Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#51) old_artist válasza Eagl3 (#50) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Na, akkor kezdjük, szvsz ami szóba jöhet, és nagyon jó S-PVA-s:
- EIZO S2231W, most a Hexaa-nál ~132e.
- HP LP2275W, október elején már kapható lesz Mo.-on, ~90-95e körüli áron
- Lenovo 220xcW, a Brekk-nél némi ráfizetéssel pixel hibára tesztelve kaphatod meg, ~90e.
szvsz ezek közül válogassál, de hátha tud még valaki jó/kiváló 22"-osat, ami S-PVA és mondjuk 130e-ig bezárólag! :F

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#52) Eagl3 válasza old_artist (#51) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

100 alatt gondolkodtam. 130-ért már 24" os moncsit kapok.
Tehát marad a Lenovo illetve a HP. Hihetetlen, h. ennyire kicsit a kínálat... :(

(#53) old_artist válasza Eagl3 (#52) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Tulajdonképpen még tudtam volna sorolni a 22"-os S-PVA vagy S-IPS-es monitorokat, csak gondoltam, hogy az EIZO is már "túl dúrva" Neked árilag, hátha még tovább soroltam volna ... :U
Igen, sajnos árban ez a kettő jöhet számításba 100e alatt - sajna!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#54) Sas madár válasza Zool1981 (#48) üzenetére

Sas madár
(őstag)

Ha már újat veszel a minimum,hogy DVI legyen rajta.
Vagy nem tudom mivel akarod összecsatlakoztatni mivel lassan az új videókártyákról már a dvi is lemarad akkor hova tennének rá analóg csatit.

:) :))

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#55) Sas madár válasza old_artist (#53) üzenetére

Sas madár
(őstag)

Ezek a profi monitorok mi miatt enyivel drágábbak?
Gondolok itt olyanra,hogy a gyártás enyivel költségesebb ,vagy mivel nem nyomják tömegben így mesterségesen magasabb az ára..

(#56) Usul válasza old_artist (#41) üzenetére

Usul
(tag)

Köszi a válaszokat!

kb 80-at szánok rá...
Az igények kb ugyan azt vagy élesebb/jobb/szebb képet adjon mint a CRT amit most nyúzunk. A párom (ő rajzol) azt mondta, hogy semmivel sem kell jobb mint a mostani mert ez is teljesen rendben van.
használt kilőve..
igazság szerint nem tudom, hogy milyen a képe egy TN-es nek mert nem használunk ilyet a cégnél laptop meg nagycsomó TFT (síkképcsöves) monitor (meg 20éves beégett VGA monitorok :))))

Üdv
U.

DVI??? AGP-s videókártyám van :))
milyen az új videókártya csatlakozás?

[ Szerkesztve ]

Commodor 64-en nem így volt???

(#57) szeva000 válasza Usul (#56) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

hmmm.Nem kevered te a DVI-t??:D
A VGA csatlakozása mindegy,hogy AGP vagy PCI-E.A lényeg,hogy most DVI vagy D-SUB kimenet van rajta,netán mindkettő.

(#58) Usul válasza szeva000 (#57) üzenetére

Usul
(tag)

tudom csak érzékeltetni akartam hogy hol akadtam el a fejlesztésben.... :)

természetesen fontos kívánalomlenne a monitorhoz, hogy rendelkezzen olyan csatlakozással mint a mostani (közeljövőbeli videókártyák)

A mérete a w22" van belőve de most 19" normál van és ennél kisebb nem jöhet szóba.

(#59) Sas madár válasza Usul (#58) üzenetére

Sas madár
(őstag)

Hát akkor a 22"wide éppen csak szélesebb lessz valójában .
Mivel a magassága a képernyőnek nem fog növekedni.

