Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#6001) TTomax válasza Abu85 (#6000) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Megnyugtatlak, a GT200 driverek nem gyorsabbak XP-n... viszont pl a GTS250-nél már igaz amit irsz... mivel rá vagyok kényszeritve a 64bitre igy nem sok választási lehetöségem van... ugye abból az XP rögtön kilöve... :DDD

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#6002) gbors válasza TTomax (#6001) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

meglep, amit írtok, nekem sem a GTX285, sem a GTS250 nem tűnt lassabnak Win7 alatt - melyik játékkal van gond?

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#6003) gbors

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

GTX295 kerestetik!

ha valaki esetleg tudna kölcsönadni egy GTX295-öt egy este erejéig (5970 ellen szeretném hadrendbe állítani), azért roppant hálás bírnék lenni :K

köszi előre is!

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#6004) TTomax válasza gbors (#6002) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

A GTS az bizony rendre lasabb mindenhol....32bites XP-n a leggyorsabb....a GTX-en én sem éreztem...

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#6005) gbors válasza TTomax (#6004) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ok, de mennyivel? Nyáron csináltam xp-win7 tesztet 98gtx+-szal, volt több helyen xp elöny, de csak pár %

(#6006) A.tessz válasza Drizzt (#5998) üzenetére

A.tessz
(fanatikus tag)

195.81 es drivert próbáltad? Nekem egy hasonló hibát oldott meg!

(#6007) Drizzt válasza A.tessz (#6006) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen. De nem oldotta meg. Az inkább a gondom, hogy RivaTuner előtt nem emlékszem, hogy láttam volna ezt a dolgot, de letörölve is megmaradt a gond. :F

Windowst meg nem igazán van idő/kedv újrarakni.

OCCT-ben van egy gpu memtest, az azt írja hibázik a memória, de nem hiteles, mert win7 64 bit alatt sokmindenkinek azt mondja. :D

(#6008) AMD X2 válasza Drizzt (#6007) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Pedig a Riva rendesen belemászik a Driverbe, és nem lehet kijavítani csak oprendszer csere a tuti.

Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"

(#6009) dilipok válasza Drizzt (#6007) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

nekem nem dobott hibát az occt 64bites Win7 alatt, mondjuk a mai napig nem tudom mi hibázott (a proc v. a memória)

PSN ID/BF3: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

(#6010) Drizzt válasza dilipok (#6009) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van benne gpu memtest rész. Az adott 1280 hibát, de még kb. az emberek felénél szintén nv kártyával, 64 bites opprendszer alatt. Igaz azóta nekem se dob. Fura. :D:D Gpu test egyáltalán nem írt hibát egyszer se.

(#6011) bolic válasza Drizzt (#5997) üzenetére

bolic
(senior tag)

Megnéztem nálam az OCCT GPU memtestet Vista64 SP2 alatt, semmiféle hibát nem dobott. Bárcsak megnézném a 4870 X2 alatt is, de az múlt héten kivettem a gépből, mert az sokat hibázott (lefagyott, fekete kép, váratlan túlmelegedés driver felrakásig stb., 3D játékok alatt is). :(

Nem a tápod teljesítményre áhítoztam előbb, hanem a márkára. De leírom mégegyszer, hogy ez nem tényleges mennyiséget mutat, akár 350W is lehet, ki tudja? Sokaknak eleget szívták, még mindig nem értem miért vesznek manapság vagy használják a csíftek tápokat. De nem érdemes ezzel foglalkozni, mert az másfajta problémáid vannak.

Nem véletlenül használtad a szőrösfánk FurMark-ot? :F

[ Szerkesztve ]

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

(#6012) Drizzt válasza bolic (#6011) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hali. OCCT úgy tűnik csak egyszer dobott hibát, azóta nálam is nulla jön ki mindig. Érdekes program. De mások is panaszkodtak ilyesmire. Viszont újratoltam a Win7-et, s sajnos nem javult a helyzet, ugyanazok a hibák ugyanott. Akkor asszem várok, mást nem lehet tenni.

(#6013) A.tessz

A.tessz
(fanatikus tag)

Itt van egy gtx 295 gigabyte rev 2 + core i 7 920(4000mhz) 3d mark vantage eredmény
A GTX 295 gyári beállításon van.

