Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#2001) Henk válasza Hunnia (#1998) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor lehet hétvégére nála kéne hagynod vagy legalábbis annyi időre amikor nálad már biztos kijön a hiba.Mert azért ez nagymértékben megkönnyítené a hiba további keresését.

(#2002) Beowulf_78 válasza pigatt (#2000) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nálam úgy adta meg magát egy Giga 9800 GT OC, hogy Crysis alatt 1x csak szétesett a kép, majd a VGA lekapcsolt. Ezek után többet "nem lenni kép", újraindítás után se.

Egyébként simán lehet VRAM hiba, és én azt tanácsolnám azonnal vigye vissza, mert ha 3 napon túl viszi vissza, már más jogok fogják megilletni, és akár el is húzhatják a bevizsgálást, cserét hetekig!

Maximum ott működni fog, és visszakapja, hogy jó. Ne ő rohangásszon hogy kiderítse a problémát, derítsék ki a boltban.
De mivel ezzel is gond van, nyugodtan vissza is kérhetné a pénzt, és így járna a legjobban. :U :K

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#2003) pigatt válasza Beowulf_78 (#2002) üzenetére

pigatt
(őstag)

Igen szerintem is ez lenne a legjobb megoldás! Egy a lényeg, ennek a kártyának már 98%-ban vége van. Ha Vram hiba ha nem!

[ Szerkesztve ]

ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

(#2004) tzsolesz válasza Rusher (#1994) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amilyen gyorsan csak lehet, vidd vissza a karit a boltba. Fogadd meg a tanácsomat, ne várd meg míg letelik a 3 nap. Uzsgyi.... ;)

Ne kísérletezz, az a VGA ezek szerint rossz. A másik az nem volt az, csak zajos volt. Még az is jobb ettől. Így már nem valószínűtlen matematikailag, hisz nem ua. a probléma volt a két kari esetében. :U

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#2005) Rusher

Rusher
(őstag)

Most reggel kiváncsiságból mondom megnézem mégegyszer....beraktam beindítom minden ok elindul lefuttattam egy Vanatge tesztet...újraindítottam a gépet és egyből ilyen lett...utána áramtalaníthatom várhatok vele stb. amikor bekapcsolom utána már ilyen semmit nem lehet csinálni vele úgyhogy viszem vissza... :( Ja persze és most rohangálhatok megint oda harmadszorra.... :(((

tzsolesz Nem várom meg tegnap hoztam haza délután...hát igen lehet a másikat kellett volna megtartani az legalább működött.... :O

[ Szerkesztve ]

葉問

(#2006) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

(#2007) tzsolesz válasza Rusher (#2005) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Okos legyél, ne hagyd magad. :R

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#2008) Beowulf_78 válasza Rusher (#2005) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha kell odamegyünk a bolt elé tüntetni molotov koktélokkal! :DDD :DDD

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#2009) Henk válasza Beowulf_78 (#2008) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De csak ha nincs túl messze az üzlet és 5 után mert addig melózok. :DDD

(#2010) westlake válasza Beowulf_78 (#1963) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

furamark 1 oraja fut 675mhz-es gpu sebessegen.. most akkor jatekok alatt miert kapcsol le a kartya 10 perc utan?

I'm out.

(#2011) fsb1000 válasza pigatt (#2000) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Én nem hiszem, hogy hibás széria lett kiadva.

Igaz kevés tartalékkal rendelkezik, főleg ramfreki terén, de inkább arról lehet szó (ha kizárjuk a táp gondokat) hogy náhány problémás darab kering az importőr (szervize) és kiskerek között.

A szervizben a tesztdeszkán nem jönnek elő a hibák, az usernél, zárt gépben, osztott 12V-os táppal, ki tudja milyen alaplappal és BIOS beállításokkal meg igen.
Erőszakos vásárló visszaviszi, a következőnél meg vagy müxik vagy nem.

9800x2-ből sikerült belefussak ilyen helyzetbe.
de nem tudom mi a jó megoldás.... pedig ez a gtx285 tényleg jó kari.

Felraktam a 182.06 drivert és semmi gond vele.

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#2012) fsb1000 válasza westlake (#2010) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Korábban linkeltem egy VRAM teszter progit. Kiteszteli 1GB-ig

Futási ideje elég sok, de pl. a furmark nem használja a VRAM-ot, csak alig.
Inkább GPU izzasztó.
Ha RAM-jaidnál van a gond, akkor játékban elöbb jön a probléma.
Monitorozd RivaTunerrel, hátha van összefüggés.

