Köszi..
84Mb? 
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
Köszi..
84Mb? 
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
Tőt az még ... Kell EA fiók is majd. 
schwartz: Az eleje gány, de a közepe fele már sok dolog lesz. Mindenesetre nem folytattam tovább. A grafikáért meg nem éri játszani. Az irányítást meg úgy érdemes nem bolygatni. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Mennyivel szebb ez a háttér mint a zőőd...
[link]

Me' nem mesz ma' lefekudni? 
Fuck yourself Jay Wilson

Megyek fater, megyek...
egyébként is, ma focimeccs van (meló). Köll az alvás. 
[ Szerkesztve ]

Miért? Te vagy a kocsmáros?

Inkább foglalkozz magaddal... ;)
"szemét láda" jobbalsósarok
![;]](/dl/s/v1.gif)
"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

Nem tudsz róla lesznek valami jó játék megjelenések a közeljövőben,van valami oldal ahol nagyjából korrektek a dátumok??

Gianni The Best!
http://www.vgreleases.com/ - ezen egész jól követve vannak a bejelentések. 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

" monnyon le " ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.
Van egy tesztprogi ami Abu állítását cáfolja a DX10.1 kapcsolatban. De majd ő biztos megmondja mi a pöcs lehet.
Tropics Demo v 1.1
DX10-ben 1920x1200 mindent full-ra tolva 57,4fps-t kaptam 1447p mellett.
DX10.1-ben 46,5fps-t 1171p mellett.
Most akkor hogy van ez, hogy DX10.1-ben gyorsabb az ATi mint DX10-ben? Nem igazán értem. 
[ Szerkesztve ]
lehet akár lassabb is pl far cry 2ben is lassabb, mint ha dx10ben futattnád (nem mintha lehetne)
[ Szerkesztve ]
A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.
Nézd meg mennyivel szebb lesz a kép. Valamennyit levesz a működő AA a sebességben. DX10 kódnak könnyű kvázi AA nélkül tolni az FPS-t. 
[ Szerkesztve ]

Ha megnézed a fák törzsét, tökugyanolyan a DX10 ás a DX10.1 AA.
Kizárólag a levelek (nem) simításában van különbség: a levél ebben
a játékban (tech-demóban, vagy mi) micsoda? Átlátszó textrúra?
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****
Globálisan jóval látványosabb volt DX10.1-ben...
Nem baj hogy csökkent, mert nem csökkent sokat, csak váratlanul ért. 
A tuninggal meg nem tudom mi van...
Feltoltam 960/4400-re, le is futott a 3d06, majd 200p írt ki többet. Nagyon karcsú, mondhatni nem érzékelte a 3d06 a tuningot.
CCC-ből csináltam, és mindkét magot azonos Mhz-re húztam.
[ Szerkesztve ]
Mindig átlátszó textúra a drót, a falevél, a háló, a kerítés. Túl durva lenne egy poligon alapú modellel csinálni. 
Beowulf_78: Hagyd rá azt a 3trémárkot. Olyan CPU limites mint a ... nem jut eszembe semmi.
[ Szerkesztve ]
vicces ez a tropics demo, ha megnyomom a space-t akkor megáll (pause), de a tenger hullámzik tovább 
Az oké...de én a 295-höz hasonlítottam.
Ott is ennyin ment a cpu, alap felbontásban. 
JColee: Az egyik legjobb, és legszebb bench/tech demo progi amit láttam. Nem csak ATi kártyával, GTX 260 OC-vel is futtattam. 
[ Szerkesztve ]

Jó, s akkor most még egy kérdés:
tényleg a DX10.1 kell az átlátszó
textúrák simításához..?
(Költői,
mivel tudom, hogy nem, gondolom
majd az lesz, hogy úgy gyorsabb.)
[ Szerkesztve ]
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

Transparency AA-et tud minden DX10-es kartya. Csak ra kell tolni a driverbol, nem?
Fuck yourself Jay Wilson
Deferred rendering használatával kell a Multisample Access, más szabványos megoldás nincs. Nem viccből nincs normális elsimítás a Stalker CS, Tropics és a patch mentes Assassin's Creed alatt DX10 módban. Ezenkívül ott vannak az UE3-as gamák, a GTA4 és még lehetne sorolni.
schwartz: Az MSAA nem működik Deferred Rendering alatt. Pontosabban működik, csak nincs látható eredménye, csak a teljesítményt dobod el.
[ Szerkesztve ]
szép, és az eredményeknek is elég nagy a szórása, 3 tesztből 23,1fps (583pont) 25,1fps (633 pont) és 26,1 fps (658pont) is lett 
[ Szerkesztve ]

