Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#1001) Henk válasza joshua7 (#999) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem azért keresi azt mert a komolyabb oc-k több fesz-t kapnak,így megvan az esélye,hogy a tuningot is jobban bírja.
Laraxior:Valóban nem éri meg azt a pénzt amennyivel drágább,de abban nem vagyok biztos,hogy jobban melegszik.Én sokkal rosszabra számítottam azok alapján amikkel itt riogattak korábban.

(#1002) ImI87 válasza Laraxior (#1000) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt nem értem, hogy miért melegszik jobban, mikor pont hűvösebbnek kéne lennie. :U De elhiszem...... DE még nem biztos a 285, ha szerencsém lesz, akkor 295 lesz. :))

Csere több okból is kell:
1) hátha ez tovább megy tuningban, mert az XFX-ben nincs túl sok plusz, persze az XXX órajelek felett.
2) meg egy időre befejezem a gépfejlesztést, és be akarom biztosítani magam a garikkal. A mostanira meg nincs túl sok.....
3) a vásárlás és az új szag öröme :DDD

Tudom, hogy teljesítméynben nincs nagyon plusz, de reménykedem a jó tuningban.
Meg nem is lenne 30-40-ben, kb 20 lenne a difi.

joshua7: amit Henk is mondott, meg ez az egyik mániám, de persze tisztességes OC-re gonolok, nem a BFG féle +20MHz-es gagyiságára. :N

[ Szerkesztve ]

(#1003) Laraxior válasza Henk (#1001) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

az a 85 fok az nem elég rossz? :DDD

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#1004) Henk válasza Laraxior (#1003) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egészen pontosan melyik 85 fokra gondolsz?
Nekem idle 30%-os ventivel 46-47 fok,játékok közben változó max 82 fok volt eddig,de fix 60%-os ventivel.

(#1005) joshua7 válasza Laraxior (#1000) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Már megint miről beszélsz? :)
+1-2fps? +30-40k? Ha 90 egy gtx285, akkor 50 egy gtx280? Még használtam is jóval több... Minek túlzol ekkorákat? :)
A 85 fokkal sem értem, mi bajod van. Semmi extra.

[ Szerkesztve ]

Semper Fi

(#1006) Beowulf_78 válasza Henk (#1004) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért egy Rivatuneres monitorozást szívesen látnék erről a "max. 60% ventivel 82 fok volt"-ról.
Tedd meg a kedvünkért légyszíves, mert kétlem hogy ami nálam volt Giga GTX 285 ennyire rosszul lett volna pasztázva, és mindenki másnak aki bemondja az eredményt, persze bizonyság nélkül (rajtad kívül más is) hogy 8 fokkal hidegebb lenne a GPU... van akinél 10 fokkal is. Ez eddig ilyen hideg 285-ről még nem láttam Crysis alatti riva monitorozást. Biztos véletlenül. :U Persze erre a "30% ventivel 46-47 fok idle" is kíváncsi vagyok...persze nem úgy hogy jéghideg a gép mert akkor indítottad, éppen szellőztetés után. :U Fűtsd fel Crysis-ban majd lépj ki, és ameddig visszahül az lesz az idle. :U

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#1007) ent válasza Henk (#1004) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Hírtelen én se tudtam ezt a 85°C ot hova tenni. Folyamatosan olvasgatva témát mindenki csak a hűvösségéről beszélt (280hoz képest).

Most már kíváncsi vagyok én is Laraxior.
Kedden xfx285 és letesztelem.

R.I.P. Steve

(#1008) Henk válasza Beowulf_78 (#1006) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Figyi teszek fel neked képeket,de azért írtam,hogy játékok alatt változó.Én nem játszok crysis-al,nincs is meg,nem tudok vele tesztelni.Az idle-t úgy nézem,hogy meg a gép egész nap(mondjuk netezek,filmet nézek),pár óra múlva megnézem és ennyi.
A cryostasis alatt volt eddig talán a legmelegebb,pop alatt nem melgedett ennyire,cod2 alatt meg pláne nem.
Még egyszer hangsúlyozom fur mark-al és crysis-al nem játszom.
(Amúgy azt hittem az idle a terheletlen állapotot jelenti.Nem kell ahhoz felfűtenem és visszahülni hagyni.)
Este csinálok képeket. :K

