Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) tome.jr válasza PyroS (#99) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát így már nem olyan drága a 4870X2-höz képest, én sokkal húzósabbra számítottam. :C Na kíváncsi vagyok mit lép erre az ATI. Muszály lesz árat csökkenteni.

[ Szerkesztve ]

(#102) schwartz válasza Gaboman (#77) üzenetére

schwartz
(őstag)

De ha valaki 1900-as felbontásban akar játszani és mondjuk 50/50% -ban hozzák a játékokat akkor is a lényeg a kártyák ára lesz.

Szemely szerint, ebben a kategoriaban nem erdekel az arkulonbseg. (megha kozel azonos is a teljesitmeny). Szamomra fontosabb a zajszint, melegedes, fogyasztas, driverek. Directx 10.1 hianya sem zavar. (mire oda jutunk, hogy rendesen hasznalja is valami mar reg kukaban lesz az RV770) Igy egyertelmu, hogy a GTX295 jonne ki gyoztesen... :D

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#103) SSJPeter válasza schwartz (#102) üzenetére

SSJPeter
(senior tag)

Egyetértek. ;)

"Extra Hungariam non est vita, si est vita non est ita"

(#105) strebacom válasza westlake (#104) üzenetére

strebacom
(senior tag)

Megindítottam a beszérzési eljárást a GTX295-re(külföldi haverok) remélem pár nap és meg lesz....Akkor mi szesz....öööö VGA tesvérek leszünk??.... :K :F :R :R

Gianni The Best!

(#106) tzsolesz válasza tome.jr (#101) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megmondom.

A reális árképzés amit tennie kellene

4850: 30-35K-ig belőni
4870: 40-45K-ig belőni
4870: 80-90K-ig belőni

Mert sajnos, pont az hagyja elburjánzani az árakat a válságban, aki olyan helyes és aranyos kisfiú volt annak idején, és elkezdte 30K-ért árulni a 4850-est, és 48K-ért a 4870-est
A nagy jó indulat mára sehol sincsen.
Az NV válaszolt az előállítási költség alatt kiárusított (és hasznot nem termelő) videó kártyáival.
Bár ezt csak gondolom azért lépte, mert már lassan nem akart neki senki VGA-t gyártani. A GTX295 árazása is nevetséges, hisz hasznot ez sem termel. Ez most csak egy kis mézesmadzag, de a lényeg hogy a felhasználók ezzel csak jól járnak, így ez most nem is baj, sőtt örülök neki. :R
Legalább hamarabb jöhetnek a következő generációs ATI-k is. :C

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#107) VinoRosso válasza tzsolesz (#106) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mennyi egy GTX 285/295 előállítási költsége? :F

[ Szerkesztve ]

(#108) tome.jr válasza tzsolesz (#106) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát ha az ATI egyenlőre nem is, az nvidia már durván csökkenti az árakat:

GTX 280 75k!!!

Pár hetet még érdemes várni annak aki VGA-t vesz, mert rendesen egymás alá fognak januárban licitálni mindkét oldalról.

Az utolsó gondolom az X2 akart lenni.

[ Szerkesztve ]

(#109) SSJPeter válasza tome.jr (#108) üzenetére

SSJPeter
(senior tag)

Áhh, sose bírom ki,hogy ne mindig decemberben vegyek új VGA-t. :O

[ Szerkesztve ]

(#110) tome.jr válasza SSJPeter (#109) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hidd el én is fogom a fejem, nem kevesett esett a 260 ára. De talán még így se jártam olyan rosszul, mintha 1 db 280-at vettem volna 100k fölött.

(#111) Zin válasza tome.jr (#108) üzenetére

Zin
(senior tag)

tegnap 82 volt nem?

Powered by:S2

(#112) SSJPeter válasza Zin (#111) üzenetére

SSJPeter
(senior tag)

Az a Gigabyte volt,nem? :F

tome.jr :azt kéne egyszer egyszer kibírni,hogy decemberben eladja az ember a régi kariját jó áron, valahogy átvészeli az ünnepeket és januárba megveszi az új fejlesztésű cuccot.
Így az ember egy csomó pénzt megspórolna,de nekem ez a művelet még egyszer sem sikerült és abban igazad van,hogy mindíg az bukja a legtöbbet aki újév előtt csúcskarit vesz meg.