(#60) Usul válasza Sas madár (#59) üzenetére

Usul
(tag)

ja-ja tom van a prohard monitor tesz oldalán egy összehasonlító kép a különféle monitorokról...
(gondolom mindenki ismeri)

(#61) old_artist válasza Sas madár (#55) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ezek a profi monitorok azért drágábbak, mert olyan színtereket tudnak megjeleníteni, amivel ténylegesen valósághű színeket látsz a képernyőn. Vagyis, ha pl. egy prospektust tervezel, és vannak benne képek is, amiket nyomdai úton fognak reprodukálni, akkor ami a kijelződön megjelenik, azt kell hogy a nyomtatásban is megjelenjen, tehát teljesen kompatibilisnek kell lennie, ezért a profi monitorokat gyártók (Barco, EIZO, Nec) minél színhelyessé próbálják kijelzőjüket technikailag és technológiailag is fejleszteni!
Mint tudott, ezek elektronikai fejlesztések (már aki komolyan veszi), horribilis anyagi és gyakorlati munkákat igényel (sőt a tesztelésük se egyszerű), és ezért ezt meg kell fizetni, amiből a teszkós gyártók is csak tanulhatnának, viszont nekik nem a valóságos színhűség, hanem a gagyi minnél nagyobb mértékben való eladása occcsón (mint ha kinai mondaná), mert csak ebből jöhet az extra profit. Mint már írtam, s valahol olvastam, hogy pl. egy 2232bw samut 100-120$-ért állítanak elő, míg egy EIZO S2231W-t ~450-500$-ért, mivel ők adnak a minőségre is és az állandó fejlesztésre, és nem holmi gyártóktól vesznek meg/át technológiát/technológiákat, hanem maguk feljesztik (kivéve a panelokat), például egy samu panel 800-1000:1 es valós kontrasztját 1500:1-re feljavítja az EIZO elektronikája, míg a HP az LP2275W-ben ezt sohasem éri el, mert nem ad a minőségre (tömeggyártó lévén), pedig ua. a panel lapul benne, mint az EIZO S2231W-ben!
Sajnos, csak nálunk és a balkánon megy az olcsó TN-es monitorok hadjárata, mert kissé nyugatabbra sokkal jobb eredményeket produkálnak a *VA-s monitorok eladásával, viszont ott arányában is megfizethetőbb - lehet, hogy ez lenne a megoldás! :F

(#62) Furky válasza old_artist (#61) üzenetére

Furky
(őstag)

Ez nem tartozik a témához, de bizony külföldön nemhogy olcsóbbak a professzionális monitorok, mint idehaza, de még meg is tudják fizetni az emberek, mert keresnek annyit, ez az egész visszavezethető a politikára, amibe nem akarok belemenni... :) A lényeg, hogy a fizetésekhez képest túl drágák, ha nekem most komolyabb monitor kellene, akkor egy EIZO-t mindenféle aggály nélkül rendelnék meg külföldről, mert a garanciája bárhol érvényesíthető. A következő monitorom biztos valami belépőszintű professzionális lesz. Na ezt nem azért mondom, mert nem lennék megelégedve ezzel (226BW@CMO), mert tényleg semmi problémám vele. Majd visszatérünk erre a kérdésre 1-2-3 év múlva, amikor aktuális lesz :)

(#63) old_artist válasza Usul (#56) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha 80e körül gondolkodsz, akkor csak a lenovo L220xcW vagy a most megjelenő HP LP2275W jöhet számításba, szvsz ezekkel megközelítően hasonló képminőséget tudsz megjeleníteni, mint a CRT-n! Az viszont biztos, hogy ezerszer jobb színtere és valóságos színmegjelenítése van, mint egy laptopos kijelzőnek, különösen akkor, ha be is van hardveresen kalibrálva!
Mindenképpen, ha még nem ismered az LCD-TFT monitorokat, első kőrben ajánlanám, hogy nézz be egy grafikai stúdióba, ahol ilyeneket használnak, s érdeklődésedre biztos válaszra is méltatnak!

