Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#151) Tibord válasza Furky (#149) üzenetére

Tibord
(senior tag)
LOGOUT blog

:R

Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.

(#152) ladaracer válasza Furky (#149) üzenetére

ladaracer
(lelkes újonc)

Szóval valószínűleg cserés lesz? Örülök neki, vihetem vissza Pestre.

(#153) ladaracer válasza Furky (#149) üzenetére

ladaracer
(lelkes újonc)

Rákerestem de ezzel a monitorral kapcsolatban nem találtam ilyen hibát.

(#154) Zool1981

Zool1981
(lelkes újonc)

Ja,még azt nem árt tudni,hogy nem jár hozzá DVI kábel,úgyhogy azt vegyél külön....

Intel I5 2400 3,10 Ghz;8 GB RAM;Zotac GeForce GTX 460 1 GB AMP!;Chieftec 550W

(#155) Furky válasza ladaracer (#153) üzenetére

Furky
(őstag)

Pedig fagy53-nak is pont ugyanezzel a típussal volt pontosan ugyanez a hibája... Ne szó szerint keress rá, mert úgy nem fogsz találni, hanem elég akár elolvasni az utolsó 4-5-6 oldalt, sokan panaszkodnak erre. Nekem szerencsére nem búg, és nem is pixelhibás, igaz nekem 226BW-m van, és lassan 1 éves lesz... lassan...
Bepróbálkozhatsz egy, a közeledben lévő Samsung szervíznél is szerintem, már csak ki kell deríteni, hogy hol van, meg hogy egyáltalán van-e:)

(#156) Furky válasza Zool1981 (#154) üzenetére

Furky
(őstag)

Ezt mire írtad? És ráadásul kinek? Ha valakinek írsz, akkor használd a Válasz gombot, ott van az Új mellett...

(#157) Celtis válasza Furky (#156) üzenetére

Celtis
(tag)

Szerintem nekem írta. Hasznos info, de nekem van DVI kábelem.
Holnap kiderül.

(#158) zsolt1129 válasza ladaracer (#150) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Én is 2-3 hete vásároltam egy ilye monitort,és eddig No Problem. egy pillanat,gyors le is kopogom :D
Vissza gariba szerintem.

(#159) Mercutio_ válasza Zool1981 (#146) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Azt meg tudnád nézni, hogy a natívnál (ami 1680x1050) kisebb felbontáson (1280x1024, 1024x768) romlik-e a képminőség játék alatt és ha igen mennyit és miben jelentkezik?

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#160) Furky válasza Mercutio_ (#159) üzenetére

Furky
(őstag)

Már leírtam neked a kérdésedre a választ a widescreenes topicban ;)

(#161) Mercutio_ válasza Furky (#160) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Igen, köszönöm, de mivel konkrétan ezt a monitor akarom megvenni, így az azon tapasztalható dolgok IS érdekelnek, lévén ez nem egy Samu 226bw :B

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#162) Furky válasza Mercutio_ (#161) üzenetére

Furky
(őstag)

A kérdésből kifolyólag nagyjából tökre mindegy melyik 22-es monitorral rendelkező tulajdonos válaszolja meg a kérdésed, mert nem a monitortól függ...

(#163) Celtis válasza Celtis (#157) üzenetére

Celtis
(tag)

Na megnéztem ezt a Benq monitort az Auchanban.
Kb. annyit tud, amennyi az ára. Észrevehetően gyengébb a betekintési szög, és az állítgatások ellenére is halványabb, fakóbb a kép, mint a mellette lévő akármilyen Asus monitoron. Csak 1 év a garancia rá. Nekem ez kilőve.
Samsungon gondolkodtam, de nem tudok kiigazodni az ezerféle típuson, és elég sok hibáról is olvastam, úgyhogy azt sem.
Most az LG-W2242T-t szemeltem ki. Semmi extra, de a tesztek szerint jól teljesít, és csak 7e forinttal drágább.

(#164) as_Rock válasza Celtis (#163) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Natív felbontáson nézted?
Mert több helyen nem abban hajtják az LCD-ket, ott pedig már halványabb, elmosódottabb a kép, egyik típusnál jobban, másiknál kevésbé :K

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#165) Zool1981 válasza Celtis (#163) üzenetére

Zool1981
(lelkes újonc)

Én megvettem és teljesen jó(csak még a wide-ot)szokni kell...Azt az egy évet meg nem tudom,honnan szedted,ugyanis a garin rá van írva,hogy 3 év....

