Küldtem privátot.
[ Szerkesztve ]

Küldtem privátot.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb választás:
LG W2252V-PF 22" LCD
LG W2252TQ-PF 22" LCD
LG W2284F-PF 22" LCD
Sajna nem sok tesztet találtam ezekről. Köszi a válaszokat!

Szia!
Én pont ma üzemeltem be egy LG W2284F monitort itthon. Szerintem jó választás. Bevilágítás szinte nincs, éppen hogy egy nagyon kicsi felül.
Én lengyel gyártásút tudtam szerezni, egy darabot hoztak és hibátlan volt.
Nekem nagyon tetszik, külsőre is.

Köszi a gyors választ, akkor kérdeznék még a 2284-ről. Mennyire világít a bekapcs gomb, nem zavaró, vagy állítható a fényerő? A feketéje elég "fekete"? Te honnan rendelted?
Egyenlőre ennyi lenne
Bocs hogy téged nyaggatlak de sokmindent eddig nem találtm erről a típusról.

Engem egyáltalán nem zavar a bekapcsoló gomb fénye, mert nem előre felé világít, hanem lefelé. Egyébként érintés érzékeny az a része, ott lehet ki és bekapcsolni. A feketéje lehetne valamivel sötétebb is, de szerintem elfogadható.
Én Tatabányán vettem. Ismerős dolgozik az egyik boltban és mondtam neki, hogy lengyel gyártású kéne és mondta, hogy tud hozni. Gondolom nagykerből hozta, úgyhogy biztos tud más is ilyet szerezni.

Köszi újra 
Nem is tudom még mit lehetne kérdezni (ez lesz az első lcd monitorom), de majd ha még felmerülne kérdésem a hétvégén remélem itt megtalállak!
Még1x kössz, a válaszokért!

nekem is ez az első TFT monitorom
[ Szerkesztve ]
(#208) Taurus-1047 válasza Duncee (#206) üzenetére

Hello!!
Szerintem kukkancs át a Widescreen monitoros topicba is, ott faggattam Wwhy topictársat erről a monitorról. Ő is nagyon jókat írt róla, én is ilyet szeretnék majd, és nekem is az első tft-m lesz.
Jó olvasgatást, üdv! 
[ Szerkesztve ]

Hy guruk!
Lassacskán monitorvásárlásra adom a fejemet és egy 22"-os tft-t szeretnék.Elsősorban játékra kellene és ezirányban olvasgattam.Persze netezni is szeretnék rajta.
Haverom most vett egy samu 2253BW-t mert sokan ajálgatták neki és bevallom őszintén hogy nem vagyok beájulva tőle.Játék alatt szép és utánhuzást nem nagyon érzékeltem de filmnézés alatt vagy amikor az asztal volt csak akkor alul fellül eléggé nagy volt a bevilágitás.Mivel nem volt még ilyen tipusu monitorom ezért csak gondolom hogy ezen azért lehet hangolni.De eléggé sütött is.Rohadtul vetitett.
És engem pl. zavart az 1650x1050 felbontáson a 60hz...
Ennél egy picivel drágább monitor is beleférne a költségvetésembe de nekem a fekete az fekete legyen és a nativ felbontáson ne 60hz-et toljon.És a 2ms legyen meg a játékok miatt.Ennek a követelménynek megfelel vajon a 226CW?
Vagy esetleg másik tipus/gyártó?
Valamit ajánljatok légyszives.. 
Ha azt szeretnéd, hogy a fekete valóban fekete legyen, akkor ne a TN paneles monitorok között válogass. Azok sem rosszak, de engem például zavar ha nem szemből nézem egy kicsit a monitort és már elszineződik a kép.
Javaslom nézd meg ezt HP LP2275W [link] Ez olyan 95 körül van.
Vagy van még a Lenovo l220x, de azok között majdnem mind pixelhibás. Kérdéses, h. ez mennyire észrevehető a kis pixelméret miatt
szóval az is nagyon jó bálasztás. 1920x1200-as felbontás, 22" és VA panel.
Efölött már csak az Eizo s2231 van 132-ért. Ennél nagyon nem kapsz jobb 22"-ost 200K alatt.
MOD: A frissítésre meg annyit, hogy ezek a TFT-LCD-k 60Hz-en üzemelnek.
[ Szerkesztve ]