[ Szerkesztve ]

(#113) tome.jr válasza SSJPeter (#112) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon vártam az új nv kártyákat, kíváncsi voltam milyen teljesítményt hoznak. Kicsit megnyugodtam, mivel az SLI-m állja a sarat velük szemben, egy darabig elég lesz, nem kell cserélni.

Januárban minden olcsóbb szokott lenni, főleg most hogy így összejött minden. Új kártyák, kiélezett verseny és gondolom a válság miatt is csökkenteni kell az árakat. Pár hét és 70k alatt lesz a 280 ára.

[ Szerkesztve ]

(#114) Zin válasza SSJPeter (#112) üzenetére

Zin
(senior tag)

Lehet!
295-ös az nagyon durva lesz.Teszteket most nezem :R

Powered by:S2

(#115) Sárpac válasza tome.jr (#108) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Az lehet, de nem tom figyelted e a dodo 180-ról 210-re erősödött pár nap alatt az euró meg 280at nyaldossa szal...:D

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#116) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Évről évre (félévről félévre) ugyanaz a történet.......... :N Teljesen ugyanaz a forgatókönyv, ilyenkor mindenki bezsong, elad, vesz, parázik és megy a kapkodás. Én már csak moslygok...... :U
Nyugiban kell maradni, aki nem könnyedén dobálja a 100ezreket, az maradjon a seggén, és várja meg, amíg beérnek rendesen a karik. 1-2(-3) héten nem múlik semmi...... Addig meg minden szépen kiderül, melyik márka jó, mik az erősségek/gyengeségek, stb......

(#117) sniper elite

sniper elite
(senior tag)

Nekem saját véleményem az hogy akinek mondjuk van 2 darab 4870x2 CFbe kötve annak felesleges váltani, én is elgondolkodtam azon hogy vegyek kettő darab GTX295-öt de rájöttem hogy a mostani karikat se nagyon használom ki, inkább megvárom a kövi ATI generációt, a másik meg az a vissza tartó tény hogy vastagabb kártya és ezért nem tudnék SLIbe kettőt használni!

[ Szerkesztve ]

(#118) Aggregátor válasza sniper elite (#117) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vicces hogy azért nem tudsz SLI-t kiépíteni, mert vastag a vga :DDD pedig éppen tanácsolni akartam hogy vegyél 3db GTX295-t...

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#119) tome.jr válasza sniper elite (#117) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hogyne tudnál, simán megeszi a lapod a quad SLI-t, van rajta 3 db PCI-E slot a két szélsőbe kell betenni aztán had szóljon. De még egymás mellett is elférnek a 2 db 16x-osban.

Aggregátor: A kétmagos GPU-ban nem működik a 3 way SLI csak a quad.

[ Szerkesztve ]

(#120) sniper elite válasza tome.jr (#119) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Sajnos nem mert a kettő 16x-os slotba így is már alig fér el a kettő 4870x2, szinte 5mm van köztük, ez meg vastagabb szerintem valamennyivel, a legalsó PCI-E slotba meg a kurva táp miatt nem tudom rakni, mert alúl van a táp! Kéne valami kép aki tud az keressen nekem hogy ebben a Gigabyte lapban kaptak-e már le SLI-ben kettő 295 karikat!

[ Szerkesztve ]

(#121) TTomax válasza sniper elite (#120) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Azt te tényleg komolyan gondolod,hogy nem fér egymás mellett a 2 slotban? :B

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#122) sniper elite válasza TTomax (#121) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Kettő nyákos szerinted??? Eskü nem értem ti mire alapozzátok hogy beférne amikor vastagabb és nincs helyem, de mindjárt csinálok egy képet hogy mire is gondolok!

(#123) tome.jr válasza sniper elite (#120) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez szabvány méret, nincs 1-2 mm kilengés, bele kell hogy férjen egymás mellé a 2 db 295-ös. Úgy vannak a lapok megtervezve, hogy 3 db 2 slotos kártyát elnyeljenek. Nálam is így van a 3 db 2 slotos GTX a lapban. Van közöttük 1-2 mm távolság de ez így normális.

