Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)

(#2001) kmiki20

kmiki20
(senior tag)

Sziasztok!

Most készülök CRT-ről TFT-re váltani, 2 típust néztem ki:

- Samsung 205BW (~57000.-)
- Samsung 2032BW (~61000.-).

Mivel nem volt eddig tft-m, ezért abszolút kezdőnek számítok, ezért előre is elnézést, a sok kérdésért :) Annyit eldöntöttem, h 20''-osat szeretnék (lehetőleg wide-ot). Elsősorban filmezek, ill. office alkalmazásokat futtatok, jáccani ritkán jáccom. Ennek tükrében a 2 monitor közül vajon melyik lenne számomra az ideális, ár/értékben melyik érné meg jobban, mennyire időtállóak ezek a típusok? Esetleg, ha ár/minőségben hasonló, vagy jobb típust/gyártót ajánlotok azt is szivesen fogadom/mérlegelem a tippet :)

Előre is köszönöm a segítségeteket!

(#2002) Latency válasza Khaal (#2000) üzenetére

Latency
(senior tag)

Kösz a választ. A 10 20 30W-t eszembe sem jutott megvenni, az ipon.hu-n 1200 Ft-al drágább a 35-ös annyit megér a DVI.

(#2003) TeeJay válasza FaTHI (#1995) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

a fényerőt vedd le 30-40körülire mert alapból iszonyat nagyra szokták állítani
na úgy tényleg szembevág a fény :D
én valami 20-30-ra szoktam levenni a kontrasztot meg 60-ra max
meg ahogy láttam a PH teszten ott is írták hogy szinte minden monitoron magasra van állítva a fényerő :DD

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#2004) mleslie

mleslie
(tag)

Skacok csak én vagyok béna, vagy tényleg nincs a Samsung oldalán 225 mw, csak más tuneres tft-k? Miért???

(#2005) Laca19 (a) válasza mleslie (#2004) üzenetére

Laca19 (a)
(tag)

A német [link] oldalon megtalálod a monitort.
Ha pedig kíváncsi vagy a részletekre, akkor letudod tölteni a használati útmutatóját a magyar [link] oldalról ha bemész a Download Center-be.

http://www.dieselblackgold.com/ - Egy kis video, mielőtt rendelnél a www.parfumcenter.hu-tól: http://www.youtube.com/watch?v=5FlTHx8TTw4

(#2006) retial

retial
(újonc)

Sziasztok.Pár napja vettem egy Samsung 205bw tipusu lcd monitort.A driver lemezén irta,hogy ha vistam van akkor szedjem le az oldalukrol hozzá a drivert.Leszedtem(egy 50Kbyteos file volt csak)és amikor elinditottam választhattok,hogy analog vagy digital drivert szeretnék-e felrakni.Azt szeretném megkérdezni,hogy mi lehet a különbség a 2 között.Kiprobáltam,hogy elöször felraktam analogot utána digitalt,de én különbséget nem láttam köztük.Köszi elöre is választ.

ASUS P5B,Core2 E6600 (3,5Ghz),2Gb Kingmax DDR2-800,Asus 8800GTS

(#2007) Runner_fxr

Runner_fxr
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Most tervezem egy nagyon komoly pc összeépítését. Igazi játékgépet!
8800gtx-el. Ha már egy csomó pénzt fogok a pc re költeni, szertnék egy jó monitort is, mert a 17 es samsung crt-től már nagyon rosszul vagyok. Én egy samsung 226bw re gondoltam 22'' es. szerintetek jó vétel? Jó az játékra? Nem igazán vagyok otthon tft ügyben. Vannak különböző panelek nem tudom melyik kéne nekem.
meg wilde os legyen vagy hagyományos kocka? Mármint játék szempontjából.
Válaszokat előre is köszi.
Üdv.

kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni...

