Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)

(#301) -szabi-

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Hy

Fentebb linkeltem [link] az LG pixelgarijáról.

Kicsit több moncsi is jöhetne az országba mint három. :(

Üdv
szabi

hey egy LG teszt de jó lenne :U ;) :DD

[Szerkesztve]

(#302) Trak válasza -szabi- (#301) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

De ismerős ez a linkelt olvasmány :)

Jönne - jönne több monitor, csak nem lehet beszerezni, hidd el, nem azért nem hozza be az LG, mert nem akarja.

hey egy hideg sör de jó lenne :U :DDD

[Szerkesztve]

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#303) Taci válasza Taci (#287) üzenetére

Taci
(tag)

Ne csináljátok már, annyi okos ember van itt, mennyiből tartana írni egy pár soros véleményt? :U

(#304) kano válasza -szabi- (#286) üzenetére

kano
(PH! addikt)

A Pcland honlapján a 178-178 betekintési szögek biztosan hülyeségek. [link]

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#305) Taci válasza Taci (#303) üzenetére

Taci
(tag)

Tévedtem volna? :F

Akkor legalább egy számot írjatok csak válaszban, azt hiszem ez talán már tényeg nem túl nagy kérés...

1: Samsung 205BW
2: Samsung 206BW
3: LG L204WT-SF
4: Samsung 940BW
5: Samsung 931BW

Tehát ha szerinted ezek közül ár-érték-teljesítmény-stb. arányban mondjuk a Samsung 205BW a legjobb választás, akkor nem kérek mást, csak annyit, hogy küldj egy választ, ami a termékhez tartozó kódot tartalmazza, jelen példánál maradva az 1-t.

Köszönöm a fáradozásotokat.

[Szerkesztve]

(#306) zserrbo

zserrbo
(tag)

Wide-nál is a max felbontásban van natívban mint a 4:3-as-oknál? pl egy 19''-osnál 1280*1024-ban.
Mi van ha nem naítvba használom? Nagyon romlik a kép minősége? Pl Olyan mint egy 4:3-assal nem naítvban? Mert sok régi játékkal nem jáccottam még.

Gigabyte EP35-DS3, C2D E6400@3200, Geil Ultra 2x1GB 800MHZ CL4, gtx 280, 250GB WD Raid Edition, Asus k70ab-ty006L

(#307) Trak válasza zserrbo (#306) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Ugyanúgy a natív felbontást érdemes használni, mert abban kapod a legszebb képminőséget. Játékban kisebb wide felbontásban még nem annyira vészes a minőségromlás, de nem wide felbontásban problémáid lesznek, mert széthúzza a képet. De erre jó a videókártya driver, be lehet állítani, hogy megtartsa az alkalmazás eredeti felbontását, így nem húzza szét, csak oldalt lesznek fekete csíkok.

Én jelenleg egy 22''-os wide monitoron játszom 800x600-ban a Diablo2-t, úgy hogy nem tartja meg az eredeti felbontást, tehát széthúzza a képet :) Kicsit fura volt elsőre, de engem annyira nem zavar:)

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#308) Vistaboy válasza Taci (#305) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha Senki más nem válaszol, akkor Én hagy ajánljam a 205BW-t vagy a 206BW-t. A kettő majdnem ugyanaz, csak a design és a válaszidő tér el. Nekem 205BW van és idáig teljesen meg vagyok vele elégedve. Sokan szidják a Samsung-ot, de Nekem még rossz Samsung-om nem volt.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#309) Vistaboy válasza zserrbo (#306) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minden TFT-nek natív felbontásában van a legszebb képe, de nem sokkal rosszabb az sem ha nem abban használod. Csak akkor nyúlik meg a kép ha pl. 16:9-es felbontást használsz a 16:10-es monitoron. Pl. az 1680x1050-es natív felbontású monitoron szép az 1280x800 is, mert az ugyanúgy 16:10-es. És eléggé alacsony ahhoz hogy jobban fussanak a játékok.

Mod: Be tudod állítani az Aspect Ratio-t a driver-ből, és akkor a 4:3-es felbontások is jók lesznek. Az enyhe képminőség-romlást pedig ellensúlyozhatod a látványjavítókkal.

[Szerkesztve]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#310) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Uh de fura wide után egy sima 15-s LCD...

rendessen beleszeretterm a monitromba megváltás 17-s CRT után csak kár,hogy a honlapok nem támoghatják...

LG194WT jó választás volt......sajnos még erre is kell VGA-t vennem ha valamit akarok vele csinálni.

(#311) Trak válasza Taci (#305) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Milyen monitorod volt eddig?

Ezek közül inkább egy 20''-ost válassz, ha van rá pénzed.

1 és 3 kb. ugyanolyan, de az említett boltban az egyes kicsit olcsóbb, akkor inkább azt.

A PH 22''-os teszt után azt lehet mondani, hogy nem biztos, hogy megéri megvenni a kettest, valószínűleg 20''-ban is ugyanaz a helyzet, mint amit a tesztben írtak, de már olyan kicsi a árkülönbözet, hogy ha jobban tetszik a kettes versenyző külseje, és szánsz rá + 5-6k-t, akkor vedd azt.

(#312) tomiee85 válasza Trak (#311) üzenetére

tomiee85
(senior tag)
LOGOUT blog

és az én kérdésemre is tudnál válaszolni?
22 esből asus mw221u (63e) vagy FS l22w -3 (58e) vagy acer l2216wsd (62e) vagy (lenovo d221)
melyiket?

THX

(#313) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!

Látom jelentek meg új monitorok a Samsungnál: 225MW és 245B

Engem a TV része nem érdekel, szólval a 245B szimpatikusabb, de it a Ph-s tesztben eléggé lehúzták. Van valakinek már valamelyik a kettőből? Ha igen akkor légyszi írjon róla pár sort!

Meg egy érdekesseg, hogy a Samsung honlapján a Global site-on 245BW van írva, másik nyelvű oldalakon meg csak sima 245B. Ez a kettő ugyanaz, vagy van valami különbség?

Köszi a segítséget!

ImI

[Szerkesztve]

(#314) smc

smc
(tag)

Nem tudom mennyire vágjátok, de nekem csak most tünt fel az nvidia driverében az nview desktop manager (Desktop Management) nevű opció, amivel sok sok jóságot állíthatunk be az asztalunkra, többek között feloszthatjuk a képernyőt. Nah mind1, akit esetleg érdekel az nézze meg. :D Igaz, nekem nem jött be, max két órát használtam, de hátha valakinek.

És egy kérdés: hogyan tudnám előcsalni az 1400*900-as felbontást játékokban (esetleg desktopon, bár ott nem fontos), mert az én 22'' wide monitorommal ilyet nem tudok beállítani. :S

(PC(G620-4GB-EAH4830)+(225BW).(D610(P1.6M-2GB-X300).(i9000)

(#315) Taci válasza Vistaboy (#308) üzenetére

Taci
(tag)

Nos igen, a sok 'Rachel királynő páváskodik Rachel-váron' közül senki nem tudott válaszolni...

Köszi szépen Vistaboy!

(#316) -szabi- válasza Trak (#302) üzenetére

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Hy

Talán itt dolgozol?
Tölük is kérdeztem, hogy milyen panel lehet a Dell E228WFP monitorban.
Nem tudták sajnos, de legalább vették a fáradtágot és válaszoltak. :)
Kérdeztem másik dell disztributort is, de válaszra sem méltattak. :(

egy jó sörözgetésbe bármikor benne vagyok ;) :DD

Üdv
szabi

(#317) Trak válasza tomiee85 (#312) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Sajnos az Asus monitorokat nem ismerem annyira, a Fusit nem szeretem, a lenovo meg nagyon sokszor egy pixelhiba halmaz... De ez szigorúan SZVSZ ;]

Szóval nem biztos, hogy ezt nekem kellene megválaszolni ;)

Acer nem rossz, de érdemes hozzá 30 napos pixelgarit venni. Nem tudom mennyivel drágább jelenleg kiskerben az Acer AL2223W, de ha nem sokkal, akkor azt viszont nagyon ajánlom, jó kis monitor.

ImI87: A kettő ugyanaz a monitor.

Taci: elnézést kérünk, hogy nem válaszoltunk ebben a melegben azonnal Mester! Legközelebb jobban figyelünk, és igyekszünk nem megvárakoztatni! ;]
(no offense)

[Szerkesztve]

(#318) tomiee85 válasza Trak (#317) üzenetére

tomiee85
(senior tag)
LOGOUT blog

és a Fusi-k al mi a bajod? miért nem szereted őket?