De ez az élsimítási "képtelenség" pont a DX10 hozadéka, nem?
"Anno" DX9-ben simán megvolt az átlátszó textúrák simításának
lehetősége, még olyan régi kártyákkal is, mint pl. az X800Pro, ami
még SM3-at sem tudott.
(Mindezt a kornak megfelelő játékban.)
[ Szerkesztve ]
Ez az elsimítás képtelenség a Deferred Render motorok hozadéka, a DX10 a color infók kinyerésével részben talált megoldást, de az alpha csatornához kellenek a Z részinfók is. A GTA4 azért képtelen az élsimításra, mert Deferred Shading a motor, és nincs DX10 támogatás.
[ Szerkesztve ]

Nemértem én Beowulf-ot, amig nv-je volt mindenben jobb volt, mint az ati, most, hogy atija van mindenben jobb, mint az nv. Ráadásul kit érdekel ilyen részletesen ebben a topic-ban a 4890CF, jelentkezzen, én például pont leszarom. Ráadásul nem mindegy, hogy valami 85, vagy 89 fps-el fut?
Savanyú az a bizonyos gyümölcs?

nemhinném, de szerintem, ha a monitorom 60hz-es akkor nem mindegy mi van 60fps felett?!
Akkor neked a GTX-295 is sok...

Van már új EVGA SLI Patch??? 
Gianni The Best!

Ha' me nem nezed meg az EVGA honlapjan? 
Fuck yourself Jay Wilson
Nem is kell érteni...
de amikor megvetted a kártyádat, jó volt, hogy volt egy Beowulf aki tudott segítgetni a tapasztalataival mi?
Akkor nem zavartalak az eredményeimmel mi?
Jó hogy ezt elmondtad....legalább tudom, nem rólad beszéltem amikor azt írtam maradok itt, elsősorban a "topik barátok" miatt, mert te igen messze vagy ettől. 
[ Szerkesztve ]
AC Extreme hutorol hirek?
R.I.P. Steve
Bocs 2x men...
[ Szerkesztve ]
R.I.P. Steve

Hát az lehet, ugyanis én ide nem barátokat járok szerezni, arra ottvan a valós élet.
Amióta nincs ati-m, énsem járok naon oda, hogy milyen fasza az nv.

Csak hogy megszakítsam ezt kellemes vitát. Én is újra nV tag lettem, immáron egy GTX275el. De azért megsirattam azt a "nagy, ronda, hangos, meleg" és bivaly erős X2-t
Origin -> Erdei88

Na meselj...mi rosszat tudsz mondani az X2-rol?
Reszletekbe menoen, ha lehet.. 
Fuck yourself Jay Wilson
Ismered az idézőjel használatát?
Sztem nem, mert így fogalmaztam: "topik barátok". De ha lehet, nem fejteném ki mi a különbség a való életbe köttetett barátságnak, és az idézőjeles "topik barátok" szóhasználat között.
nézd én nem fogok itt flame-et gerjeszteni, mivel 1 évig én is ebbe a topikba tartoztam ill. a 260/280 topikból jöttünk át egy páran...akkor neked még gondolatban se volt meg a G200-ra való hajlndóság, amikor én már a 260/280 topikba írtam tavaly nyáron.
Talán _core-nak volt egyedül előttem GTX 260-a a PH-n...és talán 2-3db kósza 280 tulaj volt. Akkoriban volt sláger a 4870, és a kutya se vette a frissen kiadott 260-at. Én "bevállaltam", pedig mindenki lebeszélt róla, és írtam róla egy pozitív cikket, hogy nem annyira rossz választás mint ahogy azt sokan képzelik. Ezek után 1-2 hónapra rá kezdett rohamosan megnőni a GTX 260/280 tulajok száma.
Nem azért járok ide mert jó fényezni az ATi-t. Hanem mert jó beszélgetni...globálisan. Akár szakmai dolgokról is...
Bár tőled ez eddig nagy szakmaiságot az éles kritikádon kívül még nem láttunk. Én meg lehet hogy ATi eredményeket teszek közzé, de az is biztos hogy előbb megválaszolom a tanácstalan júzernek mit próbáljon ki, hogy megoldódjon a problémája. Sokszor vagyok éjjel is PH közelben, és persze akkor is segítek ha kell. Ha meg nem kell éppen, akkor lehet dumcsizni.

