Itt, az első hsz-ban van egy link..
Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

Itt, az első hsz-ban van egy link..

Köszi szépen.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.

Igazából nem látom értelmét lecserélnem a 17-es samut egy 22-es wide-ra. 2,5 cm-rel magasabb csak, és ha tv-t nézek rajta, akkor is csak 4:3-as formátumú lesz a kép. Vagy nem? Vagy mondjuk játéknál sokat számít?
Bocs, ha hülye kérdéseim vannak, most döntésképtelen vagyok.
+ magamnak válaszolgatok 
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.

A magasságra 2,5 cm, szélességre meg 13 cm mióta kevés? Élőben sokkal nagyobbnak hat, mint hinnéd.
De amúgy ki akar ráerőszakolni új monitorra? 
Még a 19" -os natív és 22" -os wide között is elképesztően nagy a külömbség nem beszélve a 17" -os ról...
A wide felbontás meg különösen előny DVD filmeknél mivel majdhogynem egész képernyős lesz a film ezáltal sokkal nagyobb is.

Bevittem garanciáztatni az enyémet mert "foltos" volt a képe. Olyan mintha belesültek volna az ablakok+betűk. Tehát gariztatásnál akkor már nagyobbat kérnék helyette és ráfizetnék pár ezrest.

TV-t nézel rajta, vagy filmeket? A filmek jópár éve nem 4:3-as arányúak, vagy 5.4-esek.Filmnézésre egyértelműen jobbak a wide monitorok. A nem régi játékok is mind támogatják a wide felbontást, valamilyen módon biztos. A legtöbb esetben nagyobb látóteret kapsz cserébe. A régi játékok közül pedig van olyan, ami támogatja, meglepő módon. Ha mégsem támogatja, akkor érdemes körülnézni a WideScreenGamingForum-on, hogy mi a helyzet, mert sok esetben megoldható egy kis módosítással.
Lehet, hogy csak 2,5 cm-rel magasabb, de mivel sokkal szélesebb, nagynak fog tünni így is. Nézz be egy boltba, ahol ki vannak rakva, és meglátod, hogy érdemes-e lecserélni, vagy sem. 
mod: megelőztek
[ Szerkesztve ]
sziasztok
Ha esetleg monitort szeretnék, 22-es jóféle szerintem. 16:9, full hd.
mik a lehetőségeim? samsung párti vagyok. visszaolvasva láttam egy benq-t. csak nem nagyon bízom én abban
samsung még nem hagyott cserben engem.
°°°°°°°°°°°°°°°°° "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil °°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Honda - The Power of Dreams °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Eat, Sleep, JDM °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Igazából nagy részt TV-t nézek rajta + game (COD4).
kevés még a 16:9 arányú display, samsung nálunk nem is kapható
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

köszi. akkor lehet várok 1-2 hónapot és hátha jön ki valami új. 
°°°°°°°°°°°°°°°°° "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil °°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Honda - The Power of Dreams °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Eat, Sleep, JDM °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Samsung T220P, Lenovo L220x. - ezek 16:10, a samu meg 23,6" 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Na mégegyszer.
Halihó.
Vki légyszi segitsen!
Az lenne a problémám hogy tegnap vettem T220HD monitort. Sőt ez még nem is baj.
Az a gondom hogy a monitor csak akkor kapcsol be mikor a Bootolás befejezödött.
Az első amit meglátok az az hogy a Windows töltödik befelé.
DVI kábellel van összekötve De megprobáltam sima VGA kábellel is. Eredmény ugyanaz. Ez mitől van?
Gigabyte GA-G31M-S2L Q9400 Core 2 Quad 3,2Ghz; Gigabyte GTX460 OC-1GB; 4GB DDR2 Ram, WIN7 Ult 64bit; Samsung T220 HD (1680x1050)

Azért nem kell mindenhova bemásolni, attól nem lesz gyorsabb. 
másik géppel ki tudod próbálni?