(pl. nálam akkor akadt ki régebben a gtx285, mikor elérte az 512MB-ota vram használat, de nem fizikai hiba volt.)

(#2013) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

(#2014) Beowulf_78 válasza westlake (#2010) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Melyiket indítottad? :U Stability-t vagy a benchmark-ot? Maximális monitor felbontáson? Szűrőkkel? :U Mert ezt így nehezen hihető, hogy mindenki másnál müxik, nálad meg nem. :F

(#2015) Beowulf_78 válasza fsb1000 (#2012) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

GPU-ról van szó...olvass vissza. ;)

(#2016) fsb1000 válasza Beowulf_78 (#2015) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

hehe.... jó, visszaolvasok.
légyszi segits már, melyik hsz-t olvassam el, amiből kiderül, hogy ki és milyen módszerrel állapította meg, hogy egyértelműen GPU okozza a hibát.

Én nem találok ilyet.

A magyarországi szervizes sem fogja tudni, csak a tapasztalatára hagyatkozik majd.
Bedugja egy lapba és vagy elindul vagy nem, aztán futtat rajta néhány - szerinte megfelelő - progit és inkább szubjektív módon eldönti, hogy vissza meri venni vagy sem.
Vagy gondolod, hogy az importőr szervizesei kapnak műszaki leírást, képzést és berendezést egy ilyen ritka kártya beméréséhez?

Ugyanmár.... a kedves felhasználó sem tudja konkrétan, mi meg csak találgatunk a neten kersztül. Ilyen-olyan tippeket adunk, amiket mi is végigjátszanánk adott esetben.
Mi mást tehetnénk?

(#2017) Beowulf_78 válasza fsb1000 (#2016) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

Végig a GPU-ról volt szó. :U Mivel a shader és a memo órajelek túlhúzásánál nincs VGA lekapcsolás. :B westlake pedig végig ezt nem értette hogy össze-vissza kapcsolgat le neki a VGA, játékok alatt tuningnál.
Amit meg a szervízesekről írtál végképp nem értem hogy jön a tuninghoz, és a Furmark-hoz. :F

(#2018) DesertDog válasza westlake (#2010) üzenetére

DesertDog
(tag)

Full screenben futtattad? Mert igaz, hogy az ATI kártya, de a 4870X2 csak full screenben emeli fel maxra az órajeleket. Nekem is csak akkor jött ki a memóriatúlmelegedési hiba. Nem értettem, hogy furmarkban miért nem fagy ki és játékok közben miért igen. Aztán amikor a furmarkot full screenben futattam már ott is kifagyott. GPU-Z logja gyönyörűen mutatta, hogy csak akkor dolgozott teljes erővel a kártya. Persze még egyszer mondom az ATI volt, de talán...

(#2019) westlake válasza Beowulf_78 (#2014) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

stability, 1600x1200 16x-os elsimitas.. ennel durvabbat nem tudok beallitani.. nagyon sokat nem jatszottam a progival.. lehet, hogy en vagyok a bena ;)

#2012: jelenleg semmi mas nincs tuningolva, csak a gpu (es persze a shader)

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#2020) fsb1000 válasza Beowulf_78 (#2017) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Izé... én továbbra se látom, mi bizonyítja hogy a GPU-ja miatt kapcsol le a VGA-ja tuningnál. Csak találgatás.....
Esetleg ha Te tudod a pontos okot, akkor megírhatnád.
Pl. milyen peremfeltételek megléte szükséges a lekapcsoláshoz.
Asszem azt már tisztáztuk hogy nem random módon megy a dolog.... csak mi érzékeljük igy.

A széria hibát és a szervíz dolgot pedig nem westlake problémájára írtam, hanem Rusher VGA gondjaira.
Nézd meg melyik hsz-re reagáltam -> Pigatt(2000) az meg épp elvezet Rusher(1982) hsz-éhez.

Szó sincs kizárolagos GPU problémáról az Ő esetében sem.
A szerviz meg úgy jön ide hogy a szerencsétlen (bocs) 1-nél több meghibásodott VGA-t fogott ki és lemerném fogadni, hogy a zúgos VGA-ja nem a gyártónál, hanem másik usernél fog landolni.