(#319) Trak válasza tomiee85 (#318) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Igazából nem tudom.
Mmindenkinek van valami márkája, amit nem szeret annyira, de nem tudja megmondani miért.... Vagy csak nekem?:)

(#320) válasza Trak (#317) üzenetére

(lelkes újonc)

Hú jó hogy írtad ezt a Lenovot még nem sűrn találkoztam velük de érdekelt milyenek.
Én nagyon szeretm az IBM et így meglep hogy lenovó monitorok ilyen roasszak, így már márka hűséböl nem veszek elhamarkodottan Lenovot ;)

A Fusit én sem szeretem én notebookban ismerem őket föleg és nem igazán jók sött!Mert '' Ha nem használod nem romlik el'' felkiáltásal adná el egy öszinte eladó :D :D ja és amit tud azt sem stabilan...

(#321) wwhy

wwhy
(PH! addikt)

1 hetes az LG L206WTQ-WF-em :D nem panaszkodom :) egy kis szerkezeti(?) hiba: ugye a menügombok bal oldalon vannak, a vízszintes káva alatt ha megnyomom (tényleg csak rendeltetésszerűrn), a hatás felfelé történik és a monitor picit elbillen felfelé; ugyanez a jelenség van akkor is, ha komoly gépelést folytatok: kicsit ''inog'', mocorog, ahogy az asztal-talp-képernyő vonalon végigmegy a rezgés'; talán a talp nem rögzít 100%ban vagy valami ilyesmi. Mintha a hosszú nyak miatt bólogatna :)) Az eddigi monitoraimmal ilyen nem volt :U

[Szerkesztve]

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#322) ImI87 válasza Trak (#317) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Trak köszi a választ!

Van egy örömhírem :) , a Dell 2407WFP-t több helyen is leértékelték bruttó 200 rugóról 170-re.
Én régóta erre a moncsira vágyom, de kérdezném az itteni guruktól, hogy érdemes-e megvenni. Átlagos felhasználásra kellene, online póker, netezés, filmnézés, meg néha játék. Több helyen írták meg hogy néha villog meg sávosodik, de állítólag adtak ki új verziót. Sikerült orvosolni a problémákat?

Másik dolog, hogy egy Leadtek 7600GT elhajtja ezt a nagy dög monitort? Gondolom a játékokban le kell venni a grafikát, de filmek meg TV tuner képe nem akadozna rajta ugye?

Előre is köszi!

ImI

[Szerkesztve]

(#323) Vincsó válasza ImI87 (#322) üzenetére

Vincsó
(fanatikus tag)

[link]

PH! teszt :)

MAKE SOME FUCKI'N NOIZE ''Dream as if u live for ever. Live as if u'll die today. The choice is your's.

(#324) -szabi-

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Hy

Érdekes hozzászólásra találtam itt [link] a 8588-as hozzászólásban.
Nem tudom mennyire hiteles aki irta, ezek szerint a Dell E228WFP monitorában CMO panel lehet? :F
Ez magyarázat lenne arra, hogy olcsóbb mint a samsung és az LG hasonló tudású monitora.
Viszont nem értem, CMO panel van az asus hasonló méretű monitorában amit a behaver-es srácok lehúztak szinhűség szempontjából, mig a dell monitorát úgyanezért dicsérték. :F

SZERK: 12-15e olcsóbb mint a többiek ezzel a tudással. [link]

Üdv
szabi

[Szerkesztve]

(#325) -szabi-

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Persze olvasni mást is [link].
Egyszerűen nem értem, mire jó ez a gyártóknak.
Kavarják itt a népet.

Ez is elég érdekes hozzászólás, nem az első eset, hogy az LG WTQ-s monitoráról ezt olvasom. [link]

Üdv
szabi

(#326) wwhy válasza -szabi- (#325) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Az LG-nél semmiféle ghostingot nem tapasztaltam, eddig két játék alatt: Carbon + Juarez. És végignéztem kb. 10 filmet, és senkinek nem csúszott el az arca :P

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#327) vinakos

vinakos
(lelkes újonc)

Van már tapasztalata valakinek a Dell E228WFP monitorral???

Mert érdekelne engem nagyon, de szinte sehol semmit nem lehet kideríteni milyen...