(#2008) Owerlord

Owerlord
(kvázi-tag)

Olyan kérdésem lenne,hogy mennyit számít a kontraszt arány? 1000:1 hez és 3000:1 hez nagy különbség?hol számít? 1000:1 az már jó? Köszi

Illa berek,nádak erek,a motorosok jó emberek! :)

(#2009) golyani válasza Owerlord (#2008) üzenetére

golyani
(őstag)

3000:1 dinamikus kontraszt ami annyit takar hogyha sok a sötét akkor levesz a fényerőből ha sok a világos akkor ad rá...
de a PH tesztben benne is van.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#2010) TeeJay válasza Runner_fxr (#2007) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

használd a keresőt
amúgy TN paneles monitor amit néztél
nem fogja olyan szépen visszaadni a színeket mint a CRT monitorod
de játékra alkalmas lesz

amúgy van is róla PH! teszt csak keresd meg az oldalon ;)

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#2011) fradi81

fradi81
(őstag)

Hali
most nem olvasom el azt a párezer hozzászólást majd holnap átfutom.
Vennék egy 20''os szélesvásznút a mostani 19''-es crt helyett, amivel semmi bajom, de nehezen mozgatható, és filmnézésre nem jó csak közelről, mert hiába nagy, a képernyő fele feketeség.
Tv adás képe hogy jelenik meg? (tvtuner)
A játékokkal mi a helyzet? kinyújta? vagy oldalt fekete csík? egyik se az igazi
Köszi

sportfogadás blog: http://balazstippek.blogspot.com/

(#2012) fradi81

fradi81
(őstag)

Még valami, pl egy 19-es widescreen moncsi függőlegesen ugyanolyan magas mint egy 19-es crt csak szélesebb?

sportfogadás blog: http://balazstippek.blogspot.com/

(#2013) golyani válasza fradi81 (#2012) üzenetére

golyani
(őstag)

nem

[link]

most nézem h 20, 21 és 22collban mindnehol 1680*1050 a felbontás.

na de ez úgy jön ki h nagyobb a pixelméret nem? de az megm indenhol 0,282*0,282. akkor most hogyisvanez?

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#2014) mobal válasza retial (#2006) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

digital szebb képet ad (tudtommal) analógnál meg ez a helyzet: digitális jelből analóg lesz -> majd vissza (tudtommal)

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#2015) retial válasza mobal (#2014) üzenetére

retial
(újonc)

Értem köszi.Akkor,ha dvin keresztül jön a jel,akkor a digitális az jo elvileg?

ASUS P5B,Core2 E6600 (3,5Ghz),2Gb Kingmax DDR2-800,Asus 8800GTS

(#2016) TeeJay válasza retial (#2015) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

ott nincs 2 átalakítás hanem egyből digitális jelet kap
ha van a VGA kártyádon DVI csati (csak a régieken nincs) mindenképp ajánlott inkább azon használni (persze csak ha a monitoron is van) ;)

(#2017) TeeJay válasza golyani (#2013) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

ezeket múltkor gyűjtöttem össze Samsung oldaláról

17'' TFT 1280x1024 --> 0,264mm
19'' TFT 1280x1024 --> 0,294mm
19'' wide TFT 1440x900 --> 0,285mm
20'' TFT 1600x1200 --> 0,255mm
20'' wide TFT 1680x1050 --> 0,258mm
21'' TFT 1600x1200 --> 0,270mm
21'' wide TFT 1680x1050 --> 0,270mm
22'' wide TFT 1680x1050 --> 0,282mm
24'' wide TFT 1920x1200 --> 0,270mm
27'' wide TFT 1920x1200 --> 0,303mm
30'' wide TFT 2560x1600 --> 0,250mm
(képponttávolságokat írtam le) :R

(#2018) golyani válasza TeeJay (#2017) üzenetére

golyani
(őstag)

azaz képponttáv sry :B
nincs nagy eltérés meg vagyok nyugodva :D

asszem nekem jó lesz egy 226BW esetleg CW ha találok 100 alatt...

[Szerkesztve]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#2019) Seren1ty

Seren1ty
(tag)

sziasztok, mi a véleményetek erröl a monitorról ? [link]

(#2020) golyani válasza golyani (#2018) üzenetére

golyani
(őstag)

péntekre itt a 226BW-m :C

HP Pavilion dv5-1080eh

(#2021) d@minator válasza golyani (#2020) üzenetére

d@minator
(őstag)

Légyszi tesztet. :R

(#2022) ShiZy

ShiZy
(újonc)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Elég kezdő vagyok, most váltanék monitort, és lenne pár kérdésem...

