Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#7001) zodo válasza Nyugdíjas (#6999) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor legyen 60 :)
Megfelel ?

(#7000) sityu2

Mint említettem nem értek a témához az nvidia kártyákhoz meg végképp.
Én egy Hd 4850-t vettem, de ez is épphogy elég lesz 1680x10500 alatt.
Szóval, minimum ennek a kártyának a teljesítményének a környékén nézelődj, de inkább fölötte az új játékok miatt és a jövőre nézve.

Talán, majd segítenek a hozzáértők.

[ Szerkesztve ]

(#7002) zodo válasza zodo (#7001) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

természetessen 1680x1050-et akartam írni. :B

(#7003) sityu2 válasza zodo (#7001) üzenetére

sityu2
(újonc)

Ok.
Köszi!
Esetleg akki bővebb infóval bír azt arra kérném, ossza meg velem!
THX!

apa

(#7004) Mangerd válasza sityu2 (#7003) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

A kérdésedhez nem ezen a fórumon találsz választ!

De elmagyarázom neked, hogy kell ezt csinálni:

Mivel ragaszkodsz a mostani kártyádhoz. Bepötyögöd a gugliba a kártyád tipusát (pl 9800gt vagy Gigabyte 9800gt) és egy rakás tesztet fog neked kidobni. Ha szerencséd van azokon a játékokon is fogják tesztelni, amivel te játszol. (akár beírhatod, hogy pl: 9800gt Crysis) Megnézed a diagrammokat, hogy a te kártyád a te játékoddal milyen felbontásban nyújt még számodra elég fps-t és olyan felbontású monitort keresel hozzá... (ha a te játékodon nem tesztelik, akkor próbálj viszonyítani más játékok eredményeihez)

De szerintem mindenképpen ha már veszel, akkor egy szép nagyot vegyél! Legfeljebb egy darabig visszaveszel a játékos kedvedből, amíg meg nem lesz az új kártyára a pénz.
Nem éri meg 17-19"-os monitorokat venni, alig olcsóbbak a 22"-nál és ráadásul a monitort elvileg évekre vesz az ember! :K

(#7005) Nyugdíjas válasza zodo (#7001) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nekem jó lesz 90-en is :) Én csak a te érdekedben mondom, hogy kíméld a szemedet, meg persze hogy szebb képet nézhess. Általában a minimum az egészséges, de én 10-nél magasabbra sosem veszem. (Meg persze mások sem.)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#7006) zodo válasza Nyugdíjas (#7005) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igazad van, elkezdtem kalibrálni a beállításokat és valóban elégséges a 10 is, de még nem tökéletes. Asszem el leszek még mire megtalálom a megfelelőt.

Más:

Hátha segít valakinek dönteni, bár nem túl szép képek, melyekért ellnézést kérek, de itt egy pár darab, megjegyzésekkel az LGW2271TC monitoromról. :) :B

[ Szerkesztve ]

(#7007) fishmonger válasza zodo (#7006) üzenetére

fishmonger
(lelkes újonc)

Szép.
Most nagyon hülyének fogtok nézni, de mégis minek usb egy monitorra? Mit lehet beledugdosni? :D
Egyébként Sam. 2233BW-n van?
Nem láttam leirásban.
fm

(#7008) zodo válasza zodo (#7006) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tévedtem, a megjegyzéseket csak én látom :DDD ez az első kép gallériám, bocs :B

(#7007) fishmonger

Nálam a beépített webkamera csatlakoztatására szolgál.
2233BW-n asszem, nincs csak D-Sub és DVI

[ Szerkesztve ]

(#7009) Viktor89 válasza Nyugdíjas (#7005) üzenetére

Viktor89
(fanatikus tag)

10-esen legyen a brigtness?

(#7010) zodo válasza Viktor89 (#7009) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem, csak viccelt. :) Az már farkasvakság. :DDD

(#7011) Nyugdíjas válasza Viktor89 (#7009) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nem az a lényeg, mennyin van, hanem hogy a mért fényerő 110-120cd/m2 körül legyen, sőt igazából pontosan 120 az ajánlott (nekem ez megfelelő is szokott lenni,de ez egyénenként változhat).

