Üdv!
Prívát ment!
Gratulálok a kis jövevényhez, a kisfiatokhoz!
Viszont egy monitort nagyon meg kell gondolni (tudom), ami talán az egyik legfontosabb és legdrágább hardver, hogy a nap mint nap kihasználja az igényeinket és a vizuális törekvésünk megjelenítését - amivel együtt kell élnünk akár 2-3 évig is!
Igen, meggondolandó, aludni kell rá, bár a mai pénzügyi helyzetben semmi sem biztos, a monitorok ára a hó elejétől majd 20%-ot is emelkedett, és semmi kecsegtető nem várható ez ügyben még karácsonyig se!
Igen, a végső elhatározást Nektek kell eldönteni, mi (én) csak segíteni tudunk (tudok), hogy a legideálisabb kompromisszumos megoldást megtaláljuk.
Mind a 4 monitornak van előnye és valami hátránya is, s mivel egy kivételével rendelkezem a monitorokkal, és van némi tapasztalatom (1990-óta) is ez ügyben, ezért bátorkodtam megemlíteni a 24"-os HP-t.
Ha anyagiak is fontossá válnak, akkor a lenovo lehet a befutó, viszont már sehol sem adnak rá pixel hibára garanciát, mert 10-ből 9 sub(al)-pixel hibás, tehát kilőve, maradt a 22"-ban a HP és az EIZO, itt csak az anyagiak dönthetnek, de ha már a valós színtereket nézzük és a jobb színintenzitást, akkor az EIZO, viszont a HP LP2275W is megkapta az EIZO ezen 22"-os paneljét, de a verhetetlen vezérlő elektronikáját nem, ezért csak az ára dönthet a megvétele szempontjából!
Viszont ha az EIZO marad 22"-ban és majd egy árban vannak, akkor már elgondolkodtató a HP LP2475W 24"-osával kacérkodni, mivel a H-IPS panelra épült készülék minden jóval megáldott csatlakozóival és kiváló színterével is nagyon jó vételnek számít! Mindkét monitor belépő színtű professzionális monitor, amivel egy kiváló kalibrálással egy szintre lehet hozni a monitort, viszont a HP még erre is rátesz, a kiváló feketéjével még 8bit-en is - elgondolkodtató, és nem könnyű a döntés - tudom!
Át kell olvasnod a teszteket, és itt már csak rajtatok áll a döntés!
Egy megjegyzésem azért van a HP 24"-osával kapcsolatban, hogy ami a tesztekben szerepel a GIG031 rev. verziót már kijavítva hazánkban is már a GIG032 és GIG034-es verziójú firmware érkezik, amiben pl. az interpolarizációt is kijavították.
Tehát rajtatok áll most már a döntés
, de ha kell, akkor még egyeztethetünk!
[ Szerkesztve ]
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu