Régebben kerestem de hiába. Most viszont találtam egy gyönyörű!
képet a 20'' és 22'' -es monitorok közötti kül-ről. 206-226 BW
[link]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
N3v3r7and
(kvázi-tag)
Megjött ma a Samsung 226BW monitorom! 
Az első örömök után jöttek a szomorú dolgok:
1. Miután a Prohardveren közölt icc profilt is betöltöttem, a színek nagyon sokat javúltak, de a harsány színek azok nagyon harsányak (pl.: ennek a fórumnak a barnája is), a nagyon élénkek meg túlontúl élénkek. Feltételezem, hogy ez ellen nem lehet tenni. (Hát ha a tesztekben azvolt, hogy ez messze jobb a többi TN panelesnél, akkor nemis akarom elképzelni, hogy milyen a többi...)
2. Ez a nagy felbontás szép és jó, de van egy játék (eddigmégcsak 1-et próbáltam) a Trackmánia Nations. Szal gyorsan beis állítottam az 1680x1050-es felbontásra (ugye ez a natív), ennek ellenére széthúzza. Nemtudom, hogy miért. (ellenben megtaláltam azt az opciót, hogy kisebb felbontásokban meghagyja a fekete sávokat a szélén, így legalább lehet játszani)
3. Van egy Pinnacle PCTV Pro tv tunerem. De amikor kiteszem teljes képernyőre természetesen aztis széthúzza. Nincs rá vmi mód hogy az megtartsa a képarányt? Vagy egy másik program esetleg ami tudja ezt? (de akkor már bill-el vezérelhetőnek is kell lennie, hogy betudjam lőni a távírányítót)

current
(kvázi-tag)
No, én is meguntam várni az új LG-kre, így beruháztam egy Samsung 225MW-be. Brutál. TV-tuner, csak bedugom az antennát, és full TV. Meg PiP se rossz. Na, de nem áradozok, mert mégis van egy kis problémám. DVI kábel nem járt hozzá, gondoltam, sebaj, veszek egyet. Vettem is, de valami nincs rendben. A DVI kábel külön nem működik. (No sign) Együtt is rádugtam az analóggal, úgy ok, de úgy meg 2 monitoros rendszernek ismeri fel, és szépen megkérdezi, melyiket akarom használni a képernyőtulajdonságoknál. Igen ám, beállítom neki, hogy elsődleges legyen a digitális, na onnantól kezdve a másik ''virtuális'' aztalon nyílik meg minden, elég mulatságos, persze semmit sem látok belőle.
Próbáltam fordítva, így úgy, semmi. Aztán elkezdtem rákeresni a neten, ezt találtam: [link] Megnéztem a kábelt, nekem mindkét vége DVI-D single. Aztán néztem a VGA kártyám (8800 GF), az meg DVI-I dual, a monitor meg naná hogy egy 3., DVI-D dual. Na most kérdés, hogy tudom használni a digitális kapcsolatot, kábel van olyan, hogy egyik vége ilyen, másik olyan? Vagy mi a megoldás, bocs, ha láma dolognak hat, de életemben nem volt TFT monitorom. Köszi előre is!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