Szerintem át kéne gondolni mielött túl hírtelen leírsz valamit.

[ Szerkesztve ]

(#2021) fsb1000 válasza westlake (#2019) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Tedd rá az ujjad a vRAM-okra.....

A max. müködési frekvencia és a hőmérséklet öszefüggő dolgok.
Ha a GPU túlzottan felfüti a RAM-okat, akkor elképzelhető, hogya "névleges" frekin sem fognak megfelelően müködni.

Persze ez csak feltételezés a Te esetedben a részemről, lehet még 1000 más ok is, vagy néhány együttes megléte.

Pl. tehetnél egy hideglevegős próbát... ha tovább birják az eddig kiakadó játékok, akkor van a problémádnak hőmérséklet függése is.
Ha nincs, akkor 1 okot kizártál.

[ Szerkesztve ]

(#2022) westlake válasza fsb1000 (#2021) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ez azert nem valoszinu, mert jatekok alatt percekkel az inditas utan lekapcsol a kartya, furamark alatt meg 100 fokos a gpu(k)!! ennek pedig az a kovetkezmenye, hogy az egesz kartya (vram-ok is) nagyon meleg.. biztos vagyok benne, hogy vga lekapcsolodast (esetemben!) nem a kartya tulhevulese okozza..

I'm out.

(#2023) fsb1000 válasza westlake (#2022) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

akkor ez kizárva.

(#2024) deicide válasza westlake (#2022) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Furmark alatt a proci is hajtva van, mert lehet hogy játék alatt a táp fogy el az együttes terhelés hatására. :F

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#2025) Beowulf_78 válasza fsb1000 (#2020) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most már frankón kezdesz kiborítani... :F :(((

"Szerintem át kéne gondolni mielött túl hírtelen leírsz valamit."

#2016-os hsz-ed ami nekem címeztél az általam írt #2015-re :

"hehe.... jó, visszaolvasok.
légyszi segits már, melyik hsz-t olvassam el, amiből kiderül, hogy ki és milyen módszerrel állapította meg, hogy egyértelműen GPU okozza a hibát.
Én nem találok ilyet.
A magyarországi szervizes sem fogja tudni, csak a tapasztalatára hagyatkozik majd.
Bedugja egy lapba és vagy elindul vagy nem, aztán futtat rajta néhány - szerinte megfelelő - progit és inkább szubjektív módon eldönti, hogy vissza meri venni vagy sem.
Vagy gondolod, hogy az importőr szervizesei kapnak műszaki leírást, képzést és berendezést egy ilyen ritka kártya beméréséhez?
Ugyanmár.... a kedves felhasználó sem tudja konkrétan, mi meg csak találgatunk a neten kersztül. Ilyen-olyan tippeket adunk, amiket mi is végigjátszanánk adott esetben.
Mi mást tehetnénk?"

Erre én:

"Amit meg a szervízesekről írtál végképp nem értem hogy jön a tuninghoz, és a Furmark-hoz"

Erre te:

"A széria hibát és a szervíz dolgot pedig nem westlake problémájára írtam, hanem Rusher VGA gondjaira.
Nézd meg melyik hsz-re reagáltam -> Pigatt(2000) az meg épp elvezet Rusher(1982) hsz-éhez."

A te hsz-edből honnan következik, hogy te éppen kinek a 20 hsz-el ezelőtti irományára reagálsz?? :( westlake tuning problémájáról volt szó, amire te is válaszoltál hsz szerint, majd még ezek után te akarod megmondani nekem a tutit ("Szerintem át kéne gondolni mielött túl hírtelen leírsz valamit"), amikor én csak annyit észrevételeztem, hogy érthetetlen a hsz-ed második fele. Mellesleg olyan szó nincs hogy "kéne", csak olyan van hogy "kellene".
Egyébként meg a továbbiakban nem óhajtok reagálni a hsz-eidre, kérlek, ez legyen kölcsönös. Nincs kedvem fél oldalon off-ba taglalni, ha nincs logikai érzéked ahhoz, hogy "odabiggyeszd" a hsz-ed közepétől azt a nevet, vagy azt a hsz számot akinek a mondandód második fele szól. :(
Remélem ez a hsz érthető volt, neked is hasonló logikával kellene írnod.

(#2026) Rusher

Rusher
(őstag)

Hi!

