Hello!
Ezeket érdemes elolvasni! 

minden tiszta kedves baratom, már csak annyit kérdeznék 22 inchet, vagy olyan 55 centit, milyen távolságból kellene néznem?
nagyon köszönöm az eddigi fáradozást
[ Szerkesztve ]
"sokat kívántok, holott édeskevés fér belétek"

Minimum 44 cm-ről.
[ Szerkesztve ]

Én olyan 80-120 centiről nézem kb...
(#306) old_artist válasza Furky (#305) üzenetére

Igen, általában a 1,5-2 szeres az ideális egy monitor előtt ülve a kijelző "nézettsége"!
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
(#307) rybank válasza old_artist (#306) üzenetére

segítsetek már nézem a paramétereket, de nem értem, nos akkor mennyibe is kerül egy NEM TN paneles monitor?
" Ha monitor kontrasztaránya nagyobb, mint 700:1 (Nem dinamikus!), és a betekintési szögek nagyobbak mint 160°/160°, akkor az MVA/PVA paneles.
"
ha 160/170, a betekintési szög akkor az már nagyobbnak számít, mint a 160/160?
[ Szerkesztve ]

létezik olyan 22"-os TFT amelyik minden felbontáson éles képet ad nem csak nativon?
vagy ez a TFT monitorok sajátossága? 
Nem.
Igen.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

hát ez elég szomoru... 

Ez az írás szerint a 22"-ok között a Lenovo L220X az egyedüli nem TN-es monitor. Ha sok pénzem lenne lehet vennék egy ilyet. 
"TN+Film: A legolcsóbb paneltípus, jellemzője az alacsony válaszidő 3~8ms, alacsony betekintési szögek 130°~150°, közepes kontraszt 350~700:1, nagy fényerő 300~500cd/m2. Színmegjelenítése csak alapszínenként 6 bit-es (18 bit) 262.144 valós szín + 2 bit FRC 16.2M szín. (FRC = Frame Rate Controll, köztes színárnyalatok létrehozása, az árnyalathoz legközelebb eső valós színek gyors cseréjével, villogtatásával.) Elsősorban játékra, irodai munkára, Internettre ajánlott. Grafikai munkákra, képfeldolgozásra és filmnézésre kevésbé alkalmas.
MVA/PVA: Drágább, de majdnem minden paraméterében jobb paneltípus, nagy kontraszt 1000~1500:1, kitűnő betekintési szögek 178°~178°, alapszínenként 8 bit-es (24 bit) színmegjelenítés 16.7M szín, jó fényerő 240~350cd/m2, és az újabb, "overdrive" technológiával felszerelt típusokat alacsony válaszidő 6~8ms (g2g) jellemzi. Kitűnő választás lehet általános otthoni használatra"
[ Szerkesztve ]

itt valam,ilyik topicban olvastam, hiogy a tn panelesek gyakran egy idő után valamilyen színhibát produkálnak, mi ezzel a helyzet?

Pl. EZ kb. 106e.
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

Én is amatőr vagyok a témában, egy-két hete okosodok én is. 
(#315) old_artist válasza SOAD19 (#311) üzenetére

Üdv!
"Ez az írás szerint a 22"-ok között a Lenovo L220X az egyedüli nem TN-es monitor." - ez igy nem nagyon állja meg a helyét, esetleg, ha azt nézzük, hogy 100e alatt, akkor reális a szöveg megközelítése, de ide még besorolnám a HP LP2275W-t, ami megkapta az EIZO S2231W paneljét, és szintén kiválóan teljesít a 8bit-es színmegjelenítésű és 22"-os mezőnyben.
Ha már az EIZO S2231W-t is említettem, akkor ez is belefér a 22"-osok mezőnyébe, de ez 150e alatt tanyázik, és ez is S-PVA paneles, viszont 10bit-es LUT színmegjelenítés vezérléssel, 1500:1 kontraszttal!
mod: ah, látom, amire megírtam, a "wwhy" megelőzött a HP-vel, de a Hexaa-nál, pixel hibára tesztelve 100e alatt már megkapod!
[ Szerkesztve ]
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
Nem TN paneles 22" -os monitorok a teljesség igénye nélkül:
-Eizo s2231W: Ez a jelenleg kapható legjobb 22" -os monitor, ezért kicsit borsosabb is az ára. Jelenleg 140.000Ft környékén lehet megvásárolni
-HP LP2275W: 110.000Ft környékén van az ára, az Eizo panelja van benne (SAMSUNG) viszont kcsit gyengébb az elektronikája ez az árán is meglátszik.
-Lenovo L220x: Az egyetlen 22" -os VA panellel szerelt monitor ami 1920x1200 -as felbontással rendelkezik, nagyon jó monitor, egy gond van vele, rengeteg a pixelhibás darab, bár a kis pixelméret miatt általános felhasználás mellett nem lehet nagyon szembetűnő. 100.000 Ft környékén kapható.
-NEC P221W: Hamarosan kapható lesz, egyenlőre sokmindent nem tudunk róla ( hír ), Biztos nagyon jó monitor lesz viszont az ára magasnak tűnik. Márpedig ha drágább lesz az Eizo-nál, akkor nem biztos, h. ez a jobb választás.
(#317) Eagl3 válasza old_artist (#315) üzenetére
Te meg engem előztél meg 
(#318) old_artist válasza Eagl3 (#317) üzenetére