Khaal
(őstag)
A harsány színek nem a samsung magicbright (vagy mi
) miatt vannak? Monitor menüjében lehet állogatni azt hiszem (fejből nem tudom de melóhelyen is samsungok vannak azoknál van ilyen opció, teljesen átvariálja a színeket).
Esetleg a videokártyád beállításnál van aktiválva valami ''harsányító'' (nvidiánál Digital Vibrancenek hívják).
Játék opciói között nincs widescreen beállítás? Ha a natívot állítottad be a menüjében nem szabadna széthúznia a képet.
Játékokhoz ajánlott ezt az oldalt nézegetni : [link]
PCTV-hez a soros portos távirányító van? Ahhoz van egy tuti program PCTV Remote a neve, abban beállítható hogy más programokhoz is használja a távirányítót (én azt használom winamphoz, foobarhoz, media playerhez...stb).
TV-s programnak meg ott van a dscaler, vagy pl. a windvr3. Vagy ha tud ilyet az alap programja akkor scan&pan (levág az aljábó+tetejéből) vagy keep aspect ratio (két fekete csík oldalt) a beállítások között.
Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178
Sziasztok!
Valakinek van infója erről a monitorról,paraméterei alapján jónak tűnik?
AG Neovo K-A19W
A furcsa az,hogy itt DVI bemenetet írnak:[link]
vagy:[link]
Itt pedig Analogot:[link]
Mi lehet a valós??
Valakinek tapsztalata,esetleg látott már ilyen moncsit?
A linkeket elcsesztem 
[Szerkesztve]
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
2007wfp-n hogy lehet, hogy VGA és DVI bemenettel PIP-et vagy PBP legyen? csak composittal meg s-videoval akarja...
Digital Vibrance. Igen ez volt az. újra barna a fórum! Köszönöm!
(azt megkell jegyeznem, hogy képekkel meg videoval semmi baja nem volt, csak a böngészőben, meg játékban)
Megnéztem azt az oldalt amit linkeltél, bár ottvan a listában a trackmania is, nálam vhogy mégse akar menni. (terveim szerint este úrjrarakom a win-t talán majd utána)
PCTV: a soros portos távírányító van nekem is. De én a saját programját használom. Abban van egy profiles.ini fájl és azt kell szerkeszteni. Viszont úgy működik, hogy a program aktuális nevére reagál (amit az ablak tetején ír ki) ezért nemtudtam beállítani az mplayer-re, mert az mindig beteszi a film címét is. De majd megnézem azta programot amit mondasz. Meg megnézem azta dscaler-t meg a windvr3-t is, hátha. A sajátjában nincs scan&pan (vagy csak vak vagyok, szal ha vki tudja, hogy merrevan az ne tartsa magában
).
Köszönöm a helpet, sokat segítettél. 
Btw, az enyémben sem lehet megnézni a panel típusát. Viszont abban az angol tesztben amit linkeltél ([link]) ott megmérték a két monitor teljesítményét is. Szal ez egy 3. módszer. Márcsak egy teljesítménymérő kell. (tudom egy multiméter is elég, de nincs kedvem a 230-as vezetékkel vacakolni, hogy rátudjam kötni...)

Battleaxe
(tag)
Hello .Ezt a monitort érdemes megvenni: Asus 19'' Wide VW192S ?

wwhy
(PH! addikt)
És DVI kábelt adtak hozzá? mert úgy tűnik mostanság ezt a Samu magyon luxusnak tartja 
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

zoley[HUN]
(kvázi-tag)
udv!
van valakinek tapasztala wide monitorokkal tervezesre? dell ultra sharp 2007wfp es samsung syncmaster 971p kozott nem tudok valasztani, foleg cad programokhoz kellene. vagy lesz esetleg a kovetkezo hetekben megjeleno uj monitor amire erdemes varni?
''A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább.''

Khaal
(őstag)
PCTV-s távirányítóhoz: nem tudom, hogy a gyári program ini-je olyan-e mint a PCTV remote progié, de ha igen akkor tudsz * wildcardot használni. Én foobarhoz használom, az is kirakja a szám címét de csillaggal beírva *foobar* működik.
Eredeti PCTV progiban azt hiszem tényleg nincs pan-scan, de ha át tudod nyomni 16:9-re akkor már csak minimális a torzulás. Nekem a winDVR3 jött be, nincs túlbonyolítva, viszont az alapdolgokra jó, na meg azzal nem szaggatott a felvétel DVD minőségben sem.
Trackmania United meg Nations elvileg natív támogatja a widescreent, szóval nem szabadna nyújtania.
Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

wwhy
(PH! addikt)
Ha jó monitort akarsz, vegyél LaCie-t vagy Eizot 
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>
Ezt a csillagozást majd kipróbálom, demost egy picit már fáradt vagyok. Reinstall is elmarad, majd talán holnap...
Na, felraktam ezt winDVR3-at. De ez egy rakás... semmire nemjó, nemtalál meg semmit, és ennek tetejében még azt sem engedi meg, hogy én állítsam be a csatornákat. És ezért még pénzt is kérnek, pfuj. A DsCaler meg elállítja a hangot (SBLive). Törlés és reboot után szerencsére megjavult. Esetleg más program nincs? (mindjá szétnézek azér google-val)
wwhy: Adtak hozzá DVI kábelt.
[Szerkesztve]
Leszedtem tegnap az 5.05 Lite verziót, de kék a kép. Mármint nem egy kék képernyő van, hanem olyan kékes az egész... De megnézem azta 4.99-et is, hátha.
Btw, kis hazánkban melyik tv szabványt használjuk? (Azt tudom, hogy PAL, de melyik?)

zoley[HUN]
(kvázi-tag)
azt hiszem kompromisszumokra kepesebb vagyok minthogy ezt a kategoriat valasszam 
''A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább.''