A DVI-ről: nagyon fontos a VGA kártya és a monitor DVI foglalata, mert ezzel a technikai adottsággal élesebb/jobb szebb betű és kép megjelenítést lehet elérni, és manapság már csak ezzel a foglalattal szerelik a VGA kártyákat, ezért van ez a "miréria", hogy a monitorokon is a DVI bemenettel rendelkezőt tekintik előnyösebbnek!

(#64) old_artist válasza Furky (#62) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Igen, igazad van, teljes mértékben, de mivel elég sokat látom kalibrálások során, hogy mit küzdenek a felhasználók, hogy mennyire szeretnének normálisabb, szebb, jobb, kiválóbb színterű (és itt még meg sincs említve pl. az input-lag, bevilágítás és társai) kijelzők, csak bosszankodni lehet, hogy mennyire kihasználják az embereket - mármint a gyártók és a forgalmazók! Hááát igen, erre kíváncsi leszek 1-2 év múlva, amikor is, megjelennek nagyobb számban is a led-es kijelzők, meg addig sok víz lefolyik a Dunán, stb.!

(#65) Usul válasza old_artist (#63) üzenetére

Usul
(tag)

Köszi! majd megpróbálok utána járni (megnézni).

a probléma most is csak az, hogy át lett költöztetve a gép (kiraktak a szobából jön a gyerek :)) ) és a nappaliban nincs elég mély hely hogy kényelmesen elférjen a monitor és a billentyűzet, egér. az asztalon.

Köszi a segítséget!

Üdv
U.

off
ui.: más méretben mármint minimum kb. 19" és 80e limit tudnál valamit ajánlani?!
on

(#66) old_artist válasza Usul (#65) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ezt a Philips 200WP7ES 20"-os wide monitort nagyon a figyelmedbe ajánlom, mivel mindenütt 100e körül árulják (itt 55e :F ), és S-IPS panellel rendelkezik !!!, továbbá 72 órás pixel garanciája van! Nagyon-nagyon megéri - esetleg! :K :C ez elférne az asztalodon!!!

mod: itt a PH-n a GoodSpeed-nek is ilyen van, esetleg keresd meg, véleményezésre!

[ Szerkesztve ]

(#67) old_artist válasza old_artist (#66) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ja, és majd elfelejtettem a GoodSpeed készített a Philips Brilliance 200WP7ES/00-ról egy logout írást is, amiben leírja, hogy az egyik legjobb vétel 20"-osban - igen, nagyon-nagyon megéri!!! :K :C

(#68) Sas madár válasza old_artist (#66) üzenetére

Sas madár
(őstag)

Az a baj,ha már az ember vásárol,és nagyobbat szeretne akkor ezek a 20"vide csak akkor nagyobb ha esetleg 15ről váltasz...

(#69) t0m_

t0m_
(tag)

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a samsung 2256 LW vel kapcsolatban? Most jó áron meg tudnám szerezni.

Illetve tudtok mondani olyan üzletet Budapesten, ahol készségesek az eladók, és megmutatják neked a monitorokat működés közuben is?

köszi

t0m

www.mezzanin.hu

(#70) old_artist válasza t0m_ (#69) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ez valami új model, ez a 2256LW :F
Tudnál róla egy linket küldeni?

(#71) Furky válasza old_artist (#70) üzenetére

Furky
(őstag)

Biztos a 2253LW-ről van szó... Googleban rákeresve is csak fórumban említik meg a 2256LW/BW-ket, és egyidejüleg a 2253-akat is, meg egyik fórumban egyik srác ajánlja a 2256BW-t, és ad egy linket, de ott már a 2253BW szerepel... :)

(#72) old_artist válasza Furky (#71) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Igen, én is arra gondoltam, hogy csak elírás, de sohasem tudhatjuk, hogy ...! :F

[ Szerkesztve ]

(#73) Sas madár válasza Furky (#71) üzenetére

Sas madár
(őstag)

Ez igen ,amikor már 4 szám és pár betű leírása ekkora gondot jelent,hogy helyesen legyen írva...
És csodálkozik mikor az érdeklődő sok butaságot kérdez.. :)

(#74) imikee válasza Sas madár (#73) üzenetére

imikee
(kvázi-tag)

Bocsi nem voltam!
A mediamarkt-ban voltam és ott láttam meg
6 db-ot hoztak belőle már csak 2 volt. kipróbáltam ott a helyszínen és azóta is azt lesem :D
itt az info róla: [link]

[ Szerkesztve ]

"Ha mozog a budilánc az ülőke még biztosan meleg"

(#75) imikee

imikee
(kvázi-tag)

ÓÓÓ a jó öreg EIZO crt-m ......

