Hogy kiegészítsem Henk (#943) hozzászólását:
Nekem most a 181.22 WHQL driver van fenn, és az órajelvisszavétel itt a 285 -nél más mint a 280 -nál. Amit már írt Henk, hogy már egy MediaPlayer elindítása esetén is azonnal felnyomja az órajeleket performance 3D -re, ami nálam most 730/1500/2600 (ezt biztos, hogy menne feljebb is, de sajnos nem tudtam még felhúzni a kicseszett Q9450 -emet, dolgozom rajta, de eddig nem volt időm rá, így nem rángatom tovább a 285 -öt sem).
Ez az órajelfenyomás igaz minden filmlejátszóra, ill. ha a TV -t nézem (a TV kártyán keresztül) akkor is felnyomja az órajeleket! Valamint megfigyeltem, hogy ha kinyitok egy WORD dokumentumot marad a visszafogott 300/600/100 órajel, de ha már beillesztek egy képet a dokumentumba már felnyomja az órajeleket 730/1500/2600 -ra!
Ezt a GTX 280 -as NEM csinálta!
Az a sanda gyanúm hogy a drivert nem fogják így megcsinálni a GTX 285 -nél a kisebb fogasztása miatt, mivel a GTX 285 - 183 W-nyi tipikus fogyasztási értékkel bír, míg a GTX 280 - 236W -os TDP -vel rendelkezik. (Gondolom az nVidia mérnökei úgy gondolják, hogy nem kell gyakrabban visszavenni a 285 -ös órajeleit pont -e miatt. De remélem tévedek!)
Amúgy az órajeleket 300/600/100 -ra veszi vissza azonnal, ha bezárom a MediaPlayer -t, (ez bármilyen filmlejátszóra igaz).
Valamint ennek az XFX -nek (legalább is nálam) cicerengnek a kondenzátorai egyes játékok esetében pl. Crysis! Igaz csak rövid ideig, de igen ciceregnek! Ez van!
[ Szerkesztve ]
Core™ i7

)

em tudom mennyin megy 24/7-ben mert nem húzom csak a teszt időtartamára próbáltam.De tippre 720/1500/2700 biztos stabil.

![;]](/dl/s/v1.gif)
azért szoktam puszulán

Egy biztos. Idénre még több mint sok lesz teljesítményben a GTX 295, a "húzónevek" alapján.