Sztem felesleges dolgon vitatkoztok... :U
Az én kártyám rossz volt most jöttem nemrég el a szervízből furcsán néztek rám, hogy megint itt vagyok meg minden, de végül is kicserélte a srác nekem nagyon korrekten persze én tegnap berendeltem még este egy másikat, hogy el tudjam hozni ma.. :)
2 gépbe betette a srác és egyikben sem indult el tehát kép ohne gép áll szóval halott dolog volt. Mielőtt ideadta a másikat belerakta egy gépbe, hogy elindul -e és működött rendben most az van már bent eddig jó és jó is lesz gondolom, mert még 1 rossz...na olyan már nem létezik... :N

[ Szerkesztve ]

葉問

(#2027) fsb1000 válasza Beowulf_78 (#2025) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Nem érdemes kiborulnod.. anyit nem ér meg a téma.
Biztos neked van igazad!!!! Abból baj nem lehet.

Egyébként a "kéne" szó létezik, és a használata is helyes, legfeljebb te nem ismered
Mielött valakit kioktatsz egy adott témában utána kéne járni, hogy nehogy megint lukra fusss...

Idézet kedvenc költőmtől:

Csak hazudni kéne, mennyi minden jönne
Magyar eredménnyel, sikerrel özönbe.
Már elhallgatni is milyen érdem volna,
De vallani mindent: volt életem dolga.

Ady Endre

és még számtalan helyen rátalálhatsz a "kéne" szóra a magyarirodalomban csak guglizni kéne picit....

(#2028) deicide válasza fsb1000 (#2027) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A kéne szóra: sokan mondják és én velük értek egyet, hogy a magyar és semelyik másik nyelv sem kőbe vésett valami, azt a nyelvet beszélő emberek alakítják, sok minden tűnik el, bukkan fel a köztudatban, ami egy szabálykönyvben esetleg nincs benne..és ez így is van rendjén.

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#2029) westlake válasza deicide (#2024) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

lehet.. a wattmero teljes terheles alatt nem mutet tobbet 560 wattnal.. a tapom pedig 1kwattos :D

I'm out.

(#2030) deicide válasza westlake (#2029) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez izgalmas anomália akkor. kb olyan, mint a kollégám gépe, akinek 7750 X2-vel el sem indul az alaplapja ha A-DATA 1066+-os ram van benne, csak kingstonnal, egy 5200+-al viszont vígan megy A-DATA 1066+-al is és persze a kingstonnal is...

(#2031) fsb1000 válasza deicide (#2028) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

De a "kéne" szó nem ez a kategória. Már része a nyelvnek igen rég, és nem csak a köznyelvnek vagy szlengnek, hanem az irodalmi nyelvnek is.
Helyesírási és stilisztikai szempontból sem megkérdőjelezhető a használata.
.
150 éve Vörösmarty és Arany is használta. Kinek kevés ennyi????
.
Mi ok, hogy tégedet
Kell féltenem,
Mi kéne még neked,
Én nemzetem?

(#2032) Beowulf_78 válasza fsb1000 (#2031) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha ennyire nagy vers mániás vagy akkor biztos tudod, hogy egy költőnek mindent szabad...ha ő helyesírási hibákat ír direkt, akkor azt ír. Nem egy vers van olyan amiben teljesen másképp írják a költők a szavakat, mint ahogy azt valójában le kell írni.
Nah...ennyit a nagy verses példáidról, és a bizonygatásodról. :B :B

(#2033) szaba75

szaba75
(újonc)

Mi van itt irodalom óra :F

(#2034) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végigtoltam a F.E.A.R. 2-öt! :C Nagyon nagy játék...még mindig ez a véleményem.
Nehéz lesz FPS horror műfajban felül überelni 2009-ben. :C Normál fokozatban 7-8h játékidő, de sosem volt olyan érzésem hogy unalmas lenne. A pályák változatosak, az ellenség inteligenciája már-már a maximalizmus határát súrolja...de aztán lehet csak én vagyok elfogult. :B
1-2 kép a játékból (1920x1200 full)...

[link]
[link]
[link]
[link]

mészárlás az iskolában

[link]

a véres konyha

[link]

vér, vér és vér...

[link]
[link]

a kedvenc fegyverem... ;] Oszi! Ez a fegyó neked is tetszeni fog! :DDD :K

[link]
[link]

erre először azt hittem hogy villamos szék...aztán kiderült hogy mégse. :DDD

[link]

a föld alatt...a "metrós" fejezet.