Intel I5 2400 3,10 Ghz;8 GB RAM;Zotac GeForce GTX 460 1 GB AMP!;Chieftec 550W

(#166) Celtis válasza as_Rock (#164) üzenetére

Celtis
(tag)

Nem, nincs rá lehetőség. Valami VGA elosztón keresztül vannak meghajtva, 1024x768-ban. Épp ezért a kép élességét nem is figyeltem. A kép dinamikáját ez szerintem nem befolyásolhatja, főleg, hogy a több is ugyanilyen jelet kapott.

Nincs egyébként semmi baj a monitorral, teljesen korrekt, csak nem sokkal drágábban van (nem sokkal, de) jobb is.

(#167) Celtis válasza Zool1981 (#165) üzenetére

Celtis
(tag)

Az eladó mondta. Persze, ha a jótállási jegyen (nem a készülék dobozán) 3 év van, akkor az más. Ezt nem volt lehetőségem ellenőrizni.

(#168) as_Rock válasza Celtis (#166) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Aham, és fényerő, telítettség, kontraszt értékek azonosak voltak a 2 monitoron?

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#169) Celtis válasza as_Rock (#168) üzenetére

Celtis
(tag)

Nem. A Benq fényerő és kontraszt teljesen fel lett húzva.

(#170) Duncee

Duncee
(újonc)

Sziasztok!
Én is most gonolkodom egy LCD monitor vásárlásán és az alábbit néztem ki magamnak:
LG W2284F-PF
Egy kis infó róla
A véleményetekre lennék kíváncsi, használnám tv-zésre ill weblapok tervezgetése....
Lenne egy kérdésem a tanúsítványokkal kapcsolatban is, mert azokról nemsok mindent találtam eddig. Jelen esetben: UL,cUL,TUV-GS,SEMCO,FCC-B,CE,EPA Energy Star
Csak úgy nagyvonalakban mégis ezek miféle dolgok :F
Előre is köszönöm aki tud segíteni vagy csak vmi véleménye lenne a monitorról (megéri vagy nem?)
Kicsit hosszú lett, bocsi :D

(#171) Satan_Claus válasza Celtis (#163) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

Én holnap megyek a 2242T-ért, ha minden igaz; ha összejön, majd írok róla kicsit. :)

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#172) bela01

bela01
(újonc)

Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt állok, és szeretném a segítségeteket kérni.
Ezt a monitort néztem ki magamnak
Mi a véleményetek róla? Tudnátok esetleg valami másikat ajánlani ami jobb és körülbelül egy árba van ezzel? Válaszotokat előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#173) Satan_Claus válasza bela01 (#172) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

Én azért inkább DVI-st vennék :U [link]

[ Szerkesztve ]

(#174) ztoldy

ztoldy
(tag)

Sziasztok!

Most szeretnék TFT monitort venni, de nem nagyon tudok választani.
Max 70ezer forintom lenne rá és minimum 22"-os kellene.
Filmre és internetre, munkára lenne használva főleg.
Amit kinéztem az a Samsung 226BW.

Milyen más monitort ajánlanátok?

Előre is köszönöm a segítséget.

ztoldy
AppTransTeam szoftverhonosító csapat

[ Szerkesztve ]

(#175) StellaArtois

StellaArtois
(újonc)

Repeta!

A fórumon való kis kérdezősködés és olvasgatás után vásároltam egy Samsung 2243BW típusú monitort. Röviden megosztom két napnyi tapasztalatomat, hátha valakinek hasznos lesz a későbbiekben.
A monitor külsőre: szerintem csodásan néz ki a matt fekete keret, sok helyen írják rá, hogy konzervatív, de én inkább szolidnak nevezném :) Az érintős kezelőgombok tökéletesen működnek, habár sötétben nehézkes a használata mivel nincs megvilágítva, ezért sokat kell tapogatózni. A pivot forgatosdi viszonylag könnyen megy és a sokoldalú mozgathatóság ellenére stabil talpakon áll. A monitor színeiben alapvetően túl sok a kék, de kisebb állítgatások után saját szemünknek tetszetősre lehet állítani (persze egy hardveres kalibrálás még tökéletesebbé tehetné, de mindennek eljön majd az ideje ;)). Egyedül a TrackManiat próbáltam ki vele nativ felbontáson, mivel nem komoly grafikával rendelkező játék, ezért csak annyit hogy szép :))
Teljes mértékben elégedett vagyok és remélem így is marad! Csak ajánlani tudom :)
Amúgy nemtom, hogy milyen panel van benne, de ha vki megmondja, hogy nézzem meg, akkor érdeklődés esetén megírom.