ha-ha, 
mod: igen a NEC MultiSync P221W egy nagyon kiváló monitor lesz - de az ára is!
[ Szerkesztve ]
(#319) SOAD19 válasza old_artist (#315) üzenetére

Sorry, megint olyanba pofáztam bele, amihez nem értek.
Le fogok szokni róla, ígérem.

(#320) old_artist válasza SOAD19 (#319) üzenetére

Üdv!
Semmi gond, majd kijavítunk vagy segítünk, ha tudunk! 

Hi All!
Tudom nem kicsit elcsépelt,de szeretnék segíccséget kérni.A jövő hét folyamán vennék 22 lcd monitort. A két befutóm: Samu T220 Ill. Lg W2284F. Ezek amik árban a plafon,de még rászánom. A T220-tól a pixelhibák miatt fázom,az Lg viszont a színekkel (talán) nincs a toppon.Régebbi típus vagy olcsób monitor is érdekel ha ezen gépekkel azonos minőséget képvisel. Hát ha tudtok segíteni azt megköszönném. Gondolom a VGA elég (ha nem is erőmű) 6800 Gt 256Mb. Köszi

Jól el vagy eresztve! 22 lcd monitor?!

[ Szerkesztve ]

22"-os, HDMI-s, LCD kellene egy ismimnek. Én ezeket néztem: LG W2252V, BenQ E2200HD; Ő ezt: Samsung T200HD. Ár max 50-55eFt.
Vélemények, javaslatok?
(#325) old_artist válasza Frenky89 (#324) üzenetére

Üdv!
... én meg esetleg még ezt ajánlom: LG W2252TQ-PF, LG W2252V-PF (+HDMI foglalattal) és a Philips 220CW-t (HDCP-re felkészítettek)!
[ Szerkesztve ]
(#326) Frenky89 válasza old_artist (#325) üzenetére

Köszi a gyors választ! 
Holnap még utánakérdezek ezeknek is.
Üdv!
Unokaöcsém 22-es LCD monitort szeretne magának, viszont erre max. 40-45 ezer forintja lenne... Ti mit ajánlanátok neki?
Én egy Samsung 2243NW-t mutattam neki, de nála más lehetőségek is szóba jönnek:
ASUS VW223D
BenQ G2200WA
HannsG HG221AP
LG W2234S
BenQ G2200W
Szerintetek melyik lenne jó választás?
Köszi.
Ja, és net, film, játék amire kéne.
Icewolf || Privátban árazás nincs!!! >> Tokió blog -> logout.hu/blog/mave13 <<
(#328) old_artist válasza Frenky89 (#326) üzenetére

Üdv!
Mindenképpen fontos szempontok, ami alapján válogatnod kell a TN-esek közül:
a DVI-s csatlakozás legyen és esetleg HDMI-vel (sőt esetleg a HDCP támogatással), a minél nagyobb látószög (~170°), a kevésbé nagy bevilágítás, a tesztek és topikok alapján (gugli) játékoknál az overshoot/utánhúzás a leg-meghatározóbb!
(#329) rybank válasza old_artist (#328) üzenetére

akkor most nincs gáz a TN panelesekkel, vagy nem értem!
ha megveszem, mire számíthatok?
UI.:, miindenesetre felkészültek vagytok, köszönöm
[ Szerkesztve ]
(#330) old_artist válasza rybank (#329) üzenetére