[link]

Vége felé...már a trágárkodás sem meglepő. :DDD

[link]

élethű graf, az egyszer biztos! :DDD

[link]
[link]
[link]

Remélem kedvet csináltam a játékhoz, a hideg téli napokon. :K :C ;)

(#2035) Laraxior válasza Beowulf_78 (#2034) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:Y már nyomom is :K :R bejövősek a képek..szépek..és kíváncsivá tettek :C :R

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#2036) DigitXT válasza Beowulf_78 (#2034) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Uh, nem vagyunk egyformák: nekem már a képaláírások is bőven túllépték az ingerküszöbömet.:Y (Még jó, hogy mobilról vagyok és nem tudom szemrevételezni.:DDD)

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#2038) fsb1000 válasza Beowulf_78 (#2032) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

hehe... nyugi. Úgy is törlik a modik. Nézz utána. Mást nem mondhatok.

(#2039) Hunnia válasza P00By (#2037) üzenetére

Hunnia
(tag)

Öcsém... :C
Nem vagy semmi mindig csak jössz oszt nyomod a linkeket.
Nem zavar, de elég vicces már az "ámokfutásod".
Hajrá

(#2040) P00By válasza Hunnia (#2039) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Örülök, hogy megnevettettelek ;)

(#2041) NFree válasza Hunnia (#2039) üzenetére

NFree
(őstag)

Hát igen Biggamer nagyon eltünt mostanába , valakinek meg vinni kell a stafétát. :D

P00By
:R

(#2042) players111

players111
(fanatikus tag)

(#2043) tomamd

tomamd
(tag)

Sziasztok.Szeretnék vásárolni 1 XFX PCIe GTX295 576M,ez jó kari?

ASUS P8P67 Evo,Intel Core i5-2500K,Mushkin DDR-3 4Gb 1600 KIT,GIGABYTE GTX580, CORSAIR HX850W,SCYTHE Mugen 2 .

(#2044) Beowulf_78 válasza tomamd (#2043) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Ferrari F430 jó autó? :U Kb. ilyen értelmes volt a kérdésed. :U Olvass utána...van itt a PH-n is teszt, van a logout blogomban teszt, és vagy 100 teszt ha beírod a google-be hogy "GTX 295 test". :F De az is elég ha ebben a topikban visszaolvasol 1500hsz-t.
Majd ha ezeket átolvastad, és lesz még kérdésed, szívesen segítünk.

[ Szerkesztve ]

(#2045) Laraxior

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

olyan órajelet értem el ma a GTX280ammal amit még 285el sem láttatok sehol!
837/1720/2756MHz ---y 3dmark06 "stabil"

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#2046) VinoRosso válasza Laraxior (#2045) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ja, ma jó hideg van. Olynan -15öt jósolnak éjjelre. :D

(#2034) Beowulf_78: Nem tom, nekem stalker és cs után nehezen tudnak ingerküszöb felettit nyújtani ebben a kategóriában. Grafikája meg ilyen Bioshock feeling, az ellenség mozgása harc közben néhol a COD4-et idézi, de még csak az elején járok. Viszont cserébe jól fut.

[ Szerkesztve ]

(#2047) Laraxior válasza VinoRosso (#2046) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

addig nem maradok fennt :D már végeztem a teszttel..ebben a pillanatban,egy gyors procicsere...egy kis melegedés,mert elgémberedtek az ujjaim,aztán már vésem is a hsz-t a 3dmark topikba :D

(#2048) Beowulf_78 válasza VinoRosso (#2046) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az elején még nekem se volt kialakult véleményem...szép fokozatosan kristályosodott ki. ;) Sok ötletes dolog lesz benne, ami szvsz. neked is nagyon fog tetszeni. :K
S.T.A.L.K.E.R. első része is nagyon tetszett, de nekem kicsit egyhangú volt. Ez azért jóval változatosabb. :B

(#2049) Laraxior válasza Laraxior (#2045) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Zotac GTX280 AMP!@837/1720/2756MHz :Y

(#2050) fsb1000 válasza Laraxior (#2049) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Grat! nagyon szép etredmény!!

Most akkor ezekután elhiggyük a PH tesztereknek, hogy gtx285-vel 850-es GPU órajelet értek el?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.