Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.

Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.

Szóval valószínűleg cserés lesz? Örülök neki, vihetem vissza Pestre.

Rákerestem de ezzel a monitorral kapcsolatban nem találtam ilyen hibát.

Ja,még azt nem árt tudni,hogy nem jár hozzá DVI kábel,úgyhogy azt vegyél külön....
Intel I5 2400 3,10 Ghz;8 GB RAM;Zotac GeForce GTX 460 1 GB AMP!;Chieftec 550W

Pedig fagy53-nak is pont ugyanezzel a típussal volt pontosan ugyanez a hibája... Ne szó szerint keress rá, mert úgy nem fogsz találni, hanem elég akár elolvasni az utolsó 4-5-6 oldalt, sokan panaszkodnak erre. Nekem szerencsére nem búg, és nem is pixelhibás, igaz nekem 226BW-m van, és lassan 1 éves lesz... lassan...
Bepróbálkozhatsz egy, a közeledben lévő Samsung szervíznél is szerintem, már csak ki kell deríteni, hogy hol van, meg hogy egyáltalán van-e

Ezt mire írtad? És ráadásul kinek? Ha valakinek írsz, akkor használd a Válasz gombot, ott van az Új mellett...

Szerintem nekem írta. Hasznos info, de nekem van DVI kábelem.
Holnap kiderül.

Én is 2-3 hete vásároltam egy ilye monitort,és eddig No Problem. egy pillanat,gyors le is kopogom
Vissza gariba szerintem.

Azt meg tudnád nézni, hogy a natívnál (ami 1680x1050) kisebb felbontáson (1280x1024, 1024x768) romlik-e a képminőség játék alatt és ha igen mennyit és miben jelentkezik?
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

Már leírtam neked a kérdésedre a választ a widescreenes topicban 

Igen, köszönöm, de mivel konkrétan ezt a monitor akarom megvenni, így az azon tapasztalható dolgok IS érdekelnek, lévén ez nem egy Samu 226bw 
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

A kérdésből kifolyólag nagyjából tökre mindegy melyik 22-es monitorral rendelkező tulajdonos válaszolja meg a kérdésed, mert nem a monitortól függ...

Na megnéztem ezt a Benq monitort az Auchanban.
Kb. annyit tud, amennyi az ára. Észrevehetően gyengébb a betekintési szög, és az állítgatások ellenére is halványabb, fakóbb a kép, mint a mellette lévő akármilyen Asus monitoron. Csak 1 év a garancia rá. Nekem ez kilőve.
Samsungon gondolkodtam, de nem tudok kiigazodni az ezerféle típuson, és elég sok hibáról is olvastam, úgyhogy azt sem.
Most az LG-W2242T-t szemeltem ki. Semmi extra, de a tesztek szerint jól teljesít, és csak 7e forinttal drágább.

Natív felbontáson nézted?
Mert több helyen nem abban hajtják az LCD-ket, ott pedig már halványabb, elmosódottabb a kép, egyik típusnál jobban, másiknál kevésbé 
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

Én megvettem és teljesen jó(csak még a wide-ot)szokni kell...Azt az egy évet meg nem tudom,honnan szedted,ugyanis a garin rá van írva,hogy 3 év....
Intel I5 2400 3,10 Ghz;8 GB RAM;Zotac GeForce GTX 460 1 GB AMP!;Chieftec 550W

Nem, nincs rá lehetőség. Valami VGA elosztón keresztül vannak meghajtva, 1024x768-ban. Épp ezért a kép élességét nem is figyeltem. A kép dinamikáját ez szerintem nem befolyásolhatja, főleg, hogy a több is ugyanilyen jelet kapott.
Nincs egyébként semmi baj a monitorral, teljesen korrekt, csak nem sokkal drágábban van (nem sokkal, de) jobb is.

Az eladó mondta. Persze, ha a jótállási jegyen (nem a készülék dobozán) 3 év van, akkor az más. Ezt nem volt lehetőségem ellenőrizni.

Aham, és fényerő, telítettség, kontraszt értékek azonosak voltak a 2 monitoron?
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

Nem. A Benq fényerő és kontraszt teljesen fel lett húzva.

Sziasztok!
Én is most gonolkodom egy LCD monitor vásárlásán és az alábbit néztem ki magamnak:
LG W2284F-PF
Egy kis infó róla
A véleményetekre lennék kíváncsi, használnám tv-zésre ill weblapok tervezgetése....
Lenne egy kérdésem a tanúsítványokkal kapcsolatban is, mert azokról nemsok mindent találtam eddig. Jelen esetben: UL,cUL,TUV-GS,SEMCO,FCC-B,CE,EPA Energy Star
Csak úgy nagyvonalakban mégis ezek miféle dolgok
Előre is köszönöm aki tud segíteni vagy csak vmi véleménye lenne a monitorról (megéri vagy nem?)
Kicsit hosszú lett, bocsi 
(#171) Satan_Claus válasza Celtis (#163) üzenetére

Én holnap megyek a 2242T-ért, ha minden igaz; ha összejön, majd írok róla kicsit. 
Védd az állatokat! Egyél embert.

Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt állok, és szeretném a segítségeteket kérni.
Ezt a monitort néztem ki magamnak
Mi a véleményetek róla? Tudnátok esetleg valami másikat ajánlani ami jobb és körülbelül egy árba van ezzel? Válaszotokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
(#173) Satan_Claus válasza bela01 (#172) üzenetére

Sziasztok!
Most szeretnék TFT monitort venni, de nem nagyon tudok választani.
Max 70ezer forintom lenne rá és minimum 22"-os kellene.
Filmre és internetre, munkára lenne használva főleg.
Amit kinéztem az a Samsung 226BW.
Milyen más monitort ajánlanátok?
Előre is köszönöm a segítséget.
ztoldy
AppTransTeam szoftverhonosító csapat
[ Szerkesztve ]

Repeta!
A fórumon való kis kérdezősködés és olvasgatás után vásároltam egy Samsung 2243BW típusú monitort. Röviden megosztom két napnyi tapasztalatomat, hátha valakinek hasznos lesz a későbbiekben.
A monitor külsőre: szerintem csodásan néz ki a matt fekete keret, sok helyen írják rá, hogy konzervatív, de én inkább szolidnak nevezném
Az érintős kezelőgombok tökéletesen működnek, habár sötétben nehézkes a használata mivel nincs megvilágítva, ezért sokat kell tapogatózni. A pivot forgatosdi viszonylag könnyen megy és a sokoldalú mozgathatóság ellenére stabil talpakon áll. A monitor színeiben alapvetően túl sok a kék, de kisebb állítgatások után saját szemünknek tetszetősre lehet állítani (persze egy hardveres kalibrálás még tökéletesebbé tehetné, de mindennek eljön majd az ideje ;)). Egyedül a TrackManiat próbáltam ki vele nativ felbontáson, mivel nem komoly grafikával rendelkező játék, ezért csak annyit hogy szép
Teljes mértékben elégedett vagyok és remélem így is marad! Csak ajánlani tudom 
Amúgy nemtom, hogy milyen panel van benne, de ha vki megmondja, hogy nézzem meg, akkor érdeklődés esetén megírom.
Peace&Love 
(#176) old_artist válasza StellaArtois (#175) üzenetére

Üdv!
Grat hozzá! 
A panel meghatározását a következőképpen tudod leellenőrízni:
Belépsz a menübe, leveszed a kontrasztot és a fényerőt 0-ra. majd 5mp-ig folyamatosan nyomod a source gombot, ekkor előjön egy szerviz menü, ott a legutolsó sort kell nézni.
* X-xxxxxxxAx-xxxx: Samsung panel.
* X-xxxxxxxLx-xxxx: AU Optronics panel.
* X-xxxxxxxDx-xxxx: CMO panel.
* X-xxxxxxxIx-xxxx: CPT panel.
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
(#177) old_artist válasza ztoldy (#174) üzenetére

Üdv!
Ha még egy "picit" hozzáteszel anyagiakban, akkor szvsz én ezt ajánlanám:
- lenovo L220xcW - S-PVA panel, FullHD!!! (br.83-88e)
- HP LP2275W - S-PVA (EIZO S2231W-től átvett) panellel (br.92e).
Ha nagyon nincs rá keret, akkor esetleg az említett típusod, vagy a Samsung 245B+ (~80-84e), de ez már 24"-os!?, viszont az egyik legjobb input-lag-gal rendelkező Samsung. 
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
(#178) StellaArtois válasza old_artist (#176) üzenetére

CMO panel a nyertes.
(#179) old_artist válasza StellaArtois (#178) üzenetére

Ah, ez sem samu paneles, de ha nincs vele semmi gond, akkor ez is megteszi a vizualitás kielégítését!

Eladó balfék volt, 3 év a gari 
Hazahoztam, eddig tetszik
Fényerőt 55%-ra vettem vissza, mert szolizi lehetett 100%-nál 
Negatívum: DVI-kábelt kispórolták
így a végleges beállítás holnapra marad.
(#181) Satan_Claus válasza Satan_Claus (#171) üzenetére

Na, beüzemeltem a 2242T-met. Samsung 930BF-ről váltottam, egyelőre nem tudom belőni rendesen a színeket a Samuhoz képest.
Jelenlegi beállításaim, nem véglegesek:
red: 55
green: 62
blue: 41
brightness: 55
contrast: 90
gamma: -50
Egyelőre ez tűnik a legjobbnak, de valahogy mégsem az igazi.
A feketéje a monitornak nagyon mély, sokkal jobb, mint a 930BF volt, alul-felül van egy kis bevilágítás, ami szintén jobb, mint a Samsung volt.
Pixelhiba nincs.
A betekintési szög alacsonynak tűnik, a kép széle is éppen kezd torzulni, határeset.
5ms-os a monitor, a Samsung elvileg 4 volt, de feltűnő a különbség, ugyanakkor teljesen játszható ez is.
Egyelőre ennyi, 42.000,-ért teljesen megéri az árát, főleg, ha azt nézem, hogy a 930BF-et 3 éve 100.000,-ért vettem 
Remélem, segítettem.
Védd az állatokat! Egyél embert.

Sziasztok!
Az októberi Pc world-ben nagyon jó teszt olvasható 22" monitorokról.
Kb 14 típust tesztelnek benne.
Az első 3:
BenQ G2200W
Samsung 2243NW
ViewSonic VA2216W
Aki monitor vásárlás előtt áll, annak érdemes belelapoznia.
Én hiszek nekik és jövőhéten veszek egy BenQ G2200W-t .
37-ért házhoz hozzák, engem sikerült meggyőzni.
Vélemények?

Sziasztok!! 
Én is monitorvásárlás előtt állok, olvasgatom a fórumokon a tapasztalatokat. Egy 22 colos DVI bemenettel rendelkező monitort szeretnék hosszú távra általános használatra, videószerkesztésre, CAD-re, és játékra. Sajnos csak max 60-65000-et tudok rászánni. A fórumok alapján leginkább a Samsung 2253BW-t és az LG W2284F-et néztem ki. Melyiket ajánljátok? Vannak róluk tapasztalatok? Természetesen más alternatívát is elfogadok. Ahogy olvastam a Samsung T220 nem éri meg az árát.
Előre is köszi a válaszokat! 
(#184) Utilitas válasza Zolkabácsi (#182) üzenetére

Hali !
Harmadik napja vagyok tulajdonosa egy Benq G2200W típusú monitornak.
Természetesen én is az Auchan mostani akciójában vettem, félve...
De a félelem már a múlté, beüzemelés tesztelés megtörtént és ezidáig minden ok.
Nagyon tetszik ( az ára is ), crt monitort váltott le, és jelentős a változás.
Amennyiben valaki 22-es monitor vásárlásán töri a fejét ezt a típust csak ajánlani tudom.
Sok monitort végignéztem, köztük sláger monitorokat is tucatjával.
Természetesen az ár is fontos volt a vételnél, de fizettem volna 10.000.-el többet is ha annyival jobb lett volna a többi monitor. De nem voltak jobbak.
Elég sok lcd monitort nézek nap mint nap, többféle gépen, de ez a monitor az egyik legjobb.
Tegnapi napon vettem dvi kábelt, mert azt sajnos nem adnak hozzá, és így minden optimális.
Korábban volt egy írás arról, hogy matt és gyenge a megjelenítése.
Nem is tudom, én pl. levettem fényerőt és a kontrasztot is 40%-ra mert 100.%-on kisütötte a szemem.
És így is tökéletes a képe. 
Nem is írok más semmit.
Csak nézem a csodaszép képeket....... 
Minden jót
Utilitas

Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat.
Ma leltem rá az LG W2284F típusú monitorára. Ez tud HDCP-t és 4:3-as képmegjelenítést is lehet rajta beállítani.
Mi a véleményetek erről a monitorról?
(#186) old_artist válasza ztoldy (#185) üzenetére

Üdv!
Ha bővebbet szeretnél tudni a monitorról, akkor kérdezd a wwhy fórumtársat, mert ö rendelkezik ilyen monitorral. Általában a widescreen topikban elérhető, vagy küldj neki egy privátot! Ő megmondja Neked a tutit a monotorral kapcsolatban!!
(#187) old_artist válasza Taurus-1047 (#183) üzenetére

Üdv!
szvsz az LG W2284F-et válaszd, de szintén ezt vedd figyelembe!
(#188) Taurus-1047 válasza old_artist (#187) üzenetére

Köszi szépen, értekezünk róla!
Ha minden jól megy egy hónap múlva én is csodálhatom a képét!
Üdv
(#189) Celtis válasza old_artist (#187) üzenetére

Szia az LG-W2242T-PF-ről mi a véleményed? Ezt nézegettem, habár élőben még sehol sem tudtam megnézni.
A másik továbbra is ez a Benq G2200W. Voltam egy másik osanban, és ott egész jónak tűnt a többihez képest is, sőt az asszony egyből rávágta, hogy ennek van a legszebb képe. Talán ezt is többféle panellal szerelik?

Sziasztok!
nekem 85000ft-om van hogy vegyek egy 22"-os monitort!
Sokban gondolkodtam már de kérdem tőletek:
tudtok e ajánlani ennyi pénzért egyjó monitort!
ja egyébként böngészésre online modban használnám!
Elöre is köszike 
szdani98

Elolvastam a PC World tesztjét, amelyik tesztgyőztesnek (!) hozta ki ezt a Benq G2200W monitort. Ezen felbuzdulva végülis megvettem.
Na szóval ez a teszt hülyeség. Pl. hogy nehezen tuták bemérni monitort, mert az OSD-t nem lehet elmozgatni, pedig de.
A régi, szintén belépő árkategóriás Fujitsu-Siemens monitorom képminőségét csak a windowos képernyő beállítások manipulálásával tudja megközelíteni. A gammát kicsit le kell venni, mert az egész kép fakó, telítetlen, dinamikátlan.
A monitor kontrasztjával nem lehet korrigálni, mert 50-es értéknél már túlvezérlésbe megy.
A fotó, dinamikus és mozi módok viszont szinte ugyanazt eredményezik, és túl harsány színeket hoznak. Tök jó lenne ha fokozatosan lehetne ezeket állítani.
Nézegettem pár tesztoldalt. Szembeötlő, hogy a gradiens ábra ezen sávosodik, a régin teljesen sima.
A belátási szög nem rosszabb, mint a régi, viszont szemből nézve a kép felső harmada kissé elszíneződik, de hát TN, ez van.
Első körben 75-ös fényerő, 47-es kontraszt és 0,94-es gamma jött be, de még hangolom.
A 4:3-as aspect funkciót semmilyen módban nem tudom bekapcsolni
A DDC/CI-t még nem tudom, hogy mi.
A feketéje elég homogén, nem pont szemből nézve elég kék.
Szóval szerintem ez egy olcsó, nem túl jó monitor, de netezésre, irodai munkára teljesen alkalmas.

Benq E2200HD monitorról tud valaki valami rosszat mondani..? Azon kivül hogy nincs még DVI se és kicsik az ikonok mivel fullHD felbontású... Amúgy szép fényes.. a káva... elötte 223BWm volt igazából nem veszek észre különbséget mert inkább a szaglásom ami fejlettebb a látásom átlagos....

Sziasztok!
2db 22"-os LG Monitort között vacillálok.
1. W2252V-PF (56940Ft) +HDMI, -HDCP, Kontraszt arány 10000:1 Dinamikus
2. W2284F-PF (62940Ft) -HDMI, +HDCP, Kontraszt arány 30000:1 Dinamikus
Jelmagyarázat:
+ Van ilyen tulajdonsága
- Nincs ilyen tulajdonsága
Az adatlapon a többi adat megegyezik. A HDMI csatlakozó azt hasznosnak találom. De nem tudom mi az a HDCP. Neten találtam róla infót de még mindig nem igazán tudom hogy az mire is jó. És az a monitor +6000 ft al drágább.
Szerintetek melyik éri meg jobban?

HDMI-n keresztül olyan készülékeket tudsz csatlakoztatni a monitorhoz, amelyek rendelkeznek ilyen csatolóval. Pl: PS3, XBox360 stb.
A HDCP pedig egy másolásvédelmi eljárás. Blu-ray filmeken van ilyen általában és ezeket a filmeket csak olyan megjelenítő tudja megjeleníteni, melyek támogatják a HDCP-t. Ha nem támogatja, akkor fekete képet kapsz. Tehát hiába van HDMI csatlakozó, ha nem támogatja a HDCP-t.
Nagyvonalakban ezt jelenti. Remélem nem mondtam hülyeséget, de majd mások megcáfolnak, ha így lenne.

Még annyi, hogy a DVI és a HDMI egy sima átalakítóval összeköthető, tehát a HDCP a fontosabb.

Benq tulajok segítsetek!
A display mode menüben nem tudom az Aspect módot kiválasztani semmilyen körülmények között. Ez normális?
A System menüben mi a DDC/CI?
Talált valaki hozzá színprofilt? A CD-n lévő egy vicc, vagy hiba.

Hello,
Tegnap vettem én is egy Benq G2200W monitort, sajnos az Auchanos akcióról lemaradtam, Budapesten már nem nagyon találni. Edigitalban vettem 2 ezressel drágábban.
A DDC/CI-ről ezt találtam.
Nézegettem a beállításokat én is, valóban kicsit fakó a kép, ha meg rárakom a movie, stb módokat akkor meg túl piros.
Ha találsz jó beállításokat hozzá elküldhetnéd nekem akár privátban is, csak hogy legyen kiindulási alapom.
Egyébként ezért a pénzért szerintem nagyon megérte a monitor. 17-es régebbi TFT-ről váltottam, hozzá képest sokkal élesebb, szebb a képe.
XBOX360 Gamertag : zs0cy54

Sziasztok!
Az októberi Chip Cad/Cam-es részében szintén vannak 22"-os monitorok.
Ezek közül a ViewSonic VG2230wm keltette fel az érdeklődésemet.
Azonban míg az újságban P-MVA-s panelt írnak, addig az egy ipon-os tesztben TN-esnek írja.
"Természetesen" a gyártó honlapján nem találtam adatot arról, melyik van benne.
Valaki tud segíteni? Esetleg valaki már vett ilyet, vannak tapasztalatok?
(#199) old_artist válasza salanet (#198) üzenetére

Üdv!
A tftcentrál alapján a ViewSonic VG2230wm 5ms 22"WS TN Film paneles és valószínűsíthető hogy ezzel szerelt is, mivel a honlapjukon a betekintési szög 170°x160°, ami TN-esre utal minden tekintetben!