Üdv!
Tulajdonképpen, ha az ár/érték/tudás szintjén nézed, akkor amit a TN-esek nyújtanak, azzal kell együtt élned - sajnos! Olcsón hozzá lehet jutni, de nem kell csodákat várni tőle, sőt még van sok *VA-s panelú, aminek szintén sok problémája van, de mindig meg lehet találni a kompromisszumot - mivel a vásárlók mindig el tudják dönteni, hogy mennyit is szánnak egy monitorra
, ami talán az egyik legdrágább hardverek közt, (amit elégséges kompromisszumos megoldással) mindig is ki lehet küszöbölni!
"... akkor most nincs gáz a TN panelesekkel, vagy nem értem!" - de szvsz gond van velük, ha összeveted pl. a jobb/kiválóbb *VA és IPS monitorokkal, de akkor az árával is lehetnek gondok, mivel drágák, de ha egy minőségi monitort veszel alapul, akkor ilyen szinten mindig is meg kell fizetni a jobbat és a profibb kijelzőket, aminél esetleg minden kompromisszum nélkül válogathatsz! 
Hogy mire számíthatsz? - esetleg olvasd el ezeket és a különbségeket, hátha segít!
(#331) old_artist válasza mave13 (#327) üzenetére

Üdv!
Ha a 3 napos pixel/sub(al)-pixel garanciát nézzük, akkor ...:
- Samsung 2243NW
- LG W2234S
... viszont fontos lehet a DVI csatlakozás, ezért meggondolandó más megoldás e két gyártó termékei közül!

Hali! kb. egy éve járhattam itt monitorcserén gondolkozva, de többen a kompetensek közül lebeszéltek a cseréről uh. megkérdezem hátha egy év elteltével alakult valami. Dell p1130 as CRT-m van amit máig nagyon szeretek, és tökéletesn működik. De mivel közeleg a karácsony, és meg szeretnék valamin meglepődni egy jó TFT-n gondolkozom. A monitort fotó szerkesztésre (grafikai programok, photoshop, lightroom, illustrator stb.) használom az esetek 70% ban. tehát semmi nem fontos lényegében, csak a tökéletes színhűség, a koromfekete, és a hófehér, tökéletes élesség, és kontraszt számít. mint ahogyan azt a g520-on megszoktam. Ha volnátok olyan kedvesek és adnátok 1-2 alternatívát árban ésszerűség határain belül megköszönném. Ha csak kicsit jobb, vagy esetleg pont u.o a képe akkor nem érdekes a dolog.
[ Szerkesztve ]
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
(#333) old_artist válasza Dtomi (#332) üzenetére

Üdv!
Hah, mennyid van rá?
- mert amiket leírtál, arra válaszolni csak az előbb emlitett feltételnek megfelelően tudnánk ajánlani! - Jól a zsebedbe kell majd nyúlni, de van kompromisszumos megoldás is, csak hát neked is kompromisszumosan kell kezelned az ár/érték/tudás színtjét!
(#334) Dtomi válasza old_artist (#333) üzenetére

Nem szeretnék 5-600 ezret kiadni egy lapos monitorért mikor már tényleg úgy vágják az emberhez a csúcs lacie CRT-ket és a mostanira sincs panaszom kép ügyileg de már most félek a válaszodtól, tavaly is kb, így kezdődött.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
(#335) old_artist válasza Dtomi (#334) üzenetére

Üdv!
Hááát, akkor szvsz venned kell egy LaCie-t, mert ami minden kritériumodnak megfelelne, az kb. az említett árkategóriában mozog.
Ha nem is a CE és a CG professzionális EIZO monitorokat ajánlanám, de nem is a Nec-eket és főleg a Barco-kat, de még a HP DreamColor LP2480zx professionális kijelzőjét sem mernén megemlíteni, amivel esetleg valóságos színhű színtereket látnál - nem is merném folytatni, mert hamar elmenne a kedved!
Sajnos, ezek már 300-600e forintos árkategóriába tartoznak, ami megfelelne az igényeidnek, sőt még meg merem kockáztatni, hogy jobbak, mint a CRT-k, bár még mindig nagyon sokan használják a professzionális CRT-ket (amig el nem öregednek a katód sugarak benne), de nemsokára jönnek majd az oled technológiájú monitorok, amik még jobbak lesznek, de azok már milliós tételek lesznek!
Lehet, hogy még egy évet kell várnod, hátha addigra a pénzügyi válság és a monitorok ára is lecsökken - bár a professzionális monitoroknak mindig is meg fogják kérni az árát - sajnos!