(#1009) DigitXT válasza Beowulf_78 (#1006) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

erre a "30% ventivel 46-47 fok idle" is kíváncsi vagyok
Miért olyan hihetetlen?:F Nálam 40 fok idle a GPU, de
nem piszkáltam a hűtést (tehát 40%-on megy a venti),
viszont nem is fogom, nekem megfelel az automata
szabályozás, ill. az, hogy nem igazán hallatszik ki a
gépből, még játék alatt sem.:R (Játszom a Cryisist,
egész más ilyen magas FPS-ek mellett High-ban.:D)

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#1010) ent válasza Henk (#1008) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

idle pontosan azt jelenti...

R.I.P. Steve

(#1011) Beowulf_78 válasza Henk (#1008) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ok Várjuk a képeket! :K
Csalóka amit állítasz, de nem vonom kétségbe! Pl. én a Logout tesztben Crysis alatti hőfokokat néztem, ami VGA szempontjából felér egy Furmark teszttel akár.
Az ha Oszi megjegyzi a 85 fokot az teljesen reális, mivel nem azokhoz a játékokhoz szoktuk hasonlítani load 3d-ben amik azért annyira nem izzasztják meg a VGA-t. :U
Az hogy nincs Crysis-od és nem játszol vele, az egy dolog...Far Cry 2-öd csak van. Az is éppen eléggé terheli. Mint ahogy a Cryostasis is. De kizárt dolognak tartom hogy neked Cryostasis alatt 60% ventivel volt 82 fok.
Általában mindig azokon a játékokon szokás tesztelni amik zabálják a VGA-t. Mert ellenkező esetben félrevezetőek lehetnek az állításaid. Vagy ha nem ilyen tipusú játékokon teszteled a hőfokokat, akkor közöld, hogy 82 fok volt 60%-on, de nem a csúcsjátékokon tesztelted. :U
Mindez azért fontos, mert nem egy pü-t kaptam hogy hogy lehet ilyen magas hőfok a tesztemben amikor a többiek jóval kevesebb hőfokokat mérnek.
Össze-vissza közlitek az eredményeket, és senki se fog tudni kiigazodni, aki esetleg ettől teszi függővé a vételét, hogy mennyi is valójában az idle és a load hőmérséklet. :F

(Amúgy azt hittem az idle a terheletlen állapotot jelenti.Nem kell ahhoz felfűtenem és visszahülni hagyni.)

Pusztán arra akartam kitérni, hogy ne bekapcsolás után 2p nézd meg az idle hőfokokat, mert az is lehet csalóka. Persze én is le tudom vinni 8-10 fokkal a GPU hőmérsékletet. Van 5db thermatake házhűtőm amik alapon 1200rpm környékén forog. de tudják a 4500rpm-et is, és akkor mindjárt más értékeket kapok.Direkt nem tekerem feljebb, mert általában a ventik többsége az 1200rpm-et tudja.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#1012) ent

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Hi.

Kihúztam 260gtx, betoltam 285gtx, idle (5 perc gép kapcsolás után) 39°C gpu, rögtön indít: 3dmark06 havas (ucsó) bench előtt gpu 90-92°C, bench nem futott végig, kifagyott. (ne kérdezd, nem volt most időm drivert installálni)

Új driver reinstall után nyugtassatok meg nem lesz ilyen!!! :O

A gpu tempje tényleg zavar. :Y

edit: előző vganál (xfx 260) nál nem hallottam cicergést, ennél mint állat. Más gyártóval rendelkezőnél is van?