Maradjunk annyiban, hogy szívesebben olvasom a technikai beszámolóit, mint a PC játékokról szoló lelkendezéseit.
Ne olvasd, ha gondod van 4890CF-vel.
World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!
. Pedig a PC játékok rövid bemutatásával csak kedvet akarok csinálni, egy esetleges jó játékhoz.
Sok a sallang, és ha nekem szolnának, hogy "ezt a játékot próbáld ki mert jó" akkor biztos megnézném egy telepítési ciklust rááldozva.
Meg egyébként is...eddig talán ha 2-3 hónap alatt 3 játékról ha írhattam, nincs rendszeresítve...persze nem vagyunk egyformák.

[ Szerkesztve ]

Biztos, hogy ezt a HSZ-t ide akartad írni?
(#4042) Beowulf_78 válasza Dark KillerX (#4040) üzenetére
Egyem azt a borotvált muff-lonját!

Egy kicsit témába illőbb cucc,mennyit is jelent az Ambient Occlusion?
[link]
[ Szerkesztve ]

Épp most olvastam el. Hát...
Szép lett pl. AC-ben, de az
FPS esés engem megütne.
Ahol meg nem látszik: gáz.
(#4045) Beowulf_78 válasza Dark KillerX (#4043) üzenetére
Ezt mondtam...
Amikor a driverre hivatkoztak páran, hogy a 295 tesztet régebbi míg a CF tesztet a legújabb driverrel csináltam...átlagban a 182.06 óta van ahol sehol sem lett növekedés, de a maximumok 1 fps emelkedést mitatnak kb. Az átlag 0,5-07fps-nek látom. Lófing a javulás fps-ben. 
(#4046) Dark KillerX válasza Beowulf_78 (#4045) üzenetére

Tudod az emberek szeretnek néha ferdíteni
,de tényleg mostanában semmi extrát nem hoztak az Nv driverek.Gyorsulást biztos nem,csak legfeljebb néhány specifikus esetben.[link]
[ Szerkesztve ]
(#4047) Beowulf_78 válasza Dark KillerX (#4046) üzenetére
Juj tényleg...a Riddick-et még meg se néztem amióta visszajött a monitorom.
1280-ban néztem a kölcsön monitoron....de úgy nem volt nagy élmény. 
Lefuttattam sokak kérésére a STALKER CS bench-et...sok mindenre választ kaptam, és nem azt kaptam végeredményben amit vártam.
[1920x1200 DX10 bench extreme]
[1920x1200 DX10.1 bench extreme]
Sajnos a tesztek 960Mhz GPU-val hibáztak, de 940Mhz hiba nélkül lefutottak, és mivel ez egy igen szélsőseges teszt, elsősorban VGA szempontból, azt mondom a 24/7 tuning valahol 940-950Mhz között lesz maximalizálva alapfeszen. Elvileg a STALKER CS ATi kártyákon jobban kellene hogy fusson, de az nV-s tesztemben mért értékek extreme felbontáson összehasonlítva, az ATi jócskán elmarad tőle. Szinte érthetetlen módon. A furcsa az, bár elmarad a 295 teljesítményétől mégis játszhatóbb. SunShafts teszt alatt a min. fps nem mutatott akkora kilengést, mint a 295-nél, tehát a teszt alapján ATi-n játszhatóbb lehet, még ha a 295-től el is marad teljesítményben a többi tesztben.
[1920x1200 DX10 bench ultra]
[1920x1200 DX10.1 bench ultra]
Kár hogy a 295-öt ultra beállításon nem néztem meg. Bár az extreme beállításból kiindulva elképzelhető hogy itt is jobb lett volna a 295. Érdekes a végeredmény mindenesetre.
Tény hogy DX10.1-ben u.a. a sebességet produkálta mint DX10-ben, tehát a DX10.1 tényleg gyorsabb, és szebb is ebben a játékban a 4890 CF.
Abu majd hozzáfűzi a mondandóját...ez a meglepő végeredmény vajon miért lehet.

295 mérés:
[link]

Ha jol tippelem a GTX295-el nem volt semmilyen AA...
Fuck yourself Jay Wilson
Miért ne lett volna?
DX10.0 style-standard (MSAA for A-tested objects)
Értelemszerűen ott nem volt választható a DX10.1 és a hozzá tartozó DX10.1 style-higher quality MSAA.
Ezért nem értem...lehet patch kell majd a 4890-hez hogy normálisan menjen? Ez mondjuk elég blama lenne.