Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#5001) Mangerd válasza gyiku (#5000) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

mint mondtam a 2233BW-ben eredeti Samsung panel van benne, a 2243BW-ben meg CMO panel van. Ami elég fontos különbség.

a 2243BW mellett belülről csak a pivot szól (a design meg egyedi megítélés kérdése)

(#5002) wwhy válasza gyiku (#5000) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

békülj meg a csodával, színvisszaadás tekintetében sokkal jobban jársz a samu panelos régebbivel, főleg, ha be is kalibráltatod.

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#5003) gyiku válasza Mangerd (#5001) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

[link], azert L, mert limited? argep

(#5004) Mangerd válasza wwhy (#5002) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

a samu paneles 2233BW majdnem egy évvel fiatalabb a 2243BW-nél és több mint félévvel a szintén CMO-s 2253BW-nél. Szóval nem tudom milyen régebbi samu panelosról beszélsz :P

(#5005) Mangerd válasza gyiku (#5003) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

igen, limited és elvileg jobbak egy picit a színe, cserébe viszont az amúgy is gyenge betekintési szöge még rosszabbak.

Szerintem az L verziót csak akkor vedd meg, ha végképp nincs elég a simára...

(#5006) PaJa1 válasza Mangerd (#5001) üzenetére

PaJa1
(őstag)
LOGOUT blog

A között a két panel között mi a különbség ami ennyire fontos? Nem értek hozzá azért kérdem.
Szerk: Most látom hogy jobban adja vissza a színeket a Sam panellel szerelt verzió. Más egyéb?
A mostani 710T-m nél szebb színeket produkál a CMO paneles? Nem tudom milyen panel van a 17esemben :s

Nekem külsőre a 43as jön be, nem tetszik a csillogó kerekített forma. Ebben van pivot funkció is amit szoktam használni a mostaninál is ha hosszabb ideig netezek. Csak nem tudom hogy a panelje miben másabb mint a 33asé. Ez a monitor alkalmas játékra?

[ Szerkesztve ]

A probléma az idő! Physics can not be cheated! PSN: This_No_All_HUN ## OBHUNRACING.COM

(#5007) Yeti77

Yeti77
(újonc)

Sziasztok.Új gépet veszek.Mi a véleményetek erről a moncsiról.Jó lesz vagy más legyen igy 40 ezer forint körül?
SAMSUNG 2043BW

(#5008) Mangerd válasza PaJa1 (#5006) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

minden monitor alkalmas játékra, legalábbis kevés PC-s játékot tudok, amit monitor nélkül is lehet játszani :P

A mai TN-esek mind alkalmasak általánosan játékra, persze vannak bizonyos játékok, ahol az inputlag fontos tényező, akiknek ez nagyon számít, inkább hagyjon meg egy CRT-t a célnak (mint ahogy egy versenyszerűen rallyzó kolléga írta)

Az eredeti Samu panel jobban összedolgozik a samu elektronikával ezért szebb és jobb.

(#5009) grabber válasza Yeti77 (#5007) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Sok jót olvasni róla ;)

[ Szerkesztve ]

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#5010) gyiku válasza Mangerd (#5005) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

betekintesi szog nem sok vizet zavar, teven nezek filmet, monitoron csak web + jatek.

(#5011) PaJa1 válasza Mangerd (#5008) üzenetére

PaJa1
(őstag)
LOGOUT blog

Van egy hangvezérléses gagyi játék, bár ott is látnod kéne merre mész, de szerintem fal mellett végig lehet evickélni :D

A samu paneles 2233bw nem tetszik és ha a 2243bw nek nem rosszabb a képe a mostani 710t-mnél akkor ilyenbe ruházok be.
A 43asra rá lehet csatlakoztatni PS3at?

A probléma az idő! Physics can not be cheated! PSN: This_No_All_HUN ## OBHUNRACING.COM

(#5012) foshyy

foshyy
(újonc)

Az előző hszekből azt veszem ki, hogy a Samu 2233BW-t ajánljátok. Én ma vagy holnap megyek monitort venni és LG2242T és Samu 2233BW között vacilálok. Árban megegyeznek. Nos nekem azt mondták hogy Samsungoknak szebb a képük. Ennyi xD
Valaki tudna mondani pár dolgot miért Samu vagy miért ne? Esetleg LG jobb?

