. Amúgy a 17"-os wide nagyon alacsony. (és kicsi is)
Amiket néztem az Ipon-on, azok mind 1440x900-asok.
[ Szerkesztve ]
---

old_artist
(PH! addikt)
És miért ne?
Én (vagyis a fiam) nem talált még kivetnivalót játékok közben, és egy jó videokártya is van "alatta". (lövöldözős, startégiai és netes - Warcraft - játékal is játszik, meg még nem is tudom, hogy mikkel), de sohasem panaszkodott! 
mi a legkisebb wide? akár használtan
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

Eagle16
(PH! addikt)
Vannak 17"-osok 1440x900-as felbontással (ami szerintem még mindig nem erőlteti meg a videókártyát, mivel ez kevesebb pixel mint az 1280x1024), és vannak 19"-osak szintén ezzel a felbontással. Szóval a 17-esek a legkisebbek.
Innen lehet nézegetni őket, bár 17"-os wide-ból nincs nagy választék...
A legelső mondjuk 15", de az már olyan kicsi...
[ Szerkesztve ]
---
aha márkába mi a jó?
sztem Samsung, Asus...
vagy mire kell figyelni? ezeknek a belseje, elektronikája megegyezik? halottam olyat h TN+Film paneles(?), ettől van jobb vagy ez a csúcs? (sry a tudatlanságomért)

Eagle16
(PH! addikt)
Hát annyira én sem értek hozzá, nemrég merültem el a dologban, mert én is most veszek tft-t.
A legtöbb "olcsó" monitor (vagyis 60-70k alatt) TN+ film paneles. A legjobb az S-PVA, de az úgy 100k-tól kezdődik. A kettő között is vannak paneltípusok, de ezeket fejből nem tudom.
Mindegyik márkának vannak rosszabb, jobb típusai, szóva én a márkákat nem sorolnám be így, hogy ez rossz ez meg jó.
Attól függ az egész, hogy mire kell. Ha játékra, akkor legyen legalább 5ms a válaszidő, és nem árt a DVI csatlakozó sem, bár nem létfontosságú. Amire még figyelni kell az a kontrasztarány, és a fényerő. Amit tesztekből tudhatsz meg az a homogenitás, input lag, bevilágítás stb... szóval nem olyan egyszerű jó tft-t venni 
[ Szerkesztve ]
---

Lacusch69
(tag)
Mivel a germán nyelvű tesztet nézegettem: komoly játékra nem ajánlják.
Ne vedd sértésnek, de ami a fiadnak jó, az lehet, hogy másnak vagy más körülmények között nem...
De tudod mit? Meg tudsz győzni ("becsületkasszás" a dolog), ha futtatod a Pixperant, és az autós részről képeket csinálsz, majd bemutatod a legjobbat és a legrosszabbat. (Á la digitalversus)
Ősszel úgyis monitort akarok váltani...

Lacusch69
(tag)
Sztornó... túl fáradt vagyok ma...meg vak is...

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Nem vettem sértésnek semmit sem, különösen egy "Saab-ostól"!
Lehet, hogy "komolyabb" játékra nem nagyon ajánlott, és nem is játszik ilyenekkel, nem tudom, mivel nem az "asztalom", és nem tudom eldönteni, hogy mi a komolyabb ..., de a Crysyssel (nem tudom, hogy jól írtam-e le), már ismerkedett általa.
Abban viszont egyetértek, hogy ami neki jó, az másnak, más körülmények között nem!
Tulajdonképpen (a "becsületkasszára") nem is kell készíteni róla "kis autós tesztet" a PixPerAn-nal, mivel a Yani, a cikkében benne van - ez talán meggyőző lehet
.
Ha mégis ragaszkodsz, hogy készítsek az övével is, akkor arra várnod kell egy kicsit, mivel nincs itthon (számtech táborban van, gépestől és monitorostól). 

wwhy
(PH! addikt)
nem árt a DVI csatlakozó sem, bár nem létfontosságú.
azt már 1001x leírtuk, h DVI kell, na de mindenki maga választja
Amire még figyelni kell az a kontrasztarány, és a fényerő.
ezek másodlagosak, mert igazából minden monitor kb. uazokat az értéket hozza, papíron,és főleg mind2 értéket a beállítás során 60-75%ra kell csökkenteni
Amit tesztekből tudhatsz meg az a homogenitás, input lag, bevilágítás stb.
ezekre kell hangsúlyt fektetni, hiszen ezekkel szembesülünk nap mint nap;
[ Szerkesztve ]
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

attiati
(őstag)
valaki?

Lacusch69
(tag)
Szia!
Komoly játék alatt nem a magát a szoftvert értettem, hanem hogy mennyire veszi komolyan (internetes ranglisták különböző szervereken), század (klán) tagság(ok), stb...
"Tulajdonképpen (a "becsületkasszára") nem is kell készíteni róla "kis autós tesztet" a PixPerAn-nal, mivel a Yani, a cikkében benne van - ez talán meggyőző lehet "
Észrevettem, erre ment a második hozzászólásom, csak egyszerre 2-3 fórumot szoktam olvasni, így néha "benézek" egy-két dolgot, (meg öregszem és kezdek szenilis lenni...)