wwhy
(PH! addikt)
Oda se neki
majd leírod költségként 
[Szerkesztve]

zoley[HUN]
(kvázi-tag)
egyelore meg egyetemre jarok, fel evi osztondijam aldozom erre, szal vegesek a keretek 

wwhy
(PH! addikt)
Nem is mondtam, hogy az idén 

zoley[HUN]
(kvázi-tag)
eheh, akkor terjunk vissza a temara egy ev mulva 

clayman
(senior tag)
Sziasztok!
Tudtok mondani Pesten olyan üzleteket, ahol élőben is meg lehet nézni 22''-os monitorokat? Mielőtt tesztek alapján vásárolok, szeretném ha lenne vmi viszonyítási alapom. Mivel még csak a 'nézelődés' fázisában vagyok, akármilyen bolt érdekel. (Minél több típus van, persze, annál jobb.)
[Szerkesztve]

Gabás
(őstag)
hülyeazérnemvagyok (ne is legyél annyira, hogy ott meg is vedd
)
[ Szerkesztve ]
Tv tuneres téma: Újra nekiestem a DScaler-nek. Aztán egy kósza ötlettől vezérelve átállítottam a tuner típusát PCTV Rave-re és a hang megjavult. A kép szélére odateszi a két fekete csíkot, ahogy kell. Sőt van benne egy olyan opció, hogy érzékeli a fekete sávokat, és akkor azt levágja, ezzel mégszélesebb lesz, ha olyan műsort nézünk ahol a tetején és az alján is van fekete sáv. Szal már csak a távírányítót kell belőnöm és jólesz. Köszönöm a helpet mindenkinek. 
Na de nem offolok itt tovább a tv tuner-el, innentől majd megkeresem a saját topicját... 

clayman
(senior tag)
A nyugati végen lévő üzletben már voltam, de ott 20'' wide volt a legnagyobb. (Egészen pontosan 1 típus 20'' LG-ből volt 10db kiállítva... vagy rossz helyen néztem?
)
Melyik üzletükre gondoltál?
[Szerkesztve]
Itt Miskolcon az MM-ben tegnap láttam három fajtát is. Egyébként ha ráérsz, inkább indulj el vakvilágba, és térj be az összes elektronikai boltba. (Én pl. a Samsung 226BW-t egy 3x3 méteres boltban láttam élőben.
Mondjuk a hatalmas kerete miatt sokkal nagyobbnak tűnt mint a többi 22''-os. )
Viszont a méretét nem fogod érezni, mert mind olyan kicsinek tűnt így egymás mellett. (Ezt a hatást a 72cm-es TV-knél is láthatod.)Hálistennek kiraktak egy 17''-os Crt-t is, így volt viszonyítási alapom.
[Szerkesztve]

R.P.
(fanatikus tag)
Nekem két hete lett egy Mirai-m, egyik barátomék boltja forgalmazza. Azthiszem DML-519W100 a száma. Nagyon szép képe van, lehet rajta sokmindent állítgatni, még a hangszórója is elég szépen szól. Egyetlen baja hogy 8 MS, bár nem észrevehető.
Ajánlom!
Olvassátok! http://footer.hu - kulturális magazin
Most nemértem, hogy mit nemértesz. Ha a monitorodnak DVI-D dual kell akkor olyat vegyél és kész.

current
(kvázi-tag)
Pl. azt nem értem, hogy ahol vettem a kábelt, igencsak ''neves'' fővárosi számtek boltnak számít, és azt mondták, ez szabvány, nem kell azzal törődni, hogy milyen típus. De ezek szerint mégis. Másnap, szombaton is bementem pár boltba, és amikor kérdeztem, hogy olyan DVI kábelt kérek, aminek ilyen meg olyan a vége, csak néztek rám, mint a moziban, hogy hát a DVI kábel az DVI kábel azt jónapot. Meg akárhol felmegyek netáruházaknál pl., hogy rendelnék, ott sincs sehol feltüntetve, hogy dual vagy single. Most ez ekkora újdonság lenne? Kétlem, de ezért próbáltam megkérdezni, hátha valaki más is járt már így.
Értem. 
Hát bemész a boltba, és kipakoltatod a kábeleket, aztán megnézed, hogy milyen a vége. Azon az oldalon amit linkeltél ottvan, hogy melyiknek milyen.
2007wfp-n hogy lehet, hogy VGA és DVI bemenettel PIP-et vagy PBP legyen? csak composittal meg s-videoval akarja...

smc
(tag)
[link]
Ezt talán egy picit jobb, az elrendezés miatt. És köszi, én is ilyen képet kerestem.
(PC(G620-4GB-EAH4830)+(225BW).(D610(P1.6M-2GB-X300).(i9000)
Sehogyan: [link]
Max. ha varázsolsz az egyik videokártyára s-video vagy composite kimenetet. (nemtom, hogy létezik-e ilyen átalakító)
francba, kár érte.
A videokártyádon (Ati 9800SE) van s-video kimenet. És elvileg adtak is hozzá kábelt. Szal márcsak a minősége a kérdés.
van rajta, van kábel is. de igen, a minőség...DVI meg nincs a laptopomon. Ennyit lehet nem ér nekem az egész
Ha lenne TV kártyám, akkor jó lenne. Csak ez a monitor is elvitte minden pénzem.

Trak
(PH! addikt)
Mind1, hogy neves bolt, vagy nem neves bolt, a legtöbb helyen csak felületesen értenek hozzá.
Itt egy link:
[link]
Nem teljes, de érdemes lehet elolvasni.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

current
(kvázi-tag)
Köszi, de ugyanezt linkeltem be én is!!! A probléma, hogy sehol sem közlik, hogy xy DVI kábel pontosan milyen csatolású. Minden boltban meg nem pakoltathatom ki az összeset, arról nem is beszélve, hogy örülök, ha egy féle van. 
[Szerkesztve]
Aszittem, hogymár megoldottad, de akkor tessék: [link]

current
(kvázi-tag)
Köszi, de melyik is az a link, ahol lehet olyat venni, hogy egyik vége DVI-I dual, a másik meg DVI-D dual?! Eddig nem találtam...

lorand99
(kvázi-tag)
veszel egy olyat, melynek mind a kettő vége DVI-D dual, az tökéletesen meg fog felelni!
illetve, a boltban meghagyhatsz egy olyan opciót, hogy megbeszéled velük, ha esetleg nem működne, akkor engedjék a cserét...
Előttem szólónak teljesen igaza van. De azért akkor most megpróbálom helyretenni a dolgokat.
Tehát, adott a videókártyád DVI-I dual link csatalakozója, ami azt jelenti, hogy az összes létező DVI szabványt ki tudja szolgálni (magyarul az összes kis pöcök rajtavan). A te monitorod viszont megelégszik a DVI-D dual link szolgáltatásaival, hiszen ettól a DVI-I csak az analóg részben különbözik amire egy TFT-nek nincs szüksége. Ezért neked olyan kábel kell aminek minda2 vége DVI-D dual link.
Remélem mostmár képben vagy
. (btw, ugyanez van leírva abban a cikkben amit linkeltél...)

current
(kvázi-tag)
Rendben, és köszi! 
Sziasztok!
Valaki tudna véleményt mondani az AGNeovo K-A19W,monitorra???
[link]
Érdemes ebből a márkából választani?
Vagy maradjak-ha már wide moncsit szeretnék-az ismertebb márkáknál,mint Samsung,LG,FSC,Benq,esetleg Hannsg???
Légyszi választ kérnék4 

probalaci
(lelkes újonc)
hi,
van vnkinek némi tapasztalata a Samsung 940NW moncsival? vagy 19''-es wide-ban mit érdemes venni videózáshoz és játékokhoz?
thx!
Vigyázz csiga, nyakadon a hurok!!!
Én is azt akartam először venni az adatok alapján, de az nem DVI-s, az aqua-sok elírták sztem, mert mindenhol analógosnak írják. És én ezért nem vettem meg. Samsung 940BW és LG 194WT van ilyen áron ami DVI-s. Nekem LG van, havernál volt Samsung az sem rosszabb, több beállítás van rajta, de az LG adatai jobbak.
L@co
Szia!
Köszi,én is ezeket a modelleket nézegettem,de szép lassan mindekettőnek kúszik fel az ára 
Szia!
PL. Lsd.:L@co hozzászólását :1047
940NW -n nics digitális bemenet,ez negatív lehet valakinek,tekintve azt,hogy a manapság gyártott VGA-k digitális kimenettel készülnek(nagyrészt).
Egyébként nem adtál meg paramétereket,pl ár,technikai jellemzők. 

probalaci
(lelkes újonc)
hát az olcsóbbakra gondoltam - ez a Samsung is csak 40 körül van.
mennyire vészes ezeknél a betekintési szög? mondjuk 2 ember egymás mellett ülve még rendesen látja a képet? 
Vigyázz csiga, nyakadon a hurok!!!