Peace&Love ;)

(#176) old_artist válasza StellaArtois (#175) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Grat hozzá! :C

A panel meghatározását a következőképpen tudod leellenőrízni:
Belépsz a menübe, leveszed a kontrasztot és a fényerőt 0-ra. majd 5mp-ig folyamatosan nyomod a source gombot, ekkor előjön egy szerviz menü, ott a legutolsó sort kell nézni.
* X-xxxxxxxAx-xxxx: Samsung panel.
* X-xxxxxxxLx-xxxx: AU Optronics panel.
* X-xxxxxxxDx-xxxx: CMO panel.
* X-xxxxxxxIx-xxxx: CPT panel.

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#177) old_artist válasza ztoldy (#174) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha még egy "picit" hozzáteszel anyagiakban, akkor szvsz én ezt ajánlanám:
- lenovo L220xcW - S-PVA panel, FullHD!!! (br.83-88e)
- HP LP2275W - S-PVA (EIZO S2231W-től átvett) panellel (br.92e).

Ha nagyon nincs rá keret, akkor esetleg az említett típusod, vagy a Samsung 245B+ (~80-84e), de ez már 24"-os!?, viszont az egyik legjobb input-lag-gal rendelkező Samsung. :F

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#178) StellaArtois válasza old_artist (#176) üzenetére

StellaArtois
(újonc)

CMO panel a nyertes.

(#179) old_artist válasza StellaArtois (#178) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ah, ez sem samu paneles, de ha nincs vele semmi gond, akkor ez is megteszi a vizualitás kielégítését!

(#180) Mercutio_ válasza Celtis (#167) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Eladó balfék volt, 3 év a gari :K

Hazahoztam, eddig tetszik :C
Fényerőt 55%-ra vettem vissza, mert szolizi lehetett 100%-nál :D

Negatívum: DVI-kábelt kispórolták :W így a végleges beállítás holnapra marad.

(#181) Satan_Claus válasza Satan_Claus (#171) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

Na, beüzemeltem a 2242T-met. Samsung 930BF-ről váltottam, egyelőre nem tudom belőni rendesen a színeket a Samuhoz képest.
Jelenlegi beállításaim, nem véglegesek:
red: 55
green: 62
blue: 41
brightness: 55
contrast: 90
gamma: -50

Egyelőre ez tűnik a legjobbnak, de valahogy mégsem az igazi.

A feketéje a monitornak nagyon mély, sokkal jobb, mint a 930BF volt, alul-felül van egy kis bevilágítás, ami szintén jobb, mint a Samsung volt.
Pixelhiba nincs.
A betekintési szög alacsonynak tűnik, a kép széle is éppen kezd torzulni, határeset.
5ms-os a monitor, a Samsung elvileg 4 volt, de feltűnő a különbség, ugyanakkor teljesen játszható ez is.

Egyelőre ennyi, 42.000,-ért teljesen megéri az árát, főleg, ha azt nézem, hogy a 930BF-et 3 éve 100.000,-ért vettem :)

Remélem, segítettem.

(#182) Zolkabácsi

Zolkabácsi
(újonc)

Sziasztok!

Az októberi Pc world-ben nagyon jó teszt olvasható 22" monitorokról.
Kb 14 típust tesztelnek benne.
Az első 3:

BenQ G2200W
Samsung 2243NW
ViewSonic VA2216W

Aki monitor vásárlás előtt áll, annak érdemes belelapoznia.
Én hiszek nekik és jövőhéten veszek egy BenQ G2200W-t .
37-ért házhoz hozzák, engem sikerült meggyőzni.

Vélemények?

(#183) Taurus-1047

Taurus-1047
(újonc)

Sziasztok!! :)

Én is monitorvásárlás előtt állok, olvasgatom a fórumokon a tapasztalatokat. Egy 22 colos DVI bemenettel rendelkező monitort szeretnék hosszú távra általános használatra, videószerkesztésre, CAD-re, és játékra. Sajnos csak max 60-65000-et tudok rászánni. A fórumok alapján leginkább a Samsung 2253BW-t és az LG W2284F-et néztem ki. Melyiket ajánljátok? Vannak róluk tapasztalatok? Természetesen más alternatívát is elfogadok. Ahogy olvastam a Samsung T220 nem éri meg az árát.
Előre is köszi a válaszokat! :R

(#184) Utilitas válasza Zolkabácsi (#182) üzenetére

Utilitas
(kvázi-tag)

Hali !

Harmadik napja vagyok tulajdonosa egy Benq G2200W típusú monitornak.
Természetesen én is az Auchan mostani akciójában vettem, félve...

De a félelem már a múlté, beüzemelés tesztelés megtörtént és ezidáig minden ok.
Nagyon tetszik ( az ára is ), crt monitort váltott le, és jelentős a változás.