[ Szerkesztve ]

R.I.P. Steve

(#1013) Laraxior válasza ent (#1012) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

én megmondtam.... lehet az árral túloztam..de sem a hőfokkal,sem pedig az FPSel nem túloztam ;]
Hiába teszel új drivert... a drivernek semmi köze a hőfokhoz :D

cicergés: rendben van... a kondik,vagy a tekercsek csinálják.... Nálam is volt anno 7600GT idejében... pont akkor adtam el a gépem, a 7600GT meg ment garba... ki is fizették,mivel nem kértem másik karit :K De szerintem minden második VGA vagy alaplap cicereg :D

[ Szerkesztve ]

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#1014) Beowulf_78 válasza ent (#1012) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen. A cicergés normális. Gigabyte 285 is cicereg, MSI 295 is cicereg...sőt! Nekem a BFG 260 OC is cicergett. A 90 fok tök normális terhelve, ne parázz. A fagyás pedig tuti driver gond. Tolj fel egy új OP rendszert, és jó lesz... ;)

Fater: Az "én megmondtam" mondatoddal nem segítesz neki. :F Maximum még elkeseredettebb lesz. :U Azért mert te a világ összes pénzéért se váltanál a 65nm 280-ról, azért még nem kell kárörvendőnek lenni. :U ;)

[ Szerkesztve ]

(#1015) Laraxior válasza Beowulf_78 (#1014) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A 90 fok tök normális Hát ezaz..... és még fizessek azért hogy melegebbet csináljon a házban..és jobban se menjen? :D nah jó..kevesebbet fogyaszt..de az meg nem érdekel :DDD

(#1016) ent

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Rendesek vagytok.
600Wos táp elég rendszeremhez? Seasonic S12 600W, pontosabban.

R.I.P. Steve

(#1017) Laraxior válasza ent (#1016) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

naná :C Nálam elég volt egy 4100+on járó q6600 és egy GTX280hoz akkor Nálad sem lesz gond :K Ez is Seasonic..csak ez corsair néven fut..és 650es ;]
de elbírt két G80as VGAval is :C :Y (GTX & Ultra)

Beo: azt joshuának címeztem :)) csak nem írtam oda..de úgyis érti..vagy sem :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1018) Beowulf_78 válasza ent (#1016) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elégnek kell hogy legyen. :K ;) Olvasd el a logout-ios cikkem a GTX 285-ről. Kicsit azért meg fogsz nyugodni. ;) Vannak load hőfokok is. Nekem ha a 295 meg van tépve 95 fokig melegszik, 80% körüli venti mellett.

(#1019) ent válasza Laraxior (#1015) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Melyik progival látom a VRM hőfokot? Everest 260 kivétele után b@szik megmutatni.
Artic Cooling gtx ével vhol nem láttatok 285 höz tesztet? Kíváncsi lennék.

R.I.P. Steve

(#1020) Beowulf_78 válasza Laraxior (#1017) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jah..így már tudom. ;) Persze. A hőfokok amiket írtál, teljesen rendben voltak. Annyi az. :K De mivel más technológia, kizárt hogy ártson neki a 90 fok. Nekem 576Mhz-ről 650Mhz-re húzott GPU-val 95 fokos, és 3-4h Crysis meg se kottyan neki, full stabil. :K

(#1021) ent válasza Beowulf_78 (#1020) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

De basszus, majd forráspont. gtx300 mennyi lesz? 130 fok? Fűteni lehetne vele, lehet kikapcsoltatom központit.

R.I.P. Steve

(#1022) Keldor papa válasza ent (#1021) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Amikor -10°C fokok voltak kint én még akkor se fűtöttem. A videókártya pont eleget fűtött, úgy érzem, pedig ez nem megy nálam fel 70°C fölé... nézd a jobbik oldalát, csomót spórolsz a számlán, de komolyan... én sose szoktam fűteni mióta ezek a 200W-os kártyák vannak. Persze jó szigetelés is kell...:D Annak idején 9800XT-s időkben még nem lehetett ezt játszani...

[ Szerkesztve ]

(#1023) Laraxior válasza ent (#1019) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

VRM hőfokokat? Riva tuner szépen monitorozza :K :C

(#1024) Beowulf_78 válasza ent (#1021) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mérnökök tervezték, és garanciát adnak. Ez nem elég? Ők nem úgy tesztelnek ahogy mi. Jóval szélsőségesebb körülmények között...ha pedig valami már nem bírja a hőt, le fog fagyni a 3d alkalmazás. Nekem ilyen még nem volt, 650Mhz GPU-val se! Szóval no para!
Szokj hozzá. Nem kell állandóan a hőfokokat nézni, játszál inkább helyette. :K Ha gond lesz, akkor még bőven ráérsz monitorozni a hőfokokat, addig pedig xard le. ;)

mod: Bár mondjuk az Ati-t is mérnökök tervezték...szóval ez nem magyarázat a részemről. ;] :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1025) Laraxior válasza Beowulf_78 (#1024) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tudod a mérnökök úgy dolgoznak hogy ülnek egy nagy asztalnál és nézegetik a VGA-kat...
az egyiket jobbra dobálják..nah ezek lesznek az nVidia kártyák... ami balra megy az piros logót kap ;] :D

