Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#3001) sgery válasza Dzsano (#2999) üzenetére

sgery
(senior tag)
LOGOUT blog

dumlán ment, sorry.

[ Szerkesztve ]

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#3002) Dzsano

Dzsano
(tag)

(#3003) poczabence válasza Csorbi (#2996) üzenetére

poczabence
(kvázi-tag)

Köszi! :DDD Nos azt hiszem, hogy korai volt az örömöm pixelhiba ügyben! :( Este még1x átnézem és nekem is van egy folyamatosan fehéren világító pixelem... :O

"Ha a zene az életed, akkor Walkman a mobilod." :)

(#3004) csigi

csigi
(PH! addikt)

Sziasztok!
Nemrég vettem egy HP 2275W monitort. Jó, szép, meg minden... de.
Feltelepítem a hozzá való legújabb HP Display Assistant nevű progit, de minden értelmes menü, gomb szürke marad. Csak örökké updatelni akar, amit ha megengedek neki, akkor meg közli, hogy nincs újabb változat. De akkor sem tudom használni az eredeti progit.
Vista 64 bit van.
Mit/hol csosztam el? :F

ASRock 970 Extreme4 + Phenom II X4 955 BE eladó.

(#3005) marcias válasza poczabence (#3003) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv a klubban! Nekem is subpixeles volt az első, a mostani viszont már tökéletes pixel-szempontból.

(#3006) woland_y2k

woland_y2k
(PH! nagyúr)

Sziasztok!
Megkérném az LG W2261V-PF monitor tulajdonosait, hogy írják be ide a fórumba, hogy milyen beállítások mellett használják a monitort (brightness, contrast, color temp, gamma, rgb) és, hogy milyen videokártyával!
Előre is köszönöm! :R :R :R :R

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt." l www.betateam.hu l

(#3007) sebgutkopf válasza csigi (#3004) üzenetére

sebgutkopf
(senior tag)

Nekem is ilyen monitor jön és 64bites vistát használok. Jól értelmezem, hogy a programon belül inaktívak a menüpontok és nem a monitor saját menüjében?
Amúgy mennyire vagy megelégedve a szinekkel (kalibráltattad?), betekintési szöggel és a sebességgel?

(#3008) csigi válasza sebgutkopf (#3007) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Szia.
A HP-féle szoftverrel van a gond. nem a monitorral vagy a monitor menüjével....
Az nagyon tetszik. Nem kalibráltattam, de szerváltam hozzá színprofilokat (mondjuk nem is látom bennük a változást :DDD ). Inkább, amit saját kezűleg állítok be, az tetszik.
A színek és a betekintési szög egy TN után... nem említhető egy napon. Egyszerűen a Windowst is el tudtam nézegetni, annyira előjöttek a színek, gyönyörű na.
A játék viszont a gyenge pont. Elsőre kiszúrtam, hogy a messzebb lévő fák, levelek elhomályosodnak kissé, mikor fordulok. A közel lévő dolgok nem. Illetve eéőbbit is megszoktam fél óra alatt.

HP szoftverhez valaki tud hozzászólni?

ASRock 970 Extreme4 + Phenom II X4 955 BE eladó.

(#3009) GergoT

GergoT
(újonc)

Sziasztok!

Mostantól én is a LG W2261V-PF tulajok számát gyarapítom. Elsőre eléggé rendben van, de ideális fény viszonyok mellett még nem tudtam tesztelni. Elsőre ,ez kb. 30 perc nézelődés :) alapján nem láttam pixel hibát.
De az egyik teszten (TIREAL) furcsa volt az interferencia rész eredménye. Megnéztem sok más teszt programmal (Nokia monitor test, Eizo test, stb.) is ott minden rendben , de akkor is zavaró.
Én innen szedtem le: http://tireal-tft-test.tireal-company.downloadsoftware4free.com

Ha a márka és típus társakat megkérhetném , hogy futtassák le a tesztet (nincs 30 KB és nem kell telepíteni sem) , akkor nagyon hálás lennék. Főleg balról a 2. pont (interference and video noise) eredménye érdekelne. A függőleges és vízszintes csíkokban van-e nálatok hiba???
Természetesen , ha valaki más típust használ ,de van vmi. ötlete, hogy mi okozhatja azt is szívesen elolvasnám!

Végül: Melyik tesztprogram a legalaposabb/"legjobb"?

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#3010) malwy

malwy
(senior tag)
LOGOUT blog

Megjött a monitorom, de sajna van rajt egy fehér pixelhiba. Ami meglepett, hogy annyira eszméletlenül éles a régi LG 1919S-hez képest, hogy sokkal jobban tudom elolvasni a betűket stb.