(#328) kano válasza vinakos (#327) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Ha még egyszer valaki megkérdezi akkor leszúrom magam. :W
Keress rá már könyörgöm, vagy legalább 3 hsz-t olvass vissza! :O

[Szerkesztve]

(#329) wwhy válasza kano (#328) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

ne szúrjad :R láthatod: lelkes kérdésfelvető :Y

(#330) vinakos válasza kano (#328) üzenetére

vinakos
(lelkes újonc)

Már bocs de ez nem válasz arra amit kérdeztem, alig van róla bármiféle info neten...

Azt kérdeztem fogta-e már valaki vagy látott-e ilyet működés közben?

[Szerkesztve]

(#331) Trak válasza -szabi- (#325) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Az elsőn nem értem mit nem értesz :F
Mindenki mástól veszi a panelt :D

Érdekességképpen:
Érkezett hazánkba néhány LG L245WP monitor
[link]

24'', MVA panel, ''fullos'' állvány (forgatható, dönthető, állíthat magasság, pivot), USB hub, HDMI, stb.
Kisker 170k bruttó körül lehet majd szerintem kapni.

ÉS elvileg nem a linken látható színben, hanem full feketében.... Hmmm, haza kéne vinni egyet ;]

[Szerkesztve]

(#332) goreny_ válasza vinakos (#330) üzenetére

goreny_
(újonc)

Hali!

Én fogtam már a kezemben, sőt tegnap beruháztam egy ilyenbe. Szerencsére nem volt pixelhibás, így a boltból azonnal elhoztam.

A panel fajtájáról én sem tudok nyilatkozni, csak tapasztalatokkal szolgálhatok egy rövidke nap után. A gyári beállítások elég korrektek voltak, csak kisebb igazítás kellett neki. Kis bevilágítás van a panel alsó és felső szélén ill. a jobb alsó sarkában, de ez még nagy fényerőnél és fekete háttérrel se zavaró számomra. Egyszínű kép esetén a közepe fele felül nem teljesen homogén, de ez sem zavaró, ugyanis csak akkor tűník fel, ha egyszínű az egész képernyő, az meg valljuk be elég ritka eset...

1-2 játékot próbáltam (BF, CS, Stalker, CoD) és teljesen elégedett vagyok a kinézettel és utánhúzást sem tapasztaltam. Igaz 1680x1050-ben highon már megfektette néha a vidkarim (Radeon X800 Pro, 256mb) a Stalker, néha leesett az fps 30 alá, szal visszább kellett vegyek kicsit, de más gondom nem volt. Filmek alatt is jól teljesített, a bevilágítás a szélén nem volt zavaró.

Konklúzió: Fantasztikus élményt nyújt ez a monitor, nyugodt szívvel ajánlom megvételre, engem meggyőzött.

Ui: Jaj jut eszembe, azt az információt kaptam, hogy a Dell-re is vonatkozik a 3 napos cseregari, de remélem nem lesz hibás pixelem soha. :)

Üdv, goreny

(#333) kano válasza goreny_ (#332) üzenetére

kano
(PH! addikt)

És mi a helyzet a fórum betűivel nem natív felbontásban? Nem homályosak ill. szellemképesek?

(#334)

(lelkes újonc)

Üdv! megjött a monitor a választásban rengeteget segítettetek ezért nagyon hálás is vagyok ám :R :R :R :R :R

Nagyon tetszik csilli meg villi de mive ugye samsung monitirol van szó (SAMSUNG 226BW) gondoltam már ha így kikupáltak a forumon jó hogy megnézem milyen paneles
De ahól a panel kódnak lennie kéne nincs semmi [link] vagyis se S se A semmi nincs ott ...
Ez ugyan miért lehet szerintetek? :F

(#335) goreny_ válasza kano (#333) üzenetére

goreny_
(újonc)

1440x900-ban és a többi 16:10-es alacsonyabb felbontásban kicsit homályosodik, de nem vészes. Szellemképet nem vettem észre. Más arányú felbontások esetén meg elég változó a homályosság mértéke, de olyat gondolom nem használ senki ilyen képarányú monitoron. :)

(#336) válasza kano (#333) üzenetére

(lelkes újonc)

Ja igen és a nagy sietségben majd elfelejtettem. Nem tudom hogy ez menyire segít neked kano esetleg viszinyítési alapnak jó, az én SAMSUNG 226BW-m nem szellem képesedetet ezen a felbontáson sött még alata sem egy nagyon egyhe kontraszt rommlás ami szerintem el is várható ezen a felbontáson de semmi komoly zavarónak biztos nem nevezném föleg ha kicsit adok időt a szememnek megszokni.( Egyszóval jól olvasható marad ...) :))