LG W2234S-BN vs Samsung 2243NW vs Asus VW223D vs Daewoo LM2230W 5ms vs Fujitsu Siemens E22-1SA vs Acer P221W......ezeket 29-32k között kapom meg, valaki felállítana nekem egy nagyjáboli erősorrendet?....nem vagyok jártas az ilyen "olcsóbb" szegmensben
...köszi.
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P

halee! Új 22"-os TFT monitort szeretnék venni, játszanék + filmeket néznék + webdesignolnék rajta, szóval jó lenne, ha a színek valamennyire valósághűek lennének!
Szempontok: ne búgjon (mint ahogy azt sok samunál olvastam), ne legyen 10ből 9 pixelhibás és a ráfordítható összeg olyan 85K, vagy ha az olcsóbbak között is van olyan jó akkor olyan 60K...
Szerk.: Wide monitorra gondoltam
[ Szerkesztve ]
http://anakondarrc.hu

Én is azt akartam megvenni. De a sok pixelhiba meg szösz miat egyszerűen nem mertem beválalni.
Ha 80K körül kéne választanom, ez lenne: HP LP2275W

Várjál, lehet, hogy én lemaradtam. A HP LP2275W nem többe kerül, mint 85K?
Ha ezt tudtam volna, akkor én is a Hp-t ajánlottam volna.
Igazából elég vegyes... volt amikor 80 ért lehetett kapni de van mikor 95 körül árulják. Baromi változó 

A válság miatt nem is csodálom.

másik kérdésem közben:
ugyebár a 22"-os és 20"-os wide monitoroknál is az ajánlott felbontás 1680*1050... de ha egyszer a 22-es jóval nagyobb a 20-asnál akkor most a 22-esnek túl nagyok vagy a 20-asnak túl kicsik a pixelei? vagy a pixeltávolságban van különbség? melyiket ajánljátok jobban?

az a HP nem tul "lomha" az 5ms-os válaszidejével?
látom te a drágább eizo-t vetted.az milyen képet ad? 
jó hogy földim vagy.ha majd komolyra fordul a dolog akkor megnézném élőben a moncsidat.(feltéve ha zavarhatlak pár percre
)
Szép képe van nagyon, de meg is kérik az árát.
Nem lassú a válaszideje se ennek se a HP-nek. Semmi utánhúzás nincs játékokban, filmekben. Ebben az egyben "jobb" a TN panel, gyorsabb a válaszideje viszont az emberi szem nemhiszem, h. érzékeli ezt. 

olyan kérdésem lenne hogy most a kontrasztarány hogy van?ha kisebb az érték az a jobb?vagy ha nagyobb?
a másik hogy van észrevehető különbség az 5ms és 2ms között?(22es moncsinál)
csak azért kérdem hogy mennyire számítanak?2ms el lévő monitoroknak már az ára is magasabb
jelenleg 19es lgm van - 22esre váltanék
samsung vagy lg közül választanék
A múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"

Én most vettem LG W2252V tipusú monitort.
Nekem ezt ajánlották és a W2284F-es tipust.
Annyi a különbség a kettő között. W2252V-s HDMI1.1-vel és HDCP-vel rendelkezik.
Ellenben a W2284F-en nincs HDMI és nincsen egyértelműen HDCP támogatása, de
DFC 10000:1 helyett DFC 30000:1 a kontraszt aránya.
Én azért döntöttem így, mert jó ha van HDCP meg van itthon XBOX360 a bátyámnak.
Néha elkérem tőle. Így jó hogy van HDMI rajta.
"olyan kérdésem lenne hogy most a kontrasztarány hogy van?ha kisebb az érték az a jobb?vagy ha nagyobb?"
Igazából a magasabb kontraszt arány a jobb szerintem, de olvasd el ezt:
"Kontraszt arány: A kontraszt arány annyit tesz, hogy mekkora a kép sötét és világos pontja között a maximális fényerőeltérés. A valós kontraszt arány a legtöbb hagyományos CCFL háttérvilágítású panelek esetén általában 1000:1 és 2000:1-es érték között van, bár egyes felső kategóriás modelleknél elérheti a 3000:1-et. Az 5000:1, 10000:1, sőt 30000:1 értékek már dinamikus kontraszt arányt takarnak, ami annyit tesz, hogy a háttérvilágítás fényerejét csökkentik ha sötét tónusú a kép egésze, illetve növelik, ha világosabb. Emiatt a 15000:1 kontrasztarány gyakorlatilag annyit tesz, hogy fogtak egy sötét képet (ahol a háttérvilágítás fényereje minimális) és egy világos képet (ahol meg maximális), és az e kettő közötti értéket adták meg. A dinamikus kontraszt hátránya, hogy ahogy a egy filmben a fényerő változik (például egy alagútból kiér a kamera), a TV igyekszik majd a neki megfelelő fényerőre állítani a háttérvilágítást, ami észrevehető lesz (függően a TV típusától és technikai megoldásától, elképzelhető, hogy az egész kép fényereje ''ugrálni'' fog, például egy felirat kirakása pillanatában). A dinamikus kontraszt egyes TV-k esetén amúgy kikapcsolható. Az LCD TV-k esetén ezt a LED háttérvilágítással lehet valamennyire kiküszöbölni, ahol nem fény csövek, hanem sok-sok kis LED adja a háttérvilágítást, és ezek fény ereje külön-külön is szabályozhatóak, ilyen "például a Samsung LE-52F96-os modellje. A legjobb megoldás pedig majd az OLED lesz, ha egyszer az életben tényleg eljut a valós, teljes értékű sorozatgyártásra.
"a másik hogy van észrevehető különbség az 5ms és 2ms között?(22es moncsinál)"
Nem lehet észrevenni a külömbséget szvsz. Az én S-PVA paneles minitoromnak pl. 16ms a tipikus válaszideje a g2g (ami a fontosabb) pedig 8ms. Ami ugyan soknak tűnik, de a gyakorlatban nem lehet észrevenni a külömbséget. Ezalatt azt értem, hogy semmi utánhúzás nincs, nem szellemképes a monitor.
Ez az egy, amiben "jobb" a TN panel, bár ennek sincs nagyon gyakorlati haszna, a mai monitorok nem igazán szellemképesek sztem.

köszi az infokat
akkor elég olcsón belehet szerezni most egy 22est
pl ez nem rossz [link]
A múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
(#225) RapUGround válasza Eagl3 (#223) üzenetére

A dinamikus kontrasztarány ismertető jele a "DFC".
Pl.: egy monitornak van 2000:1 kontrasztaránya, míg egy másik-é, mint az enyém az DFC 10000:1, de lehet fordítva írva is 10000:1 DFC. Vagyis pontosabban fogalmazva a kontrasztarány mellé ott van a "DFC" akkor dinamikus ha nincs, akkor nem dinamikus. 
[ Szerkesztve ]
(#226) Furky válasza RapUGround (#225) üzenetére

Kevés olyan monitor van, aminek a valós kontrasztaránya 2000:1.
Manapság szinte az összes 1000:1-es kontrasztarányú. Pár éves modelleknél oda volt írva, hogy 2000:1, 2500:1, 3000:1... ezek is mind-mind dinamikus kontrasztarányok voltak. Manapság a dinamikus már 8000, 10000, 20000, 50000 is lehet. Azt meg szinte mindig "elfelejtik" feltüntetni, hogy ez dinamikus, vagy valós... Ami 1000:1-nél nagyobb érték, az gyanús, vagy professzionálisabb változat (pl. EIZO-nál van 1500:1-es is, és lehet még több is).
Tehát a valós az igazi a dinamikus meg "eröltetett"?
(#228) RapUGround válasza Furky (#226) üzenetére

Hát igen ez így van, hogy elfelejtik oda írni a webshopban vagy egy üzlet honlapján. Enyémnek utána néztem több helyen is a weben, valahol írják valahol nem. De végül is a gyártó honlapján feltüntetik. LG-nél fel volt tüntetve.

