Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#4001) Beowulf_78 válasza Abu85 (#3998) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi.. :R 84Mb? :Y

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#4002) Abu85 válasza Beowulf_78 (#4001) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tőt az még ... Kell EA fiók is majd. :)

schwartz: Az eleje gány, de a közepe fele már sok dolog lesz. Mindenesetre nem folytattam tovább. A grafikáért meg nem éri játszani. Az irányítást meg úgy érdemes nem bolygatni. :D

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#4003) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mennyivel szebb ez a háttér mint a zőőd... :DDD :DDD ;] [link]

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#4004) schwartz válasza Beowulf_78 (#4003) üzenetére

schwartz
(őstag)

Me' nem mesz ma' lefekudni? :DDD

Fuck yourself Jay Wilson

(#4005) Beowulf_78 válasza schwartz (#4004) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

;] :DDD :DDD

Megyek fater, megyek... :K egyébként is, ma focimeccs van (meló). Köll az alvás. ;)

[ Szerkesztve ]

(#4006) Macka válasza Beowulf_78 (#4005) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Miért? Te vagy a kocsmáros? :DDD :DDD :DDD :DDD

Inkább foglalkozz magaddal... ;)

(#4007) Skizz válasza Beowulf_78 (#4003) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"szemét láda" jobbalsósarok ;] ;] ;]

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#4008) strebacom válasza Abu85 (#3998) üzenetére

strebacom
(senior tag)

Nem tudsz róla lesznek valami jó játék megjelenések a közeljövőben,van valami oldal ahol nagyjából korrektek a dátumok??
:K :R

Gianni The Best!

(#4009) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

http://www.vgreleases.com/ - ezen egész jól követve vannak a bejelentések. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#4010) biggamer válasza Beowulf_78 (#4003) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

" monnyon le " ;]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#4011) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van egy tesztprogi ami Abu állítását cáfolja a DX10.1 kapcsolatban. De majd ő biztos megmondja mi a pöcs lehet. :U
Tropics Demo v 1.1

DX10-ben 1920x1200 mindent full-ra tolva 57,4fps-t kaptam 1447p mellett.
DX10.1-ben 46,5fps-t 1171p mellett.

Most akkor hogy van ez, hogy DX10.1-ben gyorsabb az ATi mint DX10-ben? Nem igazán értem. :U

[ Szerkesztve ]

(#4012) JColee válasza Beowulf_78 (#4011) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

lehet akár lassabb is pl far cry 2ben is lassabb, mint ha dx10ben futattnád (nem mintha lehetne)

[ Szerkesztve ]

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#4013) Abu85 válasza Beowulf_78 (#4011) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nézd meg mennyivel szebb lesz a kép. Valamennyit levesz a működő AA a sebességben. DX10 kódnak könnyű kvázi AA nélkül tolni az FPS-t. :D

[ Szerkesztve ]

(#4014) DigitXT válasza Abu85 (#4013) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Ha megnézed a fák törzsét, tökugyanolyan a DX10 ás a DX10.1 AA.
Kizárólag a levelek (nem) simításában van különbség: a levél ebben
a játékban (tech-demóban, vagy mi) micsoda? Átlátszó textrúra?;)

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#4015) Beowulf_78 válasza Abu85 (#4013) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Globálisan jóval látványosabb volt DX10.1-ben... :K Nem baj hogy csökkent, mert nem csökkent sokat, csak váratlanul ért. ;)

A tuninggal meg nem tudom mi van... :F Feltoltam 960/4400-re, le is futott a 3d06, majd 200p írt ki többet. Nagyon karcsú, mondhatni nem érzékelte a 3d06 a tuningot. :U
CCC-ből csináltam, és mindkét magot azonos Mhz-re húztam.