(#76) old_artist válasza imikee (#75) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Aaaazaz még milyen jóóó! Milyen típusu EIZO? :F

[ Szerkesztve ]

(#77) Sas madár válasza imikee (#74) üzenetére

Sas madár
(őstag)

Ott milyen árban van?
Ne nézegesd ott hanem inkább othon. :)

(#78) imikee válasza old_artist (#76) üzenetére

imikee
(kvázi-tag)

eizo flexscan f35
nagyon szerettem olyan képe volt mint atom
[link]

(#79) imikee válasza Sas madár (#77) üzenetére

imikee
(kvázi-tag)

49990 volt. megvettem még akkor mikor megláttam :) kb 3hete

(#80) Usul válasza old_artist (#67) üzenetére

Usul
(tag)

köszi a tippet!
Mint mások is megjegyeztékazért a 20"w nem kicsit kisebb mint pl a jelenlegi 19"....
A méret minimális határa ez.
az írás jó elolvastam (már tudom a panelek közti különbséget is..)

(#81) Usul

Usul
(tag)

ez jó lene nekem?
IBM ThinkVision L220x- T33HBEU

A pénzösszeg felső határát felemeltem100-110e HUF-ra. :W Így már remélem könnyebbeb tudtok ajánlani valami monitort...

Üdv
U.

(#82) Furky válasza Usul (#81) üzenetére

Furky
(őstag)

Ezzel jól járnál, mert ár/érték aránya igen jó. Csak megbízható forrásból kell vegyed, ahol pixelhibamentesre tesztelve kapod. Itt ph!-n árulja valaki így, Azt hiszem Brekk a neve az illetőnek. Old_artist-éknak is van ilyen monitorjuk, illetve ennek a monitornak van egy külön topicja, amiben elég sokmindent megtudhatsz.

(#83) Sas madár válasza imikee (#79) üzenetére

Sas madár
(őstag)

Akkor igazán jó is lehet mert nem vagy tele panasszal enyi idő után.
:)
Így útólag már én is azt gondolom nem kell sokat olvasgatni hanem inkáb olyan helyen megnézni ahol üzemelés közben is láthatók.És ott el lehet dönteni melyik a szimpibb.

(#84) p_milan

p_milan
(fanatikus tag)

Sziasztok4

Tudnátok segíteni nekem. 22"os monitort szeretnék, megnéztem egy csomót, de nem tudom, hogy igazából mit is kellene nézni. Pl kontrasztnál látok 1000:1től 20000:1ig is... Ár pedig majdnem ugyan az... Akkor most hogy is van ez? :-) Köszi.

Ár kb : 60-70ezer között.Ha lehet HDMI bemenet. :F

(..(.)..)

(#85) Furky válasza p_milan (#84) üzenetére

Furky
(őstag)

Kontrasztaránynál ha 1000:1-nél nagyobb számot látsz, vagyis mondjuk úgy, hogy ennek akár a többszörösét, 2-3-5-8-10-20-50ezres értékeket, akkor az csak a dinamikus kontrasz, azzal nem kell foglalkozni, csak egy plusz bekapcsolható dolog, ami nem igazán jó, és kb senki sem használja.
A ma kapható monitorok értékei amúgy közel azonosak, szóval nagyjából az dönt, hogy melyik márkát kedveled jobban, aztán melyiknek milyen a külseje, a bemenetek(te esetedben HDMI bemenetest kell keresni, amúgy van DVI/HDMI átalakító), és hogy milyen panel van benne, valamint ami ebből adódik, hogy milyen jól adja vissza a színeket. 60-70ezerért nyílván TN+Film paneles monitorok jöhetnek számításba, ezek közül vannak jó ár/érték aránnyal rendelkező modellek, ilyen pl a Samsung 2232BW(kb 50ezer). Akkor ami most jónak mondható, az a Samsung T220(kb 60ezer). De kb 55ért van a Philips 220CW is, aminek szintén szép színei vannak. LG-ből én nem tudok ajánlani. Majd más... :)