Sziasztok!
van-e valakinek, és ha igen,milyen véleménnyel van egy BenQ E2200HDA 22" Wide LCD monitorról?
Persze hozzáértők is válaszolhatnak,mi a véleményük erről a monitorról?Megéri?Miért ilyen olcsó,stb.
(#338) mindfreak válasza KáZsé Mestör (#337) üzenetére

BenQ monitorokról sok rosszat még nem hallottam, bár nem is annyira elterjedt idehaza. A technikai paraméterek alapján kecsegetető, azonban ilyen felbontás ilyen kis képátlón elég nehézkesen olvasható betűket eredményez! Ha nincs gond a szemeddel, akkor ez nem feltétlen probléma, nem úgy mint a DVI (digitális) csatlakozó hiánya, ami nélkül rosszabb képminőséget fogsz kapni. A nagyon kedvező ár és szép megjelenés valószínűleg kárpótol érte.
Viszont ne feledd, hogy BenQ monitorokra nincs pixelhiba-garancia!
Itt nagyon sok véleményt olvashatsz a monitorról. Angol tudás nagy előny! 
Mod: Később kapható lesz egy DVI és HDMI változat is belőle picivel drágábban, BenQ E2200HD néven.
[ Szerkesztve ]

nos hát kis pénz kis focimecss, ahogyan a mondás tartja, ha valóban csak ennyiről van szó (kényelmi szempontok), az írás szerint..
mert ha nem azért veszed, ha a szemedets zeretnéd kímélni, akkor meg gondolom azért vehetsz, mert
-dizájn
- 5kg jával felteheted a fekvő számítógépházra, vagy a falra
pozitívum csaka magas felbontás a számomra, de ugye az meg bivaly gép nélkül használhatatlan..
minden tiszteletem a kedves segítőkész skacoknak,

hi
rokonok osztrákban monitort szeretnének venni. adtak pár típust 200euróig.
én annyira nem vágom a témát azért itt kérdezem, h melyik lenne jobb.
mellesleg olyan kéne amin vga csati is van(jelenleg integrált videókari van de majd rábeszélem őket vmi jobbra).
a típusok a következők:
acer x223wb
fusi scaleo 22w1
samu sm2253bw
lg w2242t-sf
benq g2110w
a fusi sztem hiányos mert nem nagyon találtam ilyet.
sztetek melyik lenne a legjobb?
előre is thx 
mielőtt üzletelnél valakivel: www.phmegbizhatosag.atw.hu
(#341) tsigalko87 válasza KáZsé Mestör (#337) üzenetére

... nekem ilyen van kb. akkorák a betűk mint egy 15,4" notebookon.. 1280*800ba... nem vészes.. igaz ami igaz 1920x1080 kicsit nagy 22"ra...
... szép képe van.. bár a DVI tényleg hiányzik róla... átlag használatra tökéletesen megfelel.. Arra figyelj hogyha játszani szeretnél vele natív felbontásban akkor ahhoz elég erős VGA kell...
... és van rá pixelhiba gar én 3 napot kaptam ...
Mindenképpen megéri fullHD felbontás miatt is.. meg mert egyszerűen olcsó már pusztán ezért megéri...
(#342) mindfreak válasza tsigalko87 (#341) üzenetére

Mivel az eDigital-nál is lehet kapni érdemes onnan venni, mert az ott kapható minden monitorra "Zéró tolerancia" érvényes! 
[ Szerkesztve ]
(#343) old_artist válasza Ad-m (#340) üzenetére

Üdv!
Általában minden monitoron még megtalálható a "VGA csati! - a D-sub!
Ha játszani is akarsz és az adott 22"-os monitorok natív és egyéb felbontását is meg akarod jeleníteni minden kompromisszum mentesen, akkor nagyon javaslott egy jobb VGA is (min. pl. ATI 4850) a monitorhoz!
Mindenképpen fontos szempontok, ami alapján válogatnod kell a TN-esek közül:
a DVI-s csatlakozás legyen (az esetleges új VGA vásárlása miatt is, mert azok már csak DVI csatlakozóval rendelkeznek) és esetleg HDMI-vel (sőt esetleg a HDCP támogatással), a minél nagyobb látószög (~170°), a kevésbé nagy bevilágítás (a tesztek és topikok alapján (gugli) játékoknál az overshoot/utánhúzás a leg-meghatározóbb), és a 3 napos pixel garancia (ezt nekik kell ellenőríztetni még időben)!
Tehát, ezek a szempontok alapján nézd végig a kiválasztott típusokat, hogy megfelelnek-e ezen követelményeknek, és máris szűkül, vagy bővül a kör!
(#344) Ad-m válasza old_artist (#343) üzenetére