PC alkatrészek (P3-P4) stb. ---> http://href.hu/x/hpft "A hollók rajban repülnek, a sas egymagában."

(#3011) woland_y2k válasza woland_y2k (#3006) üzenetére

woland_y2k
(PH! nagyúr)

Akkor itt vannak az én beállításaim 8800GT és DVI-D mellett:
Brightness: 55
Contrast: 50
Sharpness: 6
Red: 66
Green: 71
Blue: 70
Gamma: 0
Várok további beállításokat, nekem ezekkel a beállításokkal a fehér egy kicsit barnásnak hat, ezen kell még javítanom.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt." l www.betateam.hu l

(#3012) butcher eu

butcher eu
(senior tag)

sziasztok

ipon-ról vettem kb 1 hete egy samsung 2243bw-t ma vetten észre rajta 2 hibát. 1 pixel a bal alsó sarokba, és egy nagyon vékony függőleges csík a jobb felső sarokban. átnéztem amikor megkaptam, és akkor nem láttam rajta semmi hibát. tudok ezzel valamit tenni, vagy így kell használnom ezentúl.
erre a gari már nem érvényes?

HP Compaq Presario CQ56-160SH HP Compaq Presario CQ56-110SH, xbox 360 elite, Samsung 32" LCD TV C530 Full HD, T-Mobile Pulse,Huawei IDEOS S7 Slim tablet

(#3013) Csorbi válasza butcher eu (#3012) üzenetére

Csorbi
(senior tag)

Ezt szerintem az Ipon-tól kérdezd meg :K

(#3014) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Egyik kollegam szeretne venni egy 22" TFT-t, de szinte csak TN paneleset latni a nagykerekben. :(
Letezik valami S-PVA paneles a Lenovo 220x-en kivul?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#3015) wwhy válasza nyunyu (#3014) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

persze: HP L2275w, Eizo

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#3016) butcher eu válasza butcher eu (#3012) üzenetére

butcher eu
(senior tag)

Mit tudtok arról, hogy a pixel hiba kimasszírozható? És ha tényleg így van, hogy és mivel kell csinálni?

HP Compaq Presario CQ56-160SH HP Compaq Presario CQ56-110SH, xbox 360 elite, Samsung 32" LCD TV C530 Full HD, T-Mobile Pulse,Huawei IDEOS S7 Slim tablet

(#3017) Mangerd válasza butcher eu (#3016) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

állítólag ha papírzsepivel finoman megnyomkodod az segíthet rajta. Illetve van olyan program (fentebb már többről volt szó) ami megvillogtatja a pixeleket és ez talán beindítja újra (mint egy defibrillátor) de én ebben nem hiszek, ha nekem lenne pixelhibám a nyomkodással próbálkoznék

(#3018) snail1981

snail1981
(lelkes újonc)

Hello!
Épp most gondolkozom azon, hogy a monitoromat le kellene cserélnem. 22"-os Samsung 2233bw-ben gondolkodom. A kérdésem az lenne hogy szerintetek az adatlapomon lévő konfig hogy viselné a 1680*1050-es felbontást. pl. Vista alatt dx10-ben, új játékok esetén...
Mennyire mennének maxon, vagy már kompromisszumot kell kötni? Esetleg maradjak a 19-es tft-nél? Ott legalább minden ment eddig maxon... Segítsetek :O
Úgy olvastam hogy sokan ajánlják ezt a monitort de ha van hasonló árban esetleg jobb akkor ajánljatok mást. Amúgy mennyire gáz az állványa? Tényleg nem nagyon tartja stabilan a kijelzőt? Előre is köszi a segítséget... :R

(#3019) woland_y2k válasza snail1981 (#3018) üzenetére

woland_y2k
(PH! nagyúr)

Hello!
Igazság szerint a Te géped az emlitett monitort lazán kihajtja natív felbontásban, sőt megkockáztatom, hogy még egy 22" FullHD monitort is vinne nativ felbontásban. Bár ott már egyes játékok nem mennének full grafikán (AA kikapcsolásával, medium grafikán már azok is). Itt csak az a kérdés, hogy filmnézésre is használnád-e, mert akkor egy 16:9-es FullHd monitor ajánlottabb.

(#3020) Mangerd válasza snail1981 (#3018) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

szép lenne ha nem tartaná stabilan a kijelzőt...