(#86) imikee válasza Sas madár (#83) üzenetére

imikee
(kvázi-tag)

Pontosan! Elég sokat olvasgattam a témában, de persze mindenkinek más tetszik. Nem vagyok egy nagy gémer szinte alig játszom, inkább a munka ami a gépen megy. Aztán mikor láttam többféle monitort akkor lehetett látni hogy mi is az ami nekem kell :)
Ja tegnap láttam hasonló külsejű lcd tv-t. hmmm állat az is

(#87) keszegduda

keszegduda
(őstag)

Gondolkodtam monitor cserén és ezt néztem ki:

BENQ G2200W WIDE 22" TFT

* 1680x1050 pixel felbontás
* 5ms válaszidő
* 1000:1 kontraszt
* 300 cd/m2 fényerő
* 160o/160o láthatóság
* D-Sub , DVI-D csatlakozó
* 3 év garancia

Erről valakinek van tapasztalata? Az ár elég jónak mondható 41K, DVI is van rajta stb.
Elfogadok más ajánlatot is ami tényleg jó és megbízható!
Köszi előre is! :R

(#88) Sas madár válasza imikee (#86) üzenetére

Sas madár
(őstag)

Játék,még engem sem fertőzőtt meg így lehet ez miatt hasonló az elvárásunk a monitorral kapcsolatosan.

Hol jársz te állandóan,hogy mindig ilyesmiket látsz?? :))

(#89) Furky válasza keszegduda (#87) üzenetére

Furky
(őstag)

A monitor tulajdonságai teljesen átlagosak. Ha mondasz valami árat, vagy összeget, amennyit rászánsz, akkor tudunk ajánlani más monitorokat.

(#90) keszegduda válasza Furky (#89) üzenetére

keszegduda
(őstag)

Köszi!
Max. 50K-ig megyek el, a legközelebbi városból egy üzlet:[link]
(Bal oldali oszlopban találhatóak a "monitorok" fül.)
Leginkább innen kellene válogatni, az esetleges pixel hiba miatt, ne kelljen rohangálnom ha netán Pestről vagy távolabbról hoznám. De jöhet konkrét típus/márka is és utánajárok az üzletben.

(#91) keszegduda

keszegduda
(őstag)

Nem tudtam módosítani már de 50-től hajlandó vagyok eltérni picit, de csak akkor ha meg is éri a többletet!

(#92) Furky válasza keszegduda (#91) üzenetére

Furky
(őstag)

Elég kicsi a választék, és ami értelmesebb van, az is kb 10essel drágább, mint pesten. Konkrétan semmit sem tudok erről a BenQ-ról, remélem más majd mond róla valamit.A Samsung 2253LW-ért sokallom az 55ezret, szal inkább válaszd a BenQ-t 41ért. 2243NW-t semmiképp ne vedd meg. Más 22es nincs is... Esetleg rákérdezhetsz a Samsung 2232BW-re, az pesten 50 környékén van, vagy a 2243BW-re, 2253BW-re, vagy a Philips 220CW-re.Ezekért kb érdemes már kiadni 50 k felett picivel. De szerintem ha tudnak is ilyent hozni, 60k környékén fogják beárazni.

(#93) Poroly

Poroly
(újonc)

Hello.
Mostanság szeretnék egy 22" tft venni főleg játékra és filmezni, Amiket kinéztem
Samsung t220, LG W2252TQ-PF de nem tom melyik legyen. A Samsung egy tizessel kb drágább megéri-e azt a plusz pénzt vagy nem? Esetleg ha valakinek van jobb ajánlata azt is szívesen fogadom. Előre is kösz a segítséget.

