Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)

(#14001) [oWn]f4te

[oWn]f4te
(PH! addikt)

Üdv népek.

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy melyik az a 22"/24" Wide TFT, aminek a legvékonyabb a kávája?

[Hetes az asztrometriára!]:[Jobb holnap egy DFC, mint ma ezer boing.]:[Sweeet nymphets from dusk 'till dawn.<333]:[\exec qlzato_1 / return]:[MIPS under the pillow]:-->SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#14002) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Hali!

20-22 col közötti 16:10-es (1680x1050) monitort keresek használtan, ~30 körül.
A mi fontos:
- színhelyesség - (tudom, hogy ennyiért nem találok tökéletes képű monitort, de azért a lehetőségekhez képest a legjobbat szeretném)
- lehetőleg alacsony fogyasztás
- DVI csati (ha nincs rajta DVI, akkor tűéles képe legyen D-SUB-on keresztül is, és legyen rajta Aspect Ratio beállítási lehetőség)

Válaszidő nem izgat, grafikai munkára kell, és filmnézésre.
A márka nem fontos, csak a szép kép!
Ha lehet, több típust is soroljatok fel, hogy az aprón nagyobb eséllyel találkozzak vele!

Köszi szépen előre is!

(#14003) old_artist válasza [oWn]f4te (#14001) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Mélységében érdekel, vagy előről a panel körül? :F

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#14004) Telas

Telas
(újonc)

Sziasztok!

Mostanában cserélném le a 21"-os CRT-met nagyobb TFT-re és a véleményeteket kérném.
Max bruttó 90.000 lenne rá és számításba jönnek 24-30 ig a következő márkák:
- LG
- Dell
- Philips
- Viewsonic
- Samsung
- Hanns G. (28")

Véleményeteket kérném, hogy mit ajánlotok.
Természetesen minél jobb panel, minél jobb paraméterek. :)
Mellékesen fotókkal foglalkozom és a végnél S-IPS paneles monitor van.

Előre is köszi a válaszokat:
Lorne

(#14005) old_artist válasza Telas (#14004) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha CRT-ről váltsz, és fotókkal is foglalkozol, sőt 24-30"-osban gondolkodsz és S-IPS vagy egyéb nem TN panelesben, akkor nagyon a zsebedbe kell nyúlnod, különösen ha 30"-osban reménykedsz! :K
90e-ért csak 22"-os monitort kapnál a fenti feltételeknek megfelelőt (pl. Dell 2209WA - eIPS), 24"-osat vagy nagyobbat jelenleg csak használtban nézelődhetsz, mivel azok árai újonnan jelenleg "csak" 140e-től kaphatóak!
A jelenlegi felsoroltadból szvsz csak az LG (H-IPS), HP (S-PVA vagy H-IPS), vagy a Dell (eIPS, vagy S-PVA) felelne meg az igényeidnek és szolgáltatásokban, ár/érték/tudás színten, vagy az EIZO és NEC monitorok! :K

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#14006) bmoboy

bmoboy
(újonc)

Sziasztok!

Főleg Old_artist kérdezném, persze más segítségének is nagyon örülök.

Tudnál/tudnátuk segíteni abban, hogy melyik monitort érdemes megvenni?

Játékra és netezésre használnám 23-24" colosban gondolkodom, és max 80-85k szánok rá.

Eddig a következőket néztem ki:
Samu 2494, (kb 60k)
Samu F2380 (kb 82k)

Megéri a különbséget a F2380?

Esetleg valami más?

Segítségetek előre is köszönöm!

(#14007) old_artist válasza bmoboy (#14006) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Itt már válaszoltam a kérdésedre! :K

(#14008) NxAlex

NxAlex
(fanatikus tag)

Hello!
Egy olyan monitorra lenne szükségem aminek minél nagyobb a képátlója és a felbontása.
Kinéztem egyet magamnak: [Samsung SyncMaster 2343NW]

A kérdés: van ennél jobb ilyen árban?

(#14009) NxAlex

NxAlex
(fanatikus tag)

Ja és elfelejtettem leírni, hol tudom megkérdezni, mennyit érhet a mostani monitorom?

(#14010) Telas válasza old_artist (#14005) üzenetére

Telas
(újonc)

Köszi a gyors választ.

Sajnos az elsődleges szempont az ár, úgyhogy nemigazán reménykedhetem IPS vagy PVA panelben.
A másik dolog ugye a méret. Azért írtam, hogy 24" vagy nagyobb, mert most ugye 21"-os CRT-m van, ami ugye 4:3 arányú, de az új TFT-k zöme 16:10 vagy 16:9, tehát, ha 24" alattit vennék, akkor a függőleges méretben kisebb lenne, mint a mostani. Ezt nem szeretném. Itthon főleg nem munkára kéne, úgyhogy megelégszem (muszályból) a TN panellel is.
A kérdés további része, amit előző hozzászólásomban nem fejtettem ki, hogy mennyit számít a fényerő és a kontraszt egy monitornál (ez h.lye kérdés mert tudnom kéne, ha már fotókkal dolgozom :) , de sajnos nem tudom, csak vettünk egy k. jó Dellt a melóhelyre).
Szóval számítanak az értékek, vagy inkább ránézésre melyik tetszik? Ha számítanak akkor honnantól jó egy monitor? 300, 400 cd/m2? Mi a különbség a sima és a dinamikus kontraszt között és hanyas értéktől jó; elég a 800 vagy kell az 1000 is. A másik dolog a válaszidő. 5 ms, 3 ms elég kevésnek tűnik, viszont amin most dolgozom az 16 ms-os és nem érzem, hogy "lassú" lenne.
Huhh lehet, hogy kicsit sokat írtam, de szeretnék minél többet tudni a monitorokról, hogy a leghatékonyabban tudjak monitort vásárolni.
Előre is köszi.

u.i.: mások is írhatnak véleményt, tapasztalatot ezzel kapcsolatban is :)

(#14011) fradi81 válasza Telas (#14010) üzenetére

fradi81
(őstag)

hello

Nem tudom pontosan, de sztem a mai monitoroknál ezekkel a fényerő értékekkel nem kell foglalkozni, úgyis leveszed 60%-ra vagy kiégeti a szemed a fehér :DDD
Dinamikus kontraszttal nem kell foglalkozni nem jó semmire csak váltogatja a fényerőt.
A válaszidővel sem kell foglalkozni 5ms már tökéletes, magasabbat meg sztem nem is lehet kapni.
Olyat érdemes venni ami menő itt a ph-n, tetszik a kinézete és van rá pixelhiba gari, én is ezért vettem a samsungot és nem bántam meg röviden ennyi.

sportfogadás blog: http://balazstippek.blogspot.com/

(#14012) Bici válasza Telas (#14010) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Egy CRT-nek közel 1 collal kissebb a képe, mint a névleges érték.
Ebből fakadóan a 23-as (16:10-es) széles moncsinak kb. akkora a függőleges mérete, mint a 21-es CRT-nek. A 24-esnek már nagyobb.
Én 21-es EIZO-ról váltottam régen 17-es TFT-re, és a kisebb méret ellenére nem zavart a váltás (a színeket leszámítva), mert a sokkal élesebb és nyugodtabb kép miatt a kis betűk, ábrák is ugyanolyan jól láthatóak (inkább jobban). Ez persze, lehet egyénenként is változó - gondolom.

[ Szerkesztve ]

(#14013) old_artist válasza Telas (#14010) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A "fradi81"-hez még egy kis adalék:
- a fényerő és a kontraszt (nem dinamikus, mert az semmit sem ér) részben fontos egy monitornál, de ami már 300 cd/m2-rel és 1000:1-es kontraszttal rendelkezik, az már megfelelő lehet, és manapság a TN-es monitorok majd' minden esetben (typical) 1000:1-esek!
- a válaszidővel tényleg nem kell foglalkozni, különösen az esetedben, mert néha egy 8ms-os válaszidővel rendelkező *VA és IPS monitor is többet ér, mint egy TN paneles 5ms-os, mivel nem ez a döntő, hanem az Input-lag és az utánhúzás, meg a fekete/fehér váltás, amit sajna a gyártók (különösen a TN paneleseknél) igen csak elhallgatnak!
- igen, fontos manapság a pixel hiba garancia, ezért érdemes olyan monitort venned, ezt az LG és a Samsung gyárilag is biztosítja!
- a most "menő" TN-esek és 24"-osok közül szvsz válassz pár típust a topikok/tesztek alapján (esetleg benézhetsz a 24"-osok közé is), és megírod, akkor a számodra megfelelőt megtaláljuk! Ha ajánlanék, akkor a TN panelesek közül a samu 2494HS (vagy HM), a 2443BW, vagy a 23"-os 2333SW szóba jöhet! :K

(#14014) NxAlex

NxAlex
(fanatikus tag)

Ezekre esetleg valaki tud választ?: Link Link2

[ Szerkesztve ]

(#14015) [oWn]f4te válasza old_artist (#14003) üzenetére

[oWn]f4te
(PH! addikt)

Áh!:) A panel körül.