Persze szóljál be.
Csak basz az ideg.
Sokan nem olvasgatnak vissza azért másoltam be. 
Megprobálom este haver gépével összekötni. Majd meglássuk
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-G31M-S2L Q9400 Core 2 Quad 3,2Ghz; Gigabyte GTX460 OC-1GB; 4GB DDR2 Ram, WIN7 Ult 64bit; Samsung T220 HD (1680x1050)

Igen, de attól még Full HD.
(#869) Pierre75 válasza old_artist (#833) üzenetére

Na, megjött a HP LP2275W-m. Egyszerűen csodálatos! Szerencsére hibátlan készüléket fogtam, az LG 1710S után szokni kell a felbontást, de a wide-dal könnyen ment a barátkozás. Aki tehát egy széles látószögű, egyenletes háttérvilágítású monitort keres ebben a készülékben megtalálhatja. A gyári színbeállítás maradt egyenlőre azzal a fény és kontraszt-aránnyal, amit elküldtél. Filmek kapcsám a 700MB divx-ket legalább 2 méterről nézve, nem rosszak, a dvd-k és 1400MB divx-ek csodálatosak - új élményt jelentenek egy 72 cm Samsung után. Köszönet a jótanácsokért!

Grat. hozzá!

Urak,
ASUS VW222u-val van vkinek tapasztalata?
Eladó Silverstone LC12 ITX ház /// ne üzleteljetek Red77-tel

Sziasztok!
Kellene egy kis help. Az utóbbi időben rosszalkodott a gépem, sokszor nem adott képet indításkor. Ez egy HP LP2275w-vel esett meg, amelyet azóta gariban cseréltek, mert zúgott. Megkaptam a másik monitort + tettem fel Vistát és a probléma megszűnt... de csak egy időre. Az előbb "ébresztettem fel" a gépet készenláti állapotból, mire ezt vízszintesen szaladgáló csíkokkal "hálálta meg", amelyek ha lassan, de biztosan eltűntek.
Gondoltam ennyi ebből a hibából elég volt, elviszem garanciára a gépet, de először print screen-nel lementek egy képet a csíkokró, hogy legyen bizonyítékom a boltban.
Megtettem, paintban CTRL + V és.............. 
a csíkok nem voltak a képen!!
Mindeközben a monitoromon a beillesztés után is vígan szaladgálnak a csíkok, amelyek teljesen eltűntek, mire ezt a pár sort írtam.
Szóval a kérdésem: Lehetséges, hogy eddig rossz helyen keresgéltem, mikor a RAM-ot vagy a VGA-t gyanusítottam? Elképzelhető-e hogy az első selejtes HP monitor után kaptam egy minimálisan selejtes darabot, amely nem zúg, viszont csíkoz? Legalábbis a paintes dolog ebben győzött meg....
Vélemény? 
Hello, ladies! Ivan Panced here - but you won't hear ME complain!

Esetleg a kábel? Jól be van-e dugva mindenhova? Nincs-e megtörve? Lehet ki kellene próbálnod máshol a monitort, vagy egy másik kábellel kellene egyszer próbálkoznod neked. Hirtelen ez jut eszembe, ha feltételezzük, hogy a többi hardver rendben van, és nincs túlhajtva sem.

Túlhajtva nincs. Most cseréltem ki a DVI kábelt egy teljesen újra és a videókártyán is a másik DVI kimenetet használom.
Ha ezután is kijön a hiba, akkor az már írható a monitor számlájára?

Fogalmam sincs, nem vagyok nagy hibaszakértő
De a videókártyán a DVI portoknak van sorrendje, és ha az elsődlegesre nem dugtál semmit, akkor a másodlagosan fura jelenségek lehetnek. Pl. nem jelenik meg kép, vagy ilyesmi... Majd kiderül, hogy mi lesz a hiba előbb-utóbb. Ha megint csikozás lesz, akkor az új DVI kábelt a VGA másik portjába dugd, ha mindenhol rossz, mindkét porton, és mindkét DVI kábellal, akkor ezeket kizárhatjuk. Mivel a printscreenes megoldáson nincs csíkozás, ezért a vga ezen hibáját kizárnám. Marad a monitor. Esetleg a nem megfelelő beállítások. 60Hz-en üzemel a monitor?
[ Szerkesztve ]