A kijelzőt stabilan tartja nyugalmi állapotban! Akkor van baj, ha a monitort vagy az asztalt meglököd, akkor mozog, mint a kocsonya... De monitort miért akarja valaki lökdösni? Az asztal meg elég gáz, ha csak úgy lehet lökdösni... :F
De valóban az állványon spórolták meg azt, hogy olcsón jó képet kapja, ami szerintem jó üzlet :C

Árban és tudásban hasonló az LG W2252TQ (azt is ajánlják, de olyat élőben még nem láttam) de én 2233BW tulajként csak ajánlani tudom ezt a fekete "virágocskát"

A játékok a gépen dx9-ben tuti, hogy fullon mennének natívon. dx10 viszont vicces, nem a monitor vagy a gép miatt, hanem mert a dx10-es játékok egyenlőre annyira optimalizálatlanok, hogy az hihetetlen. Videokártya teszteknél látszik, hogy ugyanaz a játék dx9-ben és dx10-ben teljesen más eredményeket mutat. Sajnos a Vista és a dx10 egyenlőre az IT Neander-völgyei, a Vista esetében ezt már belátták és a Windows7 sokkal jobbnak tünik, és reméljük dx10-el csinálnak valamit... :(((

(#3021) butcher eu

butcher eu
(senior tag)

melyik az a program ami állítólag megjavítja a halott pixeleket? erre gondolok. és vajon ez használ? És a kimasszírozós módszer hogy működik? ha egyáltalán működik. :F mivel kell, hogyan kell, bisztonságos e, stb
mert nincs kedvem vissza küldeni, és 4 - 5 hetet várni hogy vissza kapjam.
ötlet? tipp? tapasztalat?

ezt találtam.. ez végleg eltünteti a hibát, vagy nem?

az előző lcd-m egy 17-es volt, és 3 évig semmi bajom nem volt vele, pedig noname volt.
most direkt egy neveset vettem, ez meg egy hét alatt elszáll. elfelejtették hogy kell jó monitort készíteni, vagy miért ez a probléma, ami ráadásul nem egyedi, hanem tomeges? :F

[ Szerkesztve ]

(#3022) tlac

tlac
(PH! nagyúr)

Mivel szoktatok monitort tisztítani?
Vileda ablaktörlővel próbálkoztam, de utólag jobb lett volna ha hagyom koszosan...
Az e2200hd-n a panel körüli fényes keretet szépen összekarcolta, de ez csak akkor látszik ha direkt rávilágítok és közelről nézem. Ettől függetlenül figyeljetek rá, mert nagyon érzékeny.
A panel sem lett vmi jó... Olyan mintha kicsit maszatos lenne...

(#3023) Furky válasza tlac (#3022) üzenetére

Furky
(őstag)

Én például 800-900Ft körüli 100darabos nedves kendővel, ami direkt tft monitorok felületének tisztítására lett kitalálva. Minden nagyobb áruházban kapható szerintem. Én speciel Metro-ban vettem, és a márkája Sigma.
Semmi alkoholtartalmú vegyszert, vagy egyáltalán szerintem nagyon semmilyen vegyszert ne használj, direkt erre a célra készítettet csak, különben maradandó károk jöhetnek elő. Pl amit felsoroltál, hogy foltos marad a képernyő felülete, vagy maszatos... Reméljük sikerül eltüntetned majd... A monitor káváját én a monitorhoz kapott finom törlőronggyal szoktam letörölni, vagy Hoya márkájú szemüvegtisztító-kendővel. :)

(#3024) tlac válasza Furky (#3023) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

semmi alkoholos cuccot nem használtam, annak utánaolvastam
viszont a benq manualjában semmi írás nem volt a tisztításról, na meg nem is adtak semmi rongyot hozzá
ez a maszatos dolog is igazából csak feketén látszódik ha direkt rávilágítok lámpával, egyébként nem, de zavar a tudat róla

azt hiszem nekem is be kell vmi rendes tft tisztítót szereznem, hátha azzal vissza lehet állítani

az az érdekes, hogy előtte egy másik régi tft-t is így megtisztítottam és az nem lett ennyire ilyen

(#3025) wwhy válasza tlac (#3022) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

használj minőségű mikroszálas törlőkendőt (pl. Scotch-Brite, Vileda).