Egy Sapphire Radeon 9600XT 256MB ki tud szolgálni egy Samsung 226BW 22'' monitort? Egyelőre csak netezés, filmnézés, és munkára kellene, az nem érdekel, hogy a játékok nem fogják majd szeretni a 1680x1050-es felbontást. Később lesz a gép is cserélve, de addig is a fentieknek eleget kéne tennie. Hallottam valamiféle ''input lag''-ról is, amit tovább növelhet ha a VGA nem teljes mértékben tudja kiszolgálni a monitort. Ilyentől kell-e tartanom? Továbbá érdekelne, hogy a fent említett VGA és monitor párosnál fent áll-e valamilyen inkompatibilitás? Gondolok olyanokra, hogy megfelelő-e a csatlakoztatási lehetőség, vagy bármi egyéb...

Olvastam pár véleményt a TN panelos monitorokról, és valahogy az emberek tartanak tőle. Igaz az, hogy egy CRT monitornak szebb színei vannak, mint egy TN panelosnak? Gondolkozok még egy Samsung 215TW-n is. Ha lehet, akkor mondjatok légyszíves kiritkát, vagy valami összehasonlítást. Érdekelne, hogy a TN panel miért nem olyan jó?! S-PVA panelnál egyébként úgy hallottam, hogy az ''input lag'' olyan mértékű lehet, hogy filmeknél csúszik a kép/hang páros. Ettől nagyon tartok, de örülnék, ha valaki ki tudna teljesen oktatni a két panel pozitív és negatív jellemzőiről.

ui.: ha tudtok jobb monitort ebben az árkategóriában, akkor légyszíves mondjátok az alternatívákat is...

Köszönöm előre is!

(#2023) monstre válasza ShiZy (#2022) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem hinnem, hogy lenne barmi inkompatibilitas...
en peldaul nem tudok kulonbseget tenni a regi noname crt es az uj samsung 940bw-m szinvilaga kozott
mindketto ugyanolyan eros es elenk es eletteli...
mivel a megjelenitesben van kulonbseg, sztem max csak azt erzekelheti az emberi szem :)

a TN paneles temahoz sajna nem vagyok hozzaerto :)

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#2024) wwhy válasza ShiZy (#2022) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Érdekelne, hogy a TN panel miért nem olyan jó?! STB.
olyanokat kérdezel, amikre regényméretű a válasz, inkább olvass (itt, net stb.) Összefoglalni nem igazán lehet, de talán: nem olyan jó, mert: betekintési szög, 6+2 bites szín; a válaszidő nem érdekekes (ma már)

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#2025) golyani válasza d@minator (#2021) üzenetére

golyani
(őstag)

okés habár csak egy 793MB-s samu CRT-hez tudok viszonyítani.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#2026) ShiZy válasza wwhy (#2024) üzenetére

ShiZy
(újonc)
LOGOUT blog

Köszönöm a választ! Igazad van egyébként, bár gondoltam, hogy van valami kimondott hátrány, ami általában mindenkit visszatart.

Monstre: Köszönöm a válaszod!

Mindenki: Szétnézek a TN paneles témában, viszont a fő kérdésem továbbra is áll. Érdekelne, hogy a VGA-m ( Sapphire Radeon 9600XT 256MB) elég erős-e ahhoz, hogy maradéktalanul meghajtsa a Samsung 226BW monitort?! Játékok nem érdekelnek, inkább csak filmezés, netezés, munka...

(#2027) wwhy válasza ShiZy (#2026) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Persze h elég :) mivel a TFT 60Hz-n mennek, a felbontást még a réges régi karik (pl. 9200SE) is bírják alapban azaz játszani nem fogsz 1650-ben (más kariva se nagyon, de ez más kérdés). :R

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#2028) chris0000

chris0000
(kvázi-tag)

Gyerekek hagyjátok a fa...a a keresgélést!
SAMSUNG245B!(!!FILMRE,JÁTÉKRA!!)
Ezt vegyétek.Nekem most jött meg.
Kalibrálás nélkül most néztem meg a MOHA-t.Ahhhhhhhh hihetetlen.
1600x1200-ba olyan valósághű nem beszélve 1920x1200-ba.Ez kész!!
Nincs az a sok majom köztes felbontás,meg nem jol rakta be a képet.Ezt itt el lehet felejteni!

(#2029) chris0000

chris0000
(kvázi-tag)

125K-ba v még olcsobban bárki megveheti.
Végre maximálisan lehet élvezni a játékokat!(nagy felbontásban!)
Nekem 1 fos PDdualcore3.0Gh-es gépem van(3.45)-ön m 1 ASUS8800GTS640MB és szinte alig van frame külömbség 1600 m 1920 között.
!!A 640MB!! lényeges!
320-on nem biztos h ilyen fasza nagy felbontásban

(#2030) chris0000

chris0000
(kvázi-tag)

Szerintem sokkal jobban megéri a 245B mint 1 22''TFT.
Mondjuk ez a 22''-nek a duplája pénzben de higgyétek el megéri!
Aki tényleg maximálisan akarja élvezni a játékokat annak csak ajánlani tudom!

(#2031) chris0000

chris0000
(kvázi-tag)

Végre maximálisan lehet élvezni a játékokat!(nagy felbontásban!)
Ezt ugy értem h viszonylag olcson!125K
Más 24''TFT-k 160K-300K-ig
És ez ráadásul csak TN+FILM paneles!

(#2032) hehehehe válasza chris0000 (#2031) üzenetére

hehehehe
(fanatikus tag)

az miert jo hogy csak tn+film paneles?
van pva paneles 100 koruli aron (acer 2417 vagy mi) csak nincs benne dvi.
elhiszem hogy teccik amit most vettel de masoknak lehetnek mas igenyei is :R

(#2033) HEro

HEro
(tag)

sziasztok, tft kérdésben nemmozgok otthon, szóval egyszerű lesz a kérdésem, max 50k bruttóig milyen monitort érdemes venni? 19'' os widescreeneket nézegettem, asus és samsung volt eddig amiket jónak ítéltem így ''elsőránézésre''

legfőképp internet, ritkán filmnézésre, hébe hóba játékra (de szerintem ha játszani akarok visszadugom a crt -t :D ) meg autocad, e-plan, proteles tervezés miatt kellene.

még 1 kérdés, hogy egyszerre a két monitort rátudom kapcsolni? sapphire 9500-as vidikarim van (bírni fogja?)

[Szerkesztve]

:)

(#2034) ShiZy válasza wwhy (#2027) üzenetére

ShiZy
(újonc)
LOGOUT blog

Ennek örülök. Igazából gondoltam is, de biztosra akartam menni, mert most egyszerre csak a monitor megy, és ha valami nem stimmel, akkor nem lesz pénzem másra. Köszi a választ egyébként!

[Szerkesztve]

(#2035) chris0000 válasza hehehehe (#2032) üzenetére

chris0000
(kvázi-tag)

igaz,igaz
csak azért írtam mert a TN+FILM panel nem is a legjobb.

(#2036) TeeJay válasza chris0000 (#2031) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

te most össze vissza reklámozod a saját monitorodat?
megsúgom volt erről a Samsung 24''-os moncsiról PH! teszt szóval tudjuk a tesztből hogy milyen.
csak tudod nem mindenkinek van 130ezer pénze új monitorra és a legtöbben megelégszenek egy 17''-es TFT-vel is
nekem pl 20'' wide tökéletesen elég lenne de inkább már azt a pár ezret hozzáteszem és veszek 22'' wide monitort
képzelem milyen fasza felbontása lehet a tiednek ha nem natívban nyomatod :DDD
és ugye 1920x1200-hoz már 2D-ben is kell egy jobb VGA ami meg szintén keveseknek van
nekem pl csak egy FX5600-am van :B

[Szerkesztve]

(#2037) FaTHI

FaTHI
(fanatikus tag)

Helo mindenki!
Az mitől lehet hogy az öcsém most vett egy Samsung 205Bw-tft-t 300 cd/m2 fényerő
600:1 kontrasztarány,
és akárhogy állitsuk a FEKETE nem igazán fekete!Pl..Bioshock alatt nagyon zavart.
Ez csak nála van igy ,vagy a Tft-k ilyenek??
Remélem értitek miről van szó?

(#2038) HEro válasza HEro (#2033) üzenetére

HEro
(tag)

pls válaszoljatok, sürgős lenne :D (holnap már lehet megvenném)

előre is köszi

[Szerkesztve]

:)

(#2039) wwhy válasza HEro (#2033) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

El kell menni, megnézni a boltban. És amelyik megtetszik, azt megvenni. Ezen a szinten nincs érezhető különbség, ha a szutykokat (Yakumo, Mirai stb.) kihagyod, akkor mind1, h LG, Samu, Philips, NEC stb. Nyald végig az adatlapjaikat és amelyiknek több szolgáltatása van, az jó lesz. Vagy ha fontos a gari, akkor Samu (3 év).