Amennyiben valaki 22-es monitor vásárlásán töri a fejét ezt a típust csak ajánlani tudom.
Sok monitort végignéztem, köztük sláger monitorokat is tucatjával.
Természetesen az ár is fontos volt a vételnél, de fizettem volna 10.000.-el többet is ha annyival jobb lett volna a többi monitor. De nem voltak jobbak.

Elég sok lcd monitort nézek nap mint nap, többféle gépen, de ez a monitor az egyik legjobb.

Tegnapi napon vettem dvi kábelt, mert azt sajnos nem adnak hozzá, és így minden optimális.

Korábban volt egy írás arról, hogy matt és gyenge a megjelenítése.
Nem is tudom, én pl. levettem fényerőt és a kontrasztot is 40%-ra mert 100.%-on kisütötte a szemem.
És így is tökéletes a képe. :C

Nem is írok más semmit.
Csak nézem a csodaszép képeket....... :R

Minden jót

Utilitas

(#185) ztoldy

ztoldy
(tag)

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat.
Ma leltem rá az LG W2284F típusú monitorára. Ez tud HDCP-t és 4:3-as képmegjelenítést is lehet rajta beállítani.

Mi a véleményetek erről a monitorról?

(#186) old_artist válasza ztoldy (#185) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha bővebbet szeretnél tudni a monitorról, akkor kérdezd a wwhy fórumtársat, mert ö rendelkezik ilyen monitorral. Általában a widescreen topikban elérhető, vagy küldj neki egy privátot! Ő megmondja Neked a tutit a monotorral kapcsolatban!!

(#187) old_artist válasza Taurus-1047 (#183) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

szvsz az LG W2284F-et válaszd, de szintén ezt vedd figyelembe!

(#188) Taurus-1047 válasza old_artist (#187) üzenetére

Taurus-1047
(újonc)

Köszi szépen, értekezünk róla!
Ha minden jól megy egy hónap múlva én is csodálhatom a képét!
Üdv

(#189) Celtis válasza old_artist (#187) üzenetére

Celtis
(tag)

Szia az LG-W2242T-PF-ről mi a véleményed? Ezt nézegettem, habár élőben még sehol sem tudtam megnézni.
A másik továbbra is ez a Benq G2200W. Voltam egy másik osanban, és ott egész jónak tűnt a többihez képest is, sőt az asszony egyből rávágta, hogy ennek van a legszebb képe. Talán ezt is többféle panellal szerelik?

(#190) szdani98

szdani98
(újonc)

Sziasztok!
nekem 85000ft-om van hogy vegyek egy 22"-os monitort!
Sokban gondolkodtam már de kérdem tőletek:
tudtok e ajánlani ennyi pénzért egyjó monitort!
ja egyébként böngészésre online modban használnám!
Elöre is köszike :R

szdani98

(#191) Celtis

Celtis
(tag)

Elolvastam a PC World tesztjét, amelyik tesztgyőztesnek (!) hozta ki ezt a Benq G2200W monitort. Ezen felbuzdulva végülis megvettem.

Na szóval ez a teszt hülyeség. Pl. hogy nehezen tuták bemérni monitort, mert az OSD-t nem lehet elmozgatni, pedig de.

A régi, szintén belépő árkategóriás Fujitsu-Siemens monitorom képminőségét csak a windowos képernyő beállítások manipulálásával tudja megközelíteni. A gammát kicsit le kell venni, mert az egész kép fakó, telítetlen, dinamikátlan.

A monitor kontrasztjával nem lehet korrigálni, mert 50-es értéknél már túlvezérlésbe megy.
A fotó, dinamikus és mozi módok viszont szinte ugyanazt eredményezik, és túl harsány színeket hoznak. Tök jó lenne ha fokozatosan lehetne ezeket állítani.

Nézegettem pár tesztoldalt. Szembeötlő, hogy a gradiens ábra ezen sávosodik, a régin teljesen sima.

A belátási szög nem rosszabb, mint a régi, viszont szemből nézve a kép felső harmada kissé elszíneződik, de hát TN, ez van.

Első körben 75-ös fényerő, 47-es kontraszt és 0,94-es gamma jött be, de még hangolom.

A 4:3-as aspect funkciót semmilyen módban nem tudom bekapcsolni
A DDC/CI-t még nem tudom, hogy mi.

A feketéje elég homogén, nem pont szemből nézve elég kék.

Szóval szerintem ez egy olcsó, nem túl jó monitor, de netezésre, irodai munkára teljesen alkalmas.