(#6014) Drizzt válasza Drizzt (#6012) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na, már az utolsó: DA: O-ban ha kikapcsolom a frame buffer effekteket, akkor nem látszik gond(bár a jégcsap-modellek szarul néznek ki, de bármilyen szögből ugyanúgy legalább). Csak persze fele olyan jól se néz ki a játék...

(#6015) ADAM1337 válasza A.tessz (#6013) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

fizikszet lődd ki driverben és told le még1x. :)

cars1dA

(#6016) A.tessz válasza ADAM1337 (#6015) üzenetére

A.tessz
(fanatikus tag)

Itt is van Physx nélkül: a 2. mérés

(#6017) ADAM1337 válasza A.tessz (#6016) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Ez egész korrekt eredmény.

cars1dA

(#6018) dilipok válasza Drizzt (#6010) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

igen én is a gpu memtestre gondoltam úgy. Sajnos az én kártyám még mindig gariban van, és nem tudják megmondani mikorra cserélik... :O

(#6019) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Újabb próba: felraktam vmware Workstation 7-et, bele Xp 32 bitest. Némi bénázás után még ebben is sikerült DA : O-t futtatni, habár nem egy észvesztő sebességgel, 1680*1050-en minden minumumon van vagy 5 fps. Viszont amiért idáig bénáztam el egészen: itt is vannak hibák. Hmmm.

(#6020) kd1988

kd1988
(újonc)

hello mindenkinek4 Az a kérdésem lenne hogy a gtx 295 videokártyámat medig tudom felhúzni. és egy amd 955 3,2 meddig lehet

(#6021) Drizzt válasza Drizzt (#6019) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megnéztem normálisan telepített XP-vel is, hát ugyanaz. Érdekes. Me hemzseg a zavaró hibáktól, Dragon Ageben csak a jégcsapok idegesítőek, de pl. DiRT2-ben sehol egy hiba.

(#6022) Drizzt válasza Drizzt (#6021) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Néztem még azt, hogy érdekes módon mindenféle játékban/egyébben ahogy közelebb megyek a tárgyakhoz, mintha a tárgyak úgy lennének egyre inkább több poligonból állók. Gondolom van erre is valami LoD. Viszont ez hardveresen megy? Vagy hogy? Lehet ezen állítani, hogy csak nagyon nagy távolságokban legyen LoD-ozás? Pl.: 3dmark2000-ban is látszik ez, de minden modern cuccban is. Amúgy tök vicces megnézni az ilyen régi bencheket mai géppel. Emlékszem amikor nem bírtam elképzelni, hogy a helikopter a zsúfolt pályán 30 felé menjen, később meg hogy 100-at elérje a csúszak, most meg végig ki van akadva. :D:D

(#6023) dilipok válasza Drizzt (#6022) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

igen a tesztek valóban érdekesek :D

amúgy neked 1ből csinálja a játékokban a hibákat, vagy csak 1 idő után? Nekem egyértelműen a melegesés okozta, mert kb 10-15 perc után jött elő (általában mikor már teszteltem akkor direkt felfűtőttem a kártyát egy kis furmark stress testtel)

(#6024) Drizzt válasza dilipok (#6023) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyből csinálja, tökmindegy a hőfok, meg minden más is. Viszont a Dragon Age legtöbb részén sehol semmi gond.

(#6025) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bakker! Ozone3d Gpu Caps Viewerben Hdr, Dof, RadialBlurnél néha vannak fekete felvillanások:
[link]
Ez a program linkje. :F Megnézné valaki? Ha nálatok nincs, akkor muszáj leszek gariztatni a kártyát, bár nem tudom elég-e ez az indoknak...

(#6026) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nézem a Crysis Warheadet van-e benne hiba, nagyon sokáig nem találok semmit. De aztán: dobozok. Egyik oldalról nézve egyik textúra van rajtuk, másik szögből teljesen másik. Fene se érti ezt. :D Kell szereznem kölcsönbe egy videokártyát, mert teljesen tanácstalan vagyok, hogy most mi a baj, bénák a programozók, vagy tényleg befőni készül a gtx275.

(#6027) dilipok válasza Drizzt (#6026) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

én a gariztatást javaslom. Más gépben is csinálja? Mert ha nem akkor kcisit nehezebb reprodukálnod a hibát...