És nem nevetni, egyáltalán nem vicceltem. Aki tudja/érti vagy látott már jól bekalibrált monitort az tudja miről beszélek.

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#7012) Viktor89 válasza Nyugdíjas (#7011) üzenetére

Viktor89
(fanatikus tag)

De nálad akkor van annyi fényerő ha a brightness 10-esen van? Én kaptam egy képet,amin fekete meg fehér árnyalatok vannak és az alapján állítottam be és a brightness 54-en van a contrast meg 46-on

(#7013) Nyugdíjas válasza Viktor89 (#7012) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nálam 7-esen van, ez 116cd/m2, ha jól emlékszem. De ez minden monitornál más. Vannak monitorok amik min. fényerőn is 140cd körül vannak,de van ami már 50-nél eléri a 120-at. TN-eknél általában jól le kell venni, hogy elfogadható legyen, mert előre nagyon sok fényt engednek át, ezért jóval vakítóbbak mint a PVA-s, vagy IPS-es monitorok.

(#7014) wannabeinla

wannabeinla
(kvázi-tag)

sziasztok!
22" os FULL HD s monitort szeretnek venni, elsosorban filmeznek, neteznek, jatszanek rajta (nem a legujabb jatekokkal), esetleg amator szinten photoshop. Mien gyartot/modellt ajanlanatok? A valaszokat elore is koszonom.

#DD00FF

(#7015) Nyugdíjas válasza wannabeinla (#7014) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Egy irányárral könnyítsd még meg a dolgunk, úgy lesz az igazi :)

(#7016) wannabeinla

wannabeinla
(kvázi-tag)

150-180 font kb.
igazad van ez sem elhanyagolhato. :)
ittvan egy bolt, aminek nem olyan rosszak az arai.

#DD00FF

(#7017) Nyugdíjas válasza wannabeinla (#7016) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Abból csak TN fogja futni. Samsung 2333SW, illetve BenQ E2200HD amit ismerek, és vállalható ebben a kategóriában.

(#7018) wannabeinla

wannabeinla
(kvázi-tag)

koszonom szepen. felirtam a 2 tipust magamnak :)
egyebkent te meiket valasztanad a 2 kozul?

[ Szerkesztve ]

#DD00FF

(#7019) P100 válasza Nyugdíjas (#7017) üzenetére

P100
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem igaz... Eizonak van SPVA panellal 22 colos Full HD monitora 150 ezerért: S2242W

Szerk.: ja, hogy font, bocsi, forintra gondoltam.

[ Szerkesztve ]

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#7020) old_artist válasza P100 (#7019) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ebben igazad van (mármint az EIZO árával, és hogy 22"-os FullHD-s), csak ...
a "wannabeinla" 150-180 "font"-ot írt és nem forintot! ;]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#7021) fishmonger válasza wannabeinla (#7018) üzenetére

fishmonger
(lelkes újonc)

Nos...
180 GBP mai áron kb 50-52.000 HUF.
Szóval:
Samsung 2333SW http://ipon.hu/?product_id=36867&ref=olcsobbat 51.801 HUF
Plusz egy mérettel nagyobb is. Lehet ez gond? :D

(#7022) wannabeinla

wannabeinla
(kvázi-tag)

koszonom szepen. dehogy gond a meret :D
csak nalam haldoklik PH? :/
ebayen 150 font korul mar megvan :)

[ Szerkesztve ]

#DD00FF

(#7023) zodo

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tegnap vettem, emlékeztek a monitoromat => Számla

Ma mit látni a bolt honlapján ? Fogyasztói ár: 69.900 Ft :Y

Szóval vagy romlott a forint az elmúlt pár napban vagy valakinek rossz napja volt ma a cégnél. :D
Nekem meg szerencsém volt, hogy nem jöttek rá 2 nap alatt a "hibára" :DD

(#7024) wwhy válasza wannabeinla (#7022) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

(nem, reggel óta nálam is)

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#7025) Mangerd válasza zodo (#7023) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

Ha rájöttek, hanem... (bár nem hiszem, hogy ez hiba lenne)

Azon az áron kell adják, amin megrendelted! Tehát ha még a megrendelés napján (a megrendelés után) is ment fel 69-re, te akkor is 49-ért kell kapd, mert annyiért rendelted meg! ;)

(#7026) Eagleee

Eagleee
(újonc)

Tiszteletem uraim, mi a velemenyetek a Fujitsu-Siemens SL3230T Monitor -rol ?