Itt van egy quad SLI egymás mellett a két VGA. Nekem úgy tűnik jól érzik magukat :D :D

[ Szerkesztve ]

(#124) TTomax válasza sniper elite (#122) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Ahogy előttem is írták...ezek szabvány méretek....az pont olyan vastag,hogy becsúszik egymás mellé...nem bolondultak meg az Nv-nél annyira hogy ne lehessen X58-as lapban 3-4 way SLI-t építeni... :U

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#125) tome.jr válasza TTomax (#124) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát 4 way SLI-ről még nem hallottam, ha létezne nálam már az lenne. :D Egy kártya sem támogatja még. Nem is féren el egy lapon sem, mivel a mostani VGA-k amik a 3 way-t támogatják, mind 2 slotosak. A 8 slot már lelógna a lapról.

[ Szerkesztve ]

(#126) TTomax válasza tome.jr (#125) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Szerinted egy GTX 295SLI az mi? 4way SLI... ;)

(#127) tome.jr
A 4way SLI ugyanúgy helyes... :K

[ Szerkesztve ]

(#127) tome.jr válasza TTomax (#126) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

NEM, az quad SLI. Ez a hivatalos elnevezése. 2 db VGA 4 db mag.

(#128) sniper elite

sniper elite
(senior tag)

Ennyi hely van [link] szóval pár mm is számít!

(#129) tome.jr válasza sniper elite (#128) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor nálad nagyobb hely van a VGA-k között mint nekem, hidd el belemegy a 2 db 295-ös.

(#130) Tommer

Tommer
(tag)

Igaz, hogy már a 280 -as topic -ban feltettem a kérdést, felteszem itt is:
Hogy teljesít a GTX295 egy olyan játékban ami nem támogattja a több GPU -s megoldásokat? Közel GTX280 ill. GTX285 teljesítményű? (Persze nem 640x480 -as felbontásra gondolok!)

Mivel a tesztekből melyeket már sokan linkeltetek, az jött le, hogy pl. a Fallout 3 - úgy tűnik - nem támogatja a több GPU -s megoldásokat, és ott a GTX295 teljesítménye egyenlő a GTX280 teljesítményével, de az a baj hogy a sok teszt között így is ellentétes az infó!

pl: itt egálban vannak a GTX295=GTX280 [link]
de itt már egy kicsit jobb a GTX295 [link]

Minden esetre nekem az jött le az eddigi átböngészett tesztekből, hogy ahol van több GPU-s támogatás, ott egyértelmű a GTX295 győzelme, ahol viszont nincs több GPU-s támogatás, ott a GTX295 = GTX280 ! :D
Valamint az is lejött, hogy a Quad SLI SZART SEM ÉR! :W

Ezek alapján a logikus következtetés az lenne, hogy az emberke GTX295 -t vegyen!
De itt még mindig nem olvastam hőfokokról ZÁRT házban! 1-2 órás játék után??? Nem lehetne egy rendes tesztet is csinálni, már akinek van GTX295 kártyesze, vagy várjak míg a PH tesztel egy rendeset!? :F

[ Szerkesztve ]

Core™ i7

(#131) TTomax válasza Tommer (#130) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Azt én neked teszt nélkül megmondom hogy ahol nincs multiGPU támogatás ott a GTX280 lesz a nyerő...na nem sokkal,de gyorsabb lesz... :U

(#132) Tommer válasza TTomax (#131) üzenetére

Tommer
(tag)

Igen valahogy én is így gondoltam, de ha csak pár FPS akkor én szivesen lecserélném a GTX280 -amat, egy GTX295 -re! Épp ezért a kérdés, mert nem nagyon rajongok a több GPU -s kártyákért, mivel ha a játék (vagy a driver) nem támogattja, akkor cseszhetem a dolgot! (Nagyon nem vagyok oda a több GPU -ért!)