(#5013) matekas válasza Mangerd (#4945) üzenetére

matekas
(tag)

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek. :R A Samsung 2333sw mellett döntöttem, remélem nem fogom megbánni. :) Már csak egy üzletet kéne keresnem Fehérváron ahol lehet kapni. :D Vagy lesz egy utam a fővárosba.:)

(#5014) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

samu 2233BW
pcx - 48k
ipon - 39k

(#5015) Mangerd válasza matekas (#5013) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

gratulálok, 2 alma közül a körtét választottad...

azt mondtad 1680*1050 kell erre egy 1920*1080-ast választasz...
Nagyon jó monitor, de nem azt mondtad, hogy ilyet keresel :N

(#5016) Mangerd válasza gyiku (#5014) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

most akkor 2233BW vagy 2333SW? :F

iponnál kérdezz rá, mert a BWL-lel egy árba írják most, lehet, hogy az elírás!
(47 körül van az ára a BW-nek)

(#5017) Mangerd válasza PaJa1 (#5011) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

a 2233BW színei jobbak a samu panel miatt, és még mindig azt mondom, hogy a belső részét kell nézni a monitornak, nem a szélét...

ugyanúgy lehet rá dugni, mint a 2233BW-t...

(#5018) grabber válasza matekas (#5013) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Logout tesztet kovetelunk majd utana(analog vs digital persze):D

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#5019) gyiku válasza Mangerd (#5016) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

BW.
nem rakerdezni kell, hanem meg kell rendelni, es adjak ide ennyiert :K kar, hogy nincs meg ra a $ :(

(#5020) Mangerd válasza gyiku (#5010) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

hidd el sok vizet zavar.

Nem tudom ki, hogy van vele, de én filmet viszonylag nyugalmi állapotban nézek. De web vagy játék közben ide-oda mozgatom a fejem (lenézek a billentyűzetre, hátra lentebb csúszok a széken stb) olyankor jobban számít szerintem a betekintés. (legalábbis függőlegesen igen hamar változnak a színtónusok) De nem akarok bele szólni!

(#5021) KaiotEch

KaiotEch
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát a 2233BW-nek elég szépen van bevilágítása...

Mangerd: szintúgy én is mozgok össze vissza :) Nemtudom melyik moncsi legyen :F

[ Szerkesztve ]

Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\

(#5022) Mangerd válasza KaiotEch (#5021) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

annyit mondok: ipon... :F

Valóban van, teljesen átlagos a TN-esek között, van ugyan jobb is, de rosszabb is!

Ilyet a valóságban sose fogsz látni már csak 2 okból is:
1) nincs ember, aki 100-as fényerőn használná (hacsak nem szolizni akar) nálam 25-30 között van
2) ki néz fekete képernyőt? ha fekete képernyőt akarok látni, akkor kikapcsolom és akkor bevilágítás nélküli feketét látok :P

(#5023) Lauda válasza Mangerd (#5022) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem T220 volt, de mind jatekban, mind filmnezes kozben piszkosul zavart a bevilagítasa.
Ha filmet nezel ott is van fekete csík alul felul es pont ott virít a feher sav, vagy ha sotet van a jatekban, ott is kegyetlenul zavaro.

(#5024) PaJa1

PaJa1
(őstag)
LOGOUT blog

Ha a monitor csak 1050 es felbontást tud, akkor hogy fog rajta kinézni az 1080as PS3 játék? Alul felül csíkos lesz gondolom, de mennyire fog torzulni a kép a nem azonos felbontási hányad(aspect ratio) miatt?

(#5025) AirBooms válasza Mangerd (#5022) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Hát a fekete kérdésében nem értek veled egyet! Azért rengeteg olyan helyzet van, amikor jó lenne a tökéletes, fény nélküli fekete a monitor kikapcsolt állapotát kivéve is!

(#5026) grabber válasza AirBooms (#5025) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

De ekkora bevilágítás,azért túlzás a többinél,meg nehezen észrevehető

(#5027) AirBooms válasza PaJa1 (#5024) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Nem inkább a két oldalán lesz csík? :F :U
Vagy pedig összenyomja a képet.

(#5028) AirBooms válasza grabber (#5026) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Bocs, lemaradtam, melyik monitor milyen bevilágításáról van szó. :R Engem néha még a Dell 2209wa világítós feketéje is zavar pl. amikor Flight Simulatorral éjszaka repülök. Amikor megvettem, először nem éreztem zavarónak, csak a gyakorlati alkalmazásokban jöttem rá, hogy azért ez jobb volt egy CRT-nél!
Mondjuk a Dell javára mondom, hogy ez az egyetlen hátránya (s ez sem a Dellé, hanem a technológiáé), minden másban imádom ezt a monitort! :K

(#5029) Yeti77

Yeti77
(újonc)

Ez a 2 monitor közül melyiket ajánlanátok?
SAMSUNG 2243BW
SAMSUNG 2233BW

(#5030) KaiotEch válasza Mangerd (#5022) üzenetére

KaiotEch
(PH! addikt)
LOGOUT blog

CRT-ről váltanék... nemtom milyen lesz, nincs semmilyen ismerős akinek 22-es-e lenne, hogy kipróbálhassam. Ezért olyan nehéz a választás...

Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\

(#5031) AirBooms válasza KaiotEch (#5030) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Ha budapesti vagy, menj be Brekkék boltjába, az Izabella utcában (Oázis). Ott általában többféle jófajta moncsit is megnézhetsz. Az aprókban megtalálod őket.

(#5032) grabber válasza AirBooms (#5028) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

Az apróban a Benq 49 900 Ft :)) Viszont kisebb mint a 2333SW másfél collal.
Képminőségben,azért hasonló a kettő?

matekas: "+ old_artist: ok, akkor ezek a feltetelek: 22", dvi, 1680x1050, 2 ms"

[ Szerkesztve ]

(#5033) matekas válasza Mangerd (#5015) üzenetére

matekas
(tag)

De eddig is ilyen monitort kerestem, és még te ajánlottad figyelmembe a 2333sw-t. :):)

(#5034) KaiotEch válasza AirBooms (#5031) üzenetére

KaiotEch
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem vagyok BP-i, de nem lakom messze. hiába megyek be oda sztem nem nézhetem meg a felbontásokat...

(#5035) AirBooms válasza KaiotEch (#5034) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Miért ne nézhetnéd meg? :F
Szerintem készséggel megmutatnak bármit, amire kiváncsi vagy! :K

Grabber: sajnos én nem ismerem ezt a két moncsit

[ Szerkesztve ]

(#5036) grabber válasza AirBooms (#5035) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Nem neked szólt a többi :DDD Csak 1 hsz-be raktam sok mindent.Akkor emgpróbálom másképp

Többieknek: E2200HD és 2333SW közül melyiket választanátok?Utóbbi mellett szól,hogy nagyobb és oda jobb a HD felbontás is.

(#5037) foshyy

foshyy
(újonc)

Hali!
Valaki tudna 5012-re? :)

(#5038) grabber válasza foshyy (#5037) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

1111
2222
3333

(#5039) wwhy válasza Yeti77 (#5029) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

bal felső sarok: kereső.

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#5040) wwhy válasza Mangerd (#5004) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

jjjaaahh, de ki bírja követni a számozásokat ;]

(#5041) foshyy válasza grabber (#5038) üzenetére

foshyy
(újonc)

Köszönöm szépen. Ezek szerint marad a BW2233. Annyi negatívuma van hogy többször kell megtörölni, de azt meg ki bánja??? :)
A hét végére írok pár tapasztalatot, hogy megérte-e, hátha segít valakinek még.
KÖSSZ mindenkinek!

(#5042) whitezo88 válasza foshyy (#5041) üzenetére

whitezo88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

meg ellenőrizd mielőtt elhozod :)

iPhone 4S

(#5043) KaiotEch válasza foshyy (#5041) üzenetére

KaiotEch
(PH! addikt)
LOGOUT blog

+bevilágítás +5ms :D

(#5044) diegho

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pénteken megkapom a 3. 2233BW-t, ha az is rossz belelépek.

(#5045) PaJa1 válasza diegho (#5044) üzenetére

PaJa1
(őstag)
LOGOUT blog

Ennyire hibás a széria? :o

(#5046) grabber válasza diegho (#5044) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Vásárláskor megtudtad nézni,hogy búg-e?Vagy később kezdett el csak búgni?

(#5047) KaiotEch válasza diegho (#5044) üzenetére

KaiotEch
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pedig most 40k az iponba. Nagyon gondolkozom, hogy megvegyem-e...

Hogy néz ki rajta egy sima DVD-Rip-es film?

[ Szerkesztve ]

(#5048) diegho válasza grabber (#5046) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vidéki vagyok, úgy hozatom nem tudom megnézni.

divx-et még nem néztem rajta.

(#5049) foshyy válasza KaiotEch (#5043) üzenetére

foshyy
(újonc)

Majd azért ott még leellenőrzöm, hogy mennyire avaró, mert ha igen akkor nem. :)
Amúgy egy ilyen TN paneles LCD-TFT rontja a szemet valamennyire?

(#5050) grabber válasza foshyy (#5049) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

CRT-nél jobban nem tudja.Nekem 80hz-re van állítva és vibrál egy kicsit a monitor :((( Csak én látom a családban,de engem zavar.Meg nincsen katód sugárcső sem,ami nem a legjobb.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.