(#2040) wwhy válasza ShiZy (#2034) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

szívesen :R

(#2041) wwhy válasza FaTHI (#2037) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

A TFT-k (főleg TN, TN+film) színei meg sem közelítik a reális színeket, szóval nyugi :P Még a *VA panelek sem 100%-sak, illetve a kalibrálás is szerepet játszik stb.

(#2042) FaTHI válasza wwhy (#2041) üzenetére

FaTHI
(fanatikus tag)

Hát nem tudom lehet maradok a Crt-moncsimnál mert zavar ez a ''fekete'' ügy :)
Benneteket nem??

(#2043) medvegy válasza FaTHI (#2037) üzenetére

medvegy
(tag)

Havernak van 205bw-je, sztem elég korrekt a színreprodukciója, meg úgy általában véve meg van elégedve a monitorral.... a feketét max a 600:1 kontrasztarány miatt nem látjátok elég feketének.... ha nagyon zavar cseréljétek be egy 206bw-re. 3000:1 dinamikus kontrasztarány, 1000:1 alap. Volt szerencsém a 205bw-t és 226bw-met (ua. mint a 206 csak 22''-os) müködés közben egymás mellett megfigyelni.... a különbség igen szembetűnő a 226 javára....

live: Medw

(#2044) medvegy válasza FaTHI (#2037) üzenetére

medvegy
(tag)

esetleg annyit tehettek hogy a [link]-elt tesztben feltüntetett fényerő, kontrasz, vörös, zöld, kék beállításokat beállítjátok + betöltitek az icc profilt..... hasznos

(#2045) medvegy válasza chris0000 (#2031) üzenetére

medvegy
(tag)

látom szereted a saját faszodat szopni.... :(

(#2046) FaTHI válasza medvegy (#2044) üzenetére

FaTHI
(fanatikus tag)

Köszi a választ! Tehát ha a 2032-es 1000:1 (3000:1) kontrasztos samsung moncsit választom akkor ''normálisabb'' feketét kapok???

(#2047) EZoli752

EZoli752
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Nekem van lcd monitorom gariba most.
A fekete már szürke volt néhány helyen eladó is megmondta fekete háttéren.
Most kinéztem egy Samsung 226BW-t tudtok jobbat ajánlani 100.000ft alatt?
Amúgy 500.000ft Lcd-tv se korom fekete a fekete…
Köszönöm!

www.ledeck.hu : Led Lenser lámpák, vadászlámpák, fejlámpák, tesztek

(#2048) TeeJay válasza FaTHI (#2046) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

én rokonoknak Samsung 940N monitort vettem ami csak 700:1 kontrasztot tud
de mivel ezeket alapból nagyon magasra tekert fényerővel adják ki vedd le te is és meglátod nem fogsz nagyon fehérséget látni a feketében :B
én a fényerőt ilyen 30-40körülire állítottam azt hiszem a kontraszt meg 60-70környékén

(#2049) ShiZy válasza EZoli752 (#2047) üzenetére

ShiZy
(újonc)
LOGOUT blog

Szia!

Én is ezt a monitort néztem ki, de úgy tűnik van ennek már egy utódja, a 226CW. Egyelőre nem sokat tudok róla én sem, csak állítólag szebbek a színei, van pivot mód, és nincsenek a panelek kavalkádjai. Szerintem nézd meg, lehet jobban jársz vele. Egyelőre én is próbálok utána járni, de nem sok infó van róla.

Esetleg ha valaki más tudja a pontos különbségeket, akkor írjon légyszíves!

(#2050) EZoli752

EZoli752
(kvázi-tag)

Üdv mindenkinek!
Kinéztem 6db monitort nem tudok dönteni ugyan azt, tudják, csak máshogy nézek ki :)
1, Samsung 2232BW
2, LG M228WA
3, Samsung 226BW
4, Asus MW221U
5, LG L226WTQ-SF
6, LG L226WA-WN
Köszönöm a tippeket nem fogom elsietni

[Szerkesztve]

www.ledeck.hu : Led Lenser lámpák, vadászlámpák, fejlámpák, tesztek

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.