(#1026) beteg válasza ent (#1012) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem cseréld le egy 295-re. bászomolom :)

(#1027) Laraxior válasza beteg (#1026) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

az enyémet mennyiért? vizestől..szőröstől bőröstől :D hátha... :B :R
ramügyben majd írok prvit... ha aktuális lesz..már teljesen megdöglött... 2.4V@800MHz és kék halálozik ;] :C

(#1028) DeSanto válasza Keldor papa (#1022) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Dehogynem.
Akkor nekem a prescott fűtött elég rendesen. :D
Ki is volt kapcsolva a fűtés a szobámban...

(#1029) tzsolesz válasza DeSanto (#1028) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Prescott. :DDD

Nekem volt egy P4 640-esem (LGA775, 2Mb, 800Mhz), na az melegedett igazán. De ami még őt is bealázta az egy LGA775 Celeron4-es (prescott) volt. A hűtő olyan eszméletlen fordulaton pörgött, hogy pl. mikor én játszottam este fülessel, párom a venti zajától nem hallotta a TV hangját. Szószerint 3/4 hangerőre volt véve a TV-n a hangerő (LG 51cm gagyi kis hangszorókkal) hogy értsen is belőle valamit.

Még egy: Egyszer bent voltam a szobában és gépeztem, mikor megjött nagynéném, és párom kint volt a konyhában, megkérdezte hogy:
- Zsolti?
Párom: - bent van a szobában.
Nagynéném: - és Ő porszívózik? :DDD :DDD

Akkor döntöttem el, hogy csere lesz. :DD

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#1030) DeSanto válasza tzsolesz (#1029) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Nah igen.
Nekem még 478-as volt és 3Ghz-es 1M L2-es.
Az még jobban fűtött ráadásul az akkori "csúcs" zalman 700-es széria is nehezen boldogult vele.
Mikor kivettem a gépből az IC-7est el volt teljesen deformálódva.
Kifli lett belőle. ;]

Lényeg a lényeg az Intel is tudott fűtőtestet gyártani nem csak az ATi, Nv. :R

(#1031) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Cap mod for 285 part 2:

[link]
[link]

;]

(#1032) ent válasza beteg (#1026) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Egy kis reklám:

3dmark06_285_i7_100% ventivel

3dmark06_285_i7_auto ventivel

Itt ne az eredményt nézzétek, hanem a tempeket!!!!

Egy ki érdekesség, i7-940 cpu tuningolva i7-965 értékeire+260gtx, ua a 3dm06 eredményt kaptam mint i7-940 def+285gtx.

Egyébként a venti nem akart elindulni, azért volt 90-92°C a gpu. Valszeg a házat nem döntöttem el oldara és úgy cseréltem vga-t, nem volt a helyén.

Nagyon tetszik, hogy semmi hangja alapon.

Jöhet a vga tuning is. majd re.

[ Szerkesztve ]

R.I.P. Steve

(#1033) Henk válasza Beowulf_78 (#1011) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na itt vannak a mérésekről a képek.
Ez 2 percel bekapcsolás után,hogy mihez viszonyítani.Direkt van hw monitor is a többi alaktrész hőmérsékeltéről,hogy látszon a melegedés.
Ez 1 órával később.Ezt én idle-nek nevezem 1 órája ment a gép,végig neteztem.Nálam gyakran előfordul,hogy nem játszom csak net,így nekem ez idle.
Cryostasis-al játszottam 3/4 órát,ventit fix 60%-ra raktam.Képek a hőmérsékeltetkről,többet csináltam,hogy az időpont is látszódjon,nehogy azt kapjam,hogy 5 perc volt.Bár a teljes időtartam így sem fért bele a diagram hosszába.
1,2,3
ent:azért nem jó a gyári venti szabályzás mert a valahol 73 fok körül kezdi el emelni a fordulatot 40%-ról,ráadásul lassan.A vrm-et viszont nem tudom semmivel monitorozni és én azt gyanítom,hogy ilyen alacsony venti fordulat mellett a gpu mire elér 85 fok fölé a vrm annyira megmelegszik,hogy azért lövi le a gépet.Amúgy nekem is cicereg,de eddig az összes gtx-em csinálta.