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#3026) wwhy válasza butcher eu (#3021) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Olyan nincs. A pixelhiba hardveres dolog, amit szoftveresen ugye nehezen lehetne javítani. léteznek ún. beragadt pixelek, azokat lehet masszírozgatni, esetleg visszaáll az érintkezés, de lutri. Mivel nem igazán van oylan eszközöd (gondolom) amivel pont azt az egy pixelt tudnád nyomogatni, így a mellette lévőket is masszírozod. És hát nem mindenki szereti ;]

(#3027) Mangerd válasza butcher eu (#3021) üzenetére

Mangerd
(fanatikus tag)

ezt linkelték be, mint javító, de én nem hiszek benne.!

A beragadt subpixelt talán helyrehozza, de egy világító vagy halott pixelt kizártnak tartom!

(#3028) pinnacle válasza butcher eu (#3021) üzenetére

pinnacle
(őstag)

Pixel szinten ez a program tud javítani.Kiváncsi vagyok, tényleg képes-e rá.

(#3029) op26

op26
(újonc)

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni abban, hogy honnan tudnék beszerezni egy Benq T2200HD monitort.?
A futuredigital, és a digitaltrend kilőve!
A segítségeteket előre is köszönöm!

(#3030) ertelem válasza op26 (#3029) üzenetére

ertelem
(újonc)

gugli nagy barát , de ha nem szereted nézd meg ezt vagy ezt és eztis.

(#3031) AmunRa

AmunRa
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A 23-24" topicból átmásoltam a kérdésem, mert ott nem válaszolt senki. Hátha...

Mi a tapasztalat a Samsung 2333SW monitorral kapcsolatban?
Van valakinek, vagy olvasott tesztet?
Elég barátinak tűnik az ára.
Az LG w2261v-pf monitorral szemezgetek még, de 21,5" az átmérője és hasonló az ára.
A nagyobb monitort venném, ha szép a képe.
Filmet néznék rajta és kis játék is lenne. Valószínűleg lesz egy xbox is, ha a fiam nem rágja a körmét! :)

(#3032) NightLord válasza Csorbi (#2962) üzenetére

NightLord
(kvázi-tag)

Az se mindegy, hogy nem natív felbontásként milyen felbontást választasz, úgy vettem észre, hogy nálam 1920*1080 natív mellett az 1280*720 az például egészen tűrhető képet ad - itt a két felbontás között pontosan 1.5 a szorzó, míg egyéb felbontásoknál, ahol a szorzó nem ilyen "kerek" szám, sokkal rosszabb az eredmény. Tehát a BENQ nél maradva játékra például egészen használható az 1280*720, ami azért lényegesen kevésbé megterhelő a VGA kártya számára. Persze itt is elsősorban olyan játékoknál nem lesz zavaró a natív felbontás hiánya, amelyekre nem jellemző a sok kisméretű képernyőn megjelenő betű, ábra, ikon stb, tehát mondjuk egy FPS teljesen jól néz ki, de peldaul WoW-ozni szigorúan csak natívban érdemes. Mondjuk utóbbihoz legalább nem kell atomerőmű, még natív felbontás mellett sem : )

(#3033) Furky

Furky
(őstag)

Mivel elég sokan vesztek BenQ monitorokat, itt egy kis olvasmány az egyik rosszul járt vásárló esete. Jól figyeljetek oda, hol veszitek, ajánlom a már sokszor felsorolt ph! viszonteladót, ott csak nem jártok így!

(#3034) butcher eu válasza pinnacle (#3028) üzenetére

butcher eu
(senior tag)

próbálkoztam ezzel a javító progival. változás nem történt, de a szemem majd kiégett.
viszont azt vettem észre, hogy a hiba csakis fekete alapon látszik. minden más szín működik. ez jelent valamit, hogy csak a fekete szín a hibás? mire enged ez következtetni?
a masszírozás semennyire nem segített, és nem mertem tovább csinálni, hátha beroppantom a kijelzőt.

(#3035) wwhy válasza butcher eu (#3034) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

megmondtam ;] amúgy azt jelenti, h subpixel-hiba, egyelőre nem vészes, de várható h idővel a teljes pixel megadja magát.

(#3036) butcher eu válasza wwhy (#3035) üzenetére

butcher eu
(senior tag)

és mit csinálnáneka vele a szervízben? ez panel csere? vagy javítható? Azt mondták az ipon-osok, hogy ha rajtuk keresztül küldöm vissza, 4-5 hét az átfutás, és ebben még nincs benn a futár ideje. Ha egyenesen a samsung-hoz viszem vissza, akkor 2-3 hét, de akkor valahogy nekem kell eljuttatnom az oktogonra. Ha várhatóan nem jelenne meg több hiba, akkor nem szaroznék a garival, mert egyáltalán nem zavaró most. De ha megjavítják, vagy adnak egy újat, mi a bisztosíték arra, hogy az majd nem romlik el egy hét múlva. :F És kezdődik előről az egész.