Urak, tegnap voltam az eDigitálban benézni a BenQ E2200HD-t. A Pólusban iszonyat hozzáállás van, szinte épp le nem köptek, h érdeklődök, nincs is kiállítva, nem is tudtam megnézni...
aztán a Mammutban sokkal kedvesebbek voltak már és ott laptoppal megbizergáltam a cuccot. Igaz a kapott kábel siralmas árnyékolású volt, így a D-Sub erősen felejtős, bármit is mondanak a tesztek.
Hát a színei nem az igaziak szemre, ehhez képest a 6 éves ViewSonic-om sokkal szebb képet ad.
Egy picit állítgattam, h szebb legyen, erőset javult, de még így is megkérdőjelezhető a képvisszaadása... Viszont ami nagyon zavar, h az egészen iszonyatosan gagyi műanyag az egész, egy deka vas sincs benne. A régi moncsim talpazata nehezebb, mint ez a cucc egészben! Ha picit megbököm, összevissza billeg. Jó, ne böködjem, az igaz. De mi van, ha az asztalon van egy kormány is, ugye...
Pixelméretre pedig jó lett volna, a fullHD felbontás is teljesen olvasható (egy óriási excel táblát dobtam rá), doksik is használható méretű betűket eredményeznek olyan 1 méterről nézve. Nekem filmezni van nagyobb TV-m, gépre kellene monitor a 17-es helyett, azért néztem.
Szóval elsőre nézegetek tovább, a műanyag megriasztott. A Samukban több az anyag és stabilabbak is, van is egy 2253LW eladó itt a fórumon, lehet az lesz belőle... 
Eladó Silverstone LC12 ITX ház /// ne üzleteljetek Red77-tel

Mivel az előző HP monitoroddal nem jelentkeztek ezek a gondok valószínűleg nem a géppel van a baj. Biztonság kedvéért próbáld ki a VGA mindkét DVI kimenetén, ha nem szűnik a probléma, akkor ez ismételt garanciális csere lesz.
A zúgás - erősségtől függően - nem hiba, ergo az első monitorod sem volt selejtes, ha azon kívül nem volt más baja.
Sziasztok!
Lassan közeleg a karácsony, van egy remek indokom, hogy végre fejleszteni kéne a gépet
A választásom most a monitorra esett, mert a jelenlegi Philips 107p4/Lg795FT már nem az igazi.
Amire használnám:
- munka (weblaptervezés,filmvágás, hasonlók)
- játék (jelenleg Wow, fps már vagy 2 éve nem volt a gépemen)
- filmek (HDk, sima DVDk, sorozatok, etc)
Amire nem használnám:
- komolyabb fotófeldolgozás
- egész család moziztatása
22"os TFTre gondoltam (mondjuk ez eléggé nyilvánvaló, ha ide írtam
), olyan 50k Huf környéként megcélozva. Elsőre az körvonalazódott ki, hogy valószínüleg egy TN(+film?) paneles jószág lesz a nyerő, bár sajnos ez még mindig nem szűkítette le nálam a kört kezelhető mértékben, ezért szeretném kérni a ti segítségeteket.
http://www.cargorent.hu - A cégautókölcsönző

Akkor lássuk. Törekedjünk a legjobbakra.
Samsungból a 2233BW-t ajánlanám, mert Samsung panel van benne, aminek jobbak a színei, mint a nagyjából azonos árú más Samsung, azonban nem Samsung paneles monitorok. Nem kell neked a 2ms-es feature sem, tehát ebben is mgefelelő neked a 2233BW, mivel 5 ms-es.
Philipsből nagyon dicsérik a 220CW8FB-t, és ez is megfelelő lenne, de most már felment az ára 62ezerre, és csak a pixmania-n lehet elvileg kapni depo.hu szerint.
LG-ből passzolok, várj, amíg old_artist, vagy wwhy, vagy esetleg más nem javasol onnan pár modellt.
(#880) old_artist válasza Furky (#879) üzenetére