(#192) tsigalko87

tsigalko87
(őstag)

Benq E2200HD monitorról tud valaki valami rosszat mondani..? Azon kivül hogy nincs még DVI se és kicsik az ikonok mivel fullHD felbontású... Amúgy szép fényes.. a káva... elötte 223BWm volt igazából nem veszek észre különbséget mert inkább a szaglásom ami fejlettebb a látásom átlagos....:)

(#193) Gery8503

Gery8503
(újonc)

Sziasztok!

2db 22"-os LG Monitort között vacillálok.
1. W2252V-PF (56940Ft) +HDMI, -HDCP, Kontraszt arány 10000:1 Dinamikus
2. W2284F-PF (62940Ft) -HDMI, +HDCP, Kontraszt arány 30000:1 Dinamikus

Jelmagyarázat:
+ Van ilyen tulajdonsága
- Nincs ilyen tulajdonsága

Az adatlapon a többi adat megegyezik. A HDMI csatlakozó azt hasznosnak találom. De nem tudom mi az a HDCP. Neten találtam róla infót de még mindig nem igazán tudom hogy az mire is jó. És az a monitor +6000 ft al drágább.

Szerintetek melyik éri meg jobban?

(#194) ztoldy válasza Gery8503 (#193) üzenetére

ztoldy
(tag)

HDMI-n keresztül olyan készülékeket tudsz csatlakoztatni a monitorhoz, amelyek rendelkeznek ilyen csatolóval. Pl: PS3, XBox360 stb.

A HDCP pedig egy másolásvédelmi eljárás. Blu-ray filmeken van ilyen általában és ezeket a filmeket csak olyan megjelenítő tudja megjeleníteni, melyek támogatják a HDCP-t. Ha nem támogatja, akkor fekete képet kapsz. Tehát hiába van HDMI csatlakozó, ha nem támogatja a HDCP-t.

Nagyvonalakban ezt jelenti. Remélem nem mondtam hülyeséget, de majd mások megcáfolnak, ha így lenne.

(#195) Celtis válasza ztoldy (#194) üzenetére

Celtis
(tag)

Még annyi, hogy a DVI és a HDMI egy sima átalakítóval összeköthető, tehát a HDCP a fontosabb.

(#196) Celtis

Celtis
(tag)

Benq tulajok segítsetek!

A display mode menüben nem tudom az Aspect módot kiválasztani semmilyen körülmények között. Ez normális?

A System menüben mi a DDC/CI?

Talált valaki hozzá színprofilt? A CD-n lévő egy vicc, vagy hiba.

(#197) zsocy válasza Celtis (#196) üzenetére

zsocy
(fanatikus tag)

Hello,

Tegnap vettem én is egy Benq G2200W monitort, sajnos az Auchanos akcióról lemaradtam, Budapesten már nem nagyon találni. Edigitalban vettem 2 ezressel drágábban.

A DDC/CI-ről ezt találtam.

Nézegettem a beállításokat én is, valóban kicsit fakó a kép, ha meg rárakom a movie, stb módokat akkor meg túl piros.

Ha találsz jó beállításokat hozzá elküldhetnéd nekem akár privátban is, csak hogy legyen kiindulási alapom.

Egyébként ezért a pénzért szerintem nagyon megérte a monitor. 17-es régebbi TFT-ről váltottam, hozzá képest sokkal élesebb, szebb a képe.

XBOX360 Gamertag : zs0cy54

(#198) salanet

salanet
(újonc)

Sziasztok!

Az októberi Chip Cad/Cam-es részében szintén vannak 22"-os monitorok.
Ezek közül a ViewSonic VG2230wm keltette fel az érdeklődésemet.
Azonban míg az újságban P-MVA-s panelt írnak, addig az egy ipon-os tesztben TN-esnek írja.
"Természetesen" a gyártó honlapján nem találtam adatot arról, melyik van benne.

Valaki tud segíteni? Esetleg valaki már vett ilyet, vannak tapasztalatok?

(#199) old_artist válasza salanet (#198) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A tftcentrál alapján a ViewSonic VG2230wm 5ms 22"WS TN Film paneles és valószínűsíthető hogy ezzel szerelt is, mivel a honlapjukon a betekintési szög 170°x160°, ami TN-esre utal minden tekintetben!

(#200) ivcsi86

ivcsi86
(tag)

sziasztok.
mostanság gondolkodom egy 22"-es wide lcd megvételén,csak nem nagyon vágom a témát.
olyan 45körül szánnék rá. Ti mit ajánlanátok? (ha lehet Samu-t, azokat birom,de lehet más is)

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.