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Majd megkérdezem tőle, hogy milyen "komoly" tagságai vannak a játékokban!
OK! - én sem vettem észre a második hsz-edet, csak mikor "leütöttem" az enyémet!

wwhy
(PH! addikt)
1. szar
2. gugli
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

attiati
(őstag)
kimerítő válasz szó se róla 

skylaner
(fanatikus tag)
Igaza van....
1.szar..ezt nem kell ragozni....vagy ha ennél többet akarsz tudni róla akkor google--> FSC monitorokról keresel teszteket...(lejjebb ismertetem a google használatát)
2. google--> "DVI szabványok" (keresendő szöveg) --> és hoppá,hatalmas meglepetésre a legelső találat leír mindent!!! ---> huuu ez ilyen egyszerű???? IGEN!!!
[ Szerkesztve ]
Gigabyte P35-DS3_2.1, E8200, 4*1GB Kingmax 1066MHz ,Gigabyte 9800GTX 512MB, Samsung 500GB SATAII,Corsair VX450, Samsung T220

attiati
(őstag)
Mostanában rengeteg segítőkész, és kötekedni nem vágyó emberbe botlok ezen a fórumon.
2. rész felfogva, de mi van, ha esetleg csak tapasztalatra lettem volna kiváncsi, nem a google haszálat lenéző ismertetésére.
[ Szerkesztve ]

wwhy
(PH! addikt)
2. akkor tedd fel pontosan a kérdéseid ![;]](/dl/s/v1.gif)

Kiskoko
(lelkes újonc)
Játékra, filmezésre, netezésre kellene nekem vmi jófajta Samsung 20-22" wide monitor, úgy olyan 60k alatti áron.
Tudom elég általános a kérdés de ki milyet ajánlana?
Ha van esetleg vmi olyan amit semmiképp se vegyek, akkor azt is írjátok le ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Ezen az oldalon kicsit visszaolvasva láthatod, hogy a samsung 2253 és 2232 monitorai merülnek fel ebben a kategóriában.
Kinek a TV-s dizájn miatt a 32-es kinek a letisztult egyszerü forma miatt az 53-as.
Neked melyik jön be jobban?
Üdv
szabi
[ Szerkesztve ]

wwhy
(PH! addikt)
Ne vegyél (és másnak sem ajánlom):
AMW, FuSi, Hanspree, Neovo, Novita, Video7, Yurako, Orion stb. vackokat.

Kiskoko
(lelkes újonc)
Talán 1 fokkal az 53as jobban tetszik, vagy mégse
?
Szóval akkor ezek elég jók?

Kiskoko
(lelkes újonc)
Hehe, nincs szándékomban ilyesmi 

skylaner
(fanatikus tag)
Igazán nem értelek.
Ez volt a kérdésed:
"ja és csatlakozóknál mi a különbség a DVI-D és DVI-I között? "
A google találat szerint:
"DVI-D kábelekkel hozzák létre a digitális videoforrások és a digitális bemenetű LCD-monitorok közötti kapcsolatot. Ez gyorsabb átvitelt és jobb minőségű képet eredményez, mint az analóg VGA szabvány. Minden grafikus kártya ugyanis először digitális videojelet hoz létre, amelyet a VGA-portnál analóggá alakít át. Ezután az analóg jel eljut a modern monitorhoz, ahol visszaalakul digitális jellé. A DVI-D kiiktatja az analógra való át-, illetve az onnan való visszaalakítási eljárást, ezzel javítja a kapcsolat minőségét a forrás és a kijelző között......a jobb oldali részen csak egy egyenes érintkező van, azaz hiányzik onnan az analóg adatátvitelkor használt négy pöcök"
"A DVI-I kábelek összetettebbek, mint DVI-A vagy DVI-D társaik, hiszen az analóg és a digitális összeköttetést egyaránt lehetővé teszik, azaz képesek a digitális jelet a digitális fogadóhoz, az analóg jelet pedig az analóghoz továbbítani.Ez a típus digitális és analóg jelet is képes átvinni, de ellenőrizzük, mihez kötjük: a DVI-D csatlakozós monitorokba a plusz analóg tűk miatt sajnos nem lehet bedugni ezt a kábelt! "
Szerintem ez bőven leírja a különbséget.És a kérdésedben ezt kérdezted, nem ?
De azt ne várd senkitől h kitalálja h te mire is gondolsz ,mert a kérdésedből nem az jön le h te a "tapasztalatra" vagy kíváncsi. Vagy tedd fel értelmesen a kérdést.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte P35-DS3_2.1, E8200, 4*1GB Kingmax 1066MHz ,Gigabyte 9800GTX 512MB, Samsung 500GB SATAII,Corsair VX450, Samsung T220

Khaal
(őstag)
A FuSik között azért találni pár jó monitort is, mondjuk tény hogy azok általában nem igazán kaphatóak és baromira drágák. "P"-s széria pl. (vagy az S20-1W ami nekem van).
Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178