(#6028) Drizzt válasza dilipok (#6027) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem tudom.

(#6029) bolic válasza Drizzt (#6028) üzenetére

bolic
(senior tag)

Helyileg merre vagy? Szívesen letesztelném a kareszodat, ha bp-i vagy.

(#6025) Drizzt: Igen nálam is ilyen vannak fekete felvillanások, emlékszem ezt is produkált ugyanaz anno 4870 X2-n. :) Sztem szoftver hiba.

[ Szerkesztve ]

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

(#6030) Abu85 válasza Drizzt (#6026) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát ez így már kártyahibának tűnik. Garis még? Ha igen, akkor a boltnak kötelessége utána járni a hibáknak. Mond el konkrétan a problémád, mert nagyon specifikus a hiba.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6031) bolic válasza Drizzt (#6022) üzenetére

bolic
(senior tag)

NVIDIA Control Panel/Manage 3D Settings/Texture filtering - Negative LOD bias-ban melyiket választottad? Hát igen, anno 7800GTX-em volt régen és eléggé lassú volt és most... :DDD

(#6013) A.tessz: Igen nagyon jó eredménye van a GTX295-nek, kis híján ezt akartam venni, mert az nem olyan drága. De a külső felépítése miatt nem győzött meg, így választottam a használt Gainward GTX275 Gold Sample 2 ventiset, mert az könnyű kiporolni a bordát és mindössze csak 4 csavart ki kell húzni a burkolat leszereléshez! :K

[ Szerkesztve ]

(#6032) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

No, kaptok két remek képet a Crysisban említett látnivalóról:
[link]
[link]

A kocsimtól balra a ládákat lehet nézni. Látszik, hogyha elég közel megyek, akkor az eredetileg barna textúrák láss csodát: tök másmilyen szürkék lesznek. Oké, hogy LoD meg minden, de azért ez így durva. :D

(#6033) Abu85 válasza Drizzt (#6032) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nagyon érdekes. :U ... már-már x-akta. Ez mozgás közben mennyire hirtelen változás? Úgy értem folyamatos az átmenet, vagy hirtelen lesz ilyen-olyan?

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6034) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tudom hogy volt-e már de ezt szerintem érdekesnek találjátok. [link]

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#6035) Drizzt válasza Drizzt (#5987) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na, csak sikerült megbizonyosodni, hogy ez így "normális". [link]
Itt a fegyveren nagyon jól látszik ugyanaz mint nálam. Átvillongás, meg ilyenek.

(#6036) bolic

bolic
(senior tag)

Nem tudjátok véletlenül hogy lehet pulldown-ot alkalmazni a HDMI kimenetén a fullHD filmjátszás során? Kipróbáltam mindenféle frekvencián (24Hz,25Hz,30Hz,50Hz és 60Hz), sehogy. Atiéknál már be van építve a pulldown technika a driverben, de ez az nVidában pont ilyen nincs? :(( Zavaró, ahogy a kép egyik részlet előbb jelenik meg mint a másik részlet később jelenik meg, emiatt csúszott a kép néhány százalékban. :W

Mindegy, ha van ilyen 3rd pulldown fix kisalkalmazás hozzá, akkor meghálálnék! :R

(#6035) Drizzt: Elnézést, ha szoftver hibáról van szó, mindig a megadott játék/alkalmazás topikban kérem írjon, mert az nem nVidia problémája.

(#6037) dilipok válasza bolic (#6036) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

Huhh, én azt sem tudom mi az a pulldown. Én nem tapasztaltam ilyen jelenséget még amit leírtál.

(#6038) bolic válasza dilipok (#6037) üzenetére

bolic
(senior tag)

Nem tudom melyikre gondolok. Biztosan nem a pulldown, valami más lehet. Vagyis nem a teljes képet vetített, mintha sincs bekapcsolva a V-SYNC és darabolva jelenik meg, de az csak egy elcsúszást észleltem bármelyik vizszintesen.

(#6039) dilipok válasza bolic (#6038) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

értem h mit írtál, de mint mondtam nekem még sose csinált ilyet. Pedit sose állítgattam semmit, csak kiraktam tv-re a képet és nekem jó volt.

(#6040) bolic válasza dilipok (#6039) üzenetére

bolic
(senior tag)

Ja még valami, klónozott módban és nem kiterjesztett. Gainward beépített HDMI-n keresztül csatlakoztam, mivel alapból nem 2db DVI-s hanem az egyik D-SUB-os.

Mindegy, amint meglesz a 2 ventis vagy hasonló hűtésű (?) Fermi és meglátjuk.

Fenébe, asszem kísérleteznem kell kiterjesztett módban is valamikor. :K

(#6041) JaniS válasza dilipok (#6039) üzenetére

JaniS
(fanatikus tag)

Jó neked, hogy érted, én a 3. mondatán kifeküdtem :D

(#6042) Gyufaaa válasza JaniS (#6041) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Hát basszus! Ez tényleg kemény. Én sem tudtam értelmezni. :F :DDD :DDD :DDD

Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

(#6043) dilipok válasza Gyufaaa (#6042) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

valóban érdekesen írta, de asszem én tényleg értettem mit írt :DDD

(#6044) bolic

bolic
(senior tag)

Ejnye-bejnye gonoszok vagytok! :)

Mindegy, az a lényeg hogy utoljára ati 4870 X2 volt a gépemben. Mindenképpen újra kell gyalulni a Vistát, akkor is ha le van tisztulva a driverek leszedésem a Driver Sweeper segítségével csökkentett módban? :F

[ Szerkesztve ]

(#6045) cimbi186 válasza bolic (#6044) üzenetére

cimbi186
(tag)

Dehogy kell :N .........csak akkor tegyél új rendszert,ha valami anomália jelentkezik,amit nem tudsz orvosolni.

(#6046) bolic válasza cimbi186 (#6045) üzenetére

bolic
(senior tag)

Kiterjesztett módban nem jelentkezik a bugos videó megjelenítés, gondolom valami input lag okozhat a kártya egyik videóchipjén. :o Pont ettől az egyetlenegy picike bugtól tépem a hajamat. :K

[ Szerkesztve ]

(#6047) SirKero

SirKero
(senior tag)

Hali.
955BE mellé keresek VGA kártyát. A 275GTX és a HD5850 között variálok. A különbség kb.10k a két kártya között és lehet,hogy az olcsóbb is elég lenne nekem. Ha valakinek esetleg van ilyen párosa hálás lennék ha megosztaná velem a tapasztalatait.
1680x1050 felbontás és játékokra.

az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mer pazarolják a föld energiaforrásait, fogadjun most is be van kapcsolva a numlock-od pedig nem is használod a keypadot!

(#6048) lamantin válasza SirKero (#6047) üzenetére

lamantin
(kvázi-tag)

Szia,
nekem ugyan egy kisebb phenomom van (945), de általában 20-25%-kal túlhajtva használom (3,6-3,8 GHz). Volt egy Gigabyte 5850-em, amit szintén egy kicsit megrángatva hajtottam, de csak amikor kellett. Szerintem az összes újabb játékot lehet ezzel a párossal full HD felbontásban, minden képjavítót bekapcsolva játszani...1680x1050-ben meg pláne. ;)
Általában ezekkel használtam: NFS-shift, Dirt 2, Batman AA, SW - Force Unleashed, Avatar, COD MW2

szerk.: gtx 275-ről fogalmam sincs, de azt hiszem Gaboman váltott "vissza" 5850-ről gtx275-re

[ Szerkesztve ]

(#6049) SirKero válasza lamantin (#6048) üzenetére

SirKero
(senior tag)

És miért csak volt a HD5850. Nem vált be??

az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mer pazarolják a föld energiaforrásait, fogadjun most is be van kapcsolva a numlock-od pedig nem is használod a keypadot!

(#6050) Gyufaaa válasza SirKero (#6049) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Nekem egy GTX275-öm van. Eddig csak ATi kártyáim voltak. 1680x1050-es felbontáson mindennel fullon tolom. Meg vagyok elégedve ezzel a vga-val. Hozza azt a teljesítményt bőven amit vártam tőle. Tuningban is jó. :) Szerintem röhögve elvinné a nagyobb felbontásokat is! CoD4;5;6 Dirt2 ritkán, GRID ... többi változó. Mikor mihez van kedvem. Ezek a népszerűbbek nálam.

Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.