(#3037) wwhy válasza butcher eu (#3036) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

nem javítják, tényleg cserélik. persze nincs gari, h a köv. tökéletes lesz; volt akinek az 5-6. monitor lett tökéletes.

(#3038) butcher eu válasza wwhy (#3037) üzenetére

butcher eu
(senior tag)

szerintem akkor várok vele, és ha majd rosszabb lesz a helyzet vagy a gari idő vége fele vissza küldöm, és kezdődik előről az egész, de legalább újra kezdődik a gari.

mi ennek az oka, hogy 7-ből 1 monitor a jó, míg a 17colosoknál nem igazán volt ez a jelenség.

[ Szerkesztve ]

(#3039) wwhy válasza butcher eu (#3038) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

nagyobb panel - több pixel - nagyobb a valószínűség
+ szerintem tömeggyártás, kevésbé ellenőrzött minőség stb.

(#3040) butcher eu válasza wwhy (#3039) üzenetére

butcher eu
(senior tag)

most nézem az aláírásodat, mit kell kalibrálni a monitoron? mert régóta "gépészkedem" de még nem kalibráltattam egyik moncsimat sem. Ahogy megvettem álltalában úgy használtam. rosszul tettem?

[ Szerkesztve ]

(#3041) wwhy válasza butcher eu (#3040) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

olvasd el EZT.

(#3042) butcher eu válasza wwhy (#3041) üzenetére

butcher eu
(senior tag)

én álltalában a gyári beállításokat szoktam használni. game, text, movi, ect...
elégedett vagyok azokkal. de lehet h csak azért tetszik, mert nem láttam még bekalibrált monitort.

(#3043) pinnacle válasza butcher eu (#3034) üzenetére

pinnacle
(őstag)

Nem az egész oldalt kell villogtatni.A jobb oldali részt használd.5x5 start, majd egérrel ráhúzod a rossz pixelre, és 1x1-re váltasz.Persze a siker nem garantált, de egy próbát megér.

(#3044) butcher eu válasza pinnacle (#3043) üzenetére

butcher eu
(senior tag)

nekem az egész villogott, nem direkt, csak nem értek ehez a progihoz. de megpróbálom ha hazamegyek.

[ Szerkesztve ]

(#3045) tlac válasza wwhy (#3025) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

kösz!
és inkább ilyet érdemes venni vagy direkt monitor tisztítót?
(most így nem igazán tudom mi előnye lenne az utóbbinak, azon kívül hogy van rajta kapásból vmi tisztító lötty)

(#3046) wwhy válasza tlac (#3045) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

a mikroszálas olyan nyomokat is eltüntet, amiket a lötty csak elmaszatolna :)

(#3047) Furky válasza tlac (#3045) üzenetére

Furky
(őstag)

Ha pl nyálpötty, vagy akármilyen nedvesség rákerül (pl kóla nyitásakor kicsapódó szénsavakármi, vagy tüsszentesz, és rámegy picit... ), és rászárad, azt sima ronggyal nehéz leszedni, én inkább azt ajánlom, ami valami löttyös... Illetve valami lötty mindenképpen kellene szerintem azokhoz a jó minőségű tisztítókendőkhöz is, amiket wwhy ajánlott.

mod: megelőztek!

wwhy: az általam említett ilyen pöttyöket is simán leszedi? :U Még nem próbáltam olyant, így fogalmam sincs. :)

[ Szerkesztve ]

(#3048) tlac válasza wwhy (#3046) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

wwhy, Furky:

kösz!

azon gondolkozok még, hogy ha a direkt tft tisztító rongy nem mikroszálas, akkor igazából semmi előnye nincs

míg ha egy mikroszálas rongynál nyomok rá pl. egy kis folyékony szappant (ez szerintem biztos nem árt), akkor az elvileg jobb lehet

(#3049) wwhy válasza Furky (#3047) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

persze, leszedi, amit én nagyon-nagyon utálok, az ujjlenyomat; na azt semmivel sem tudtam rendesen eltüntetni, csak elkenni. A mikroszálas meg minden lötty nélkül szépen leszedte :)

(#3050) poczabence válasza marcias (#3005) üzenetére

poczabence
(kvázi-tag)

Na ma elvitte a monitoromat az ipon garanciafutára! :) Kiváncsi leszek, hogy mit fognak csinálni... Kapok-e újat stb.

"Ha a zene az életed, akkor Walkman a mobilod." :)

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.