(#337) Red@Arc válasza vinakos (#327) üzenetére

Red@Arc
(lelkes újonc)

Ma vettem egy Dell E228WFP-t a Senorgnál 76-ért.10-kor telefonon megrendeltem, 12-kor már az enyém volt. A választásom azért esett rá, mert egész jó teszteket olvastam róla (pl. PRAD), illetve a külföldi fórumozók nagytöbbsége is elégedetten nyilatkozott róla. Sokáig a 226bw volt a favorit, de a lutri panel miatt lemondtam róla. A Dell ára pedig elég meggyőző. Tipikusan átlagos felhasználó vagyok: netezem, szövegszerkesztek, filmet nézek és néha-néha játszom. Ebből a megfontolásból csak TN-panelesben gondolkodtam.

Este gyorsan összeraktam és már használhattam is, drivert a mellékelt CD-ről nem is telepítettem, mert a kártyám (7900GS 256 MB) támogatja a natív felbontást. Első tapasztalataim nagyon jók: pixelhibamentes, letisztult tiszta dizájn, szép képek (jó, tudom ez nagyon is szubjektív), minimális bevilágítás alul-felül. Persze a gyári beállítások egy kissé vadak voltak, de gyorsan húztam (vissza) rajta minden teljesség nélkül. A hatalmas felület szuper, több alkalmazást (böngésző, TV, Sidebar) egyszerre futtathatok különösebb engedmény nélkül. Filmezéskor a gyári DVD-k nagyon szépek, olyan részletek is előjöttek, amelyeket a 17-es Samsung 710N monitoron nem láttam. Játékok közül a GrandPrix4-et és a Carbont próbáltam ki egy-két kör erejéig (egyelőre). A wide előnye itt is érezhető, többet látni a játékból. A játékok felbontásával még nem játszogattam. Összességében elégedett vagyok, nem bántam meg.

HTC Sensation

(#338) -szabi- válasza Trak (#331) üzenetére

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Hy

Azt már nekem is feltünt, hogy az LG L245WP moncsi MVA paneles ha jól sejtem AUO gyártmány. Igy gondolom várható az AUO panelelire jellemző X bevilágítás.
Kiváncsi leszek vajon tényleg igy alakul az ára?
Mert ennyiért nem igazán kapni HDMI monitort azok mind 200e felett vannak.

Mindenki mástól vesz panelt ez igaz! (persze nem mindig ;) )
A gondom az, más monitorknál többnyire tiszta, hogy melyik panelgyártó cucca van benne, addig erről infót fellelni lehetetlen. Csak találgatásokat.
Mivel a PRAD és a behaver elég jókat irt róla gyanús, hogy nem CMO panel van benne.

Habár most van két fórumtárs akinek ilyen moncsija van.
goreny_, Red@Arc gratula az új monitorhoz. :C
Végre valakik első kézből irnak irhatnak erről a monitorról. :)
Esetleg tudnátok pár képet csinálni róla? :U
Gyári menüből nem lehet kiolvasni a panel gyártót?
''to enable the factory menu hold + and menu while turning the monitor on. Open the menu and scroll down to factory reset, and the factory under that menu''

Itt [link] és itt [link] van egy kis leirás a monitorról van kép a feketéről, szerintem ez nem rossz.
Láttam már jobbat és rosszabbat is.
Majd aztán találtam ezt [link] és ezt [link]. :F
Esetleg valamelyiktek tudna képet prezentálni a feketéről is?
Mivel a két kép eléggé eltérő, lehet a két különböző verzió!? :F
Érdekes egymásnak ellentmondó dolgokat irnak melyik REV a jobb.
Mindössze egy emberke panaszkodik ghosting miatt, persze lehet neki ''hardcore gamer'' szeme van. :DDD

Üdv
szabi

[Szerkesztve]

(#339) válasza -szabi- (#338) üzenetére

(lelkes újonc)

Hell!
-szabi- Szerintem a második kápen túl hosszú exp.et használtak ilyen hosszú exp. el még a tejutat is lehetne látni egy tiiszt éjsakán :DDD (ez nem tuti csak megérzés az automata digitális gépek sötétebb helyekel nem nagyon tudnak mit kezdeni így vanak bennük kompenzációs mech.ek amik produkálhaznak érdekes dolgokat...)