[ Szerkesztve ]

(#4016) Abu85 válasza DigitXT (#4014) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mindig átlátszó textúra a drót, a falevél, a háló, a kerítés. Túl durva lenne egy poligon alapú modellel csinálni. :)

Beowulf_78: Hagyd rá azt a 3trémárkot. Olyan CPU limites mint a ... nem jut eszembe semmi. ;]

[ Szerkesztve ]

(#4017) JColee

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

vicces ez a tropics demo, ha megnyomom a space-t akkor megáll (pause), de a tenger hullámzik tovább :DDD

(#4018) Beowulf_78 válasza Abu85 (#4016) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az oké...de én a 295-höz hasonlítottam. :U Ott is ennyin ment a cpu, alap felbontásban. ;)

JColee: Az egyik legjobb, és legszebb bench/tech demo progi amit láttam. Nem csak ATi kártyával, GTX 260 OC-vel is futtattam. ;)

[ Szerkesztve ]

(#4019) DigitXT válasza Abu85 (#4016) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Jó, s akkor most még egy kérdés:
tényleg a DX10.1 kell az átlátszó
textúrák simításához..?:D (Költői,
mivel tudom, hogy nem, gondolom
majd az lesz, hogy úgy gyorsabb.)

[ Szerkesztve ]

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#4020) schwartz válasza Abu85 (#4013) üzenetére

schwartz
(őstag)

Transparency AA-et tud minden DX10-es kartya. Csak ra kell tolni a driverbol, nem?

Fuck yourself Jay Wilson

(#4021) Abu85 válasza DigitXT (#4019) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Deferred rendering használatával kell a Multisample Access, más szabványos megoldás nincs. Nem viccből nincs normális elsimítás a Stalker CS, Tropics és a patch mentes Assassin's Creed alatt DX10 módban. Ezenkívül ott vannak az UE3-as gamák, a GTA4 és még lehetne sorolni.

schwartz: Az MSAA nem működik Deferred Rendering alatt. Pontosabban működik, csak nincs látható eredménye, csak a teljesítményt dobod el.

[ Szerkesztve ]

(#4022) JColee válasza Beowulf_78 (#4018) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

szép, és az eredményeknek is elég nagy a szórása, 3 tesztből 23,1fps (583pont) 25,1fps (633 pont) és 26,1 fps (658pont) is lett :F

[ Szerkesztve ]

(#4023) DigitXT válasza Abu85 (#4021) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

De ez az élsimítási "képtelenség" pont a DX10 hozadéka, nem?:Y
"Anno" DX9-ben simán megvolt az átlátszó textúrák simításának
lehetősége, még olyan régi kártyákkal is, mint pl. az X800Pro, ami
még SM3-at sem tudott.:DDD (Mindezt a kornak megfelelő játékban.)

[ Szerkesztve ]

(#4024) Abu85 válasza DigitXT (#4023) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez az elsimítás képtelenség a Deferred Render motorok hozadéka, a DX10 a color infók kinyerésével részben talált megoldást, de az alpha csatornához kellenek a Z részinfók is. A GTA4 azért képtelen az élsimításra, mert Deferred Shading a motor, és nincs DX10 támogatás.

[ Szerkesztve ]

(#4025) Hunnia

Hunnia
(tag)

Nemértem én Beowulf-ot, amig nv-je volt mindenben jobb volt, mint az ati, most, hogy atija van mindenben jobb, mint az nv. Ráadásul kit érdekel ilyen részletesen ebben a topic-ban a 4890CF, jelentkezzen, én például pont leszarom. Ráadásul nem mindegy, hogy valami 85, vagy 89 fps-el fut?

(#4026) Keldor papa válasza Hunnia (#4025) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Savanyú az a bizonyos gyümölcs?

(#4027) Hunnia válasza Keldor papa (#4026) üzenetére

Hunnia
(tag)

nemhinném, de szerintem, ha a monitorom 60hz-es akkor nem mindegy mi van 60fps felett?!

(#4028) Keldor papa válasza Hunnia (#4027) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akkor neked a GTX-295 is sok...

(#4029) strebacom

strebacom
(senior tag)

Van már új EVGA SLI Patch??? :F

Gianni The Best!

(#4030) schwartz válasza strebacom (#4029) üzenetére

schwartz
(őstag)

Ha' me nem nezed meg az EVGA honlapjan? :)

Fuck yourself Jay Wilson

(#4031) Beowulf_78 válasza Hunnia (#4025) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem is kell érteni... :( de amikor megvetted a kártyádat, jó volt, hogy volt egy Beowulf aki tudott segítgetni a tapasztalataival mi? :B :F Akkor nem zavartalak az eredményeimmel mi? :( Jó hogy ezt elmondtad....legalább tudom, nem rólad beszéltem amikor azt írtam maradok itt, elsősorban a "topik barátok" miatt, mert te igen messze vagy ettől. :U

[ Szerkesztve ]

(#4032) ent

ent
(őstag)
LOGOUT blog

AC Extreme hutorol hirek?

R.I.P. Steve

(#4033) ent

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Bocs 2x men...

[ Szerkesztve ]

R.I.P. Steve

(#4034) Hunnia válasza Beowulf_78 (#4031) üzenetére

Hunnia
(tag)

Hát az lehet, ugyanis én ide nem barátokat járok szerezni, arra ottvan a valós élet.
Amióta nincs ati-m, énsem járok naon oda, hogy milyen fasza az nv.

(#4035) Erdei88

Erdei88
(őstag)

Csak hogy megszakítsam ezt kellemes vitát. Én is újra nV tag lettem, immáron egy GTX275el. De azért megsirattam azt a "nagy, ronda, hangos, meleg" és bivaly erős X2-t

Origin -> Erdei88

(#4036) schwartz válasza Erdei88 (#4035) üzenetére

schwartz
(őstag)

Na meselj...mi rosszat tudsz mondani az X2-rol? :D Reszletekbe menoen, ha lehet.. :DDD

Fuck yourself Jay Wilson

(#4037) Beowulf_78 válasza Hunnia (#4034) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ismered az idézőjel használatát? :B :U Sztem nem, mert így fogalmaztam: "topik barátok". De ha lehet, nem fejteném ki mi a különbség a való életbe köttetett barátságnak, és az idézőjeles "topik barátok" szóhasználat között. :B nézd én nem fogok itt flame-et gerjeszteni, mivel 1 évig én is ebbe a topikba tartoztam ill. a 260/280 topikból jöttünk át egy páran...akkor neked még gondolatban se volt meg a G200-ra való hajlndóság, amikor én már a 260/280 topikba írtam tavaly nyáron. :U Talán _core-nak volt egyedül előttem GTX 260-a a PH-n...és talán 2-3db kósza 280 tulaj volt. Akkoriban volt sláger a 4870, és a kutya se vette a frissen kiadott 260-at. Én "bevállaltam", pedig mindenki lebeszélt róla, és írtam róla egy pozitív cikket, hogy nem annyira rossz választás mint ahogy azt sokan képzelik. Ezek után 1-2 hónapra rá kezdett rohamosan megnőni a GTX 260/280 tulajok száma.
Nem azért járok ide mert jó fényezni az ATi-t. Hanem mert jó beszélgetni...globálisan. Akár szakmai dolgokról is... :U Bár tőled ez eddig nagy szakmaiságot az éles kritikádon kívül még nem láttunk. Én meg lehet hogy ATi eredményeket teszek közzé, de az is biztos hogy előbb megválaszolom a tanácstalan júzernek mit próbáljon ki, hogy megoldódjon a problémája. Sokszor vagyok éjjel is PH közelben, és persze akkor is segítek ha kell. Ha meg nem kell éppen, akkor lehet dumcsizni.

(#4038) fsb1000 válasza Hunnia (#4025) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Maradjunk annyiban, hogy szívesebben olvasom a technikai beszámolóit, mint a PC játékokról szoló lelkendezéseit.

Ne olvasd, ha gondod van 4890CF-vel.

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#4039) Beowulf_78 válasza fsb1000 (#4038) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

;] ;] . Pedig a PC játékok rövid bemutatásával csak kedvet akarok csinálni, egy esetleges jó játékhoz. :K Sok a sallang, és ha nekem szolnának, hogy "ezt a játékot próbáld ki mert jó" akkor biztos megnézném egy telepítési ciklust rááldozva. :K Meg egyébként is...eddig talán ha 2-3 hónap alatt 3 játékról ha írhattam, nincs rendszeresítve...persze nem vagyunk egyformák. ;) :R

[ Szerkesztve ]

(#4040) Dark KillerX

Dark KillerX
(őstag)