Vagy esetleg mas hasonlo arban aminek van HDMI bemenete 22-23" kozt?

(#7027) Mangerd válasza Eagleee (#7026) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

Fusi monitort ne vegyél!

Még akkor se ha ára a 23"-os mérethez korrektnek tűnik...

HDMI minek kell neked?

(#7028) zodo válasza Mangerd (#7025) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen tudom (így is történt), hogy a feltüntetett áron kötelessek eladni, ha tetszik hanem. :K
( "hiba"-ra csak azért mertem gondolni, mert az összehasonlító oldalakat nézve a legolcsobb is 6x.xxx volt (vidéken), ezért gyorsan megrendeltem tőlük )

Más:

Hátha, majd valakinek segítségül szolgál:
ForteManager progit feltettem, Win 7 Rc 7100 Build-et használok és persze nem volt hajlandó működni teljes mértékben.
Csak a pont nem kellő funkcíói, mint pl.: Help, Information, Support, Chek update
Persze a kompatibilitási fülön Windows Vista Sp2-re állítva, minden ok.

(#7029) wwhy válasza zodo (#7028) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

ki lehet játszani, sajnos a "kötelező"-t: anno a voda a SE C902-est rossz árral hirdette meg a webshopjában, és hiába rendelt tőle xy emberke, senkinek sem küldték, magyarázat: "sajnos tévedés történt az árazásában, elnézést". Utánajártam, jogvédők, stb. és tényleg hivatkozhat vmi aránytalanságra a törvény szerint.

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#7030) fishmonger válasza Mangerd (#7027) üzenetére

fishmonger
(lelkes újonc)

http://prohardver.hu/tema/milyen_22_os_tft-t/hsz_6369-6369.html

"LG és Samsung bárhonnan nyugodtan vásárolható, mert gyárilag van rájuk pixelgarancia."

Tehát, ha nincs feltüntetve a boltnál, ahol vennék, akkor is van rá? És a gyári pixelgarival hova lehet vinni a monitort és mennyi időn belül?

(#7031) Mangerd válasza fishmonger (#7030) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

Azokra gyárilag van, ha fel van tüntetve ha nincs!

A pixelgarancia 72órás (és nem 3napos, erre érdemes figyelni!) Ha ez időn belül akár egyetlen subpixel hiba is előjön vissza kell vinni (juttatni, ha vidéki vagy) a boltba, ahol kicserélik, vagy épp nincs, akkor beszámíttatod másikba az árát, vagy visszakérded.

(LG esetén a 3 nap után van pixelgarancia, de csak bizonyos számú subpixel, vagy teljes pixelhiba esetén)

(#7032) OddMan

OddMan
(őstag)

Lehet hülye kérdés, de azért megkérdezem. A mostani monitorom 18"-os és bizonyos játékoknál 1280x1024-es felbontás mellett, már alig olvashatóak a betűk (kicsik). Na most ha veszek egy 22"-os 1680x1050 felbontású monitort, akkor mekkorák lesznek a betűk a 18"-os monitoromon lévő betűkhöz képest. Ugye a lényeg, hogy nem csak a felbontás, hanem a monitor mérete is megnő. :U

[ Szerkesztve ]

''A szíved szabad! Légy bátor és kövess!''

(#7033) Mangerd válasza wwhy (#7029) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

Valahogy úgy van ez, hogy mitől te a webshopba megrendelsz vmit, azzal még nincs megrendelve! Akkor van megrendelve, hogy ha telefonon, emailben stb. visszaigazolja a bolt a rendelést!

Tehát ha 100.000 helyett 100 forintért van valami meghirdetve a honlapon, te megrendeled, és ők visszaigazolnak, hogy 100-ért holnap szállítják, akkor nincs mire hivatkozni!
De ha megrendeled az oldalon és visszatelefonálnak, hogy bocs, de azt elírtuk, akkor nincs hova ugrálnod, hogy 100-ért akarod...

(#7034) wwhy válasza Mangerd (#7033) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

még a visszaigazoló e-mailt is megkaptam, de állítólag az automatikus volt, így az nem jelentett semmit :( tökmind1. Tény, ha 100%-ra akarunk menni, akkor telefon.

(#7035) Mangerd válasza OddMan (#7032) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

2 dolog:

1) 22"-on 1680*1050-ben picit nagyobbok, de kb akkorák lesznek a betűk (legalábbis a pixelméretek alapján), mint a mostanin (0.280nm pixelméret és 90.7 dpi, illetve 0.282 és 90.0)

2) Milyen monitorod van? natív? DVI? TrueType? Mert nálam a 1680*1050 tökéletesen szép és olvasható!

wwhy: Igen az automatikus ilyenkor szívás, mert arra tudnak hivatkozni. Viszont érdemes lett volna nyaggatni őket jobban. Egy ilyen nagy cégnek, ezek fillérek, előbb-utóbbi letojták volna...

[ Szerkesztve ]

(#7036) OddMan válasza Mangerd (#7035) üzenetére

OddMan
(őstag)

A monitorom 2003-as 18"-os LG L1810B DVI-os . Kizárólag 1280x1024-ben használom mivel ez a natív felbontása és csak ebben a felbontásban ad szép éles képet.
Az új monitort is kizárólag 1680x1050-ben akarom majd használni.

[ Szerkesztve ]

(#7037) OddMan

OddMan
(őstag)

Nos, utánanéztem és a régi monitorom képponttávolsága 0.28mm a kiszemelt monitoré pedig 0.282mm a leírások szerint.
Akkor ez azt jelenti, hogy elhanyagolható különbséget fogok látni a betűméretet illetően a két monitoron? :U

[ Szerkesztve ]

(#7038) Brekk válasza OddMan (#7037) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Hogy jobban erezd a kulonbseget egyszeruen szazalekot kell szamolni. 282/280 az 1,0071 vagyis 0,7% al fog nőni a pixelméret az elozohoz kepest. Magyarul az elhanyagolhato/eszrevehetetlen kategoria. :K

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#7039) Mangerd válasza OddMan (#7037) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

Te néha olvasol is? :Y a 7035-ös HSZ-em pont erről szólt, még a számok is benne voltak (megtoldva a dpi vagyis képpont/inch adattal) :U

(#7040) Viktor89

Viktor89
(fanatikus tag)

Sasmung 2233BW-re tudtok modani valami jó beállítást? fényerő meg a kontraszt az jó,de vhogy nem a megfelelőek a színek,valamit még át kellene állítanom?

[ Szerkesztve ]

(#7041) TayRol

TayRol
(PH! addikt)

Udv. mindenkinek!

Kozhely kerdessel fordulnek a szakikhoz, mar nagyon kiestem a PC-k korforgasabol.:)

22'-es, jatekra es filmre alkalmas fullhd monitort keresek hdmi kimenettel (bar ha jobban belegondolok, fullhd eseten alap). Az ar termeszetesen szamit, valami jo ar/ertek aranyura gondoltam:) Markafuggosegem nincs.

Koszontem! :R

Suzuki - Way of Life

(#7042) Myers

Myers
(senior tag)

1 heti félig besült, szemfolyató átmeneti CRT-zés után ma megjött a 2233BW-m.

Összehasonlítva az LG W2252V-vel, erősebb a bevilágítás alul és felül. A szövegek szép élesek (LG-n is az volt).

Sajnos a szürke felül itt is jóval sötétebb, mint alul, akár az LG-n.

Bár ezek csupa jelentéktelen dolgok, ha az ember elkezdi használni, és nem azon rágódik, hogy ilyen meg olyan hiányosságok vannak.