[Hetes az asztrometriára!]:[Jobb holnap egy DFC, mint ma ezer boing.]:[Sweeet nymphets from dusk 'till dawn.<333]:[\exec qlzato_1 / return]:[MIPS under the pillow]:-->SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#14016) krystman válasza Telas (#14010) üzenetére

krystman
(őstag)

Én nemrég vettem egy LG W2271TC-PF monitort, és én is CRT után váltottam, és számomra rettentő nehéz megszokni, hogy a korom fekete az nincs benne, de ez az összes LCD-nélll így van sajnos. TN panelba is szerintem kilehet fogni jót, amit én vettem ennek szinte mérhetetlen a inputlag és az utánhúzása. Még annnyit, hogy nekem 300- van a fényerőre írva, de így is akkora fénye van, hogy sötét szobába is 25-30-on megy, meg a kontraszt is 60-on, meg a Gammát is levettem 0-ról -50-re, hogy jó legyen a képe. De, szinte mindenhez külön kell állítani a monitort, játékhoz, filmhez, internethez. Én ezt 61-ért vettem, de a színek nagyon szépek benne, ha be van állítva. Persze kalibrálni nem lenne azért rossz.
Őróla van szó egyébként. [Teszt]

[ Szerkesztve ]

(#14017) [oWn]f4te

[oWn]f4te
(PH! addikt)

14001.hsz-re valaki?:U A vékonyság a kávára értendő...

[ Szerkesztve ]

(#14018) Core2duo6600

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello

Kinéztem 2 típust ezek az alábbiak :

LG M2394D 81.100 Ft
Samsung 2333HD 71.187 Ft

Ha van más javaslat az is jöhet :

E kettő közül melyik az ajánlottabb ?
Most egy 4:3 -as 17 colos TFT és használok, a 4:3 as alkalmazások esetében rendelkezésre áll -e ugyanaz a képernyő felület mint a most a 17 essel Értelem szerűen a szélén fekete csikkal

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#14019) kukkerbakter

kukkerbakter
(újonc)

Sziasztok!
Segitsegeteket kernem, latom sok itt a szakavavatott forumozo.
A kovetkezo kinalatokbol melyik monitort valasszam:
Bolt1 monitor lista, Bolt2 monitor lista?

Fontos
- homogenitas
- jo betekintesi szog
- lehetoleg szep szinek, atmenetek
- legyen pixelgari
- kb.50-60 nettoig
- 22" is ok, de ha lehet nagyobb, akkor legyen

Jo lenne
- magassag allitas

Nem fontos
- kulso (ergo nem kell a csicsa, sot jobb, ha nincs)
- valaszido (sosem lesz jatekra hasznalva)
- egyeb extrak (hangfal,tvtuner etc. sot, ne is legyen)

Ha esetleg egyik listan sem szerepelne a bestBuy, akkor kerlek irjatok meg azert azt is.
Nagyon koszonom!!!

[ Szerkesztve ]

(#14020) old_artist válasza kukkerbakter (#14019) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A felsorolt "fontos" szempontjaidnak csak a *VA és az IPS monitorok felelnének meg, bár ezek messze vannak az 50-60e-es árkategóriádhoz!
Ami közelebb lehet, az csak a Dell 2209WA, amit itt megkaphatod már br.80e-ért is - szvsz!

(#14021) kukkerbakter válasza old_artist (#14020) üzenetére

kukkerbakter
(újonc)

Koszonom szepen a tippet! Jelenleg amugy egy Samsung 2243BW-t es egy Samsung910T-t hasznalok. Az alabb emlitett Dell 2209WA-nak ugye jol gondolom, h az emlitett Samsungoknal joval jobb minosegu a kepe (mert pl. a 2243BW-vel eleg kevesse vagyok elegedett).
Ha megis az emlitett boltok listajabol kellene valasztani, akkor szerinted melyik lenne legkozelebb az "idealishoz" (ami gondolom rosszabb lesz, mint a Dell 2209WA)?
Nagyon koszi!!!