(#1034) DigitXT válasza Henk (#1033) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Mindjárt megmondják, hogy mit akarsz
a 10000rpm fölött járó házventijeiddel.:DDD

ent: érdekes állatfaj ez az i7... Több a CPU
score-od, de mégis kevesebb az SM2, SM3.
(Kíváncsi lennék, hogy ez FPS-ben mennyit
jelent. És még sehol nem vagyunk Beowulf
meghúzott kétmagosának eredményeitől.:K)
Az SM pontszámokat elnézve amúgy nem a
VGA-t tuningolnám, hanem a procit.:))

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#1035) joshua7 válasza Laraxior (#1017) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Értem én. :)
Ár túlzás volt, ja. Hőfokokat soha nem vitattam, most sem teszem. De az az 1-2 fps-es dolog még mindig nem értem, honnan jön, miért szajkózod annyira, mikor nyilvánvalóan nem igaz. ;)

Semper Fi

(#1036) ent válasza DigitXT (#1034) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Na akkor picit - naon picit - cpu tuning mellett: 940@965_285def_autoventi

R.I.P. Steve

(#1037) Laraxior válasza joshua7 (#1035) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

miért ne lenne igaz? Bármelyik GTX280 tudja azt a GPU órajelet mint a 285..a shader és a memória megy egy kicsit többet..ezért az 1-2FPS :) nem tud többet...ez van ;] Gondolod ha lenne benne fantázia akkor nem 285öm lenne? :D de mivel nincsen benne semmi extra ezért maradok a 280nál ;)

(#1038) Henk válasza DigitXT (#1034) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja tényleg amiatt van az egész. :DDD
Amúgy s-flexeket használok és fix 600rpm-en mennek mindig.A hw monitor valahogy nincs jóban a fordulatszámuk mérésével.

(#1039) beteg

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

egy darab 295-ős [crysis 10 perc] [crysis 15 perc] [crysis 20 perc után 60%-os ventire állitva] és [vantage eredmény] ugyan azokon az órajeleken, ahol az sli tudott menni (31064-et)

(#1040) westlake válasza P00By (#1031) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

szerintem ezek tipikusan olyan beavatkozasok, ahol meg kicsit sem terulnek meg a befektetett energiak.. a voltmod, ventimod oke, nade ezek :U
akkor hutobordaval tuti nem fogja beepiteni hazba (es nem tesz semmilyen egyeb katyat az alaplapjaba)..
ha eljutok odaig, hogy komolyabban tudjak foglalkozni a kartyaval, akkor a voltmodot valoszinuleg meg fogom csinalni, de ezt a cap_modot tuti nem.. pedig nem vesz tobb idot igenybe az athegesztese, mint 30 perc..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#1041) joshua7 válasza Laraxior (#1037) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Még mindig nem értem, miről beszélsz... :) Én alapról beszélek, mivel tuningot összevetni nincs értelme, mivel minden kari más és más. ;)

Semper Fi

(#1042) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Na, a mostani eredmények láttán nincs semmi gond a 285 hőfokaival. ent-nél is "user error" lehetett, mint ahogy írta is, utána teljesen jó lett. beteg 295-je is normális hőfokú. Szal emiatt nem kell parázni. Persze ezek között is biztos van gyengén pasztázott darab, de legalább már meg lehet csinálni "észrevehetelenül", mert nincs hátlap és matrica sem. Legalább is remélem. :U

Dolgozom az ügyön, hogy meglegyen a 295-re a zsé, talán sikerülni fog. :))
Ha nem, akkor "be kell érnem a 285-tel" ........ :B

Mit mondanak a nagyokosok, mi lesz a héten az euro-val? :F

Továbbra is szívesen veszem a füleseket, ha v.melyik nagykerbe érkeznek új kártyák! :R Egyébként tutira úgy lesz, hogy ezen a héten még nem lesznek jók, aztán amint megvettem a simát, utána jönnek meg. :W

[ Szerkesztve ]

(#1043) beteg válasza ImI87 (#1042) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

ramiban elvileg van már msi. én is hozzá igazitottam az árát :)

(#1044) ent

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Hátlap nincs, megnyugtatlak, semmi "felesleges":) dolgot nem tettek hátuljára.