Nekem egyébként menüből sem elérhető az infó a panelről ! Ott kéne lennie ? Ez nekem nagyon gyanus hogy a hátulján és menüben is csak a nagy semmi van a panelröl... .
Ha valaki tud valamit légysz írjon mert ha olyan akkor még legyek benne legalább a 3 napban!

(Ha egy komoly cég nevét adja egy termékhez miért tesz bele gagyit?... :F )

[Szerkesztve]

(#340) -szabi- válasza (#339) üzenetére

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Hy

Az első képen ahol a fekete jónak látszik egy teljesen sötét szobában van, nem szürödik máshonnan fény, igy itt az exp idő biztos hosszú.
Második képen ahol a bwevilágítás rosszul néz ki, beszürödik egy kis fény valamilyen ablakon keresztül, vagyis több fény kevesebb exp idő.
Mégis ez a kép a rosszabb.
Persze való igaz ezen kivül semmi infóm sincs a készítés körülményeiről, szóval ezért is lenne jobb több képet is látni. :)

Az, hogy nem vagyok valami jó véleménnyel a CMO panelekről nem jelenti azt, hogy nem lehetnek jók. ;)
Valamit csak tudnak, ha az 5 legnagyobb panelgyártó közé tartoznak.
Nem értem miért nem jön elő nálad a gyári menü?
Biztos ilyen monitorod van!? :U :)) :DDD :D

Üdv
szabi

(#341) válasza -szabi- (#340) üzenetére

(lelkes újonc)

Mármint SAMSUNG 226BW igen biztos (legalábbis remélem :B )
Egyébként a menüben mindent megnéztem és tuti én gyökérkedek el valamit de semmi ilyen jellegű infó nincs benne csak felbontás frissítés...
De már az fura hogy nincs a hátulján feltüntetve nem? :(

A második képnél nagyon érdekes még az állapot jelző homályos szellemképes izéje is. Az a kép szerintem használhatatlan ilyen célra sőtt minden célra.

[Szerkesztve]

(#342) Trak válasza -szabi- (#338) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Igen, AUO gyártmány, konkrétan ez: AUO M240UW01

Olvasgattam angol fórumokat, volt 1-2 tulajdonos, nagyrészt jó tapasztalatok voltak. Majd kiderül, ha megjött.

Az ára így alakul az biztos, ha a szokásos kisker árrésekkel számolok. Én csak attól félek, hogy a szokásos LG elérhetőség miatt nem lehet majd kapni a monitort :o
Jött most pár darab, aztán egy darabig ennyi... remélem nem lesz igazam.

Szerk.:
''Valamit csak tudnak, ha az 5 legnagyobb panelgyártó közé tartoznak''

A mennyiség nem egyenlő a minőséggel :)
De sajnos a nagyok is sok panelt vesznek tőlük... van sok amivel nincs probléma, de némelyik azért kifogásolható.

[Szerkesztve]

(#343) -szabi- válasza (#341) üzenetére

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Hát ez jó! :)
A dell monitoráról beszéltem. :DDD :D
A két fórumtárs akit említettem fentebb most vett ilyet, rájuk gondoltam, hogy kiprobálni.

Na ez szép volt. :DDD :D :DD

Üdv
szabi

(#344) -szabi- válasza Trak (#342) üzenetére

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Nem lennék meglepve, ha igazad lenne.
Néha úgy érzem az LG-t kicsit sem érdekli az a pár magyar user akiket érdekelne a monitoruk. :(
Csak ezek után furcsállom, azt a hozzáállást, ha az ember mindenáron tölük akar monitort mert ugye márkahű vásárló igy beszerzi mindenféle külföldről behozó cégektől.
Ha valami gondja lenne vele és keresi az itthoni LG szervizt mert márkahű vásárló akkor elküldik mert nem magyarországi LG-től van a monitor.
Ugyanez a pixelgondra is vonatkozik amit elöző oldalon irtál.