[ Szerkesztve ]

(#14022) Core2duo6600 válasza old_artist (#14020) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

VA és az IPS

Mik is ezek, azt tudom, hogy más a panel, mert a TN ill. a TN+Film a megszokott, vagy elterjedt, legrégebbi megoldás.
Miben mások mint a TN panelesek ?

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#14023) [oWn]f4te

[oWn]f4te
(PH! addikt)

14001-re valaki? Nem vagyok láthatatlan...:D:U

(#14024) borisz_B válasza Core2duo6600 (#14022) üzenetére

borisz_B
(tag)

Talán egy kis kereséssel :DDD

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#14025) Svenike

Svenike
(tag)

Szervusztok :)

Bocsássatok meg, ha már 1000x volt rá válasz, de had kérjek tanácsot tőletek:
szeretnék monitort venni, több éves CRT-met lecserélendő, de nemigazán tudom, mi mellett is döntsek.
22 colos kellene, kb. 50k - 60k között. Preferálnám a Samsungot - tv, házimozi is az - meg vagyok elégedve velük :)
Játékra, HD-filmekre kellene :) -sem webkamera, sem hangszóró nem need hozzá :)

Segítségeteket, tanácsaitokat előre is köszönöm! :) :R :R

egy érdeklödő Malkavita

(#14026) old_artist válasza Svenike (#14025) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

szvsz ilyen árkategóriában csak TN paneleset találni, ha ragaszkodsz a samuhoz, akkor szvsz csak ezek jöhetnek számításba, ami az igényeidet kielégítheti:
- Samsung 2333SW
- Samsung 2494HS
mindkettő FullHD felbontású!

(#14027) Svenike válasza old_artist (#14026) üzenetére

Svenike
(tag)

Samsung 2333SW Hű, ez tetszik -szép és remekül menne a tv-hez is :D -elvégre a nappaliban lesz mind kettő :)

köszönöm szépen a segítséget :) Tudnátok nekem mesélni erről a monitorról? tapasztalatokat, játék és filmek esetén..? :)

egy érdeklödő Malkavita

(#14028) Sellia

Sellia
(újonc)

Hellosztok
Szeretnék monitort venni 22" osban gondolkodom 50 000 Ft ot szánnák rá
Amiket kinéztem magamnak az 2 DB samsung az 1 ik az egy Samsung 2233SN WIDE
a másik pedig Samsung 2233BW WIDE de nem tudom meik a jobb . Ha valaki eltudná magyarázni annak örülnék és ezenkívül szívesen elolvasok mindent ami hasznos lehet thx előre is . :C
üdv Selli

(#14029) old_artist válasza Svenike (#14027) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Sajnos nincs rálátásom a monitorra, ha csak nem a kalibrálások alkalmával volt némi betekintésem ezzel kapcsolatban, viszont az egyik legjobban vásárolt TN paneles, és a tulajok megelégedését olvashatod a topikokban, és talán még itt találsz egy kis útmutatót, egy ilyen samuval kapcsolatban!

[ Szerkesztve ]

(#14030) old_artist válasza Sellia (#14028) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A samu 2233SN modeljét nem ajánlanám, mivel nincs rajta DVI, különös képp mivel FullHD-s is, amit ha ki is tudnál használni, akkor a samu 2333SW-jét ajánlanám!
... ha nem, akkor a 2233BW is megfelelő lehet a számodra, ami normál felbontású 22"-os,
... bár azt nem közölted, hogy mire is használnád! :F

(#14031) Svenike válasza old_artist (#14030) üzenetére

Svenike
(tag)

Köszönöm Old! :)

Egy végzetesen ostoba kérdésem lesz - de, hát eddig crt tulaj voltam, hát nézzétek el, pls :B
Jól értem, hogy ezek a tft-k a saját maximális felbontásukon mutatnak csak jól képet?
Tehát, ha kisebb felbontásban szeretnék játszani -mert a gépem és a vid. kártya nem bírná el- akkor torz ill. ronda, homályos, stb. lesz a képe?
S ha igen, úgy milyen megoldást javasoltok? Kisebb monitor vagy más felbontásút? :F

Köszönöm előre is a segítséget! :R :R

egy érdeklödő Malkavita

(#14032) annonmi

annonmi
(lelkes újonc)

Üdv!
Monitor vásárlás előtt állok, viszont nem tudom eldönteni milyet is vegyek. Most egy 17" CRT-m van. Szeretnék lehetőség szerint egy 22"-24" képátlójú monitort.
Többnyire játékra használnám, de a filmezni és böngészni is szoktam rendszeresen.
Egy monitort már néztem, de nem tudom eldönteni jó választás lenne e erről van szó: Iiyama Prolite B2409HDS-B1

Persze várom az tippeket milyen lenne igazán jó, ami nem számít az a kinézet nem kell csillognia, viszont szép képe legyen. A monitorra Bruttó 65k-t szánnék persze kis eltérés lehet, de inkább lefelé :) !
Várom a tippeket, tanácsokat! Köszi előre is!