(#94) ProEvoFan

ProEvoFan
(őstag)
LOGOUT blog

22" LG W2242T-SF - 5ms 300cd/m2 8000:1 16:10 DVI
[link]
ehhez mit szóltok? jobb mint a Samsung 232BW? ugyanis ahol ki van nézve a moncsi, ott olcsóbb 5Kval

EVIL IS BACK!

(#95) p_milan válasza Furky (#85) üzenetére

p_milan
(fanatikus tag)

Köszi a választ. :C

Akkor ez erősen parasztvakítás dolognak tűnik (volt egy ilyen érzésem) :)

Poroly kérdésének válaszára én is kíváncsi lennék, néztem én is mind a kettő monitort.

[ Szerkesztve ]

(..(.)..)

(#96) keszegduda válasza Furky (#92) üzenetére

keszegduda
(őstag)

Igen, tudom hogy drágák, de félek a pixelhibától...láttam 49.900-ért Samsung 2232BW-t, nem tudom hogy bevállaljam-e (Pest). Manapság a pixelhiba mennyire gyakori? Mert akkor lehet hogy belemennék egy pesti vételbe. Ugyan ez másik boltban 62400-ért van, szóval az a 12000ft mégis csak pénz.
Köszönöm a segítségedet! :R

(#97) imikee válasza Sas madár (#88) üzenetére

imikee
(kvázi-tag)

:) néha cora meg mediamarkt (....na ez ám a reklám helye...) itt ki van téve egy párfélefajta lcd. meg tudsz róla mindent ami szükséges és ha tetszik valamelyik akkor keresel valahol olcsóbban belőle ha nem akkor megveszed. ez tetszett még nagyon:
SAMSUNG T220 (de ez már 15k-val többe lett volna)
[link]

üdv!

(#98) Redpaladin

Redpaladin
(kvázi-tag)

Végül szerdán megveszem a monitort. És Philips 200WP7ES 20 [link] gondolkozom meg SAMSUNG 2253LW [link] :F
Általános használat (internet,szövegszerkesztés), ritkán grafikai munka, filmek (gyakran), ritkán játék (Starcaft II, Diabló 3)
mely tipus lenne a tökéletes választás? :)

És Samsungoknál mit jelentenek a BW, LW, UW jelzők a márkaneveknél? :Y

Segítségeteket nagyon köszönöm! :)

(#99) Furky válasza keszegduda (#96) üzenetére

Furky
(őstag)

2232BW-ből mostanában viszonylag többen rendeltek, és egyiknek sem volt pixelhibás. Inkább az új T220-asok jelentős része volt pixelhibás, amit az Ipontól rendeltek. De 2400 forint volt a futár a monitoron felül, és ez tartalmazza azt is, hogy ha bejelented, hogy pixelhibás, jönnek le érte, és viszik el, majd hozzák az újat. Természetesen ingyenesen van ez az iponnál, nem tudom, hogy más nagyobb webshopoknál ez hogy van, részletkérdés, rá kell kérdezni... depo.hu-n tudsz keresgélni, hogy melyik boltnál kapható, illetve van-e webshopjuk, ilyesmi. :)

(#100) lajosx

lajosx
(senior tag)

Üdv! Tudom nem ide illő kérdés,de nem találtam rá jobb helyet:) az lenne a gondom hogy vettem egy 22" monitort elötte 19" volt a mostani 16/9es és az lenne a gondom hogy a bőngészö egy csomo oldalt nem jelenit meg teljesen,csak középen,pl a startlap is középen megjelenik,4/3 ba a 2 széle meg csak simán kék,ez normális?vagy valahol betudom állitani?am ie7 böngészö van a gépen.Am most itt a ph is csak a bal oldalon van irás a többi meg fehér.Köszi a segitséget és bocs ha rossz helyre írtam.
:R

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.