Kicsit többet is foglalkozhatnának az ilyen kis országokkal mint mi.
Mert egyébként mint panelgyártót nagyon jónak tartom az LG-t.
Saját vélemény, de TN panelben nekem jobban bejönnek a megoldásik mint a többieké.
Homogénebb a kép, precizebb az overdrive [mondjuk a WTQ monitorról érdekeseket olvasni] kevésbé zavaró (szinte észrevehetetlen) a háttérvilágítás. :)
Ez mellé meg párosul a fenn említett nem érdekelnek a felhasználók érzés. :(

Üdv
szabi

(#345) válasza -szabi- (#343) üzenetére

(lelkes újonc)

Ja hogy Ja nem úgy látszik anyira rákatantam a panelra hogy amikor írtad azt hittem hogy nemkem szól nem a többieknek na mindegy .
Végülis szép képe van meg minden éles tíszta.

De viszont érdekes hogy ha DVD-t nézek rajta annak nem a leg kielégítöbb a minősége!
Olyan homályos zajszerű maszat üli meg a képet és pl a betűk és egyébb finom dolgok kicsit trén jelenek meg , néha az arcokat is túl pixelesnek vélné az ember ez szerintetek miért van?
1680x1050 felbontáson fut lehet hogy az a baj ? Vagy csak az tünik fel hogy ekkor a monitor már kihozza a hibákat? Nem hiszem azért a DVD minőségtől többet várnék.
Szerintem valamit nem állítotam be valahol :U

(#346) -szabi- válasza (#345) üzenetére

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Azért ekkora felbontással nézni egy 720x576 felbontású DVD-t látni fogod a hibákat.
Nézzél meg egy HD anyagot azok 1280x720 vagy 1920x1080 felbontásúak.
Azt öröm lesz nézni a monitorodon. :)

Üdv
szabi

(#347)

(lelkes újonc)

Köszi szabi én is erre gondoltam de mindig jó amikor valaki megerősít benne. :B

Ha nem jutsz L.G. hez Del hez ez nagyon király monitor és szép is ;)

De valami amit tesztben tuti nem olvashatok róla!!!!
Az álapot jelző az a kis kék fény ojyan jól világít hogy csak na. Abban a szobában alszom ahol a monitor is van és lekapcsolt vilanynál szépen bevilágítja az elötte lévő teret (ez nem vicc ha valakit zavar este a fény ez már lehet hogy nem tetszene neki , engem nem zavar!)

(#348) Khaal válasza (#345) üzenetére

Khaal
(őstag)

Nem tudom engem nem zavart a dvd-k minősége, mondjuk én 1,5-2 méterről szoktam filmet nézni legalább. Meg az én monitoromban P-MVA panel van, lehet ez is belejátszik a dologba. Szerintem itt nem annyira a felbontás számít, hanem inkább a méret, meg az se mindegy milyen lejátszóprogramot használsz.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#349) Trak válasza -szabi- (#344) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Egy gyártó sem tud mindenkivel foglalkozni, senkinek sincs akkora kapacitása. Nálunk aránylag jól működik a beszerzés, a nagyobb, vagy speciálisabb monitorok beszerzésével vannak problémák, de nem csak az ország kicsinysége miatt, általában ezek más országokban is nehezen beszerezhetőek (az mondjuk megint egy másik történet, hogy miért, amikor ezekre egyre nagyobb a kereslet...). És mivel mindíg csak az ír a fórumokba, akinek problémája van a beszerzéssel, ezért nem látható, hogy alapvetően nincs akkora probléma mint írod. Tehát szerintem azért túlzás a ''nem érdekelnek a felhasználók érzés'' :)

Nem teljesen igaz amit szólsz: a monitorokhoz EU-s garjegy van, tehát a garit itthon is tudod érvényesíteni. A pixelgarit azért nem, mert az speciálisan az LG Magyarország vállalja, tehát ez egy plusz, amit mi kapunk.

(#350) Lackó86

Lackó86
(tag)

hellósztok én csak most kapcsolódok be a beszélgetésbe!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy milyet is ajánl a nagyközösség?
20-22'' környékén szeretnék moncsit.
Samsung - 206BW 52280 Ft 62736 Ft
Samsung - 226BW 74140 Ft 88968 Ft
nah ezeket vettem alapul. majdnem minden megegyezik csak az átmérőjük és az árum nem egyforma.
nem is oly régen hallottam valkitől h nem egyforma a lapka és az S lapkás a jó de lutri h ki milyet kap..meg hasonlók csak én nem értek még hozzá annyira h ezeket felmérjem.
szval várom mindenki tapasztalatát! véleményét! előre is köszi!

jambi

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.