Na srácok kivel kezdjem így az éjszaka közepén. :Y :Y :DD

Hú vazze,ezt be néztem két topic-cal odébb akartam linkelni,de az itteni srácok megérdemlik. :K :B :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4041) DigitXT válasza Dark KillerX (#4040) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Biztos, hogy ezt a HSZ-t ide akartad írni?:DDD

(#4042) Beowulf_78 válasza Dark KillerX (#4040) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyem azt a borotvált muff-lonját! ;] :C :C

(#4043) Dark KillerX

Dark KillerX
(őstag)

Egy kicsit témába illőbb cucc,mennyit is jelent az Ambient Occlusion? :U [link]

[ Szerkesztve ]

(#4044) DigitXT válasza Dark KillerX (#4043) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Épp most olvastam el. Hát...
Szép lett pl. AC-ben, de az
FPS esés engem megütne.
Ahol meg nem látszik: gáz.

(#4045) Beowulf_78 válasza Dark KillerX (#4043) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt mondtam... :U Amikor a driverre hivatkoztak páran, hogy a 295 tesztet régebbi míg a CF tesztet a legújabb driverrel csináltam...átlagban a 182.06 óta van ahol sehol sem lett növekedés, de a maximumok 1 fps emelkedést mitatnak kb. Az átlag 0,5-07fps-nek látom. Lófing a javulás fps-ben. ;)

(#4046) Dark KillerX válasza Beowulf_78 (#4045) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Tudod az emberek szeretnek néha ferdíteni :K ,de tényleg mostanában semmi extrát nem hoztak az Nv driverek.Gyorsulást biztos nem,csak legfeljebb néhány specifikus esetben.[link]

[ Szerkesztve ]

(#4047) Beowulf_78 válasza Dark KillerX (#4046) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Juj tényleg...a Riddick-et még meg se néztem amióta visszajött a monitorom. :Y :B 1280-ban néztem a kölcsön monitoron....de úgy nem volt nagy élmény. :F

(#4048) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lefuttattam sokak kérésére a STALKER CS bench-et...sok mindenre választ kaptam, és nem azt kaptam végeredményben amit vártam.

[1920x1200 DX10 bench extreme]
[1920x1200 DX10.1 bench extreme]

Sajnos a tesztek 960Mhz GPU-val hibáztak, de 940Mhz hiba nélkül lefutottak, és mivel ez egy igen szélsőseges teszt, elsősorban VGA szempontból, azt mondom a 24/7 tuning valahol 940-950Mhz között lesz maximalizálva alapfeszen. Elvileg a STALKER CS ATi kártyákon jobban kellene hogy fusson, de az nV-s tesztemben mért értékek extreme felbontáson összehasonlítva, az ATi jócskán elmarad tőle. Szinte érthetetlen módon. A furcsa az, bár elmarad a 295 teljesítményétől mégis játszhatóbb. SunShafts teszt alatt a min. fps nem mutatott akkora kilengést, mint a 295-nél, tehát a teszt alapján ATi-n játszhatóbb lehet, még ha a 295-től el is marad teljesítményben a többi tesztben.

[1920x1200 DX10 bench ultra]
[1920x1200 DX10.1 bench ultra]

Kár hogy a 295-öt ultra beállításon nem néztem meg. Bár az extreme beállításból kiindulva elképzelhető hogy itt is jobb lett volna a 295. Érdekes a végeredmény mindenesetre.
Tény hogy DX10.1-ben u.a. a sebességet produkálta mint DX10-ben, tehát a DX10.1 tényleg gyorsabb, és szebb is ebben a játékban a 4890 CF.
Abu majd hozzáfűzi a mondandóját...ez a meglepő végeredmény vajon miért lehet. :U :F

295 mérés:
[link]

(#4049) schwartz válasza Beowulf_78 (#4048) üzenetére

schwartz
(őstag)

Ha jol tippelem a GTX295-el nem volt semmilyen AA...

Fuck yourself Jay Wilson

(#4050) Beowulf_78 válasza schwartz (#4049) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért ne lett volna? :U DX10.0 style-standard (MSAA for A-tested objects)
Értelemszerűen ott nem volt választható a DX10.1 és a hozzá tartozó DX10.1 style-higher quality MSAA.
Ezért nem értem...lehet patch kell majd a 4890-hez hogy normálisan menjen? Ez mondjuk elég blama lenne. :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.