Sziasztok!
Ezzel a dinamikus kontraszttal kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy ki lehet kapcsolni ha akarja az ember?
Másik kérdés, van olyan mód a 22" es widde monitorokon, hogy át lehet kapcsolni 4:3 képarányra? Ezt régebbi játékok miatt kérdem, főleg counter strike 1.6
Üdv,
Dani

katt Olvasd el a kontrasztarány rovatot na valami olyasmi
Marketing fogás semmi más olyan hülyeség mint a tn-panel megléte 
[ Szerkesztve ]
CHIHUAHUA
(#232) RapUGround válasza KaraDani (#230) üzenetére

Hát én megnéztem a kézikönyvet és a Dinamikus Kontrasztarányt nálam nem lehet állítani hogy az legyen vagy nem. Viszont nekem lehet állítani 16:10ből 4:3ba csak akkor a képernyő két széle fekete. Nekem LG W2252V van. Úgy lehet állítani, hogy vannak a gombok a monitoron
nálam FUN gombot megnyomod és van egy olyan funkció, hogy "4:3 in wide" azzal lehet kapcsolni. Nálad is valami hasonló nevű opció lehet. Nekem ez az első LCD monitorom, túl jártas nem vagyok benne.
Dinamikus Kontrasztarány ki/be kapcsolásával kapcsolatban viszont nem tudok segíteni neked, mert nálam nem lehet, de ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy lehet. Én nem tudom.
(#233) Eagle16 válasza RapUGround (#232) üzenetére

Nálad is ki lehet kapcsolni.
F-Engine/user és már is nincs dinamikus kontraszt.
Nekem TQ-m van, onnan tudom.
És tényleg át lehet állítani egy gombnyomással 4:3-ba, de akkor a felbontás még 16:10-es marad, úgyhogy utólag azt is be kell még állítani.
---
(#234) RapUGround válasza Eagle16 (#233) üzenetére

Köszönöm az infot ezt nem tudtam, hogy lehet a DFCt állítani.
Amúgy engem nem zavar a DFC.

Thx mindenkinek 
Öcsém akar venni magának, azért kérdeztem. Bár lehet nekem is kéne lassan, 3 éve vettem egy 19"es lg-t nem olcsón
elromlott, mistral megszűnt, gari hopp
Fél éve egy ideiglenes vásárolt 22" es crtt haználok.
[ Szerkesztve ]
(#236) old_artist válasza Eagl3 (#227) üzenetére

Üdv!
Úgy, ahogy írtad!
Egyébként az S2231W-d nem is igényel semmi ilyen hókusz-pókuszt, az biza 1500:1 kontrasztarányú!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

Sziasztok!
Véleményeteket kérem, hogy melyiket vegyem az alábbi 4 Samsung közül:
- 2243BW
- 2253LW
- 2253BW
- 2232BW
CAD-re, filmre használnám és csak nagyon ritkán game-ra.
Kösz a gyors válaszokat !
Szia!
Szerintem egyiket se fogják ajánlani CAD-re! 
Én viszont azt kérdezném, hogy a
Samsung 2253LW (BW)
LG W2252TQ
LG W2284F vagy
LG W2252V jobb (gyorsabb, szebb)?
[ Szerkesztve ]
i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72