Találtam egy pixelhibát, de annyira jelentéktelen, hogy én nem fogok futárral szórakozni, meg visszacsomagolgatni, úgyhogy nem küldöm vissza.

Fekete háttérnél világít egy "szürke" (én annak látom) pixel a bal szélétől 3 centire. Teljesen szemből a látószögek miatt eddig észre sem vettem.

-------------------------

A kalibrálásról egy kérdés: az nem grafkártya függő? Csak azért kérdezem, mert sokak szerint pl egy nv és egy ati kártya máshogy jeleníti meg a szineket. + még driverből is lehet fényerőt, kontrasztot állítgatni. Szóval hogy van ez? :F

http://www.muszaj.hu/

(#7043) gb4400 válasza Myers (#7042) üzenetére

gb4400
(senior tag)

A kalibrálás monitor és videokártya függő is egyben. Ha egy bekalibrált gépen pl. kicseréljük a videokártyát, akkor újra kell kalibrálni, mert az új videokari nem biztos, hogy ugyanolyan színbeállítású. És itt nemcsak az ATI - NVIDIA eltérés számít, hanem azonos gyártótól származó, de más típusú kártyák is különböznek. Tulajdonképpen a videokártya és a monitor képét egymáshoz, és a valós színekhez legközelebb kell hangolni.

A tejet a tőgyfáról szüretelik!

(#7044) koxes

koxes
(tag)

hi

volna három számomra fontos kérdés.

2233BW-nél az 5ms-os válaszidő az szürkéből szürkébe vagy bármiből bármibe? és hogy áll az inputaggal ? (FPS-játékkal játszok)

LG W2284F-et fel lehet e szerelni falra?

(#7045) dezz válasza koxes (#7044) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyjából bármiből bármibe.

(#7046) t0m_

t0m_
(tag)

Szasztok,

grafikai munkára és mindenfélére vennék monitort.
Melyiket ajánlanátok?

Dell 2209WA
- 80e (pixelgarival +6e)
- S-IPS
- 22"
- 1680 × 1050

Samsung F2380
- 84e
- C-PVA
- 23"
- 1920 × 1080
/forrás: oáziscomputer.hu/

Esetleg valakinek személyes tapasztalat?

kösz
t

www.mezzanin.hu

(#7047) dezz válasza t0m_ (#7046) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Határozottan a Dell. (Mindkettőt láttam közelről.)

(#7048) MMIX válasza koxes (#7044) üzenetére

MMIX
(őstag)

Samsung 2233BW [link]
LG W2284F [link] [link]
"LG W2284F-et fel lehet e szerelni falra?" Válasz: nem (Wall Mount = No)

[ Szerkesztve ]

(#7049) Viktor89 válasza Myers (#7042) üzenetére

Viktor89
(fanatikus tag)

Én a fényerőt meg a kontrasztot szinte tökéltesen be tudtam lőni rajta,de valahogy a színek nem az igaziak és nemtom mit mire kéne állítani,h jó legyen. A kék színből vettem le egy keveset,mert az szerintem sok volt,de még most is kicsit furcsa az egész,de lehet,h csak az előző monitorom után,mert az analógon volt csatlakoztatva. Lehet,h ez a jó,mert néhol látok vele olyan dolgokat is például képeken amit az előzővel nem. Végülis csak megszokás kérdése. Esetleg érdemes használni valamelyik magic bright sémát? Én max a text-et tudom elképzelni,hogy használható.A gammánál meg van 3 mód,szerintem ott az első a jó.de nemtom :( . Próbáltam a Quick gamma nevű programot,de én azzal nem láttam semmit,ami le volt írva,szólva nem tudtam semmit sem állítani rajta. Amúgy egy 9800gt kártyám van,sztem azzal nem lehet gond,bár le akarom cserélni hd4850-re vagy 70-re.

[ Szerkesztve ]

(#7050) Viktor89 válasza TayRol (#7041) üzenetére

Viktor89
(fanatikus tag)

Szia!

Hát én nem ajánlom a full hd-t 22"-hoz. Sztem a minimum a 23",de a legjobb a 24" neki,de azok meg már drágák.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.