(#14033) old_artist válasza Svenike (#14031) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

"Jól értem, hogy ezek a tft-k a saját maximális felbontásukon mutatnak csak jól képet?" - igen, ezek a TN panelesek csak natív (max.) felbontások képesek jó képpet és betüt megjeleníteni, és kimondottan csak DVI-vel!

A megoldás: vagy veszel egy
- jó skálázható monitort (amit TN panelesben nem igen találsz, vagy csak elvétve néhány típus), vagy
- (inkább) a játékokhoz és a szgépedhez és VGA-dhoz megfelelő natív felbontású monitort választhatsz, de ez mindig (inkább) egy adott játék felbontás függő mivoltához is kell, hogy megfeleljen, viszont általában a játékokat már elég jól lehet használni 1680x1050-es felbontásban, bár nem vagyok egy nagy játékos (sőt ...), de majd a gameres guruk megmondják a tutt!

(#14034) rollins válasza old_artist (#14033) üzenetére

rollins
(őstag)

FSC monitorok skálázása általában elég jó, úgy tudom. Bár már semmi sem biztos. Túrni kell a netet mire összejön a lista, hogy melyik is jó kisebb felbontáson. Ipon-on sok monitort teszteltek, első dolgom ott megnézni melyiknek éles a szövegmegjelenítése kisebb felbontáson.

(#14035) Svenike válasza old_artist (#14033) üzenetére

Svenike
(tag)

Köszönöm Srácok! Megnéztem a tesztet is, nem tűnik vészesnek a minőségromlás.. Bár, gondolom, játék közben azért más élményt nyújt.. De, amíg gépbővités nem lesz, vhogy csak kibirom :D Úgy tűnik marad ez a Samu :)
Köszönöm! :)

egy érdeklödő Malkavita

(#14036) Davidof92

Davidof92
(senior tag)
LOGOUT blog

üdv. Mi a véleményetek erről a monitorról: [link] Nem érdekel hogy csak dsubos. nincs rajta hdmi meg nem hangszórós. Olcsó 20-as monitor felől érdeklődnék, ami ugye 1680x150-es felbontású.

Eladó Ford sierra 2.0 Laser, érdeklődni privibe!

(#14037) wwhy válasza Davidof92 (#14036) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

HDMI, hangszóró marhaság. De DVI legyen rajta! És ha úgyis mind1, akkor keress Samu/LG-t, azokra van 72 óra full pixelgari.

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#14038) Davidof92 válasza wwhy (#14037) üzenetére

Davidof92
(senior tag)
LOGOUT blog

A legolcsóbb amin van dvi az 40 ezer forint. Az is Acer, nem samu/lg. Egyébként mivel jobb a dvi mint a dsub?

Eladó Ford sierra 2.0 Laser, érdeklődni privibe!

(#14039) wwhy válasza Davidof92 (#14038) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Ha az Acerra kapsz 3 nap pixelgarit, akkor jó.
DVI

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#14040) 159

159
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Most járok először ezen a topikon. Gépvásárlás előtt állok, és eléggé amatőr vagyok a témához. :( Egy erős közepes konfigot szeretnék, amin 1-2 évig normálisan el lehet játszani (nem kell mindenből az űberfullmax)
Kérdéseim:
1. Milyen monitort érdemes vásárolni (fizikai méret, felbontás)?
2. Milyen felbontáson elvezhetőek a játékok?
3. Fontos-e a videókártya és a monitor összhangja?
4. Mennyit érdemes rászánni? (Milyen gyorsan esnek az árak?)
5. Meddig lehet "kiélvezni" egy monitort?

Előre is kösz a válaszokat!