hi
32es fullhdtv-n játszok 4850es vga-val, ezt a részét vágom, sőt még a csatlakozók nevét is...
rákerestem az összesre guglin, de számokból nem tudom megállapítani h melyik jobb.
mert a felénél a dinamikus kontrasztarányt írták ki, és szögeket is írtak, de az is átbaxás javarészt(10:1 kontrasztarány 170foknál, stb...), és azért jöttem ebbe a topikba, hátha vkinek vannak személyes tapasztalatai, esetleg tudna ajánlani a felsoroltak közül 1et.
azért thx 
mielőtt üzletelnél valakivel: www.phmegbizhatosag.atw.hu
(#345) mave13 válasza old_artist (#331) üzenetére
Köszi.
Mondtam neki a DVI-t, első kérdés az volt, hogy az mi. Miután elmondtam, azt mondta, hogy neki olyan nem kell feltétlen. Tehát innentől nincs gond.
Icewolf || Privátban árazás nincs!!! >> Tokió blog -> logout.hu/blog/mave13 <<
(#346) tsigalko87 válasza mindfreak (#342) üzenetére

Én a pécsi Infolexben vettem 35ért számlával.. és járt rá a 3 nap...

Hali!
22" moncsit szeretnék majd venni. Játékra és filmre lesz, szóval a gyorsaság (<5ms) és jó fekete lenne számomra fontos szempont. Legalább DVI és vagy HDMI-vel. Olvasgattam itt a hozzászólásokat, ahogy látom érdemesebb lenne rááldozni egy nem TN-es monitorra, de ettől függetlenűl a kommentekből meg innen-onnan szemezgetve lett egy listám. Ezekről egykét pro / kontra érvet mondanátok?
- LG W2284F-PF 22"
- Samsung SyncMaster 2253BW
- Samsung SyncMaster 2253LW 22"
- HP LP2275w
- BenQ E2200HD *
- BenQ G2200W 22"
- NEC MultiSync LCD225WXM
Na meg az ár se olyan mindegy persze
, 60-70 ezer forintnál többet nem szeretnék kiadni , de ha meg tudtok győzni jó érvekkel, mutathattok egy két elérhető áru ( ~ 100e Ft) Dell, BenQ , HP vagy egyéb márkásabb és minőségibb termékeket is, maximum tovább kell rá gyűjteni 
Amugy elsőre a csillagozott BenQ monitor tetszett meg leginkább, bár nem hiszem hogy alapból 1920x1080 felbontást használnék, nagyon romlik a minőség ha 1680x1050-en használom?
Köszi a segítséget!

hogy kerül a csizma az asztalra
azaz a Benq a Dell/Hp/NEC mellé 
amúgy javaslom az LG w2284F-et, nagyon jó kis monitor.
a HP meg még jobb, de annyival drágább is 
Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>
(#349) old_artist válasza d0gz1ll4 (#347) üzenetére

Üdv!
szvsz én a HP LP2275W mellett korteskedem (a Hexaa-nál mint viszonteladónál már ~100e-ért megkapod), mivel S-PVA paneles (és megkapta az EIZO S2231W már többször említett paneljét), és DVI mellett DisplayPort-os is, ... és talán nézd/olvasd végig a kiváló értékelését itt és itt, nem pedig az ipon-os gyenge/itt ott valótlan állítású tesztet.
Esetleg még ajánlanám a lenovo L220xcW FullHD-s 22"-os monitorját is, ami szintén S-PVA paneles, bár elég sok pixel hibás jön ki a forgalomba, de ha kifogod, akkor nagyon jó vizuális élményt nyújthat (jelenleg 90-100e között van az ára)! Teszt: 1 és 2 és 3..
[ Szerkesztve ]

Ez engem is érdekelne.
Mármint LG W2284F-PF vs. Samsung 2253BW
A kettő közül mégis melyik a jobb?
Hello, ladies! Ivan Panced here - but you won't hear ME complain!