Egy dolog mé mindig izgat VRM hőfok, de mivel?

Ja: és gém alatt semmi ciripelő hang, egyedül 3dmarknál.

[ Szerkesztve ]

R.I.P. Steve

(#1045) ImI87 válasza ent (#1044) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

szvsz jön majd ki új GPU-Z, mef új Everest, azok majd mutatják.........
Ebben is maradt ugyanúgy az 5 fázis, mint a 280-ban? :F

A ciriplés tényleg lényegtelen, szinte minden kari csinálja. Csak anniy gond van vele, hogy idegesítő. :U

beteg: :R

(#1046) Henk válasza ent (#1044) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem sem mutatja a vrm hőfokot semmi.Kezdettől fogva küzdök a megoldásával,de ezen valószínű csak az új riva segít.Új driverkkel eddig nem javult a helyzet.
De érdekes mert volt aki azt írta,hogy neki mutatja az everest.

(#1047) Beowulf_78 válasza beteg (#1039) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezek hibátlan hőfokok. Annyit azért mondanék, hogy egy vizes rendszerben, még ha a VGA nincs is vizezve jóval szabadabban áramlik a levegő, ami azért sokat számít. Valószínű nálad is ezért lettek ilyen jó hőfokok. Az hogy nálam és még sokan másoknál miért melegebb a GPU terhelés alatt 20 fokkal....még mindig nem indokolja hogy vizes vagy nem vizes rendszerben lett mérve nálad. :U 5 fok ide-oda simán lehet, ha 1-1 kártya szarul van pasztázva még +5 fok. Ez max.10 fok környéke. De ezt már szélsőségnek nevezném. Valami hiba lehet az én mérésem és a ti méréseitek között. Ebben biztos vagyok. Mert kizártnak tartom hogy a 285, és a mostani 295-öm is szarul lenne pasztázva. :U
Szóval szépek és jók ezek a hőfokok, csak aki kiad majd érte sok pénzt mert mennyivel hűvösebb, és Crysis Wars alatt eléri neki a 90 fokot, joggal teszi majd fel a kérdést, miért nem 75 fok terhelés alatt, és kicsit csalódott lesz. :U

(#1048) Beowulf_78 válasza beteg (#1039) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lenne egy kérésem...futass le nekem légyszíves monitorozva egy Vantage tesztet extreme-ben. De ha high az is jó. Megnézem én is, és utána okosabbak leszünk. Ha kb. egyezni fognak a hőfokjaink, akkor a kevesebb hőfok csak abból fakadhat minden más egyéb esetben hogy más a teszt, ami nálad kevésbé, nálam jobban igénybeveszi a GPU-t.
Ha már a Vantage alatt is nagyok lesznek a különbségek, akkor nincs más, szétkapom a kártyát, és újrapasztázom, matricát lekapom a burkolatról...és hasonlók. :F

(#1049) beteg válasza Beowulf_78 (#1048) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

az igaz, hogy az én házam a jobban szellőzők közé tartozik :D talán :)
este csinálok.

(#1050) aLstaR

aLstaR
(kvázi-tag)

Ilyen nagy különbség lenne a 2 CPU között?
Intel Core I7 920 + Vantage 24.698 score:
[link]
Intel Core 2 Duo E8600 + Vantage 14.700 score:
[link]
Látom, hogy nem alapon mentek a procik, meg a gépek között is van némi eltérés, gondolok itt a ramokra, alaplap stbstb... Szerintem a 9.998 score rettentően sok eltérés.

[ Szerkesztve ]

Nézd meg további hirdetéseimet!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.