(#14041) old_artist válasza 159 (#14040) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha legalább 2 évre tervezel (különösen monitorból), és elsődlegesen játékra, akkor
1./ 20, 21 vagy 22"-osat érdemes játékokra, és minden képpen legalább DVI csatlakoztatással, és legyen 3 napos pixel hiba garanciája
2./ mindig az ajánlott felbontáson, de natívban a legélesebb mindig a kijelző, viszont sok játékot már wide (és natív) felbontásra is előkészítettek
3./ Igen, nagyon fontos a VGA kártya és a monitor összhangja, de ez különösen 24"-osaknál (vagy FullHD felbontások alatt) fontosabb, bár ha a VGA erősebb, akkor nem lehet gond a monitorokkal
4./ attól függ, hogy mennyire akarod élvezni a kijelző adta élményeket és mennyit szánsz egy (jobb) monitorra, egy TN panelesen kevésbé (de olcsók), viszont egy *VA vagy az IPS monitorokkal (drágábbak) jobb az élvezhetőség (de a betekintési szögek, a homogenitás, a bevilágításoktól mentesen)
Tulajdonképpen itt nem is az a fontos, hogy mennyire esnek az árak, hanem az, hogy mennyire jelennek meg újabb, jobb és kiválóbb monitorok!
5./ szvsz addig, amig nem látsz meg egy jobbat, kiválóbbat, az igényeidnek jobban megfelelőt

[ Szerkesztve ]

(#14042) Beka88

Beka88
(újonc)

Bocsi hogy ide írom de gondoltam megpróbálom itt is.

Sziasztok az a kérdésem lenne hogy van egy dell xps 1730-as gépem amibe a 8700gt sli grafikus kártya van és arra lennék kiváncsi hogy szerintetek meghajt egy 30 colos monitort ami 2560*1600 pixel felbontásu.
mi a véleményetek?vagyis szerintetek mien erős videokari kell hozzá hogy működjön,nem játékra csak netezni,meg iesmi.
Elöre is köszi

(#14043) 159 válasza old_artist (#14041) üzenetére

159
(kvázi-tag)

Kösz a rövid összefoglalót!
Nagyon max. 22"-osat vennék, ha van jó 40.000 körül, de amúgy nekem megfelelne egy kisebb is. A videókártyát egy Ati 4850-4870-es környékén gondolnám (ez valószínű kiszolgálna egy ilyen monitort).
Ha webáruházból rendelem a monitort, akkor hogyan tudom érvényesíteni (ha szükség van rá) a 3 napos pixelhiba garanciát? Van erre spec. tesztelő program?

(#14044) old_artist válasza 159 (#14043) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A pixel teszt progit a felhasználó nevem alatti linkről letöltheted!
szvsz olyan helyról rendelj, ahol van garancia futár!

40e körül csak TN panelesben gondolkodhatsz, esetleg
- Samsung 2043BW
- LG W2242T
esetleg
- LG W2284F

(#14045) 159 válasza old_artist (#14044) üzenetére

159
(kvázi-tag)

Kösz!

Utánaolvasok ezeknek!

(#14046) izzystradlin

izzystradlin
(újonc)

üdv mindenki,

nemértek annyira a gépekhez de azt tudom hogy gf 8800gt videókártyám van (512 mb, Gigabyte), és segitséget szeretnék kérni monitor ügyben. Szeretek játszani a gépen, ezt vegyétek figyelembe :)

Úgy körülbelül 19" széles képernyős monitort szeretnék elég jó áron :)
LCD vagy TFT nekem mindegy :)

Köszi a segitséget előre is.

(#14047) DTI

DTI
(újonc)

Sziasztok! Visszaolvastam jópár hozzászólást, de nem találtam megoldást a kérdésemre, mégpedig: Olyan monitort keresek ami full hd-s, tudja a pivot módot és játékra is megfelel ( nagyon fontos a gyerkők miatt). Az ára pedig a 40-80e kategóriába esik. Gondolom nem sok ilyen van. Valaki tudna segíteni? Köszi.

(#14048) Edween válasza DTI (#14047) üzenetére

Edween
(őstag)

80e éppen súrolja a Dell 2209wa, ami tudja a pivotot nem Tn panel virít benne, hanem az újabb fejlesztésű e-ips panellal rendelkezik, viszont nem full HD, itt rendelhető. erre gyüjtök, szerintem nagyon pöpec monitor

[ Szerkesztve ]

(#14049) Edween válasza DTI (#14047) üzenetére

Edween
(őstag)

(#14050) Soldiers_15

Soldiers_15
(újonc)

akarok venni egy ien monitort Acer AV 243 HQBD monitort olyan 52-55ezer körül van. HDMI-s, Full HD-s, 24 colos szerintetek ez jó monitor?? igazából filmezésre meg játékra használnám

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.