Más márkától...?
Vagy 50K alatt tök mind1, ha CAD-re akarom használni? 50K-nál többet nem akarok belefektetni.
Semmit nem tudtok ajánlani CAD-re 50K max.-ig? 
50K -ig szvsz mindegy melyiket veszed ha CAD-ra használod, egyik sem lesz jó
Ahhoz az alkalpmazáshoz kellenek a leg komolyabb monitorok amik alsóhangon 200-tól kezdődnek. Persze ezt professzionális felhasználásra értem.
(#241) Eagl3 válasza old_artist (#236) üzenetére
Üdv.!
Nagyon eltűntél 2 napra, csak nem egy EIZO-t kalibráltál 4870es videókarival? ![;]](/dl/s/v1.gif)
(#242) old_artist válasza Eagl3 (#241) üzenetére

Üdv!
Nem, de egy szimpozionon vagyok/voltam! A hétvégén lehet, hogy kalibrálok egyet 4870-re is - meglátjuk! 
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
(#243) RapUGround válasza G@ß! (#238) üzenetére

Annyit tudok az LG-kről
W2252TQ - nincs HDMI, HDCP nincs feltüntetve, DFC 10000:1 kontrasztarány
W2252V - van HDMI 1.1, HDCP van, DFC 10000:1 kontrasztarány
W2284F - nincs HDMI, HDCP nincs feltüntetve, DFC 30000:1 kontrasztarány, Új díjnyertes LG design 2008-ban
Más különbség nincs ezek között. Nekem az üzletbe azt mondták mindegyik ugyanarra a panelre épül. Kép szépsége között akkor nem sok különbség lehet vagyis a semminél talán több. 

A #218 -as hozzászólásra valaki?

Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy ti a következő 3 tft közül melyiket ajánlanátok, vennétek meg.
1. Samsung Syncmaster T220
2. Samsung Syncmaster 2253BW
3. LG W2252TQ-PF
Ahol venném ott árban kb. ugyanott vannak.Ha valakinek van személyes tapasztala bármely moncsi közül az (anyagminőség, bevilágítás, látószögek, színhűség, típushiba, stb...) az pls ossza meg velem ezen infókat.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Davyd_89
U.I.: Ha valaki ezeken kívül tud ezekhez hasonló képességű és árkategóriájú monitort ajánlani az ne tartsa magában... 
[ Szerkesztve ]
A 22" -os lenovo L220X-nek 1920x1200-as felbontása van, tehát kisebbek a pixelei mint a 22" -os 1680x1050 .es monitoroknak. Ez kisebb betűméretet eredményez, de ezen lehet állítani és nem is biztos, hogy zavaró. Sőt aki ilyen monitort használ eddig mindenki aztmondta, h. nem zavarja.
Ebből kiindulva a 20"-os wide-nak ha 1680x1050-es a felbontása akkor kisebbek a pixlei mint egy 22-es nek tehát kisebbek leszenk a betűk is. Ez nem hiszem, h. túlzottan zavaró lenne, meg kell nézni személyenként változó.
Ettől függetlenül én 22"-os monitort ajánlanék.
(#247) G@ß! válasza RapUGround (#243) üzenetére
Óh köszönöm!!
És a 2253lw hez képest milyen lehet ez a monitor? (főként az input lag és a színek érdekelnek!) 
i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72

Szevasztok!
Szeretnék vásárolni valamilyen 22 colos TFT monitort. Játékra + filmezésre használnám. Javaslatokat várnék ezzel kapcsolatban.
Ha jól tudom, vannak olcsóbb, régebbi panelű monitork és drágább, de jobb képet adók is. Örülnék, ha mind2 fajtára írnátok valami javaslatot, megközelítő árral + egyéni véleményeket, hogy mégis miért az adott monitort javasoltátok. 
Köszönöm Mindenkinek a segítséget!
Hello, ladies! Ivan Panced here - but you won't hear ME complain!
(#249) RapUGround válasza G@ß! (#247) üzenetére

Nem tudom mi lehet a különbség. Szerintem Kb. ugyanaz lehet.
[ Szerkesztve ]