Üdv!
Abban igazad van, hogy egy AGP-st már nem nagyon éri meg megvenni, és amit írt 9550-es kártyával is meghajthatja a 22"-ost, viszont sok esetben csak kompromisszumos megoldásokkal, de az átlagos felhasználási lehetőségekre még jó!
Egyik ismerősöm is nemrég vett 22"-ost, CAD és 3D-s tervezésre, s mivel fontos volt számára a színhűség, mivel tervezésre és komoly kivitelezési munkákra vette, ezért mint olvastam, hogy ő is "tervezésre" használja, volt fogalmam (mivel láttam mivel jár), hogy mennyite fontos volt számára egy nem TN-es monitor.
Az igaz viszont, ha általános cad-ezésre használja, és nem komoly tervezési és kivitelezési munkára, és nem design és színdinamikai tervezéseket is végez vele/használja is munkájából adódóan, akkor számára megfelelő egy TN-es is! Ezért is bátorkodom megkérdezni a leendő tulajokat, hogy konkrétan mire használják majd "tervezés" színtjén a kijelzőt, amit a #453 hsz.-ben meg is tettem!
A "tervezési" munkára kifejezést, lehet, hogy a már tapasztaltak szerint is "túl értelmeztem", és ezért ajánlottam a "megfontolását" a monitor kérdésben!
Az viszont igaz, hogy bármely monitoron már ha a kör>kör, és a vonal>vonal, akkor nem lehet probléma egy cad-ezés, még TN-es monitoron se, ezért érvényes a "TN miért nem alkalmas CAD-eszésre" a konkrét kérdésed - igen alkalmas! 
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu