Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#251) old_artist válasza Talib21 (#250) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A DVI csatlakozóval jobb képminőséget (mivel digitális és nem analóg) és élesebb betű kontúrokat tapasztalhatsz, persze ez is panelfüggő és a vezérlő elektronikája függvénye is! :K
A kérdésed másik felét nem nagyon értem, ha csak nem a válaszidőre nem értetted, ami már TN-es monitorok esetében 5ms, *VA-s panelek esetében 8ms alatt szinte észrevehetetlen szabad szemmel a reakció, az utánhúzás persze monitor és gyártó függő!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#252) Talib21

Talib21
(lelkes újonc)

Köszi szépen a választ

[ Szerkesztve ]

(#253) Roderic

Roderic
(fanatikus tag)

Sziasztok!!
monitor válsztás elött vagyok!!
most egy 17"tft van Belinea és nem vagyok tőle elájulva!! 8ms-os ez a moncsi!!
kinéztem az Asus-okat ez alapból jó választás?? tapasztalatok??
a szériából pedig ASUS VW222S !! játszanék + filmetnéznék rajta!!

Acer Aspire 5740G - Core I3 330M/Ati Mobility Radeon HD5470

(#254) ProEvoFan

ProEvoFan
(őstag)
LOGOUT blog

erről mi a véleményetek? 40K újjonan:)
szinte csak játékra lenne használva, Viewsonic VA2216w
[link]

EVIL IS BACK!

(#255) Attila_26 válasza ProEvoFan (#254) üzenetére

Attila_26
(fanatikus tag)

az hogy nem tudja a DVI-t ugyhogy bukó

"CSAK A VÁLTOZÁS ÖRÖK"

(#256) Simtu

Simtu
(fanatikus tag)

Sziasztok!

2 monitor közt vacillálok:

1.LG W2284F
2. Samsung 2233BW

Melyiket javasoljátok a 2 közül? (Monnyuk az LG drágább egy ötössel...)

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#257) Frenky89

Frenky89
(őstag)

HP LP2275w-ről azt írják egy német review-ban, hogy búgó hangot ad ki és 50ms(!) az inputlag, ennek ellenére gyönyörű színei és képe van.

Brekk-nél meg nincs(?) hibátlan Lenovo L220X. :F

Amúgy az L220X, hogy muzsikál nem natív felbontáson, pl 1680x1050-en?

(#258) old_artist válasza Simtu (#256) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

szvsz én az LG W2284F-et venném, a jobb betekintési szög miatt, de hátha még valakinek van valami véleménye!
Mindkét típusra van 3 napos pixel garancia!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#259) Frenky89 válasza Frenky89 (#257) üzenetére

Frenky89
(őstag)

mod: Bár az én 17"-os TN-es TFT-hez szokott szememnek lehet, hogy elég lenne egy 2253BW szintű monitor is. :F

(#260) Doom válasza Frenky89 (#257) üzenetére

Doom
(fanatikus tag)

Szerintem érdemes megnézned a pixelhibás L220X-et is, mert olyan kicsik a pixelei, hogy (nekem legalábbis) nem zavaró 1-2 hibás pixel, ha nem a monitor közepén van. Az enyémen pl. van két subpixelhiba, de ennek ellenére is elhoztam, mert átlag felhasználás mellett szerintem nem is lehet észrevenni. Persze mindenkinek mások az igényei, plusz ha grafikai munkát végzel, akkor gáz lehet, de mondjuk arra vannak jobb monitorok is.
Nem natív felbontáson még csak játékokban próbáltam, ez megint szubjektív, de nekem megfelel, játszottam már rajta 640x480-ban is. Ilyenkor persze nem várok semmit jót, ekkora felületen már durván pixeles a grafika. (Én ezzel jöttem rá, hogy hidegen hagy a csili-vili grafika, és inkább a játékélmény, ami érdekel. :D ) Más felhasználási területen pedig érdemes natívban használni.

''Tremble, mortals and despair! Doom has come to this world!''

(#261) mindfreak válasza Frenky89 (#257) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Tudomásom szerint az L220x sem áll a helyzet magaslatán input lag tekintetében. (Talán ez az S-PVA panelek miatt lenne? :F) Az 50 ms valóban sok, ha komolyan játszol az már probléma lehet. Ez nekem is fontos tényező volt mikor monitort vásároltam. Nehéz kompromisszumos monitort találni, ami nem TN és gyors is.

"Operational noise can also be heard on the LP2275w, but this is only audible when you lay your ear on the back of the monitor. It can no longer be heard at a normal working distance if 50 cm or more."

A prad.de oldalán olvasható L2275w teszten írták. Ha elolvasod a többi tesztjüket, ezt minden monitormárkánál érzékelik. Még az Eizo monitoroknál is van egy minimális hang. Ez normális. :B

[ Szerkesztve ]

(#262) old_artist válasza mindfreak (#261) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Amit lehet kapni nálunk is a HP LP2475W-nél én 21-26ms között mértem az input-lag-ot (nem LP2275W), ami szvsz nagyon jó/kiváló!
Ha még nagyon jót/kiválót akar az ember input-lag szinten, akkor külhonból kell beszerezni egy Hazro-t, aminek 7-15ms között van!
A samunak is van egy típusa, a 245B, aminek szintén kiváló (7-15ms) értékkel bírt!

(#263) Drakuf

Drakuf
(kvázi-tag)

Üdv!
Nem tudok dönteni 2 monitor között és a segítségeteket kérném:
1. Samsung 2253LW
2. LG W2284F

Samsung i9000 Galaxy S - 2.3.4 JVQ - Blockbuster rom - Galaxian kernel

(#264) mindfreak válasza old_artist (#262) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Meg tudom erősíteni, mivel mindkettőt használtam/használom... :)
Hazro kapható lesz itthon valamikor?

(#265) old_artist válasza mindfreak (#264) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

szvsz a Hazro-t nem fogják forgalmazni - sajnos hazánkban, mivel már több nagykert is felhívtam ez ügyben, és azt a választ kaptam, hogy mivel ismeretlen a márka, nem rizikóznak! Bezzeg németben meg veszik mint a cukrot, különösen a gamerek, a video szerkesztők, flash animátorok és a profibb márkákat meg a grafikusok, alternatív megoldásképp! Nem olyan olcsók, de számukra megfizethetőbbek!

(#266) mindfreak válasza old_artist (#265) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Reméljük csak idő kérdése, mert a külföldi fórumok is ettől zengenek. Ami nem Hazro már nem is monitor... :)

(#267) old_artist válasza mindfreak (#266) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Már láttam, sőt kalibráltam is egy Hazro HZ26Wi (H-IPS) monitort (deltaE értéke min.0,3, max: 0,5), amit kintről hoztak egy ismerősömnek, és tényleg fantasztikus képe lett, bár ő MacOS alatt használja, de az input-lag-ja tényleg fantasztikus 7-8ms körüli volt a CRT-hez képest!

(#268) Frenky89

Frenky89
(őstag)

Ma utánakérdeztem a HP LP2275w-nek Szegeden, végülis azért ennek, mert ez a pixelhibás dolog a Lenovo L220X-nél nem nagyon jön be nekem, meg amúgy is nekem már túl kicsik a képpontjai + nem is lehet kapni... szóval HP-ból 1db lenne még 108k ért. :F

22"-es, TN-es mezőnyből LG W2242T-t néztem az kereken 45k.

Kérdés: mi lesz a forinttal? :(

[ Szerkesztve ]

(#269) mindfreak válasza Frenky89 (#268) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Az új HP modellek első szériái bevezető áron kerültek a boltokba, az árfolyamoktól függetlenül is emelkedett volna az áruk.

A forinttal szerintem senki se tudja mi lesz... :D

(#270) old_artist válasza mindfreak (#269) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ez így igaz, a HP-vel kapcsolatban! :K

(#271) Frenky89

Frenky89
(őstag)

Ennyiért megéri ez a HP?

(#272) old_artist válasza Frenky89 (#271) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha azt veszed, hogy Pesten 96-100e körül van, és hogy az EIZO S2231W S-PVA paneljét kapta meg, szvsz megéri! Csak föl ne menjen az ára, addig kell eldönteni!
Le kell tesztelni, hogy nincs-e pixel vagy egyéb hibája, és mindenképpen a hardveres kalibrálást igénylő megoldás kivitelezhető, akkor nagyon megéri!

(#273) MaUser

MaUser
(őstag)

Sziasztok!

Mától boldog tulajdonosa vagyok egy Samsung T220-as monitornak, de a talpával nem tudok megbékélni. Ha elkezdek gépelni a monitor remeg (jobbra-balra inog) a talpán... Találkoztatok már ilyennel?

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#274) old_artist válasza MaUser (#273) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

szvsz a kérdésedet tedd fel ebben a samu topikban, mert hamarabb kapsz rá válszat!

(#275) MaUser válasza old_artist (#274) üzenetére

MaUser
(őstag)

A két topic között filóztam, hol kérdezzem.:)

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#276) old_artist válasza MaUser (#275) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

szvsz ott több tulaj-guru tudna válaszolni - azért ajánlottam!

[ Szerkesztve ]

(#277) Frenky89 válasza old_artist (#272) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Hát jah, a 8k nem olyan nagy difi, főleg úgy, hogy tényleg majdnem EIZO. :B Köszi az infókat amúgy. :R

Hardveres kalibrálás viszont sajna nem játszik. Szeged... :U

[ Szerkesztve ]

(#278) old_artist válasza Frenky89 (#277) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

De csak majdnem EIZO, mert az EIZO verhetetlen vezérlőpaneljét sajna nem építhették bele, így maradt a 8bites színkezelés és az 1000:1 kontraszt, ezeken felül még jobb/kiválóbb alternatívát jelenthet egy TN-eshez képest is! :K

[ Szerkesztve ]

(#279) Frenky89 válasza old_artist (#278) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Kb. ennek tudatában mondtam, hogy majdnem EIZO. :R

(#280) Randall1017

Randall1017
(tag)

Sziasztok!!

T220P vs T220HD?(Vagy esetleg valami más...)/Milyet vegyek??/

Nem sírok, csak izzad a szemem

(#281) Furky válasza Randall1017 (#280) üzenetére

Furky
(őstag)

Két szinte teljesen más funkciójú monitorról kérdezel, mi döntsük el, mit szeretnél?
T220P: 1920x1200-es, nincs benne tv tuner
T220HD: 1680x1050-es, van benne tv tuner
A többi tulajdonságuk azonos, de neked kell tudni, hogy mit szeretnél...

(#282) mindfreak

mindfreak
(őstag)

Aki esetleg nem TN paneles 22" TFT vásárlásán töri a fejét: HP LP2275w

(#283) Frenky89 válasza mindfreak (#282) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Érdekes itt meg Samsung paneles :F ezen kívül viszont nagyon jó szerepelt, szóval hétfőn le is csapok arra a maradék 1db-ra. :)

(#284) mindfreak válasza Frenky89 (#283) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Biztos, hogy jól jársz vele! Hol írták, hogy nem Samsung paneles? :Y

(#285) Frenky89 válasza mindfreak (#284) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Nemtom már hol olvastam, de m1.

Samsung-ok közül van olyan ami ezt a panelt kapta?

(#286) mindfreak válasza Frenky89 (#285) üzenetére

mindfreak
(őstag)

22" WS Samsung S-PVA (LTM220M3)

Tudomásom szerint nincs is Samsungnak saját 22" S-PVA paneles monitora. Még... :Y

(#287) Peetr86

Peetr86
(kvázi-tag)

Üdv,
Milyen 22es monitort ajánlotok játékokhoz? Nem bánom ha olcsó (40körül). :)
köszi

(#288) old_artist válasza Frenky89 (#285) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ez a panel az EIZO S2231W privilégiuma volt, de mivel lejárt a moratórium, ezért már be lehetett építeni a HP-ba is, tudtommal csak ebben a két monitorba rakták bele eddig a 6ms g2g 22" WS Samsung S-PVA (LTM220M3) paneljét!

Az biztos (mint "mindfreak" is írta), hogy nem jársz vele rosszul!
A Hexaa-nál "még" kb.100e alatt már kapható!

[ Szerkesztve ]

(#289) Frenky89 válasza old_artist (#288) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Ebben az EIZO-s panelközösségben eddig is biztos voltam, csak valami elcseszett review miatt akadt egy kis félreértés, ami azóta tisztázódott hála nektek. :R

Remélem, hogy jövőhét közepe felé már elsőkézből szolgáltathatok infókat. :B

(#290) old_artist válasza Frenky89 (#289) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Hah, alig várjuk :Y , mivel még azt hiszem, hogy csak egy páran rendelkeznek ilyen monitorral - de nem a PH-n!
Örömmel vennénk egy kis értékelést - is! :C

(#291) mindfreak válasza Frenky89 (#289) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Az input lagjára én is kíváncsi vagyok. Az LP2475w-nél is 25 ms-t mértek. Most pár óra játék után mondhatom, hogy ebből semmit nem lehet érezni. Legalábbis az előző TN monitoromhoz képest.

[ Szerkesztve ]

(#292) old_artist válasza mindfreak (#291) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

...és persze a feketéjére, ha már csak 8bites színkezelése van a vezérlő elektronikájának!

(#293) Frenky89 válasza mindfreak (#291) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Hááát, nekem most Samsung 710T van. Kíváncsi leszek a különbségre, de szerintem nem fogom észrevenni.

(#294) old_artist válasza Frenky89 (#293) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

De, ehhez a 710T-hez, ami 12ms-os és 17" Samsung TN Film (LTM170EU-L11) paneles, ég és föld lesz a különbség - majd meglátod! :K

A bevilágítás, a reakció idő, a betekintési szög, a telítettebb színek és színterek, az utánhúzás és még sok egyebek is szemet kell, hogy szúrjanak majd, különösen a színek, majd érzékeled, ezt garantálom! :K

(#295) Frenky89 válasza old_artist (#294) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Mármint a 12ms vs 25ms különbséget.

Amit írtál abban biztos is vagyok, hiszen ezért veszem. :))

(#296) mindfreak válasza Frenky89 (#295) üzenetére

mindfreak
(őstag)

A reakcióidőt ne keverd az input laggal! :)

(#297) old_artist válasza Frenky89 (#295) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Vigyázz, mert a 12ms az reakció idő, a 25ms meg utánhúzás, ahogy "mindfreak" is írta!
A HP-nek 6ms a reakció ideje a samud 12ms-ával szemben!

(#298) Frenky89

Frenky89
(őstag)

Igaz, tényleg 12 vs 6. Ezt benéztem. :B

(#299) old_artist válasza Frenky89 (#298) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

... semmi gond, azért vagyunk, hogy figyeljünk ilyenekre is! ;)

(#300) rybank válasza old_artist (#299) üzenetére

rybank
(senior tag)

sziasztok szeretnék tisztában lenni néhány alapvető dologgal!

miért éri meg vennem tft-t?, mik az előnyök?

egy 22"/20" es monitort milyen meszziről kell nézni?

, ha az olcsóbbjából válogatok, azok paneljei TN (, nemtudok róla sem semmit, csak, hogy eg yidő után gond van velük)

remélem segítettek!

[ Szerkesztve ]

"sokat kívántok, holott édeskevés fér belétek"

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.