Üdv!
Akkor, hogy a Furky-t folytassam:
- Dell E228wfp
- LG W2284F-PF
és még esetleg
- LG W2252TQ-TF
- Philips 220CW8FB/00
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

nagyon szemezek(egyre jobban) a LG W2284F-PF monitorral valakiken van vele tapasztalata ossza meg velem
ehhez tartozik hogy külföldi honlapon más adat van mint a magyaron
anygol-->CONTRAST RATIO :20000:1 (DFC)
magyar-->Kontraszt arány DFC 30000:1
írtam a LG-nek hogy melyik a helyes
válasz-->Tisztelt Ugyfelunk! A Helyes kontrasztarany: 30000:1 DFC Tisztelettel: LGE Ugyfelszolgalat
(#882) old_artist válasza bul07 (#881) üzenetére

Üdv!
Igen, sajnos még a gyártók se tudják néha, hogy mit gyártanak - elszomorító!
... és még mi vásárlók akkor mennyire bízhatunk meg bennük, de ne szomorkodj és bosszankodj, mert a Samsunggal is ez a helyzet, azt se tudják, hogy a vásárlókat hogyan tévesszék meg már, hát még a kereskedők...
Egyébként a DFC-t sohase nézd, mert ez is egy gyártói megtévesztés (főleg multi boltokban az eladóknak), a valós kontrasztok általában 1000:1, a dinamikusat nem is szoktuk használni, mert a topikokban valahogy úgy nevezték, hogy "parasztvakítás"! Be ne dölj a nagy számoknak, mert ezekre az értékre nem nagyon kell adni, mivel a dinamikus kontraszt jelenleg olyan lassú a képmegjelenítéshez képest, és annyira késik, hogy hirtelen sötétedéskor vagy hirtelen kivilágosodáskor a képtől függően olyannyira késik, hogy idegesítővé tesz, és előbb utóbb ki is iktatod a funkcióját! Sajnos ilyen téren még a monitoroknál nem állnak a helyzet magaslatán a gyártók! 
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
(#883) hypno skate válasza Rebell (#867) üzenetére

Ne szenvedj vele. Add el nekem féláron azt a sz@rt, mielőtt megüt a guta. 
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász''
tudom, de 16:9-est keresett - de úgyis feladja majd ![;]](/dl/s/v1.gif)

Voltak azért vele problémák... Mivel ugye vettem egy nagy monitort ehhez stílusszerűen beruháztam egy radeon 4850-esre. Ezek után kezdődtek a gondok. A gép sokszor nem akart elsőre indulni, a windows betöltő képernyő szétesett/elsötétült. Ha sikerült elindítani a gépet, akkor nem volt gond a zúgáson kívül.
Természetesen a VGA volt az első számú gyanusított, de a boltban tesztelés után azt mondták, hogy hibátlan és náluk megy. A monitort közben bejelentettem cserére.
Miután megjött az új HP és a gépem is visszakaptam a boltból, friss format után Vistát raktam fel, hátha driver gond volt XP-ben. Erre megszűnt a probléma. Úgy tekintettem a Vistára, mint az Istenre.
Egészen tegnapig, amikor az előző kommentemben leírtak történtek...
Ezek után azt gondolom, hogy nem elképzelhetetlen, hogy a monitornak a zúgás mellett volt másmilyen hibája is.
Másik DVI kábelt használok + másik DVI portot, de igazából eddig még nem jött elő megint a probléma.
[ Szerkesztve ]

Csak nem ilyen lila csíkok?

asszem megy egy privi...
Köszönöm neked is és old_artist-nak is, végigbogarászom a listát 
http://www.cargorent.hu - A cégautókölcsönző
(#889) killipoly válasza old_artist (#838) üzenetére

Akkor szerintem arra az ajánlatra lecsapok.A srác azt írja,hogy 2. monitornak vette a képen látszik is hogy már van egy ugyan ilyenje,azt hitte jobb lesz úgy "designwork"-öket csinálni de tévedett,ezért feleslegessé vált neki és eladja.Pár hetet használt,hibátlan,minden tartozékkal és 3éves DELL garival.Amúgy ez a monitor itt kint 200Ł,azaz kb 64k,így lenne szálitással együtt kb 48k.Gondolom ez jó vételnek számít?
Nemde?
(a monitort meg tudom venni hamarabb,max áll egy darabig,amíg nem lesz meg a gépem.)