Core™ i7

(#133) TTomax válasza Tommer (#132) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Hát nem tudom,nem dönthetek helyetted.Csak leírom amit én gondolok...én is "irtozok" a több GPU-s csodáktól,amíg nekem nem lesz egybetokozva addig nekem mesélhetnek teszteket úgy ahogy akarnak...szép nagy lehúzás az egész....Szóval nekem csak a single GPU....most ahogy nézegetem a GTX280-am megint csak nem éri meg lecserélni a 285-re...főleg hogy nem túl hosszú életű lesz...egyébként egy valamin gondolkodj csak el mielőtt elcsábulnál.. 1600X1200-ban melyik játékban kevés?Talán crysis szűrökkel ugye?de csak 4X felett....szerintem még nincs itt azt ideje,de ez szigorúan magánvéleményem))))

(#134) Tommer válasza TTomax (#133) üzenetére

Tommer
(tag)

Ez így teljesen igaz amit írtál! Csak gondolkodtam! Elragadtattam magam a GTX295 fílingtől! :D

Core™ i7

(#135) Szatesz

Szatesz
(őstag)

Az egyik bazárosnal mar van 89k ert gtx285 ös és van 110k ert gtx 295 ös is......Ezekszerint pont jol tippeltem az arat:D

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#136) Sárpac válasza Tommer (#130) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

A gtx 295 közel 300wattot vesz fel, ebből számomra az jön le, hogy még véletlenül se vegyek. A gtx 285 180W-ja már sokkal szimpibb.

[ Szerkesztve ]

(#137) Sárpac

Sárpac
(PH! nagyúr)

Ha valaki tud gtx285-öt jó áron kérem ne tartsa magában!:)

(#138) tome.jr válasza Tommer (#130) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A quad SLI tényleg elég siralmasan teljesített. Írhatnának már hozzá valami normális drivert.

(#139) Jhonny06

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kamu?

Eladó ASUS GT520 Silent 1GB GDDR3 full passzív! http://href.hu/x/huks

(#141) Erdei88 válasza westlake (#140) üzenetére

Erdei88
(őstag)

Honnan tudod? Mert az XFX ott is 120k!

Origin -> Erdei88

(#142) tome.jr válasza Erdei88 (#141) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem fingjuk sincs a kereskedőknek az új VGA-król, hogy melyik melyik és össze vissza írják az árakat.

Az viszont tény hogy az új kártyák bevezetése iszonyúan letöri a régiek árát:
MSI GTX 280 OC Dubmasternél már 70k!!!

(#143) subpixels válasza Sárpac (#137) üzenetére

subpixels
(kvázi-tag)

VGA XFX PCIe GTX285 648M 1GB DDR3 89146 Dubmasternál

[ Szerkesztve ]

(#144) Jhonny06 válasza westlake (#140) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

285 drágább náluk, mint a 295 :DDD

Ezt egy kicsit elnézték...

Eladó ASUS GT520 Silent 1GB GDDR3 full passzív! http://href.hu/x/huks

(#145) Drizzt válasza Szatesz (#135) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha ez így van, akkor a 285 nagyon túl van árazva. Kb. a 60-65%-ába kéne kerüljön a 295 árának. 70K körül lenne reális szerintem. De úgy érzem hamarosan be is áll arra, a 260-asok meg 50 köré. Kivéve persze, hogy gyengül a forint.

(#146) tome.jr válasza Drizzt (#145) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És akkor mennyi lesz a 280 ára? :F És az új 55 nanos 260? Lesz itt akkora kavarodás :C

[ Szerkesztve ]

(#147) Drizzt válasza tome.jr (#146) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kb. ugyannyi, mint a 285-nek, raktársöprés van, nyilván nem gyártják már egy ideje. Hamarosan megszűnik mint boltban kapható termék. Sima 65 nanos GTX260-at is szinte biztos, hogy nem gyártják már.

[ Szerkesztve ]

(#148) Szatesz válasza westlake (#140) üzenetére

Szatesz
(őstag)

Akkor már több helyen is elirtak mert én is talaltam oylan helyet ahol csak 95 k a gtx 295 ös...

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#149) jugeen válasza Szatesz (#148) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

naná hogy elírták, ennyire azért nem jó a HUF/USD váltása, hogy 95k-ból kijönne egy 295 :)

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#150) Erdei88 válasza Szatesz (#148) üzenetére

Erdei88
(őstag)

A Giga 295 88k illetve 95kért van az XFX 120k majdnem annyi mint itt pH-n. a 285 esetében viszont már más a helyzet, ott lehet hogy káosz van

Origin -> Erdei88

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.