HannsG-vel van valakinek tapasztalata? régebben mondta sztechboltban dolgozó cimborám hogy elég olcsó és jó monitor. hátha van itt valakinek. 

sziasztok
tapasztalt hozzáértő emberek segítségét kérném moncsi vásárlásban....
szeretnék venni egy 22" franko minőségü monitort lényeg DVI legyen rajt és 2ms válaszidő
főleg HDfilmeket szeretnék nézni rajta illetve játszani fogok....és sajna csak 50ezrem van rá erre tudnátok nekem ajánlani valamit és nézegetem már jó ideje de sajna a bőség zavara elbizonytalanitott, remélem tudtok nekem segiteni.
előre is köszönöm....
AZ ORSZÁG GAZDASÁGA A SZAKADÉK SZÉLÉN ÁLL, DE JÖVŐRE EGY NAGY LÉPÉST TESZ ELŐRE...
(#892) bul07 válasza old_artist (#882) üzenetére

igen vakítás a javából és egyre bizonytalanabb vagyok hogy egyáltalán vegyek e monitort mert én Budapesttől 250km-re lakok és ugye ez nálam nem úgy megy hogy beugrok a boltba ha valami gondja van a monitornak
legközelebb nagyváros Debrecen az is olyan 65km és a nettes rendelésnél ott van a futár az viszi hozza a cuccot és ugye az a sok rázkódás ami a szállításnál van az is jót tesz a monitornak még hogyha nem is dobálják mert ki tudja hogy bánnak vele
meg egyre nagyobb a kételyem hogy el bírja e a jelenlegi VGA-m a 22colos monitort már fentebb említettem hogy egy NVIDIA 8600 GT, 512MB DDR3 ,GPU Clockspeed: 540, Memory Clockspeed:1400 , Bandwidth: 22.4 , Ramdac: 400 van
Kérdésem az hogy evvel a VGA-val ki tudom e használnia 22colos monitort vagy ne is álmodjak róla
új vga-t nem akarok venni mert akkor már cserélni kellene a procit(AMD X2 4600) meg a memóriákat(2x1gb 800Mz) is azt meg még nem tervezem
cod4 szoktam játszani jelenlegi 19colos monitoron 1280x1024 felbontásba és átlagosan 100fps-em van multiba
Kérdés 22colos monitoron 1680x1050 felbontásba menyi körül lenne az fps-em
[ Szerkesztve ]
(#893) old_artist válasza killipoly (#889) üzenetére

Üdv!
Igen, különösen, ha még ilyen olcsó is, édemes megvenni, ha minden tartozéka és doboza is megvan (itt olvashatsz róla egy tesztet), viszont érdemes majd leellenőrízni sub-pixel hibára is! Ha még nincs is meg a géped, de egy ismerős gépével érdemes leellenőrízni, mindenképpen, hogy még esetleg reklamálni tudj, ha bármi gond lenne vele! 
(#894) old_artist válasza bul07 (#892) üzenetére

Üdv!
Mivel nem vagyok egy nagy gamer, ezért hallgasd meg más véleményét is, viszont a VGA-d meg tudja hajtani még natívban is a leendő monitorodat, abbabn biztos lehetsz, viszont ha "nagy játékos" vagy, akkor a későbbiekben esetleg majd elgondolkodhatsz a fejlesztésen is, különösen, ha az új játékokkal akarsz minden kompromisszum mentesen "gyűrkőzni"! 

Most tettem szert, egy nagyobb összegre, így végre meg tudok venni egy 22"-es monitort.
50 fölé szerintem nincs értelme mennem.
Ezt néztem ki egy ideje:
Érdemes lenne egy +10-est rádobni? és akkor egy ilyet venni:
Taposztalatok ezekkel? (visszaolvastam azért pár oldalat)
Betettem egy másik topicba is a kérdést, sorry érte.

Feltételezem nem vagy teljesen tisztában vele, hogy a T200HD az TV Tuneres és ha nincs rá szükséged felesleges + 10k-t kiadni érte főleg, hogy kisebb is. A Samsung 2253BW helyett pedig inkább Samsung 2233BW-t vegyél.

2233BW-t miért javaslod a másik helyett?

Találtam tetszett [LG W2284F] monitoról hátha valaki mást is érdekel